Blinispande test 2022 + købsguide – 4 udvalgte blinispander til dit køkken

1
Funktion Blinis

Derfor skal du vælge Funktion Blinis Hvad enten du skal lave blinis eller små tykke amerikanske pandekager, så sikrer denne blinispande fra Funktion dig perfekte runde resultater – hver gang. Panden fungerer fint på alle varmekilder, så dig med induktion i køkkenet også kan være med. Fordi panden her er et støbejern er den naturligvis også en af de lidt tungere drenge i klassen. Til gengæld får du en stegepande i topklasse kvalitet, som laver…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Funktion Blinis 199,95 DKK RikkiTikkiShop
Garcima
Fiskars Hard Face Blinispande 356 DKK happii.dk
Tefal So Chef 252 DKK happii.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på jagt efter den bedste blinispande, så er du landet i rette selskab! Vi tester blinispander og kigger nærmere på, hvordan sådan nogle fungerer, blandt andet i forhold materiale og varmefordeling.

Vi afvejer derudover fordele og ulemper ved hver af dem.

Det er aldrig for sent at gå all-in på kunsten at lave flotte blinis og små tykke pandekager, og læser du med her, har du indset dette! Der er bare lige det, at en blinispande er ikke helt det samme som en stegepande, ligesom det heller ikke er en rigtig pandekagepande – men hvad er det så? Læs med her og find ud af det.

Vi tager fat i 4 forskellige pander til blinis. Panderne vi kigger på har alle forskellige størrelser, styrker og svagheder, der vil passe til ligeledes forskellige behov.

Er du stadig ikke helt sikker efter vores produktgennemgang, kan du læse den efterfølgende købsguide, hvor vi kigger på, hvilke overvejelser du kan gøre dig inden du vælger din blinispande.

Har du i stedet bare brug for at danne dig et hurtigt overblik over testens 4 produkter, kan du klikke dig hen på vores sammenligningstabel her.

Funktion Blinis – Bedst i test

Derfor skal du vælge Funktion Blinis

Hvad enten du skal lave blinis eller små tykke amerikanske pandekager, så sikrer denne blinispande fra Funktion dig perfekte runde resultater – hver gang. Panden fungerer fint på alle varmekilder, så dig med induktion i køkkenet også kan være med.

Fordi panden her er et støbejern er den naturligvis også en af de lidt tungere drenge i klassen.

Til gengæld får du en stegepande i topklasse kvalitet, som laver de flotteste små pandekager!

Det kan vi lide:
 • Pande med 7 huller – godt antal for en pande til blinis pandekager
 • Kan tåle induktion
 • Panden er fremstillet i støbejern og kan derfor holde på varmen i rigtigt lang tid
Det skal du være opmærksom på:
 • Da dette er et støbejern bliver håndtaget meget varmt
 • Skal vaskes op i hånden

Garcima – Bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Garcima

Blinis, spejlæg eller mini pandekager til brunch bordet – denne fikse stegepande er din trofaste partner i køkkenet. Måske bedre til at stege pandekager og små portionsanretninger end til blinis, men ikke desto mindre effektiv.

Bunden er solid og du kan faktisk stege stort set alle typer af mad i den. Garcima er et velkendt brand, der laver potter og pander i god kvalitet, og denne blinispande er ingen undtagelse.

Det kan vi lide:
 • Hurtig opvarmning og god varmefordeling
 • Kan bruges på alle varmekilder induktion inkluderet
 • Kan hænges op – denne Garcima model er udstyret med et hul i håndtaget
 • God pande til at lave små pandekager på
Det skal du være opmærksom på:
 • Kulstofstål kræver ekstra pleje – panden skal tørres af efter opvask og gerne smøres med lidt vegetabilsk olie ind i mellem
 • Har ikke flere huller/forme ligesom de fleste blinispander har

Fiskars Hard Face Blinispande – Bedste premium

Derfor skal du vælge Fiskars Hard Face Blinispande

Er du på jagt efter en blinispande, der kan holde til lidt af hvert i et køkken, så er denne Fiskars model til dig! Pandens 5 huller skaber nemt perfekte blinis, mini pandekager og små omeletter, og den gør det på rekordtid.

Den hårdføre non stick belægning gør den desuden oplagt til intensivt brug uden røg i køkkenet.

Fiskars Hard Face blinispande er alsidig og solid, den kan bruges på alle typer af varmekilder, og er så er den klart overlegen i sin kategori.

Det kan vi lide:
 • Aluminium non stick belægning der er fri for PFOA og PFOS – sikker stegning
 • Varmeresistent håndtag med et fast og godt greb
 • Speciallavet bund der bruger 30% mindre energi på glaskeramiske kogeplader
 • Ekstra tyk plade i bunden sikrer dig en jævn og god varmefordeling
 • Denne Fiskars stegepande tåler opvaskemaskine – kæmpe plus!
Det skal du være opmærksom på:
 • Godt nok kan du komme denne Fiskars blinispande i opvaskeren men den har klart bedst af at blive vasket op i hånden
 • Har 5 blinis-huller, hvor andre har 7

Tefal So Chef – Bedste til begyndere

Derfor skal du vælge Tefal So Chef

Lav perfekte blinis på denne ultra-slidstærke non stick stegepande fra Tefal. Panden har et indbygget termosignal, der viser hvornår den har rette temperatur.

Det er en lille ting, men det er klart en feature, som effektiviserer oplevelsen foran komfuret og gør det lidt mere smooth at være stegemester. Det er i øvrigt ligemeget om du vil lave spejlæg, brunchpandekager eller blinis, for denne Tefal pande gør det nemt for alle at være Le Chef i eget køkken.

Det kan vi lide:
 • 27 cm i diameter – denne blinispande er større end gennemsnittet
 • Kan gå i ovnen – op til 175 grader kan den holde til
 • Panden fungerer på alle varmekilder
Det skal du være opmærksom på:
 • Hvor andre blinispander har 7 huller, har denne altså kun 5

Sådan vælger du den bedste blinispande – købsguide

Blinispander er der nok af, og har du tænkt dig at lave blinis med jævne mellemrum kan det godt svare sig at se nærmere på detaljerne. Vi danner overblikket for dig i følgende købsguide, så du er lidt bedre rustet til at finde den bedste blinispande til dig og dit køkken.

Materiale og belægning

Materiale og belægning har naturligvis en betydning når det kommer til brugervenlighed og effektivitet. I denne sammenhæng kigger vi på blinispander fremstillet i to populære materialer; støbejern og aluminium.

Støbejernspander er tunge men fantastiske varmeledere, der altid sørger for en solid og jævn fordeling (af varmen).

Skal der steges ved høje temperaturer er støbejernspander at foretrække. Derudover er de usandsynligt hårdføre og kan holde til berøring med alskens metalredskaber.

Blinispander i aluminium er ofte belagt med en non stick overflade, der gør det ekstra nemt at stege ved højere temperaturer uden at det hele går op i røg og brændt mad. Aluminiumspander er ligeså nemme på et gaskomfur, som de er på et med induktion. Derudover er de ofte fremstillede med en ekstra tyk plade, som sikrer en hurtig opvarmning, samt en god og jævn varmefordeling.

Varmekilder

Hvilket slags komfur har du derhjemme? Det ville være lidt træls at have fundet den bedste blinispande for så at opdage, at du ikke kan bruge den på det komfur du har. Heldigvis er det sådan, at de fleste stegepander kan tåle både induktion, gas- og almindelige keramiske kogeplader. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de alle fungerer lige godt på disse forskellige kogeplader.

For eksempel er keramiske kogeplader noget langsommere til at varmeregulere end induktion- og gaskomfurer er.

Har du et keramisk komfur derhjemme, vil det nok være nemmere at håndtere en almindelig pande i aluminium end en støbejernspande, der i forvejen er ‘langsom’ til at temperaturregulere.

Kapacitet

Hvor mange blinis skal din stegepande kunne lave ad gangen? Skal du altid stege til flere eller er det bare til dig og din bedre halvdel hver søndag? Det er klart en fordel at kunne lave flere blinis ad gangen, men det er selvfølgelig ikke sikkert, at du finder det nødvendigt.

Hav det dog med i dine overvejelser inden du køber en blinispande.

Rengøring og vedligeholdelse

Selvom visse stegepander kan gå i opvaskeren, anbefales det dog altid at vaske dem op i hånden.

Det gør du med varmt vand og en svamp eller en blød børste – og helst uden brug af opvaskemiddel. Mens aluminiumspanderne i denne test godt kan klare nogle ture i opvaskeren, skal du altid undgå at komme både kulstofståls- og støbejernspander i opvaskemaskinen.

FAQ

Hvilken blinispande er bedst i test?

Den bedste blinispande i vores test er den fra Funktion Blinis! Her får du professionel støbejernskvalitet til en rigtig god pris – og så kan du endda lave hele 7 perfekte blinis på samme tid!

Er en blinispande det samme som en pandekagepande?

En blinispande er ikke det samme som en pandekagepande, da blinis er meget mindre end normale pandekager. Vil du lave små- og/eller amerikanske pandekager, kan du dog sagtens bruge en blinispande.