Børneknive – De bedste børneknive 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Kuhn Rikon Kinderkitchen 22277 5.8 cm 2
bedste billige

Kuhn Rikon Kinderkitchen 22277 5.8 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er dit barn interesseret i at hjælpe til i køkkenet, er børneknive et godt og sikkert valg, så dit barn kan lære at skære frugt og grøntsager. Med en god børnekniv, kan dit barn være med til at tilberede maden, uden risiko for at skære fingrene.

Vi ved som forældre, at vi altid vil give det bedste til vores børn. God kvalitet og sikkerhed er vigtigt og der er mange overvejelser du skal gøre dig, når du vælger børneknive. Det kan let blive uoverskueligt, at finde den helt rette kniv til børn.

I vores købsguide kan du læse mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal finde den rette børnekniv til dit barn. Vi har valgt tre af de bedste børneknive på markedet og vurderer ud fra kvalitet, funktion og design.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik, kan du gå videre til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Sæt med skræller, fingerbeskyttelse og børnekniv
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Uden skadelig kemi
 • pros-icon.svg Ekstra sikkerhed på håndtag

Detaljeret gennemgang

Her får du et sæt med skræller, fingerbeskyttelse og snittekniv til børn hvor sikkerheden er i top. Nexa KD-134A er den bedste røgalarm i vores test.

Derfor skal du vælge Opinel Le Petit Chef R00062247 Kokkekniv

Her får du den bedste af vores børneknive i testen. Opinel Le Petit Chef Kokkekniv er designet, så den ligger godt i hånden og ikke glider rundt mellem fingrene under madlavningen.

Håndtaget er lavet i træ og har en gummiring for enden af skaftet. Gummiringen beskytter barnets fingre og gør den til en af de mest sikre knive. Bladet på kniven er i rustfrit stål og knivens spids er afrundet, så barnet ikke kan stikke sig og komme til skade.

Kniven fungerer ligesom rigtige voksen knive, og kan skære både kød, frugt og grøntsager.

Skrælleren har, ligesom kniven, en gummiring for enden af skaftet. Gummiringen er praktisk til at beskytte barnets fingre og giver samtidig et godt greb.

Med sættet følger der en fingerbeskyttelse som er lavet i plastik. Beskytteren sættes på barnets fingerspidser, så barnet kan være helt sikker, og undgå at skære sig i fingrene.

Med Opinel Le Petit Chef får dit barn et rigtig fint sæt køkkenudstyr, som gør det sjovt at skrælle og snitte gulerødder, æbler, kartofler osv. I får et køkkenredskab som kan “vokse” med barnet og bruges til mange hyggelige timer i køkkenet med forældrene.

Kuhn Rikon Kinderkitchen 22277 5.8 cm

bedste billige

Kuhn Rikon Kinderkitchen 22277 5.8 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Kniven er skarp, men lavet så børnene ikke kan skære sig
 • pros-icon.svg Kan bruges som spise- og smørekniv
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Fri for BPA, phthalater og PVC
 • pros-icon.svg Sjove motiver
 • pros-icon.svg Kan bruges fra 3 års alderen
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Børne- og juniorvenlig

Detaljeret gennemgang

Kuhn Rikon Kinderkitchen kniv til børn er super praktisk og er lavet i et sjovt design som forestiller en gravhund.

Derfor skal du vælge Kuhn Rikon Kinderkitchen 22277 5.8 cm

Med Kuhn Rikon Kinderkitchen får du en af de mest populære Kinderkitchen børneknive som både er sikker og skarp. Kinderkitchen knive har den store fordel, at børnene kan bruge knivene uden risiko for at skære sig. Knivene er skarpe nok til skrælle og snitte frugt og grønt, uden forældrene behøver at bekymre sig under madlavningen.

Kinderkitchen knive bruges i mange børnehaver og institutioner, på grund af den store sikkerhed. Det giver børnene mulighed for at bruge knive og hjælpe til i køkkenet på en forsvarlig måde.

Med Kinderkitchen behøver man ikke bekymre sig så meget om opbevaring, som ved andre køkkenredskaber, som kræver speciel opbevaring i køkkenet, eller et sted hvor skuffen er utilgængelig eller børnesikret.

Designet er rigtig fint med den søde gravhund, hvor håndtaget er hundens krop, med hale og ører. Selve knivbladet er hundens hoved med øjne og snude, der afrunder knivspidsen.

Skaftet på kniven har et godt ergonomisk greb, som hjælper barnet med at holde godt fast, og gør den lettere at arbejde med, når der skal hjælpes til i køkkenet.

Kniven er let at rengøre, og tåler opvaskemaskine.

Kuhn Rikon Kinderkitchen kan bruges fra 3 års alderen.

Fordele
 • pros-icon.svg Knivene er skarpe, men lavet så børnene ikke kan skære sig
 • pros-icon.svg Kan bruges som smøre-, skære- og spisekniv
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Fri for BPA, phthalater og PVC
 • pros-icon.svg Sjove motiver
 • pros-icon.svg Fås i flere forskellige farver
 • pros-icon.svg Sæt med 2 stk, 1 almindelig og 1 med tænder
 • pros-icon.svg Kan bruges fra 3 års alderen
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Kinderkitchen børneknive er lavet i et innovativt design, så barnet ikke kan skære sig. De er i god kvalitet fri for BPA, PVC og Phtalater.

Derfor skal du vælge Kuhn Rikon Kinderkitchen 22284 Knivsæt

Kinderkitchen børneknive er de mest populære og praktiske knive, når børnene gerne vil hjælpe til i køkkenet. De har håndtag med et godt ergonomisk greb, som støtter børn i at udvikle motorikken samtidig med at øve sig i madlavningen.

Når barnet viser interesse i at komme med i køkkenet, er det en stor fordel at have gode og sikre køkkenredskaber. Redskaberne skal være lette for barnet at anvende samtidig med at de skal være sikre, så man undgår at barnet kommer til skade.

Knivsættet fra Kinderkitchen er det bedste børnevenlige valg, som samtidig er lavet i et sjovt design.

Med dette knivsæt kan dit barn let hjælpe til i køkkenet, uden du behøver at bekymre dig om, at barnet kommer til at skære eller stikke sig.

Den ene kniv med tænder er perfekt til at skære skiver af brød og andet bagværk og kniven med det flade blad er velegnet til at smøre og skære frugt og grøntsager. Knivens spids er afrundet så den er velegnet både til køkken og spisebord.

Begge knive er skarpe nok til madlavning, men ikke til at snitte sig på. Kuhn Rikon Kinderkitchen Knivsæt kan bruges allerede fra 3 års alderen.

Guide

Sådan vælger du de bedste børneknive

Når du vælger en børnekniv skal du overveje hvilke forventninger du har til funktioner og brug. Du skal sørge for, at kniven er anbefalet at bruge til barnets alder og motoriske udvikling. Det er en fordel at vælge knive med et godt ergonomisk greb. Det er selvfølgelig vigtigt at vælge en sikker børnekniv. Sørg for at vælge knive med en afrundet spids.

Derfor skal du vælge børneknive

At lave mad sammen med sit barn, er en rigtig god måde at tilbringe tid sammen. Børn elsker at hjælpe til og lære mens I har det sjovt sammen. Når du alligevel skal lave mad, er det dejligt at du og dit barn, kan tilbringe tiden sammen. Når barnet “laver mad” sammen med dig, trænes barnets motorik og barnet får mulighed for at lære at tilberede maden.

Med børneknive kan du være sikker på, at du får en sikker kniv som er udviklet specielt til barnets alder og motoriske færdigheder. Det er et langt bedre valg, end en gammel sløv kniv, hvor du ikke kan være helt sikker.

Hvilket materiale skal du vælge?

Der findes mange forskellige materialer at vælge mellem. Det er godt at overveje om materialet skal kunne tåle at komme i opvaskemaskinen. Hvis du vælger en børnekniv hvor håndtaget er lavet i plastik, kan det anbefales at være opmærksom på, om materialet er fri for skadelige kemikalier.

Hvordan vælger du det bedste håndtag?

Når du vælger knive til børn, er det en fordel at håndtaget har et godt, sikkert og ergonomisk greb. Knive hvor håndtaget har et godt greb er lettere at håndtere og mere sikre at bruge. De fleste knive til børn, er lavet i et ergonomisk design, som er specielt beregnet til de små hænder.

FAQ

Hvilken børnekniv er bedst i test?

Den bedste børnekniv i test er Opinel Le Petit Chef Kokkekniv. Her får du en børnekniv af høj kvalitet med den bedste funktion. Opinel Le Petit Chef er en sikker børnekniv med afrundet spids og ergonomisk håndtag.

Er det sikkert for børn at bruge børneknive?

Børneknive er specielt designede knive til børn med fokus på sikkerheden. Selvfølgelig skal man tage barnets alder i betragtning når man vælger knive til børn. Hold altid børn under opsyn og hjælp børnene med at bruge knive forsvarligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×