Bordopvaskemaskine‌ test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

4
Bedste bordopvaskemaskine til prisen

Siemens SK25E203EU

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du læse om de 5 bedste bordopvaskemaskiner på markedet. En bordopvaskemaskine er en ideel investering for dig, der ikke har alverdens plads i køkkenet, men stadig gerne vil undgå at skulle vaske op i hånden. Bordopvaskemaskiner fylder ikke særlig meget og kan placeres direkte på køkkenbordet, hvorfor den ikke vil optage plads i skabe eller skuffer. Vær dog opmærksom på, at en bordopvaskemaskine skal være tilslutte vandforsyning for at fungere.

Er du i tvivl om, hvad en god bordopvaskemaskine egentlig er? Det kan vi godt forstå. Det er nemlig forskelligt, alt efter hvilket behov du har, hvilken model der er den rette for dig. Nogle foretrækker en støjsvag maskine, mens andre ikke har noget imod støjniveauet, men derimod ønsker at prioritere en maskine, der selv kan dosere den rette mængde vand, sæbe o.l., alt efter hvor fyldt maskinen er.

Kort sagt kan vi pointere, at ikke alle bordopvaskemaskiner er ens. Det er netop af den årsag, at du skal læse med i denne artikel, da vi giver dig et overblik over forskellige bordopvaskemaskiner. På den måde bliver det nemmere for dig at finde den helt rette maskine til dine behov.

Kort resultat af testen

I testen af de bedste bordopvaskemaskiner er der indgået fem forskellige bordopvaskemaskiner, som hver især udmærker sig på hver deres måde. Der er dog nogle, som klarer sig bedre end andre, men der er altid en bordopvaskemaskine til ethvert behov –  og ikke mindst budget.

Bedst i test – Electrolux ESF2400OW

Testvinderen af denne bordopvaskemaskine test blev uden tvivl Electrolux ESF2400OW, der både har fået en førsteplads hos Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Maskinen udmærker sig særligt på dens gode vaske- og tørreevne, samt de mange forskellige typer af programmer. Derudover har denne bedst i test bordopvaskemaskine betjening i toppen af låget, hvilket giver stor brugervenlighed, da betjeningspanelet er i øjenhøjde.

Bedst til prisen  – Siemens SK25E203EU

I denne bordopvaskemaskine test har vi valgt at kåre Siemens SK25E203EU som bedst til prisen. Det skyldes, at modellen sælges til en budgetvenlig pris, men samtidig udmærker sig ved at være udstyret med et automatisk og sensorstyret program. Du vil således spare penge på hver vask, da bordopvaskemaskinen selv kan dosere den rette mængde vand.

Premium modellen – Bosch SKS62E32EU

Bosch SKS62E32EU er kåret som testens premium model, hvilket i høj grad skyldes dens lave støjniveau. Bordopvaskemaskinen har et lydniveau på blot 49 dB(A), hvilket gør den mere lydsvag end flere andre modeller på markedet. Derudover er denne bordopvaskemaskine yderst brugervenlig, og er udstyret med hele 8 programmer. Den passer således til ethvert behov.

I artiklen kan du læse om fem bordopvaskemaskiner, der alle har klaret sig godt i en række tests. Her kan du nemt kan finde ud af, hvilken model der passer til dig.

Electrolux ESF2400OW

Bedst i test bordopvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg God og kraftig tørreevne
 • pros-icon.svg Betjening i toppen af lågen
 • pros-icon.svg Mange valgmuligheder med 6 forskellige programmer

Detaljeret gennemgang

Denne bedst i test bordopvaskemaskine har placeret sig på en førsteplads hos både danske Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Dette er en mini bordopvaskemaskine, som dog alligevel hamler op med de større maskiner på særligt tørreevnen og dens mange forskellige programmer. Modellen er også blevet testvinder, fordi betjeningspanelet er placeret i toppen af lågen fremfor i bunden, som det ellers ofte ses. Det gør den nem at betjene.

Derfor skal du vælge Electrolux ESF2400OW

Du skal vælge denne bordopvaskemaskine fra Electrolux, fordi du får en maskine med et hav af valgmuligheder, som passer til enhver situation og til ethvert behov. Der er plads til hele seks kuverter i maskinen, og med dens mange forskellige vaske og tørre programmer kan du tilpasse din opvask efter behov. Du kan vælge lige præcis det program, der passer til den enkelte omgang opvask. Hvis det er meget beskidt, kan du bruge ét program, mens en let og hurtigt opvask kan nøjes med andet og mere skånsomt program.

Den bedste bordopvaskemaskine i øjenhøjde

En af de store fordele ved denne bordopvaskemaskine fra Electrolux er, at dens betjeningspanel er placeret i toppen af lågens front. Da det er en maskine, der placeres på bordet, får du derfor panelet og betjeningen op i øjenhøjde. At panelet er placeret øverst på lågens front, er noget af det, der skiller den ud fra mange andre bordopvaskemaskiner. Det gør maskinen meget nemt for dig at betjene, da du nemt kan se, hvad du indstiller denne bordopvaskemaskine til.

Programmer til enhver lejlighed

Bordopvaskemaskinen fra Electrolux har 6 forskellige programmer, som du kan indstille den til. Du har mulighed for at vælge både korte og lange programmer, som alle inkluderer god og effektiv tørring af alt, du putter i maskinen. Det korteste program, som hedder Party-program, er på blot 20 minutter, hvilket betyder, at du kan klare en let opvask ganske hurtigt. Det er særligt egnet til ting, der ikke er meget beskidte, men som blot skal have en hurtigt opvask. Derudover har den et program specifikt til at skåne dine glas og andre brugbare programmer til enhver lejlighed.

Produktdetaljer:

 • Plads til 6 kuverter
 • Energiklasse: A+
 • 6 programmer
 • 4 temperaturindstillinger
 • Effektiv tørreevne
 • Forbrug af vand pr. opvask: 6,5 liter
 • Årligt energiforbrug: 174 kWh
 • Lydniveau: 50 dB

Bosch SKS62E32EU

Premium bordopvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag med et lydniveau på 49
 • pros-icon.svg Brugervenligt indbygget display til indstilling af maskinen
 • pros-icon.svg God tørreevne

Detaljeret gennemgang

Denne bordopvaskemaskine fra Bosch får helt klart en plads som bedste premium model i denne bordopvaskemaskine test. Bordopvaskemaskinen er yderst støjsvag, hvilket er en stor årsag til produktets gode bedømmelse – både i vores og andres bordopvaskemaskine test. Den har desuden en god tørreevne, hvorfor den tørrer alt fra service til plastik uden problemer.

Derfor skal du vælge Bosch SKS62E32EU

Det er ikke uden grund, at denne bordopvaskemaskine fra Bosch er kåret som premium model. Den er meget støjsvag sammenlignet med de øvrige modeller, hvilket kan have stor betydning, hvis ikke du har meget plads, og den derfor ikke står i et aflukket køkken eller andet rum. Maskinen har et lydniveau på 49 dB(A), hvilket gør, at du nærmest ikke bliver generet af den, når den er i gang. Det er da også det laveste lydniveau blandt alle maskinerne i artiklen her.

En brugervenlig bordopvaskemaskine med mange programmer

Maskinen fra Bosch er udstyret med hele seks forskellige programmer og yderligere to tillægsfunktioner, som er: VarioSpeed og Ekstra tørring.

Maskinen er nem at bruge, og du kan hele tiden følge med på det indbyggede display, hvor du også kan vælge, hvilket program du vil bruge til den pågældende opvask. Maskinens gode tørreevne gør, at du nemt kan vaske og tørre ting, som ellers kan være svære at tørre i en opvaskemaskine. Det kan være plastikbøtter, hvor der nemt samler sig vand. Det kan denne maskine fra Bosch klare for dig med dens ekstra tørring som tillægsfunktion.

Denne opvaskemaskine er en videreudvikling af Bosch SKS62E22EU, der har fået flotte placeringer og anmeldelser hos blandt andre Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön.

Produktdetaljer

 • Lydniveau: 49 dB(A)
 • 6 programmer og 2 tillægsfunktioner
 • Energiklasse: A+
 • God tørreevne
 • Aquastop der beskytter mod vandskader

Bosch SKS50E42EU

Den enkle og lille bordopvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt i størrelsen med plads til 6 kuverter
 • pros-icon.svg Vandsikring mod oversvømmelser og vandskader
 • pros-icon.svg Brugervenlig med enkle indstillinger

Detaljeret gennemgang

Med denne bordopvaskemaskine fra Bosch kan du være sikker på, at du får en optimal opvaskemaskine bordmodel, der ikke fylder alverden. Maskinen er en smule mindre end de andre varianter i denne bordopvaskemaskine test, hvorfor man i en vis grad kan kalde den en mini opvaskemaskine. Der er dog god plads til 5 kuverter, så ingen grund til bekymring.

Derfor skal du vælge Bosch SKS50E42EU

SKS50E32EU bordopvaskemaskinen fra Bosch er yderst brugervenlig, da den er nem at betjene med dens udførlige manual og enkle indstillinger. Maskinen kan det, de fleste som minimum har brug for, og det gør, at den er let at indstille og navigere i. Bosch SKS50E42EU har alt i alt fem forskellige programmer, som du kan indstille den på. Den indeholder programmerne: Intensiv, Normal, Øko, Skåne og Lyn. De spænder fra 40 grader til 70 grader, hvorfor den kan klare enhver opvask.

Modellen er desuden en videreudvikling af Bosch SKS50E32EU, der generelt har klaret sig godt i tests, heriblandt hos Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön.

Sikret mod oversvømmelse og vandskade

I en Bosch SKS50E42EU er der indbygget en vandsikring, som sikrer dig mod at få oversvømmelser i hele køkkenet, hvis det uheldige skulle ske, at maskinen bryder sammen eller går i stykker, når den er i gang. Det kan være en stor tryghed og sikkerhed for dig, hvis du oftest sætter bordopvaskemaskinen i gang, når du ikke er hjemme. Med denne maskine er du sikret, hvis det skulle ske, at den af den ene eller anden årsag går i stykker.

En god bordopvaskemaskine til en mindre husstand

Hvis du er på udkig efter en bordopvaskemaskine, der ikke fylder alverden, så kan du udmærket se nærmere på denne model fra Bosch. Helt overordnet set er det en kompakt model, der dog stadig har en god kapacitet. Faktisk er der plads til 5 kuverter i opvaskemaskinen. Det er dog en smule mindre end de andre bordopvaskemaskiner i vores test, hvorfor den altså er ideel til dig, der ønsker at spare lidt ekstra på pladsen.

Modellen har et fint vandforbrug og energiforbrug, hvilket i høj grad skyldes, at den er udstyret med en mængdesensor. Denne tilpasser energi og vand til indholdet. Til gengæld ligger opvaskemaskinens støjniveau lidt højere end flere andre modeller. Det betyder dog ikke det store, hvis du alligevel ikke er i nærheden af modellen, når den er i gang.

Produktdetaljer

 • 5 programmer
 • Energiklasse: A+
 • Lydniveau: 54 dB
 • Plads til 6 kuverter
 • Vandsikring
 • Mængdesensor

Siemens SK25E203EU

Bedste bordopvaskemaskine til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk vaskeprogram styret af sensorer
 • pros-icon.svg Effektiv og god til prisen
 • pros-icon.svg Selvrensende og automatisk afkalker

Detaljeret gennemgang

Bordopvaskemaskinen fra Siemens er topscorer hos både det danske Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön. Denne model fra Siemens er en af de billigere bordopvaskemaskiner i vores test af bordopvaskemaskiner, og den er derfor helt ideel til dig, der ønsker en god og effektiv opvasker til få penge. Maskinen er nem at bruge, indstille og sætte i gang med dens panel nederst på forsiden.

Derfor skal du vælge Siemens SK25E203EU

Du skal vælge bordopvaskemaskinen fra Siemens, fordi du får en relativt billig bordopvaskemaskine, som sagtens kan hamle op med en del af de dyrere modeller på flere parametre. Maskinen har et sensorstyret vaskeprogram, som gør, at du kan spare på energien og dit forbrug af vand. Der er ingen tvivl om, at det er både energi- og vandkrævende at have en opvaskemaskine, men det har denne bordmodel i en vis grad gjort op med. Sensorerne resulterer nemlig i et lavere årligt vandforbrug og energiforbrug.

Du skal derfor vælge denne Siemens bordopvaskemaskine, hvis du både ønsker at spare penge på vandforbruget, men også gerne vil skåne miljøet for unødig brug af vand og el.

Selvrensende system, der sparer dig for kræfter og tid

Bordopvaskemaskinen fra Siemens kan ikke blot selv dosere, hvor meget vand den skal bruge til hver enkelt opvask. Den kan også selv rense og afkalke maskinen, hvilket kan spare dig for tid, som du kan bruge på sjovere ting. At rense og afkalke din bordopvaskemaskine er en pligt, som du sikkert nemt kan glemme, og derfor er det rigtig smart at maskinen, selv gør det for dig.

Produktdetaljer:

 • Plads til 6 kuverter
 • 5 forskellige programindstillinger
 • Lydniveau: 54 dB
 • Selvrensende
 • Automatisk vaskeprogram til dosering af vand

Guide

Hvilken bordopvaskemaskine skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige bordopvaskemaskiner på markedet, hvorfor du har rig mulighed for at finde den helt rette model for dig. Det kræver dog, at du ved, hvad du skal kigge efter. Af den grund kan du i de nedenstående afsnit læse mere om, hvad du skal fokusere på i købet af en bordopvaskemaskine. Dermed bliver det lettere for dig at finde frem til, hvilke parametre du ønsker at prioritere i købet.

Størrelse

Først og fremmest er du nødt til at tænke over, hvor meget plads du egentlig har i hjemmet. Dette hænger naturligvis i en vis grad med kapacitet, men du kan sagtens finde en mini bordopvaskemaskine med fin plads til opvask.

Hvis du køber en bordopvaskemaskine, der er for stor, vil du blot blive irriteret i længden over, hvor meget bordplads den optager. Det er således et vigtigt aspekt at gøre sig nogle overvejelser om, før du køber den første og bedste opvaskemaskine du ser.

Antal kuverter

Ønsker du så meget plads som muligt i din bordopvaskemaskine, skal du gå efter en model med plads til 8 kuverter. Vil du derimod have en model med i en lidt mere kompakt størrelse, men hvor der stadig er plads til opvask fra flere personer, skal du vælge en model med plads til 6 kuverter.

Du kan også vælge at købe en bordopvaskemaskine med færre antal kuverter, hvis du ikke har brug for en opvaskemaskine med så meget plads til opvask. Dette er f.eks. ideelt, hvis du bor alene, så der ikke går for lang tid mellem vaskene.

Antal programmer

Det er oplagt at vælge en opvaskemaskine med forskellige vaskeprogrammer. Dette giver dig bedre mulighed for at få vasket diverse genstande til perfektion. Vi vil anbefale dig at holde øje med typen af vaskeprogrammer, så du vælger en bordopvaskemaskine med de rette indstillingsmuligheder til dine behov.

Et vaskeprogram på 40 grader er oplagt til de fleste typer af service, men det kan nu være en god idé at investere i en model, der også har et program på 70 grader, hvis der skal rengøres f.eks. sutteflasker e.l.

Vandforbrug og energiforbrug

En bordopvaskemaskine vil naturligvis have et mindre vandforbrug og energiforbrug end en almindelig opvaskemaskine, da den generelt er mindre i størrelsen. Alligevel er det oplagt at kigge på, hvor mange liter vand og mængden af el, som maskinen bruger pr. vask. Dette giver dig nemlig en indsigt i årligt vandforbrug og årligt energiforbrug.

Ved at vælge en maskine med et lavt energiforbrug, kan du både skåne din pengepung og miljøet. Det samme gælder for vandforbruget.

Energiklasse

Bordopvaskemaskinens energiklasse giver dig også en indikation af årligt energiforbrug og det samlede vandforbrug. Jo højere en energiklasse, jo mindre el og vand benyttes der til rengøring af servicet.

Det er oplagt at gå efter en bordopvaskemaskine med energiklasse A eller højere. Vær dog opmærksom på, at mange bordopvaskemaskiner har en lavere energiklasse end en almindelig opvaskemaskine. Så det kan være svært at finde en god bordmodel med energiklasse A eller højere.

Tørreevne

Du bør ikke kun tænke på, hvad din nye bordopvaskemaskine bruger i strøm eller hvor mange liter vand den benytter per vask. Du skal nemlig også holde et vågent øje med maskinens tørreevne.

Tørreevnen giver dig et praj om, hvor tørt indholdet bliver efter vask. Med en optimal tørreevne skal du ikke bekymre dig om, at f.eks. plastikdele fortsat er våde, når de skal sættes på plads.

Det kan være svært at finde en bordopvaskemaskine med en A tørreevne, men det kan anbefales at prioritere en sådan maskine, hvis du hader at tørre servicet efter med et håndklæde.

Lydniveau

Du skal forberede dig på, at der kommer til at være noget støj fra din bordopvaskemaskine, når den er i gang med en vask. Det er dog muligt at mindske dette støjniveau, hvis du vælger en model, der er udviklet med et lavt lydniveau. Lydniveauet skal gerne ligge under 50 dB(A), hvis du ønsker en særligt støjsvag model.

Bliver det højere end 55 dB(A), vil du højst sandsynligt blive forstyrret af støjen.

Prisleje

Alle de ovenstående faktorer har en indflydelse på opvaskemaskinens endelige pris. Du er således også nødt til at gøre dig nogle overvejelser om selve prislejet. Vi vil anbefale dig at sætte et budget på forhånd, så du ikke får brugt for mange penge på din nye bordopvaskemaskine.

Det vil i mange tilfælde være nødvendigt at gå en smule på kompromis, hvis du arbejder med et relativt lavt budget. Du kan sagtens finde gode bordopvaskemaskiner til billige penge, men i mange tilfælde hænger pris og kvalitet sammen.

En billig bordopvaskemaskine er typisk mere simpel i sin opbygning, og er derfor ikke udstyret med samme antal indstillingsmuligheder eller programmer. Maskinen er dog alligevel ideel til dig, der ikke har de store forventninger til en opvaskemaskine – andet end at den naturligvis skal kunne vaske servicet ordentligt.

Vælger du derimod en lidt dyrere model, vil du ofte få flere valgmuligheder. Dette er oplagt, hvis du regner med at veksle mellem, hvad der bliver vasket i bordopvaskemaskinen. Det vil også i flere tilfælde være muligt at indstille programtiden eller mængden af sæbe og vand til indholdet.

Testkilder

For at udarbejde denne artikel og de forskellige bedømmelser af de fem udvalgte bordopvaskemaskiner, er der brugt tests fra danske Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön. Det er begge magasiner, der tester en lang række forskellige produkter, som mange forbrugere kan få brug for. Som forbruger kan det sommetider være svært at gennemskue, hvilke produkter der er bedst, og hvilke der passer til de behov, man har. Det hjælper Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön med, så du som forbruger kan gøre det bedste køb på et oplyst og informeret grundlag.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en dansk organisation, der arbejder med at udarbejde tests af en lang række forskellige produkter i mange kategorier for at give deres medlemmer og interessenter det bedste mulige grundlag for at foretage et køb. Magasinet foretager uvildige tests, som altid er sagligt begrundet og foretaget ud fra objektive analyser og brugstest.

I testen, som indgår i denne artikel, har Forbrugerrådet Tænk både testet almindelige opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner. Hvis du vil nærlæse testen fra Forbrugerrådet Tænk, kræver det, at du køber dig adgang via et abonnement hos dem.

Råd og Rön

Den svenske udgave af Forbrugerrådet Tænk hedder Råd og Rön, og her er denne artikel også inspireret af. Råd og Rön foretager ligesom Forbrugerrådet Tænk uvildige og objektive analyser og tests af alle produkter, hvorfor resultaterne fra deres tests også altid fremstår meget troværdige.

Råd og Rön har også testet både almindelige opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner. Hvis du ønsker at læse hele testen, forudsætter det, at du køber et abonnement, som giver dig adgang til denne test.

Konklusion

I denne artikel har vi testet fem forskellige bordopvaskemaskiner, som alle har klaret sig rigtig godt i forskellige tests og forbrugerundersøgelser. En bordopvaskemaskine er praktisk i størrelsen, hvor der typisk er plads til omkring seks kuverter, hvilket er rigeligt for mindre husstande.

Bordopvaskemaskinen er smart, fordi den ikke tager plads fra skuffer eller skabe i dit køkken, hvilket gør den egnet til brug i lejlighed og sommerhus.

I denne artikel har vi kåret Electrolux ESF2400OW som den maskine, der har klaret sig bedst i test. Den vinder på tørreevne, og på at være funktionel med dens display og styring i toppen af maskinens låg i stedet for i bunden, som det ses hos mange af de øvrige modeller.

Siemens SK25E203EU har vi i artiklen her kåret som bedst til prisen. Den er både effektiv og budgetvenlig. Den udmærker sig særligt på dens sensorstyring, der i sidste ende gør, at du kan spare penge, da den selv doserer vandforbruget til hver enkelt opvask.

I artiklen skulle du selvfølgelig heller ikke snydes for den bedste premium model, som i denne omgang blev Bosch SKS62E32EU. Den har et usædvanligt lavt lydniveau på blot 49 dB(A), og så har den også hele 8 forskellige programmer at vælge imellem.

Siemens SK25E203EU er en bordopvaskemaskine, der passer til dig, som ikke ønsker at bruge alt for mange penge på en bordopvaskemaskine. Den udmærker sig dog ikke kun på prisen, men også på brugervenlighed. Bordopvaskemaskinen er nemlig nem at indstille. Derudover har den vandsikring, som mindsker risikoen for eventuelle vandskader.

Sidst, men ikke mindst, har vi artiklens klart billigste bordopvaskemaskine: en Scandomestic SFO 2201. Ud over at være den billigste bordopvaskemaskine i denne test, er Scandomestic SFO 2201 også yderst praktisk i størrelsen. Og som en ekstra bonus formår den også at være støjsvag i drift.

FAQ

Hvilken bordopvaskemaskine er bedst i test?

I denne test af bordopvaskemaskiner har vi valgt at kåre en Electrolux ESF2400OW som værende bedst i test. Modellen lever op til de fleste behov, men er ej heller den dyreste variant. Læs mere her.

Hvad koster en bordopvaskemaskine?

Prisen på en bordopvaskemaskine varierer, alt efter hvilken model du går efter. Du kan normalt regne med en pris mellem 2.000 og 5.000 kroner. Det er altså mindre end en almindelig opvaskemaskine.

Hvilken energiklasse bør jeg vælge?

Det kan anbefales at vælge en bordopvaskemaskine med så høj energiklasse som muligt. Dette vil nemlig både være godt for miljøet og din pengepung i længden, da der ikke bruges for meget vand og el.

Bør jeg vælge bordopvaskemaskine 8 kuverter eller mindre?

I valget af antal kuverter skal du vælge det antal, der passer til dine behov. Jo færre kuverter, jo mindre vil maskinen ofte være. 5 - 6 kuverter kan være rigeligt til par eller folk, der bor alene.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×