Bosch elkedel (2022) → Guide til de 7 bedste elkedler fra Bosch

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Bosch TWK7203 2
En højteknologisk Bosch elkedel med isoleret kande

Bosch TWK6A813 Elkedel

4
En opbevaringsvenlig Bosch elkedel

Bosch TWK7403 Elkedel

6
En anderledes Bosch elkedel

Siemens TW86103P Elkedel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke Bosch elkedler der er de bedste på markedet netop nu. Vi sammenligner 7 Bosch elkedler, men giver dig også vores bud på 3 gode alternativer. På listen finder du både billige og mere eksklusive modeller, så der burde være noget for enhver smag. Vi garanterer dog, at alle de udvalgte elkedler er af høj kvalitet og dermed investeringen værd.

Vi guider dig desuden i, hvilke parametre du skal lægge vægt på i købet af din nye elkedel efter gennemgangen af produkterne. Så er du helt på bar bund i forhold til købet, så kan du med fordel læse dette afsnit.

Bosch TWK8613P Elkedel

Den bedste Bosch elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre temperaturen og holde indholdet varmt i længere tid
 • pros-icon.svg Udstyret med et højt sikkerhedsniveau, bl.a. overophedningsbeskyttelse
 • pros-icon.svg Kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön og Test.de
 • pros-icon.svg Elegant og stilrent design, der vil klæde det moderne køkken

Detaljeret gennemgang

Vi tør godt garantere, at du bliver ovenud glad for din nye elkedel, hvis du investerer i denne model fra Bosch. Maskinen er nemlig udstyret med en række funktionelle egenskaber, heriblandt temperaturkontrol i fire niveauer, en hold varm funktion og et højt sikkerhedsniveau. Derudover har denne elkedel også et yderst flot og moderne udseende.

Derfor skal du vælge en Bosch TWK8613P Elkedel

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne elkedel fra Bosch, så hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en yderst funktionel model med et højt sikkerhedsniveau, vil vi anbefale dig at se nærmere på vores førstevalg. Denne TWK8613P model er udviklet med et stilrent design med en farvekombination i sort og sølv, der vil se flot ud i et moderne køkken. Det firkantede og kompakte design sikrer desuden, at elkedlen ikke fylder alverden. Produktet har en bund i rustfrit stål med skjult element og ledningsoprul.

Elkedlen har en kapacitet på 1,5 liter og kan indstilles til fire temperaturindstillinger grundet en Temperature Control teknologi. Du kan altså selv vælge, om vandet skal varmes til 70, 80, 90 eller 100 grader. På den måde får du ikke en alt for varm kop kaffe, te e.l., men kan i stedet nyde din drik med det samme. Maskinen har desuden også en hold varm funktion, så vandet ikke køles dét sekund, elkedlen stopper med at varme. Derudover har den et udtageligt kalkfilter af rustfrit stål og en udvendig vandindikator på begge sider.

Som om alt det ovenstående ikke var nok, så er du garanteret et højt sikkerhedsniveau, hvis du benytter dig af denne elkedel. Modellen er nemlig udviklet med overophedningsbeskyttelse og kan kun startes, hvis låget sidder på. Derudover vil kedlen automatisk slukke, hvis du får åbnet låget, mens den er i gang med at varme indholdet. Det kan altså ikke komme som en overraskelse, at denne elkedel i løbet af sin produktionstid både har været kåret som testvinder hos det danske testmagasin Forbrugerrådet Tænk, det svenske testmagasin Råd og Rön og det tyske testmagasin Test.de.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Effekt: 2400 watt
 • Vægt: 1,67 kg
 • Farve: Sort og sølv

Bosch TWK6A813 Elkedel

En højteknologisk Bosch elkedel med isoleret kande

Bosch TWK7203
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med let betjening af alle dele
 • pros-icon.svg Nem rengøring, da den har et kalkfilter og et skjul varmelegeme
 • pros-icon.svg God kapacitet på 1,7 liter med mulighed for at koge vand til kun én kop
 • pros-icon.svg Virker energibesparende og har et optimalt sikkerhedsniveau

Detaljeret gennemgang

En af de Bosch elkedler som vi var helt vilde med, da vi undersøgte markedet, var denne brugervenlige variant. Det er let at fylde vand i maskinen, da den har en stor åbning og låget åbnes med ét tryk. Derudover er den energi- og tidsbesparende, da du kan koge det præcise antal kopper, der skal bruges. Der er også mindre rengøring med denne model.

Derfor skal du vælge en Bosch TWK6A813 Elkedel

Vil du gerne have en enkel elkedel, der dog har en yderst brugervenlig opbygning? I så fald er denne TWK6A813 model lige noget for dig. Du kan let få gang i en omgang kogende vand, da låget åbner ved tryk på én knap – du skal altså ikke hive og slide i låget for at åbne det. Derudover er åbningen stor, hvilket gør det nemt at hælde vand i beholderen. Faktisk gør denne opbygning, sammen med et skjult varmelegeme, det nemt at rengøre beholderen. Produktet er endda også udviklet med et indbygget kalkfilter, der kan tages af og rengøres separat fra elkedlen. På den måde får dit kogende vand aldrig en dårlig smag eller indeholder kalkrester.

En nem fjernelse af kalk sikrer også, at din maskine altid fungerer optimalt. Og når dette er tilfældet vil den ikke bruge unødvendig energi på opvarmning af vandet. Faktisk virker maskinen helt generelt energibesparende, da den automatisk slukker, når du fjerner den fra basen, så den ikke fortsætter med at bruge strøm. Derudover er det også muligt blot at koge vand nok til én kop, så du ikke varmer alt for meget vand hver gang du benytter din elkedel. Du kan altid se, hvad mængden af vand svarer til via den indbyggede vandindikator.

Denne elkedel kommer med en docking station, men da den er udstyret med en 360 graders fod, er det lige meget, hvordan du placerer kedlen. Du kan altså dreje den lige den vej, der passer dig bedst. Ud over at slukke, når kedlen fjernes fra basen, så er produktet også beskyttet mod tørkogning og overophedning. Der er altså god sikkerhed i køkkenet. Og du kan nemt pakke maskinen væk eller få den til at fylde mindre, når den ikke er i brug, da den har ledningsoprul.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2400 watt
 • Vægt: 1,67 kg
 • Farve: Sølv og sort

Bosch Elkedel TWK7203

En højteknologisk Bosch elkedel med isoleret kande

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med dobbelt isoleret kande for større sikkerhed og bibeholdelse af varmen
 • pros-icon.svg Bestem selv mellem 7 temperaturer via de betjeningsvenlige touch display
 • pros-icon.svg Indbygget kalkfilter og skjult varmelegeme sikrer en lettere rengøring af kedlen

Detaljeret gennemgang

Du kan hurtigt få ryddet køkkenbordet, når du har denne elkedel stående, da modellen er let i vægt og har et kompakt design. Det er derfor intet problem at have den stående i et skab til opbevaring og så rykke den frem og tilbage, når du skal bruge den. Modellen har endda ledningsoprul, som gør det let at gemme ledningen væk, når maskinen ikke sidder til.

Derfor skal du vælge en Bosch TWK7403 Elkedel

Har du planer om at gemme din elkedel væk i skabet? Så skal du gerne gå efter en model, der er let at flytte frem og tilbage. Dét er denne elkedel, da den er udviklet med et kompakt design og vejer under 1,5 kg. Derudover har modellen ledningsoprul, så du også har mulighed for at gemme ledningen optimalt væk. Du behøver dog ikke at lægge hele ledningen væk, da du kan tilpasse den i længden. På den måde kan du have elkedlen stående på køkkenbordet, uden at ledningen kommer i vejen for alt andet eller ser grim ud.

En anden klar fordel ved denne elkedel er, at den er udviklet med tre sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er med til at forhindre uhensigtsmæssig start og forbrug. Sikkerhedsfunktionerne tæller tørkognings- og overophedningsbeskyttelse, at kogningen afbrydes, hvis du løfter kedlen fra basen og en automatisk sluk funktion. Du kan desuden nemt betjene maskinen, da dens opbygning er enkel – f.eks. åbner låget ved tryk på en knap.

Lige netop denne Bosch elkedel koster ikke alverden, hvorfor alle husholdninger kan få råd til modellen. Du behøver altså ikke nødvendigvis at have mange penge op af lommen for at kunne bestille en elkedel i høj kvalitet hjem. Andre fordele ved denne maskine tæller, at den er nem at gøre rent, da den har et beskyttet varmelegeme. Dette gør det lettere at komme til i rengøringen af elkedlens inderside. Derudover har den et indbygget kalkfilter, der kan tages af og rengøres efter behov. Smagen af kalk vil altså aldrig ødelægge din te, kaffe, kakao e.l. igen.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2200 watt
 • Vægt: 1,3 kg
 • Farve: Sort

Bosch TWK7403 Elkedel

En opbevaringsvenlig Bosch elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris
 • pros-icon.svg Vejer kun 1 kg, hvilket gør den let at flytte rundt på
 • pros-icon.svg Udstyret med et aftageligt låg for lettere rengøring af kanden
 • pros-icon.svg Mulighed for at hælde vand direkte i kedlen gennem den store tud

Detaljeret gennemgang

Du kan hurtigt få ryddet køkkenbordet, når du har denne elkedel stående, da modellen er let i vægt og har et kompakt design. Det er derfor intet problem at have den stående i et skab til opbevaring og så rykke den frem og tilbage, når du skal bruge den. Modellen har endda ledningsoprul, som gør det let at gemme ledningen væk, når maskinen ikke sidder til.

Derfor skal du vælge en Bosch TWK7403 Elkedel

Har du planer om at gemme din elkedel væk i skabet? Så skal du gerne gå efter en model, der er let at flytte frem og tilbage. Dét er denne elkedel, da den er udviklet med et kompakt design og vejer under 1,5 kg. Derudover har modellen ledningsoprul, så du også har mulighed for at gemme ledningen optimalt væk. Du behøver dog ikke at lægge hele ledningen væk, da du kan tilpasse den i længden. På den måde kan du have elkedlen stående på køkkenbordet, uden at ledningen kommer i vejen for alt andet eller ser grim ud.

En anden klar fordel ved denne elkedel er, at den er udviklet med tre sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er med til at forhindre uhensigtsmæssig start og forbrug. Sikkerhedsfunktionerne tæller tørkognings- og overophedningsbeskyttelse, at kogningen afbrydes, hvis du løfter kedlen fra basen og en automatisk sluk funktion. Du kan desuden nemt betjene maskinen, da dens opbygning er enkel – f.eks. åbner låget ved tryk på en knap.

Lige netop denne Bosch elkedel koster ikke alverden, hvorfor alle husholdninger kan få råd til modellen. Du behøver altså ikke nødvendigvis at have mange penge op af lommen for at kunne bestille en elkedel i høj kvalitet hjem. Andre fordele ved denne maskine tæller, at den er nem at gøre rent, da den har et beskyttet varmelegeme. Dette gør det lettere at komme til i rengøringen af elkedlens inderside. Derudover har den et indbygget kalkfilter, der kan tages af og rengøres efter behov. Smagen af kalk vil altså aldrig ødelægge din te, kaffe, kakao e.l. igen.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2200 watt
 • Vægt: 1,3 kg
 • Farve: Sort

Bosch TWK3A011 Elkedel

En anderledes Bosch elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Elegant og anderledes design, der får elkedlen til at skille sig ud
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som alle kan være med på
 • pros-icon.svg Kan betjenes med én hånd, hvilket gør den nem at styre
 • pros-icon.svg Nem rengøring af beholderen grundet indbygget kalkfilter og skjult varmelegeme

Detaljeret gennemgang

Denne model adskiller sig lidt fra de andre Bosch elkedler. Først og fremmest har den et anderledes design med et “strittende” håndtag, og så er den ikke blot sort, sølv eller hvid, men har en flot opbygning i en blanding af kobberfarve og sort. Modellen har stadig en høj kvalitet og flere gode funktioner, selvom den sælges til en billig pris.

Derfor skal du vælge en Bosch Elkedel Compact Class TWK7809

Hvis du gerne vil have fingrene i en god elkedel, der skiller sig ud, så kan du udmærket vende blikket mod denne kobberfarvede model fra Bosch. Den er nem at betjene med én hånd, da låget åbnes med et tryk på en knap på maskinen. Derudover kan du stille den præcis som du ønsker på den medfølgende base, da denne er en 360 graders fod. Dette betyder, at kedlen kan stå med fronten vendt mod alle retninger, uden at det ændrer indholdets temperatur eller kogeevne.

På trods af et unikt udseende så sælges denne model til en billig pris, som alle kan betale. Du behøver altså ikke nødvendigvis at betale en halv bondegård for din nye elkedel, hvis du er tilfreds med en lidt mere enkel model. Vi må dog hellere pointere, at du ikke går på kompromis med kvaliteten, blot fordi du investerer i denne billige elkedel. Den er nemlig stadig fuldt funktionel i forhold til at koge vand ved den rette temperatur.

Derudover har modellen et indbygget kalkfilter, der er placeret ved kandens tud. Du skal altså på intet tidspunkt bekymre dig om, at der kommer kalk i den te, kaffe e.l., når du benytter dig af denne Bosch elkedel. Kalkfilteret kan tages ud og rengøres efter behov, hvilket forlænger levetiden på elkedlen. Det skjulte varmelegeme i beholderen sikrer desuden en nem rengøring af den indvendige del af kanden. Og med en let vægt og ledningsoprul kan du altid flytte elkedlen til et skab, hvis du har brug for mere plads på køkkenbordet.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2200 watt
 • Vægt: 1,17 kg
 • Farve: Kobber og sort

Alternativer til din Bosch elkedel

Siemens TW86103P Elkedel

En anderledes Bosch elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i september 2019
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille apparatet til fire varmeniveauer og en hold varm funktion
 • pros-icon.svg Udstyret med en ledningsfri base med 360 graders funktionalitet
 • pros-icon.svg Effektiv i drift med indbygget kalkfilter for den hurtigste og bedste servering

Detaljeret gennemgang

Denne model adskiller sig lidt fra de andre Bosch elkedler. Først og fremmest har den et anderledes design med et “strittende” håndtag, og så er den ikke blot sort, sølv eller hvid, men har en flot opbygning i en blanding af kobberfarve og sort. Modellen har stadig en høj kvalitet og flere gode funktioner, selvom den sælges til en billig pris.

Derfor skal du vælge en Bosch Elkedel Compact Class TWK7809

Hvis du gerne vil have fingrene i en god elkedel, der skiller sig ud, så kan du udmærket vende blikket mod denne kobberfarvede model fra Bosch. Den er nem at betjene med én hånd, da låget åbnes med et tryk på en knap på maskinen. Derudover kan du stille den præcis som du ønsker på den medfølgende base, da denne er en 360 graders fod. Dette betyder, at kedlen kan stå med fronten vendt mod alle retninger, uden at det ændrer indholdets temperatur eller kogeevne.

På trods af et unikt udseende så sælges denne model til en billig pris, som alle kan betale. Du behøver altså ikke nødvendigvis at betale en halv bondegård for din nye elkedel, hvis du er tilfreds med en lidt mere enkel model. Vi må dog hellere pointere, at du ikke går på kompromis med kvaliteten, blot fordi du investerer i denne billige elkedel. Den er nemlig stadig fuldt funktionel i forhold til at koge vand ved den rette temperatur.

Derudover har modellen et indbygget kalkfilter, der er placeret ved kandens tud. Du skal altså på intet tidspunkt bekymre dig om, at der kommer kalk i den te, kaffe e.l., når du benytter dig af denne Bosch elkedel. Kalkfilteret kan tages ud og rengøres efter behov, hvilket forlænger levetiden på elkedlen. Det skjulte varmelegeme i beholderen sikrer desuden en nem rengøring af den indvendige del af kanden. Og med en let vægt og ledningsoprul kan du altid flytte elkedlen til et skab, hvis du har brug for mere plads på køkkenbordet.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2200 watt
 • Vægt: 1,17 kg
 • Farve: Kobber og sort

Alternativer til din Bosch elkedel

KitchenAid Elkedel

Funktionel elkedel med intelligent temperatursensor

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med intelligent temperaturstyring, så du kan følge med i varmeniveauet
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille kedlen til seks forskellige temperaturer mellem 50 og 100 c
 • pros-icon.svg Kan indstilles til at holde indholdet varmt i op til 30 minutter
 • pros-icon.svg Basen står stabilt på bordet, da den er udstyret med gummifødder

Detaljeret gennemgang

Denne elkedel fra mærket KitchenAid er ideel til dig, der går op i at få dit kogende vand ved den helt rette temperatur. Apparatet er nemlig udviklet med seks temperaturindstillinger, så du selv kan bestemme, hvor varmt vandet skal være mellem 50 og 100 grader. Den indbyggede intelligente temperatursensor informerer om vandets temperatur via displayet.

Derfor skal du vælge en KitchenAid Elkedel

Hvis du gerne vil kunne brygge den perfekte kop te, kakao, kaffe e.l., så skal du have fingrene i denne elkedel fra KitchenAid, da du selv kan styre vandets temperatur. Det er nemlig muligt at indstille apparatet til seks forskellige temperaturindstillinger mellem 50 og 100 grader. På den måde får du lige den temperatur på dit vand, som du ønsker. Derudover er modellen udviklet med en intelligent temperatursensor, der kontrollerer vandets temperatur og informerer dig om dette på displayet. Du kan altså altid holde øje med, om vandet stadig har den rette temperatur før du serverer det.

Denne elkedel er også udviklet med en hold varm funktion, der gør det muligt for kanden at opretholde den ønskede temperatur i op til 30 minutter efter endt kogning. Du behøver altså ikke skynde dig at hælde vandet op, når du benytter dig af denne elkedel. Vi må også hellere pointere, at apparatet koger vandet hurtigt, selvom den har en kapacitet på hele 1,7 liter. Du kan således få meget kogt vand på kort tid.

Det faste og dog bløde greb gør det nemt at håndtere kanden, når du skal hælde fra den. Du kan også nemt holde den ren og kalkfri, da den er udstyret med en indbygget kalkfilter. Dette kan tages ud og rengøres, så du altid kan holde kanden fri for kalk. En anden fordel ved at investere i denne elkedel er, at den medfølgende base er udstyret med gummifødder. Den vil derfor stå fast på køkkenbordet.

Produktdetaljer

 • Højde: 25,7 cm
 • Dybde: 15 cm
 • Bredde: 21,8 cm
 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2400 watt
 • Vægt: 1,2 kg
 • Farve: Sort, creme, rød, stål eller blå

Guide

Sådan vælger du den bedste Bosch elkedel til dig

I denne artikel har vi gennemgået en række gode Bosch elkedler, som du med fordel kan investere i, hvis du nægter at gå på kompromis med din nye elkedel. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på i købet af en Bosch elkedel og hvordan finder du den rette variant til dig? Dét hjælper vi dig med i dette afsnit, hvor du kan læse om de parametre, som det er vigtigt at holde øje med, inden du køber din elkedel.

 • Brugervenlig: Vi vil klart anbefale dig at frasortere enhver elkedel, der ikke har en brugervenlig opbygning. Det skifter fra person til person, hvad man helt præcist føler er brugervenligt, men det er bare vigtigt, at du selv forstår din elkedels funktioner og indstillingsmuligheder. Om apparatet har et indbygget digitalt display eller knapper kan f.eks. også spille en rolle i din opfattelse af dens brugervenlighed
 • Rengøring: Prioritér gerne en elkedel, der er let at gøre rent. F.eks. er det en fordel, hvis varmelegemet er skjult (som i samtlige af de ovenstående Bosch elkedler), da det så er lettere at komme til inde i kedlen. Derudover kan det være optimalt med et indbygget kalkfilter, som kan tages af og renses
 • Sikkerhed: Din nye elkedel skal gerne som minimum have indbygget overophedningsbeskyttelse. Dog er det også en fordel at vælge en model med automatisk sluk, tørkogningsbeskyttelse og måske en kølig overflade. Vi vil anbefale dig at holde et vågent øje med sikkerhedsfunktionerne, især hvis du har børn i hjemmet.
 • Udseende: Uanset om du har planer om at sætte din elkedel væk i skabet efter brug eller om den skal stå fremme, så er det en god ide at vælge et apparat med et udseende, som du faktisk godt kan lide at se på. Du kan derfor udmærket prioritere udseendet af din Bosch elkedel i samme grad som brugervenlighed, sikkerhed, kapacitet etc.
 • Kapacitet: Skal du altid kun koge vand til én kop eller skal der koges +1,5 liter, når først du benytter dig elkedel? Det er relevant at gøre sig opmærksom på, hvilken kapacitet der passer til dit behov, så du ikke skal koge mange gange eller altid koger for meget vand
 • Opbevaring: Hvis du regner med at opbevare apparatet i et skab frem for fremme på køkkenbordet, så skal den gerne være kompakt i opbygningen, være udstyret med ledningsoprul og have en lav vægt

Har du ikke kunne finde den rette elkedel til dig i denne artikel? I så fald kan du læse om flere funktionelle elkedler i vores store elkedel test. Testen gennemgår elkedler på tværs af producenter og du kan bl.a. også læse om, hvordan du vedligeholder din elkedel bedst muligt i artiklen.

FAQ

Hvilken Bosch elkedel er den bedste?

Du kan ikke gå galt i byen med en Bosch TWK8613P Elkedel, hvis du nægter at gå på kompromis med din elkedels funktionalitet, brugervenlig, udseende og pris.

Hvad skal jeg fokusere på i købet af en Bosch elkedel?

Du skal gerne holde øje med apparatets funktionalitet, sikkerhedsniveau, kapacitet og brugervenlighed. I så fald kan du være sikker på, at maskinen lever op til dine forventninger.

Hvad koster en Bosch elkedel?

Bosch’ elkedler svinger meget i pris. Du kan således både få modeller ned til et par hundrede kroner og modeller til lidt over 1000 kroner, der alle er investeringen værd.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×