Bosch opvaskemaskine test (2022) → De 8 bedste modeller lige nu

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

Bosch SMU88PS03S Serie 8 Underbygningsopvaskemaskine

Du kan ikke gå galt i byen med denne opvaskemaskine fra Bosch, hvis du vil være helt sikker på, at du får en god model bestilt hjem. Maskinen er lydsvag i drift, har et selvrensende…

1
Den bedste Bosch opvaskemaskine

Bosch SMU88PS03S Serie 8 Underbygningsopvaskemaskine

2
Den bedste billige Bosch opvaskemaskine

Bosch SMU24AW01S Underbygningsopvaskemaskine

3
Energibesparende og lydsvag Bosch opvaskemaskine

Bosch SMU46CI00S Serie 4 Underbygningsopvaskemaskine

4
En god Bosch opvaskemaskine med timerfunktion

Bosch SMU46DB01S Underbygningsopvaskemaskine

5
Den bedste integrerbare Bosch opvaskemaskine

Bosch SMV68MD02E Serie 6 Integrerbar opvaskemaskine

6
Energibesparende integrerbar Bosch opvaskemaskine

Bosch SMV67MD01E Integrerbar opvaskemaskine

7
En god Bosch opvaskemaskine med høj sikkerhed

Bosch SMU46CW00S Underbygningsopvaskemaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du er kommet til det helt rette sted, hvis du er på jagt efter en ny opvaskemaskine. I denne Bosch opvaskemaskine test kan du nemlig læse om de bedste opvaskemaskiner fra Bosch. Vores test inkluderer de 8 bedste og mest funktionelle modeller på markedet netop nu. Det bliver altså intet problem at finde den bedste Bosch opvaskemaskine til dig.

Vi har kåret en Bosch SMU88PS03S Serie 8 Underbygningsopvaskemaskine som testvinder, da den er en ideel investering for de fleste husholdninger. Samtlige maskiner i denne test er dog både miljøvenlige, energieffektive, lydsvage, samt har et hav af brugbare funktioner og programmer. Vi tør altså godt garantere, at alle modellerne vil leve op til dine forventninger. Spørgsmålet er nærmere, hvilket udseende og prisklasse du foretrækker?

Bosch SMU88PS03S Serie 8 Underbygningsopvaskemaskine

Den bedste Bosch opvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Energieffektiv opvaskemaskine, der tilhører energiklasse A+++ og er lydsvag
 • pros-icon.svg Udviklet med selvrensende filtersystem og specielt renseprogram mod fedt og kalk
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille maskinen til et hav af velfungerende programmer
 • pros-icon.svg Tørrer alt i maskinen helt igennem – selv plastikdele

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne opvaskemaskine fra Bosch, hvis du vil være helt sikker på, at du får en god model bestilt hjem. Maskinen er lydsvag i drift, har et selvrensende filtersystem og særligt renseprogram, et væld af programmer, indikatorer for manglende salt og afspændingsmiddel, samt er energibesparende med en god tørreevne.

Derfor skal du vælge en Bosch SMU88PS03S Serie 8 Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du nægter at gå på kompromis med din nye opvaskemaskine fra Bosch, så er denne model fra Serie 8 lige noget for dig. Du får en energieffektiv opvaskemaskine med en fremragende tørreevne, der endda er lydsvag, da den arbejder med et lydniveau helt ned på 44 dB(A). Maskinen tilhører den højeste energiklasse A+++ og har en tørreevne på A. Alle disse funktionelle fordele skyldes bl.a. den stillegående EcoSilence Drive motorteknologi, som opvaskemaskinen er udviklet med.

Denne maskine kan indstilles til 8 forskellige programmer med 5 tillægsprogrammer i form af hurtig vask, halvfyldt maskine, ekstra tør m.fl. Opvaskemaskinen har desuden både Aqua- og mængdesensor, hvorfor vandniveauet tilpasser sig mængden af indhold, så du ikke bruger unødvendigt meget vand per vask. Med elektronisk indikator for manglende salt og afspændingsmiddel, får du besked, når det skal fyldes på.

Der er desuden god plads til flere genstande i denne opvaksemaskine – også selvom du ind imellem har brug for plads til store gryder, fade e.l. Den er nemlig udstyret med et varioFlex Pro kurvesystem, som sikrer en større fleksibilitet. Derudover virker maskinen selvrensende, da den har et selvrensende filtersystem og har et specialprogram kaldet Machine Care, der fjerner fedt og kalkaflejringer. Som en ekstra bonus har den børnesikring og AquaStop funktion, der beskytter mod eventuelle vandskader.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Farve: Sølv
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Antal programmer: 8 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

Bosch SMU24AW01S Underbygningsopvaskemaskine

Den bedste billige Bosch opvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris
 • pros-icon.svg Udviklet med timerfunktion og VarioSpeed indstilling for brugerdefineret vask
 • pros-icon.svg God plads i maskinen og mulighed for at flytte rundt på kurve efter behov
 • pros-icon.svg Fungerer lydsvag i drift med et lydniveau på kun 48 dB(A)

Detaljeret gennemgang

Denne underbygningsopvaskemaskine fra Bosch er ideel til dig, der gerne vil kunne sætte alt klar til en vask, men vente med at starte programmet. Maskinen er nemlig udviklet med en timerfunktion, der kan indstilles mellem 1 og 24 timer. Der er god plads i maskinen grundet Vario kurvesystem og plads til 12 standardkuverter. Og så er den endda ultra billig!

Derfor skal du vælge en Bosch SMU24AW01S Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, så skal du endelig ikke fortvivle. Du kan blot gå efter denne maskine fra Bosch, der sælges til en yderst budgetvenlig pris – ja, faktisk er den nok en af de billigste Bosch opvaskemaskiner, der stadig vil leve op til alle dine forventninger (og muligvis mere til). Maskinen er udviklet med en timerfunktion, der gør det muligt for dig at udsætte starten til 1 til 24 timer ud i fremtiden. Derudover har tillægsfunktionen VarioSpeed, der gør det muligt for dig at indstille de 4 forudindstillede programmer til at blive hurtigere færdige. Opvaskemaskinen kan altså være klar til tømning, lige når det passer dig.

En anden fordel ved denne maskine er, at den har et fleksibelt kurvesystem, hvor bl.a. overkurven kan indstilles i højden, så du kan skabe ekstra plads i underkurven. På den måde bliver der god plads til selv store tallerkener, fade eller høje glas. Og apropos glas, så skal denne maskine nok passe ekstra godt på dem under vask, da den har et specielt glas program på 40 grader og glasbeskyttelse. Af den grund kan du også sagtens vaske sart service i opvaskemaskinen.

Ud over alt det ovenstående larmer denne opvaskemaskine ikke synderligt meget, da den har et lydniveau på 48 dB(A). Det skyldes maskinens energibesparende og stillegående motorteknologi. Den har også Aqua- og mængdesensor, så vandmængden tilpasser sig indholdet, og en doseringsassistent, så sæbemængden tilpasser sig vandmængden. Derudover har maskinen et selvrensende filtersystem, elektronisk indikator for manglende salt og afspændingsmiddel, samt en optimal tørreevne, så selv plastik tørres igennem uden problemer.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 48 dB(A)
 • Antal kuverter: 12 stk
 • Antal programmer: 4 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+

Bosch SMU46CI00S Serie 4 Underbygningsopvaskemaskine

Energibesparende og lydsvag Bosch opvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Energibesparende og tilhører derfor den bedste energiklasse: A+++
 • pros-icon.svg Virker ikke støjende grundet et lavt lydniveau på 44 dB(A)
 • pros-icon.svg Optimal tørreevne på A grundet brug af Zeolith tørring
 • pros-icon.svg Virker selvrensende og beskytter mod vandskader

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne underbygningsopvaskemaskine fra Bosch’ serie 4, får du en funktionel maskine med god plads. Det er både godt for miljøet og for din pengepung at have denne maskine stående, da den er energieffektiv og dermed bruger mindre strøm end andre maskiner. Derudover har den et lavt lydniveau og benytter sig af Zeolith tørring.

Derfor skal du vælge en Bosch SMU46CI00S Serie 4 Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du gerne vil gøre noget godt for både miljøet og din egen pengepung, så kan du udmærket investere i denne serie 4 opvaskemaskine. Den er nemlig yderst energieffektiv, hvorfor det ikke undrer, at den holder energimærkningen A+++. Dette indikerer nemlig, at modellen ikke benytter unødvendigt meget strøm ved brug. Brugen af mængde- og Aquasensor hjælper nok yderligere til at holde forbruget nede, da vandmængden tilpasser sig mængden af indhold. Den hjælpende doseringsassistent tilpasser desuden mængden af sæbe til vandmængden, så du ej heller bruger for meget sæbe.

Maskinen har 6 forudindstillede programmer og 3 tillægsfunktioner, heriblandt en VarioSpeed Plus og ExtraDry funktion. Du behøver dog ikke ved en normal vask at benytte den sidste funktion, da maskinen benytter sig af Zeolith tørring. Dette sikrer en eminent tørring af alle elementer i maskinen, da den tørrer ved at absorbere den fugtige luft, varme den op og benytte den tørre luft til at tørre resten af servicet.

Derudover har maskinen et fleksibelt kurvesystem, der sikrer god plads til selv store genstande i rummet. Overkurven kan indstilles til tre forskellige højdetrin. Maskinen er udviklet med et selvrensende filtersystem og et specialprogram, der hjælper med at fjerne fedt og kalkaflejringer. Som en ekstra bonus har maskinen indikatorer for, hvornår den mangler afspændingsmiddel og salt, samt har en indstillelig timerfunktion, der kan sættes mellem 1 og 24 timer frem i tiden.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Sølv
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Antal programmer: 6 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

Bosch SMU46DB01S Underbygningsopvaskemaskine

En god Bosch opvaskemaskine med timerfunktion

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med en timerfunktion, der gør det muligt at starte opvasken senere
 • pros-icon.svg Sparer på både strøm, vand og sæbe grundet indbygget sensorteknologi
 • pros-icon.svg Plads til 13 kuverter med mulighed for at justere overkurven efter behov
 • pros-icon.svg Lydsvag i drift med et højt sikkerhedsniveau

Detaljeret gennemgang

Med denne opvaskemaskine kan du selv bestemme, hvornår den skal starte, da modellen er udviklet med en særlig timerfunktion, der kan indstilles mellem 1 og 24 timer. Derudover er den lydsvag i drift, energieffektiv med justerbar mængde af sæbe og vand, samt har god plads til samtlige genstande, da overkurven er fleksibel.

Derfor skal du vælge en Bosch SMU46DB01S Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du leder efter en opvaskemaskine, hvor du selv kan kontrollere starttidspunkt og hvor lang tid vasken skal vare, så er denne model ideel for dig. Lige netop denne model er nemlig udviklet med en timerfunktion, der gør det muligt at indstille den til en senere start mellem 1 og 24 timer ud i fremtiden. Derudover er der god plads til det meste i maskinen, da den har plads til 13 standardkuverter, samt en højdejusterbar overkurv, så der også er plads til lidt større genstande. Den har desuden både bestikkurv i underkurven og bestikhylde i overkurven.

Denne opvaskemaskine fra Bosch tilhører energiklasse A++ og har en tørreevne på A, så det er altså en god investering for både din pengepung og miljøet. Maskinen minimerer dit forbrug af både vand og sæbe, da den har doseringsassistent, automatisk tilpasser sig den enkelte type af opvaskemiddel, samt Aqua- og mængdesensor, så vandmængden er tilpasset indholdet. Du kan indstille maskinen til 6 forskellige programmer og 3 tillægsfunktioner.

Andre fordele ved denne maskine tæller bl.a. et lavt lydniveau på blot 46 dB(A), elektronisk resttidsindikering i minutter, så du ved, hvornår din maskine er færdig, og elektronisk indikator for manglende afspændingsmiddel og salt. Derudover kan du få renset dine glas yderst skånsomt, da maskinen har et AquaMix glasplejesystem. Den er også udstyret med et selvrensende filtersystem, som er i tre lag med bølget mikrofilter, og et særligt program, der fjerner fedt og kalkaflejringer i maskinen. Modellen har desuden Aquastop og børnesikring for ekstra sikkerhed ved brug.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Sort
 • Lydniveau: 46 dB(A)
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Antal programmer: 6 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A++

Bosch SMV68MD02E Serie 6 Integrerbar opvaskemaskine

Den bedste integrerbare Bosch opvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Bliver rost af både forbrugere og Forbrugerrådet Tænk i deres test
 • pros-icon.svg Et af de laveste lydniveauer med kun 42 dB(A) og 39 dB(A) på ekstra stille niveau
 • pros-icon.svg Udstyret med EcoDrying, hvor døren automatisk åbnes efter endt program
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med resttidsindikator, timerfunktion og lette indstillinger

Detaljeret gennemgang

Denne model fra Bosch’ serie 6 er en integrerbar model, hvilket betyder, at den er ideel til dig, der gerne vil have din opvaskemaskine “gemt væk”. Modellen har et af de laveste lydniveauer i denne test og har en yderst brugervenlig opbygning. Du får altså det optimale ud af din opvaskemaskine med denne model. Den har desuden EcoDrying for bedre tørring.

Derfor skal du vælge en Bosch SMV68MD02E Serie 6 Integrerbar opvaskemaskine

Hvis du leder efter den bedste integrerbare opvaskemaskine fra Bosch, så er du kommet til den rette model for dig. Denne variant har et hvidt og enkelt design, der vil få den til at passe ind i enhver husholdning og indretningsstil. Du kan nemt se, hvor længe der er tilbage af vasken ved at holde øje med gulvet foran maskinen, da TimeLight funktionen viser resttiden via en lysindikator. Derudover lyder der et akustisk signal, når programmet er færdigt. Som en ekstra bonus har du mulighed for at indstille maskinen til en senere programstart grundet den indbyggede timerfunktion. Denne kan indstilles mellem 1 og 24 timer.

Denne opvaskemaskine tilhører energiklasse A++ og en tørreevne på A. Du kan roligt stole på, at den vil tørre de fleste genstande, da den er udstyret med EcoDrying, som er en funktion, der får døren til at åbnes efter endt program, så indholdet i maskinen også lufttørres med ren luft. Derudover har maskinen både Aqua- og mængdesensor, automatisk tilpasning til den enkelte type af opvaskemiddel, afkalkningselektronik, varmeveksler og elektronisk indikator for manglende salt og afspændingsmiddel.

Du behøver ikke blot tro på vores ord, når vi fortæller dig, at denne model er en af de bedste opvaskemaskiner. Den er nemlig både blive rost af rigtig mange forbrugere, der har prøvet produktet, og Forbrugerrådet Tænk, der klassificerer den som et godt køb. Tænk roser især maskinens brugervenlighed og at den er lydsvag. Dét kan man da også godt forstå, da maskinen har et lydniveau på 42 dB(A) med mulighed for et ekstra stille program på 39 dB(A), en fleksibel opbygning i kurvene, så der er plads til samtlige genstande i maskinen, og et hav af funktionelle programmer, som du nemt kan indstille efter behov.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Antal programmer: 8 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A++

Bosch SMV67MD01E Integrerbar opvaskemaskine

Energibesparende integrerbar Bosch opvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Energi- og vandbesparende opvaskemaskine med energimærkning A+++
 • pros-icon.svg Vælg mellem 7 programmer og 4 tillægsfunktioner, bl.a. HygiejnePlus for ekstra rent
 • pros-icon.svg Udviklet med OpenAssist, så du nemt kan åbne lågen uden at bruge hænder
 • pros-icon.svg Lydsvag i drift grundet opbygning med stillegående motorteknologi

Detaljeret gennemgang

Denne integrerbare opvaskemaskine fra Bosch er tildelt den højeste energimærkning på markedet: A+++, så du kan roligt stole på, at den er energibesparende og ikke koster dig for mange penge i el og vand. Derudover kan du let betjene den uden hænder grundet en OpenAssist funktion og så er den lydsvag med et niveau ned til 42 dB(A).

Derfor skal du vælge en Bosch SMV67MD01E Integrerbar opvaskemaskine

Er du på udkig efter en energieffektiv opvaskemaskine, der har en stor nok kapacitet til selv en større familie? I så fald er denne model med plads til 14 kuverter og en A+++ energimærkning den rette variant. Produktet er udviklet med en energibesparende og stillegående motorteknologi, samt har både doseringsassistent, sensorer der bestemmer vandmængde i forhold til indhold og automatisk tilpasning til typen af opvaskemiddel. Alt dette sikrer dig en maskine med et lavt årligt energiforbrug. Med det fleksible kurve- og bestiksystem kan du desuden få plads til de fleste genstande – store som små.

Du har mulighed for at vælge mellem 7 forskellige programmer, heriblandt et Øko- og glasprogram, og 4 tillægsfunktioner. Et af tillægsprogrammerne er et HygiejnePlus program, som du med fordel kan benytte, når du vasker genstande, hvor hygiejnen skal være i top, f.eks. sutteflasker. Programmet arbejder ved en gennemsnitstemperatur på 70 grader i cirka 10 minutter undervejs i processen, hvilket betyder, at 99,9 procent af alle bakterier elimineres. Derudover har maskinen også et specialprogram, der hjælper med at fjerne fedt og kalkaflejringer, samt et selvrensende filtersystem.

Denne opvaskemaskine kan tørre samtlige genstande i rummet grundet brugen af Zeolith tørring, og det er derfor intet under, at den har en tørreevne på A. Modellen har desuden et lavt lydniveau på 44 dB(A) ved en normal vask og 42 dB(A) ved en ekstra stille vask. Derudover har den lysindikator på gulvet foran maskinen og OpenAssist teknologi. Denne sidstnævnte teknologi gør det muligt for dig at åbne maskinen helt uden brug af hænder eller kræfter. Du skal blot trykke på maskinens dør, f.eks. med hoften eller benet, hvorefter den åbner automatisk.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Antal programmer: 7 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

Bosch SMU46CW00S Underbygningsopvaskemaskine

En god Bosch opvaskemaskine med høj sikkerhed

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med to former for børnesikring og beskyttelse mod vandskader
 • pros-icon.svg Tilhører energiklasse A+++ og er derfor energieffektiv med et lavt forbrug af vand
 • pros-icon.svg Tørrer alle materialer grundet Zeolith teknologi og PerfectDry funktion
 • pros-icon.svg Virker ikke forstyrrende, da den har et lavt lydniveau

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne opvaskemaskine fra Bosch, selvom I har mindre børn i hjemmet, da maskinen er udstyret med ekstra sikkerhedsfunktioner, heriblandt to former for børnesikring og AquaStop. Derudover er modellen energieffektiv og har en god tørreevne på alle typer af materiale. Den er desuden stille i drift med et lydniveau på 44 dB(A).

Derfor skal du vælge en Bosch SMU46CW00S Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du har små børn i huset, så er det vigtigt, at dine elektroniske apparater er udstyret med diverse sikkerhedsforanstaltninger, så de små pilfingre ikke får ødelagt maskinen, kommer til skade eller får stoppet en igangsat vask. Med tanke på dette, er en Bosch SMU46CW00S opvaskemaskine den rette investering for alle børnefamilier. Maskinen er nemlig udstyret med to former for børnesikring: en mekanisk børnesikring på lågen og en elektronisk børnesikring af panelet. Derudover har produktet også AquaStop, som beskytter dit hjem mod vandskader.

Lige netop denne opvaskemaskine vil heller ikke virke forstyrrende, da den arbejder med et lydniveau på 44 dB(A). Du kan derfor udmærket sætte den i gang om aftenen, også selvom børnene er lagt i seng, da lyden ikke er markant. Faktisk kan du vælge at spare endnu flere penge på strøm end man allerede gør med denne energieffektive model ved at benytte udskudt start. Dette kan lade sig gøre grundet den indbyggede timerfunktion, der kan indstilles mellem 1 og 24 timer. Du kan altså sætte den til at begynde kl. 2 eller 3 om natten, hvor strøm ikke koster helt så meget som ved tidlig aften (hvis du har fleksible priser).

Vi nævnte lige, at denne maskine er energieffektiv, hvilket også er grunden til, at den har fået energimærkningen A+++. Baseret på 280 opvaske har denne maskine et årligt energiforbrug på 234 kWh og et årligt vandforbrug på 2660 liter ved brug af Økoprogrammet. Tørreprogrammet med Zeolith teknologi sikrer desuden en eminent tørring af alle materialer, også plastdele. Maskinen kan indstilles til 6 programmer og 3 tillægsfunktioner, samt har et specialprogram, der hjælper med at fjerne kalkaflejringer og fedt i maskinens indre. Kurvesystemet er desuden fleksibelt

Produktdetaljer

 • Højde: 81,5 cm (max. 87,5 cm)
 • Dybde: 57,3 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 44 dB(A)
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Antal programmer: 6 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

Guide

Guide til dig, der skal købe en ny opvaskemaskine

I de ovenstående afsnit har vi givet dig et indblik i, hvilke Bosch opvaskemaskiner der er de bedste på markedet netop nu. Det kan dog sagtens være, at du har brug for yderligere information for at finde frem til den bedste opvaskemaskine for dig. Dén information kan du forhåbentlig finde i de nedenstående afsnit.

Er du lidt i tvivl om, hvorvidt du egentlig vil have en Bosch opvaskemaskine, eller var der simpelthen ikke en af de ovenstående, der passede til dine behov, så vil vi anbefale dig at læse vores store test af opvaskemaskiner. I den artiklen har vi nemlig samlet de bedste modeller på tværs af mærker og forhandlere, så det er lidt mere at vælge imellem. Dog er alle maskinerne naturligvis stadig i ultra høj kvalitet.

Dette skal du gå efter i købet af en opvaskemaskine

Det kan være svært at finde frem til den helt rette opvaskemaskine, hvis du ikke ved, hvilke parametre du særligt skal holde øje med i købet. Af den grund vil vi i dette afsnit vejlede dig til, hvad du især skal være opmærksom på i købet af en ny opvaskemaskine, så du får bestilt den bedste opvaskemaskine for dig hjem.

 • Type af opvaskemaskine: Først og fremmest skal du beslutte dig for, om du vil have en underbygnings- eller integrerbar opvaskemaskine. Det kan også være, at du er i pladsmangel og derfor i stedet burde se på en bordopvaskemaskine? Når du alligevel overvejer typen af opvaskemaskine, kan du også med fordel tænke over, hvilket udseende / farve du foretrækker, hvor meget den må fylde o.l.
 • Kapacitet: Sørg for, at maskinens kapacitet og antal kuverter passer til dit behov. Det er desuden en fordel med et fleksibelt kurvesystem, så der også kan gøres plads til større genstande. Husk gerne, at en større kapacitet ikke nødvendigvis betyder, at maskinen også fylder mere – i flere tilfælde er rummet blot udnyttet bedre
 • Energimærkning: Du skal gerne gå efter en opvaskemaskine med en så høj energiklasse som muligt. Energimærkningen er din indikation for, hvor energieffektiv din maskine er – altså hvor meget / lidt strøm den benytter m.m. F.eks. vil en maskine med energimærkning A+++ have et lavt årligt vand- og energiforbrug. Det er altså både en fordel for din pengepung og miljøet at investere i en opvaskemaskine med energimærkning over A+.
 • Tørreevne: Der er ikke noget værre end en opvaskemaskine, der ikke tørrer ordentligt. I så fald skal du blot stå og tørre genstandene af inden de sættes i skabet. Alle de ovenstående modeller i denne test har en tørreevne på A, hvilket er optimalt at gå efter. Hold også gerne øje med maskinens tørre teknologi – nogle arbejder med Zeolith, andre med EcoDrying. Valget af tørre teknologi afhænger primært af dine præferencer
 • Brugervenlighed: Vi vil altid anbefale dig at prioritere en brugervenlig opvaskemaskine, så du er sikker på, at den er nem at indstille til dine behov og at du forstår de forskellige programmer og funktioner. Dette er blandt andet med til at sikre, at du får det meste ud af din nye opvaskemaskine. Når det kommer til integrerbare opvaskemaskiner, skal modellen f.eks. gerne have lysindikation, så du kan se, hvornår den er i gang, er færdig, har brug for salt eller afspænding m.fl.
 • Lydniveau: De fleste opvaskemaskiner er efterhånden relativt lydsvage i drift, men det er stadig et vigtigt aspekt at holde øje med i købet af en ny opvaskemaskine. Et højt lydniveau vil nemlig virke forstyrrende – og så skal du altid planlægge, hvornår maskinen skal sættes over, så den irriterer mindst muligt. Det er langt nemmere blot at investere i en maskine med et lavt lydniveau. Det skal gerne være under 50 dB(A)
 • Særlige funktioner: Det sidste du skal overveje er, om der er nogle særlige funktioner som du ønsker at prioritere (ud over ovenstående). Det kan være en timerfunktion, så du kan foretage en udskudt start, en Variospeed plus funktion, så du kan tilpasse programmets tid, sikkerhedsforanstaltninger, en selvrensende maskine (enten filtersystem eller særligt program), nem åbning og luk af døren m.fl.

Find det bedste Bosch opvaskemaskine tilbud

Du kan med fordel gå efter model nr. 2 i denne test, en Bosch SMU24AW01S Underbygningsopvaskemaskine, hvis du ikke har det største budget at købe en ny opvaskemaskine for. Denne model er i høj kvalitet på trods af, at den sælges til en yderst budgetvenlig pris. Er du derimod faldet for en af de dyrere modeller, så er den eneste løsning at forsøge at finde frem til et godt tilbud på modellen, så du kan få råd til den – eller som minimum spare nogle penge, så du ikke går unødvendigt meget over budgettet.

For at finde det bedste tilbud, skal du holde øje med flere forhandleres hjemmesider over en kortere eller længere tidsperiode. Det kræver altså en smule tålmodighed, så det er ikke en oplagt løsning, hvis du skal bruge maskinen her og nu. Der er dog en del penge at spare, hvis du finder din ønskede model på tilbud eller til en god kampagnepris, så det kan sagtens betale sig at vente lidt med købet.

Sådan har vi fundet produkterne til denne Bosch opvaskemaskine test

For at kunne vejlede dig til de bedste Bosch opvaskemaskiner i denne test, har vi brugt en del tid på at undersøge markedet for, hvilke modeller henholdsvis forbrugere og eksperter har rost og sat deres lid til. Derudover har vi også set nærmere på andre test siders vurderinger af diverse produkter, heriblandt Forbrugerrådet Tænks test af opvaskemaskiner. Du kan altså roligt stole på, at alle modeller i denne test er investeringen værd.

FAQ

Hvilken Bosch opvaskemaskine er den bedste?

I denne Bosch opvaskemaskine test har vi kåret en Bosch SMU88PS03S Serie 8 Underbygningsopvaskemaskine, som den bedste. Alle modellerne i testen er dog af høj kvalitet med funktionelle egenskaber og teknologier.

Kan man købe en billig Bosch opvaskemaskine?

Ja, Bosch producerer både billige og dyre modeller - og nogle midt imellem. Der findes altså noget for enhver pris. Og uanset hvilken prisklasse du går efter, så kommer du ikke til at gå ned på kvaliteten med en opvaskemaskine fra Bosch.

Hvad skal jeg fokusere på i valget af en Bosch opvaskemaskine?

I jagten på en opvaskemaskine skal du gerne gå efter en brugervenlig model med en kapacitet, der passer til dine behov, og som samtidig har en høj energimærkning (A+ eller derover). Derudover vil vi også anbefale dig at prioritere en lydsvag opvaskemaskine.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×