Brødkasse – Den bedste brødkasse 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

En stilfuld brødkasse fuldender ethvert køkken og gør det nemt og lækkert for dig at opbevare brød. En brødkasse har et væld af funktioner og er et undervurderet køkkenudstyr. Denne kasse pynter på køkkenbordet, gør brødopbevaring nemt og praktisk og kommer i et væld af forskellige materialer og i forskellige prisklasser.

Brødkasser forlænger holdbarheden på dit friskbagte brød, dine boller, dit hvedebrød og dit franskbrød. En god brødkasse er en garanti for at dit brød ikke bliver tørt og kedeligt og en god brødkasse kan holde i mange år.

I denne artikel tester vi markedet for 5 af de bedste brødkasser. I vores sammenligningstabel herunder finder du en nem oversigt over de 5 modellers funktioner, og i vores købsguide sætter vi fokus på hvad der er vigtigt at lægge mærke til, når du shopper brødkasser.

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk låg i bambus, der samtidig fungerer som skærebræt
 • pros-icon.svg God størrelse
 • pros-icon.svg God og overkommelig pris, der gør de fleste kan være med
 • pros-icon.svg Flot udseende
 • pros-icon.svg Non slip fødder

Detaljeret gennemgang

Brødkassen fra Bodum vinder bedst i test. Den er praktisk og gør det nemt for dig, når du vil opbevare brødet på køkkenbordet.

Derfor skal du vælge Bodum Bistro Stor – Brødboks Brødkasse

En Bodum brødkasse er en solid vinder, når det gælder opbevaringen af brød. Den vinder på dens størrelse og dens pris, som gør den tilgængelig for de fleste. Men den vinder især på, at den har flere funktioner. Brødkassen kommer i forskellige farver i et moderne design, som gør at du kan få lige den kasse der passer i din indretning.

Selve boksen, du opbevarer brødet i, er lavet i plastik. Foruden at sikre at indholdet forbliver frisk, er brødkassen udstyret med et låg af bambus med en dobbeltfunktion som skærebræt. Når du vender låget om, har det dybe riller til krummer, så du får et funktionelt og praktisk skærebræt med i prisen. Det gør, at du med brødkassen ikke blot får en æstetisk flot brødkasse. Du får en kasse med dobbeltfunktion, hvor du har kassen lavet af plastik med plads til brød og ovenpå låget af bambus, der virker som skærebræt.

Kassen er samtidig firkantet i sit udseende og gør at når kassen er lukket, fungerer den som ekstra opbevaring på dit køkkenbord.

Brødkassen måler 23 (B) x 14 (H) x 36 (L) cm – at den har en længde på 36 cm, gør den til en god, stor brødkasse med plads til alle familiens favoritter af brød fra franskbrød til rugbrød og surdejsbrød.

Brabantia brødkasse

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg God størrelse
 • pros-icon.svg Smart og praktisk låg
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Profileret bund

Detaljeret gennemgang

Brabantia brødkassen vinder prisen for bedste billige. Den har et lækkert design og er en sikker garanti til sikker og god opbevaring af al brød.

Derfor skal du vælge Brabantia brødkasse

Brødkassen fra Brabantia vinder som testens bedste billige. Den har samtidig en række funktioner og er lavet i et godt materiale, der gør det til en god og praktisk brødkasse.

Låget rulles nemt op og ned i bedste klassiske stil. Brødkassen er et godt bud på en brødkasse i et retro design, der ligner en rigtig brødkasse, der sikrer at brødet holder sig frisk i længere tid. Brødkassen kommer i et væld af lækre farver, der gør at den vil passe ind i ethvert køkken.

Materialevalget gør, at denne kasse er i gennemført kvalitet og gør at den har en lang levetid. Mange steder får du ligeledes 10 års garanti på brødkassen.

Toppen er flad og fungerer på denne måde som ekstra opbevaring på dit køkkenbord. Brødkassen fra Brabantia er udstyret med en profileret bund, der sikrer at der kommer en smule luft til brødet og på den måde undgår du fugt i brødkassen.

Dette er produktet til brødelskeren. Brødkassen har en stor kapacitet, så der er plads til hele familiens brød. Brødkassen måler 45 (B) x 17.5 (H) x 27 (L) cm – den er god bred og det gør at den har plads til både posen med franskbrød, dit rugbrød og din kanelsnegl.

Wesco Grandy Brødkasse

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit metal – en sikker garanti for en god holdbarhed
 • pros-icon.svg Ventilationshul, der giver optimale forhold
 • pros-icon.svg Metalhåndtag, der gør det nemt at åbne og lukke kassen
 • pros-icon.svg Flot udseende og kommer i mange farver

Detaljeret gennemgang

Brødkassen fra Wesco vinder testen som bedste premium brødkasse. Brødkassen kommer med et lille ventilationshul, så du sikrer dig at brødet holdes frisk.

Derfor skal du vælge Wesco Grandy Brødkasse

Wesco brødkasse vinder prisen som bedste premium. Brødkassen er designet med inspiration fra 1940’erne og bringer associationer til en pengekasse på bedste facon. Det gør at designet bliver mere unikt end andre kasser. Produktet kommer i et væld af farver. Det gør, at den vil være en sjov tilføjelse til din indretning, samt at det er let at få en kasse i en farve der passer hos dig.

Brødkassen har et ventilationshul, der gør at når du vil opbevare brød i brødkassen kommer der god luftcirkulation ind. Det er med til at sikre ventilation, som gør at produktet holder brødet frisk og bidrager til at brødet kan holde sig i længere tid. Ventilationen mindsker risikoen for fugt i kassen og dermed mindsker du risikoen for mug.

Brødkassen fra Wesco måler 23 (B) x 17 (H) x 42 (L) cm. Produktet har en perfekt størrelse med god plads til brødet og har praktiske metalhåndtag, der gør det nemt at bruge dette produkt.

Læg mærke til at prisen for produktet ligger i den høje ende, men vi mener den er pengene værd. Det er testens vinder som bedste premium. Det betyder at du får et godt og holdbart produkt.

Stelton RIG-TIG Brødkasse

Bedste praktiske premium

Fordele
 • pros-icon.svg Låget er lavet af bambus
 • pros-icon.svg Fremstillet i plast fri for BPA
 • pros-icon.svg Elegant og smukt udseende
 • pros-icon.svg Flere funktioner i samme boks

Detaljeret gennemgang

Brødkassen her vinder for bedste praktiske premium. Brødkassen har flere funktioner og så er den fri for BPA.

Derfor skal du vælge Stelton RIG-TIG Brødkasse

Brødkassen er en smuk kasse til når du vil opbevare brødet på en smuk og praktisk måde. Du får luksus, æstetisk og praktiske funktioner i samme boks. Kassen ligger i den dyrereende af prislejet og fås i knap så mange farver.

Kassen er designet med afrundede hjørner, der giver et mere ovalt og æstetisk lækkert look. Boksen har flere funktioner. Låget i bambus fungerer som et skærebræt. Det har som boksen afrundede hjørner. Du kan fint serverer brødet for dine gæster på brættet.

En fordel ved denne kasse er, at den er fremstillet i et materiale fri for BPA. BPA er kemisk stof brugt i forskellige typer plastik. Stoffet kan være hormonforstyrrende. Brødkassen er dermed et stensikkert valg til opbevaring af brød.

Toppen i bambus, der fungerer som skærebræt, gør, at du ikke skal tænke over pladsen i køkkenet. Den giver løsninger til forskellige udfordringer i køkkenet, f.eks. problemet med at skaffe en fast plads til brød i køkkenet på en elegant facon. Skærebrættet, som er indbygget i kassen, sparer dig for yderligere plads. Det gør også du kan serverer franskbrød på flotteste facon.

Brødkassen måler 22,7 (B) x 12,3 (H) x 34,5 (L) cm.

Wesco Single Breadboy Brødkasse

Bedste luksusprodukt

Fordele
 • pros-icon.svg Elegant design, der vil pynte hos enhver
 • pros-icon.svg Lavet i et holdbart materiale
 • pros-icon.svg Perfekt størrelse til en lille husholdning
 • pros-icon.svg Smukt og unikt udseende

Detaljeret gennemgang

Wesco Single Breadboy brødkasse er en smuk brødkasse, der i designet ligner en grill. Den er perfekt til en lille husholdning og når du ikke har meget brød generelt.

Derfor skal du vælge Wesco Single Breadboy Brødkasse

Med brødkassen fra Wesco får du et lækkert luksusprodukt. Det er en lille brødkasse til dig, der ikke har meget ekstra plads på køkkenbordet, men samtidig vil holde brødet frisk på stilfuld facon. Designet trækker tråde til en grill med en oval form. Det giver et unikt udseende og produktet kommer i mange farver. Det gør, den vil pynte hos enhver.

Brødkassens materiale er af høj kvalitet og gør at produktet vil holde i lang tid. Dette produkt er en god investering for dig, der ønsker et kvalitetsprodukt.

Der er ventilationshuller på bagsiden af produktet, som sikrer luftcirkulationen. Produktet har metalhåndtag, som gør du nemt kan åbne og lukke indtil brødet.

Brødkassens størrelse er noget du skal være opmærksom på. Den måler 34 (B) x 21 (H) x 23 (L) cm. Den har ikke en stor kapacitet, så hvis I er mange i jeres hjem kan det være et problem. Hvis du omvendt bor i en lille husholdning og stadig har en del brød til overs, er det naturligvis altid muligt at putte resten i fryseren.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at dette er et luksusprodukt. Brødkassens pris er i det høje prisleje, så det er en investering.

Guide

Sådan vælger du den bedste brødkasse

Materialet, prisen, funktionerne og udseendet er fire vigtige parametre, når du skal vælge en ny kasse til dit yndlingsbrød.

Materiale

Materialet kan afgøre din kasses holdbarhed. Materialet afgør ofte hvor lang tid brødkassen holder og hænger ofte sammen med prisen. Er den lavet af træ, et plastisk materiale eller et rustfrit metal, spiller en rolle ift. holdbarhed.

Budget

Prisen skal naturligvis være til at betale for dig, men samtidig er det værd at tænke over om din boks skal være en langtidsinvestering. Brødkassen kan være en god investering til brødelskeren, fordi den sikrer en god måde at opbevare forskellige brødtyper langt ud i fremtiden. Gode brødkasser har potentiale for at holde hele livet. Det kan derfor godt betale sig at give lidt ekstra.

Funktioner

Flere af disse typer kasser har flere funktioner og spare dig for plads i køkkenet. Nogle brødkasser kommer med låg, der virker som skærebræt. Det kan være en praktisk og god funktion i din indretning. Med låget som skærebræt skal du ikke tænke på at opbevare et skærebræt et andet sted. Samtidig fungerer brødkassen til at opbevare brødet. Dermed er det hele er indenfor rækkevidde og du behøver ikke bekymre dig om hverken skærebræt, at opbevare brødet eller om dit rugbrød holder sig frisk i længere tid.

Mulighederne for luft til brødet, f.eks. via ventilationshuller er helt klart også et vigtigt aspekt at være opmærksom på. De fleste typer brød opbevares bedst ved stuetemperatur. Det gælder f.eks. franskbrød. Opbevaring af brødet ved stuetemperatur sikrer, at brødet kan holde sig i længere tid. Det er derfor vigtigt at når du opbevare dit brød, skal luftcirkulation være muligt, så brødet kan ånde. Ellers risikerer du fugt, som gør at indholdet bliver muggen.

Design

Designet er naturligvis et vigtigt parameter at have med, så du føler du får en kasse der passer til dig, din familie og din eller jeres æstetik og smag. Det er en god følelse at have en flot kasse til at holde brød frisk.

Nogle brødkasser kommer med praktiske non slip fødder, der gør at kassen står fast på underlaget og ikke skrider rundt på køkkenbordet.

Hvorfor købe en brødkasse

En brødkasse beskytter alt fra dit franskbrød, rugbrød og knækbrød mod at blive kedeligt og tørt. Brødkassen sørger for at brødet holder sig frisk i længere tid og bevare sprødheden, knækket i knækbrødet og sejheden i din surdejsbolle på bedste facon.

Boksen hjælper med at holde dit køkken organiseret ift. at opbevare brødet, så posen med boller eller dit franskbrød ikke ligger spredt ud over hele bordet. De fleste brødkasser kommer i dag i designs, der er både æstetisk smukke, funktionelle og praktiske, og det gør det muligt at finde en kasse til lige netop din smag. Med brødkassen lige ved hånden, skal du tænke mindre over hvor brødet skal opbevares.

FAQ

Hvilken brødkasse er bedst i test?

Den bedste brødkasse i test er Bodum Bistro Stor Brødboks Brødkasse. Den vinder på dens størrelse, dens pris som gør den er tilgængelig for en bred flok og på at den har flere praktiske funktioner.

Hvilke parametre er vigtige?

Materiale, pris, funktioner og udseende mener vi er de vigtigste parametre at have med, når du skal købe en kasse til brød. Derudover er det vigtigt at holde øje med hvordan kasserne sørger for luftcirkulationen og ventilationen, der er med til at holde indholdet godt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×