Brødkniv – Se de 5 bedste brødknive i test (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Global G-9R Brødkniv 22 CM
TESTVINDER

Global G-9R Brødkniv 22 CM

Global er et af de mest anerkendte kniv-brands i Danmark, og derfor er den naturligvis også med i vores bedste brødkniv test. Af medier bliver den fremhævet for dens udsøgte kvalitet, og mange brugere af…

Global G-9R Brødkniv 22 CM 1
Bedste brødkniv

Global G-9R Brødkniv 22 CM

Scanpan Classic 92352000 Brødkniv 20 cm 2
Nem og enkel brødkniv

Scanpan Classic 92352000 Brødkniv 20 cm

Fiskars Functional Form 1014210 Bread Knife 3
Brødkniv til hverdagsbrug

Fiskars Functional Form 1014210 Bread Knife

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Brødkniven er en essentiel del af køkken for langt størstedelen af danskerne. Vi elsker nemlig brød i Danmark, og derfor har vi helt specielle kriterier til hvad vores brødknive skal kunne. Den skal kunne tåle lidt af hvert, være exceptionelt skarp og i stand til at skære igennem mange forskellige typer brød. I denne test har vi samlet fem forskellige bud på brødknive på det danske marked og sammenlignet dem, så du kan finde ud af, hvilken model der er er den bedste brødkniv for dig. Vi har fundet forskellige modeller og fremhævet deres fordele, så du lettere kan overskue, hvilket produkt du mener er den bedste brødkniv. Vi har ydermere baseret denne brødkniv test 2021 på andre mediers anmeldelser samt brugernes egne vurderinger af den bedste brødkniv.

Global G-9R Brødkniv 22 CM

Bedste brødkniv

Global G-9R Brødkniv 22 CM
Fordele
 • pros-icon.svg Global er en kvalitetsmærke, der altid leverer
 • pros-icon.svg Ultra skarp og særdeles langtidsholdbar
 • pros-icon.svg Foretrukket af langt de fleste kokke og køkkenchefer

Detaljeret gennemgang

Global er et af de mest anerkendte kniv-brands i Danmark, og derfor er den naturligvis også med i vores bedste brødkniv test. Af medier bliver den fremhævet for dens udsøgte kvalitet, og mange brugere af kniven er hurtig til at kåre den som den bedste brødkniv på markedet.

Derfor skal du vælge Global G-9R Brødkniv 22 cm

Global er kendt er ultrahøj kvalitet, og denne G-9R Brødkniv på 22 cm er absolut ingen undtagelse. Med en lækker udførelse og design, lægger kniven solidt i håndfladen, når der skal skæres brødskiver. Derudover er det en virkelig skarp kniv, der er foretrukket af en lang række af branchens bedste indenfor madlavning.

Scanpan Classic 92352000 Brødkniv 20 cm

Nem og enkel brødkniv

Scanpan Classic 92352000 Brødkniv 20 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Nem at håndtere (20 cm lang)
 • pros-icon.svg Super slidstærk og modstandsdygtig
 • pros-icon.svg Ekstrem flot udformning og design

Detaljeret gennemgang

Scanpan er også en klassiker indenfor køkkenudstyr, og i denne brødkniv test har vi fundet et produkt fra deres “Classic”-serie. Den er relativt kortere end de andre brødknive i denne test, og bliver derfor fremhævet af medier og brugere som super nem at håndtere. Både kniven og Classic-serien fra Scanpan generelt, får ros for at være funktionel og af super høj kvalitet.

Derfor skal du vælge Scanpan Classic 92352000 Brødkniv 20 cm

Denne model fra Scanpans Classic-serie er et særdeles flot bud på en brødkniv. Den er af klassisk dansk køkkendesign, og følger Scanpans øvrige knive og inventar. Alt i alt er der altså tale om en særdeles lækker kniv, der i hvert fald kandiderer til titlen som bedste brødkniv i denne test. Søger man en god brødkniv, så er denne model fra Scanpan helt sikkert et godt bud, og så er den et prisniveau lavere end den tidligere model fra Global. Du kan i hvert fald være sikker på at få en god oplevelse med Scanpans Brødkniv.

Fiskars Functional Form 1014210 Bread Knife

Brødkniv til hverdagsbrug

Fiskars Functional Form 1014210 Bread Knife
Fordele
 • pros-icon.svg Rustfrit stål sikrer modstandsdygtigheden
 • pros-icon.svg Flot og funktionelt design fra Fiskars
 • pros-icon.svg Upåklagelig skarphed på 23 cm

Detaljeret gennemgang

Fiskars er det tredje mærke, der er repræsenteret i denne brødkniv test med deres udgave “Fiskars Functional Form”. Den er især blevet rost for dens længde og evne til at skære igennem selv de hårdeste brødskorper, som den bliver sat overfor. Fiskars er ydermere også kendt for deres “Softtouch”, der er kendetegnet på alle deres køkkenknive.

Derfor skal du vælge Fiskars Functional Form

Der er tale om en særdeles fornuftig kniv, som Fiskars har lanceret med deres Functional Form-serie. Alle køkkenknivene i denne serie er skabt til hverdagsbrug i køkkenet, og denne brødkniv er klar til enhver udfordring. Derudover er denne brødkniv særdeles kendetegnet ved, at den er ergonomisk god at holde ved. For som nævnt tidligere, så har Fiskars funktionalitet og ergonomi i højsædet, når de designer deres køkkenudstyr. Det vil altså sige, at du altid kan have et godt greb om kniven på grund af det gode Softtouch, som Fiskars har lagt ind i knivens funktionalitet. Skal du derfor bruge den bedste brødkniv til hverdagsbrug, er denne Fiskars Functional Form Brødkniv med sine 23 cm en af de bedste du kan få på markedet.

Fiskars Edge 978791 Knivsæt

Fiskars fornemme knivsæt

Fordele
 • pros-icon.svg Fem-i-en løsning
 • pros-icon.svg Ekstrem skarphed
 • pros-icon.svg Ligger godt i hånden

Detaljeret gennemgang

Fiskars har også en anden model af deres brødknive, og denne model kommer i deres “Edge” knivblok. Disse fem knive inklusiv knivblok bliver især fremhævet som et sæt rigtig fornuftige knive til hverdagsbrug. Desuden er funktionalitet i højsædet, da disse knive bliver fremhævet for at kunne gå direkte i opvaskemaskinen uden at tage skade.

Derfor skal du vælge Fiskars Egde 978791 Knivsæt

Skal man bruge en god brødkniv, og mangler man måske en anden type kniv samtidigt, så kan Edge-knivblokken være værd at overveje. Der kommer fem knive, der er fremstillet i japansk rustfrit stål, og er i absolut særklasse. Brødkniven er lige så lækker som den er funktionel, og er i det hele taget et godt bud på den bedste brødkniv til dem, der blot skal bruge den til hverdagsbrug.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×