Champagnesabel – Den bedste champagnesabel 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en champagnesabel ved hånden kan du åbne champagne med manér og imponere dine gæster.

Uanset om det er nytårschampagnen, bryllupschampagnen eller en helt tredje festlig begivenhed, som sætter gang i champagnepropperne, så sætter en champagnesabel lidt ekstra glans på fejringen.

Champagne er en ekstravagant drik og der findes vist ikke en mere ekstravagant måde at åbne den perlende drik på, end med en vaskeægte champagnesabel.

Men hvordan vælger man så den bedste champagnesabel?

I denne champagnesabel test har vi samlet 3 af markedets bedste champagnesabler og sammenlignet deres fordele og ulemper. I vores købsguide kan du blive meget klogere på alt det du skal overveje inden køb. Vi deler desuden en udførlig guide til, hvordan du bruger din nye champagnesabel.

For et nemt og hurtigt overblik over de 3 modeller kan du gå direkte til vores sammenligningsmodel.

Fordele
 • pros-icon.svg Håndlavet
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Elegant design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Laguiole La Roque champagnesabel

Fransk håndværk når det er allerbedst. Med champagnesablen fra Laguiole er du garanteret et veludført stykke håndværk, der ikke alene ser smukt ud men også ligger godt i hånden.

Laguiole champagnesabel er udført i lakeret asketræ med messingdetaljer og et blad i rustfrit stål. Bladets længde er 28 cm og sablen vejer 1, 2 kg. Champagne sablen leveres i en flot trææske, som kan bruges til opbevaring.

Dorre Champagnesabel

Bedste billige -

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Blad i rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge  Dorre Champagnesabel

Dorre er et svensk firma der er kendt for producere køkkenredskaber i god kvalitet. Selvom denne champagnesabel er testens billigste er den ikke en undtagelse for den fine kvalitet.

Champagnesablen er lavet med et ergonomisk træhåndtag i mørkt træ og med et blad i rustfrit stål. Sablen måler 42 cm og leveres i en fin gaveæske.

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Dansk design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Georg Jensen Indulgence champagnesabel

Georg Jensen er kendt for flot design og godt håndværk, der holder i mange år. Deres bud på en champagne sabel er ingen undtagelse. Sablen er udført i blankpoleret rustfrit stål for et eksklusivt look og med et ergonomisk formet håndtag, der sikrer et godt greb når champagnesablen føres op langs en champagneflaske. Champagnesablen måler 44 cm og kommer i en elegant opbevaringsæske.

Guide

Sådan vælger du den bedste champagnesabel

En champagnesabel giver en ægte wow-effekt og bliver hurtigt et samtaleemne ved festlige lejligheder. Men den bedste champagnesabel skal naturligvis også kunne klare opgaven med bravour og derfor er der et par ting at være opmærksom på inden køb.

Materiale

Materialet har naturligvis en betydning for dit valg af champagne sabel. Er du til elegante træhåndtag eller rustfrit stål. Et træhåndtag er mere rustikt men også mere sart end stålet. Træhåndtaget giver sablen et mere autentisk og ægte udseende og kan være rarere at holde på end det kølige glatte stål.

Design

Designet er mest af æstetisk betydning men udformningen af håndtaget betyder også noget for grebet om sablen, når du skal sable champagne.

Hvis du gerne vil have din sabel hængende på væggen som udsmykning når den ikke er i brug, så er det selvfølgelig vigtigt at vælge en model, der passer til din smag og øvrige indretning. Hvis sablen kun tages frem når der er fest, så er designet måske mindre vigtigt men mere det ergonomiske greb.

Er det lovligt at have en champagnesabel?

En moderne champagnesabel er ganske sløv og betragtes som et køkkenredskab. Der kræves derfor ingen våbentilladelse for at have en champagne sabel i hjemmet.

Det er trykket i flasken der gør at proppen flyver af ved mødet med sablen frem for et skarpt blad.

Hvorfor bruge en champagnesabel?

Traditionen med at åbne en flaske champagne med sabel stammer helt tilbage fra Napoleons tid. Der hersker forskellige historier om, hvordan traditionen kom til.

Nogle mener at det kom sig efter et nederlag, hvor en officer i arrigskab sablede proppen af champagnen mens andre mener, at det kom sig som fejring af en sejr, hvor det viste sig besværligt at åbne en flaske på hesteryg og derfor brugte man sablen.

En anden fortælling går på, at det var selveste Napoleon Bonaparte, der vil åbne champagneflasken med manér.

En helt fjerde historie fortæller om Madame Clicqout-Ponsardin. Hvis navnet får en klokke til at ringe, så har du helt ret. Det er netop ‘Den gule enke’.

Hun holdt efter sigende nogle store fester for Napoleons officerer under krigene i håb om at de ville skåne hendes vinmarker, og dermed sikrer champagneproduktionen. Historien fortæller at hver officer fik en flaske champagne efter festerne, som de åbnede med deres sabler.

Hvilken fortælling der er sand, ved kun fortiden men alle fortællingerne peger tilbage til Napoleons tid og vidner om noget storslået.

Hvorfor ikke slå proppen af champagnen med pomp og pragt som Napoleon?

En god gaveidé

En champagne sabel er en god gave til manden eller kvinden der har alt. Det er en sjov og brugbar gave, der vil sætte gang i de fleste fester. Det kunne også være en idéel bryllupsgave sammen med en god flaske champagne til når parret skal fejre 1 års bryllupsdag.

Hvordan bruger man en champagnesabel?

Teknikken når du sabler champagne er simpel men der er alligevel nogle trin, der er gode at følge for at sikre en succesfuld sabling af din champagne.

 1. Gør flasken klar – Fjern folie og ståltråden fra flaskehalsen. Hold på proppen, så den ikke popper før tid.
 2. Hold flasken korrekt i en 45 graders vinkel med din tommelfinger og pegefinder om bunden af din flaske
 3. Find linjen på siden af flasken, der går fra top til bund – det er samlingen og det er den du skal føre sablen langs med
 4. Sørg for at flaskehalsen holdes i behørig afstand fra dyr, mennesker og skrøbelige genstande
 5. Før klingen med et fast greb langs linjen op til ringen ved halsen lige under proppen
 6. Nyd synet at den brusende champagne der flyver ud
 7. Tjek snittet og det første glas for små glasskår
 8. Husk at fjerne prop og skår efterfølgende

Hvis du er i tvivl om din sabling var en succes og om der er skår af glas, så er det bedre at lade flasken gå til spilde og prøve igen. I værste fald kan du skære dig meget voldsomt.

Tip: Husk at en champagnesabel egner sig bedst til champagne, cava eller andre mousserende vine med et højt tryk i flasken. Du vil ikke få succes med at sable en øl, da trykket i flasken ikke er højt nok.

FAQ

Hvilken champagnesabel er bedst i test?

Den bedste champagnesabel i test er Laguiole La roque champagnesabel. Med sit flotte design og franske håndværk imponerer den på flere niveauer i testen. Læs resten af artiklen for flere detaljer om testvinderen og de andre modeller.

Kommer der glasskår i champagnen når man åbner den med sabel?

Trykket fra flasken burde sikre at der ikke kommer glasskår ned i champagnen men husk alligevel at se efter. Og drik aldrig direkte af en flaske, der er åbnet med sabel. Snittet er skarpt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×