Chokoladeforme – Vi kårer de bedste chokoladeforme 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Læs med i vores chokoladeforme test, hvor vi tester og anmelder de 5 bedste chokoladeforme.

Med en chokoladeform er det ingen sag at lave hjemmelavede chokolader. Du kan både lave egne chokolader med fyld, små chokolader, chokolader med toppings – så snart du har knækket koden med den perfekte temperering, er det med chokoladeforme i hård plast kun fantasien, der sætter grænser for hvilken chokolade du kan fremstille i køkkenet.

I sammenligningstabellen finder du en oversigt over de 5 forskellige forme, samt deres fordele og ulemper. I købsguiden længere nede guider vi de til, hvilke parametre, der kan være vigtige at holde med, når du skal købe alt fra professionelle chokoladeforme til budgetvenlige og lav din egen chokolade på nul komma fem.

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler op til 80 grader
 • pros-icon.svg Fast form
 • pros-icon.svg Plads til 24 stykker

Detaljeret gennemgang

Patisseformen er perfekt til at lave fyldte chokolader med, da den er fast. Den vinder på formen, dens størrelse og pris.

Derfor skal du vælge Patisse Chokoladeform 27 cm

Med denne form får du en klassisk form med plads til 24 stykker til en god pris og med en evne til at tåle temperaturer op til 80 grader.

Du får et væld af muligheder til at lave særligt fyldte chokolader med, men også kagepynt og almindelig chokolade.

De runde forme gør den nem at arbejde med, fordi der ingen kanter er. Det er dermed muligt for dig at lave chokolade med lige den type fyld og evt. pynt, du ønsker.

Når du skal rengøre denne og faste chokoladeforme generelt, er det vigtigt du kun bruger en smule varmt vand og ingen sæbe. Sæbe kan få chokoladen til at hænge fast i din form. 

For at slippe for kalk, kan du pudse din form med en blød klud og et stykke vat. Så er den klar til brug igen. 

Med dens transparente udseende er det også let, at se hvordan dine chokolader udvikler sig. 

Fordele
 • pros-icon.svg Smuk form
 • pros-icon.svg Fremstillet af polycarbonat, som gør formen ekstra fast
 • pros-icon.svg 21 stykker

Detaljeret gennemgang

Her får du chokoladeformen med testens bedste pris. Den er samtidig lavet i polycarbonat, som sikrer en ekstra fast form.

Derfor skal du vælge Funcakes Swirl Chokoladeform

Du kan fremstille 21 stykker chokolade med denne. Du får samtidig en form med polycarbonat, som ofte bruges i professionelle chokoladeforme, da de sikrer en ekstra fast form.

En fast form er bl.a. god til at eksperimentere med temperering. Når du tempererer chokolade, kan det være en fordel med en fast form, fordi den bidrager til en blank og fast overflade på chokoladen. Husk at holde temperaturen på den flydende chokolade på omkring 31-32 grader for at temperere chokolade korrekt.

Denne form giver dig samtidig en smuk chokolade i mønstre, der kan ligne små blomster eller små hvirvler. 

Fordele
 • pros-icon.svg 21 stykker
 • pros-icon.svg Professionel chokoladeform af hård plast
 • pros-icon.svg Smuk diamantmønster

Detaljeret gennemgang

Her får du testens bedste premium form, hvor chokoladen kommer i mønstre, der ligner små diamanter. Den er fremstillet af hård plast og dermed velegnet til chokolader med fyld.

Derfor skal du vælge Blomsterbergs Diamant Chokoladeform 27,5 cm

Til hjemmelavede chokolader får du her en professionel form, hvor du får chokolader med fyld i smukke mønstre, der ligner små diamanter.

Den ekstra hård plast er med til at gøre denne form nem at arbejde med, fordi du mindsker risikoen for at chokoladen flyder over. Den er også god at bruge til tempereret chokolade.

Det er vigtigt at bruge termometer, når du vil temperere chokoladen, til at kontrollere at chokoladen har den rette temperatur. Her kan en fast form også være nemmere at bruge, fordi du let kan balancere et termometer i formen.

Med denne faste form er det også nemmere, at skrabe overskydende chokolade af, inden du kommer dine chokolader på køl, hvilket gør processen nemmere. Det er vigtigt at skrabe overskydende chokolade af, så chokoladen nemmere kan slippe formen.

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Velegnet til ovn og fryser, samt mikroovn
 • pros-icon.svg Lavet af silikone

Detaljeret gennemgang

Chokoladeformen her er en budgetvenlig form fremstillet i silikone. Silikone chokoladeforme er gode chokoladeforme til nybegyndere og børn, da chokoladen slipper formen let.

Derfor skal du vælge Silikomart Praline Chokoladeform

Silikoneformene her har flere fordele, blandt andet kan de bruges til at bage små kager eller lave isterninger, foruden at lave hjemmelavede chokolader med. Silikoneformene kan både komme i ovnen og fryseren og du får altså forme, der kan mere end blot bruges til chokolade.

De er gode til nybegyndere og børn, da silikone gør, at chokoladen slipper let, selv hvis temperaturen er lidt off på chokoladerne.

Formene tåler opvaskemaskine, men skal de primært bruges til chokolade er det en fordel at vaske formene i hånden med en smule varmt vand, ift. at undgå sæberester.

Blomsterbergs Hjerte Chokoladeform

Bedste hjerteformede chokoladeform

Fordele
 • pros-icon.svg Non stick belægning
 • pros-icon.svg Fremstillet i hård plastik
 • pros-icon.svg Flot form

Detaljeret gennemgang

Her får du den perfekte form til romantiske type, der gerne vil lave smukke chokolader. Du får en form i hård plast – tæt på at være en professionel chokoladeform.

Derfor skal du vælge Blomsterbergs Hjerte Chokoladeform

Her får du chokoladeformen med testens flotteste mønster. Med chokoladeformen her kan du lave smukke, støbte chokoladestykker som små hjerter. Perfekt til Valentines Day eller som en betænksom gave til din mor eller bedste veninde.

Denne form har også en non-stick belægning, som gør du er helt sikker på at din chokolade ikke hænger fast i formen.

Chokoladeformen er lavet i hård plastik, hvilket er en fordel i forhold til støbte chokolade. Når du tempererer chokolade, er det nemmere at håndtere med en fast form. Den faste form er også med til at sikre en flot og blank overflade på din chokolade.

Denne stort set professionelle form har også en god pris, hvor alle kan være med. Det er også en stor fordel.

Den tåler hverken din opvaskemaskine, ovn, mikroovn eller fryser. Det skal du være opmærksom på.

Guide

Sådan vælger du den bedste chokoladeform

Når du skal købe chokoladeforme, kan der være forskellige parametre, det kan være en fordel for dig at kigge efter til fremstilling af chokolade.

Materiale

Chokoladeformens materiale er et vigtigt parameter, når du skal købe en form.

Forme til fyldte chokolader er f.eks. ofte lavet af polycarbonat, en ekstra hård type plast, der er med til at sikre en blank overflade og nemme at arbejde med.

Formen af silikone er en fordel til dig, der er nybegynder til chokolade. I modsætning til formen af plast slipper chokoladerne nemt med formen af silikone, selv hvis det er gået lidt galt med din temperering.

Mønster

Formens mønster kan være et sjovt parameter at holde øje med.

Du kan nemlig lave chokolade i forskellige mønstre med forskellige forme. Du kan både få klassiske forme, hvor chokoladen bliver rund. Du kan få forme, hvor chokoladen bliver hjerteformet, perfekt til Valentines Day f.eks., og du kan få forme, hvor chokoladen ligner en diamant eller en blomst.

Det er op til dig og din fantasi og kan gøre det sjovere at lave chokolade.

Rengøring af chokoladeforme

Uanset om formen er af plast eller silikone er det en fordel at rengøre dine chokoladeforme i hånden med vand, samt at undgå sæbe. Sæberester kan i værste tilfælde smitte af på chokoladen og tilføje en bismag til den.

Du kan også med fordel polere formene med vat og en blød klud, for at fjerne kalkrester og sikre dig en blank overflade.

Budget

De fleste chokoladeforme, inklusiv de mere professionelle af slagsen, kan du købe til budgetvenlige priser, hvor alle kan være med. Men læg selvfølgelig mærke til prisen og gå efter en, hvor dit budget følger med dine behov.

FAQ

Hvilken chokoladeform er bedst i test?

Den bedste chokoladeform i test er Patisse Chokoladeform 27 cm. Den vinder på dens form, størrelse og pris. Den tåler derudover helt op til 80 grader.

Hvordan skal jeg rengøre min chokoladeform?

Chokoladeforme har bedst af, at blive rengjort med vand og ingen sæbe. Dermed undgår du en bismag af sæben. Poler gerne din form med et vatstykke og en blød klud for at fjerne kalk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×