Crepepande – Bedste crepepande 2022

1
Steba CR 32

jeprikkede pandekager lige fra panden. Du kan næsten dufte dem ikke? Der er ikke noget som friske pandekager uanset om det er en regnvejrsdag eller en solrig sommerdag. Noget der dog kan slå skår i glæden er når de hænger i på stegepanden og det der skulle have været flotte runde pandekager bliver til en omgang pyt i pande. Hvis du ikke allerede er den lykkelige ejer af en ægte crepepande, så er du kommet…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Steba CR 32 380 DKK KitchenOne.dk
Severin CM 2198 247 DKK CompuMail
Le Creuset Matte Black 27cm 972,78 DKK gartentotal.de
Tefal Excellence 25cm 229 DKK Coop.dk
De Buyer Mineral B Element 26cm 419,09 DKK Butch

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Uhm lækre tynde sprøde vaniljeprikkede pandekager lige fra panden. Du kan næsten dufte dem ikke?

Der er ikke noget som friske pandekager uanset om det er en regnvejrsdag eller en solrig sommerdag. Noget der dog kan slå skår i glæden er når de hænger i på stegepanden og det der skulle have været flotte runde pandekager bliver til en omgang pyt i pande.

Hvis du ikke allerede er den lykkelige ejer af en ægte crepepande, så er du kommet til det helt rigtige sted. I denne crepepande test guider vi dig nemlig igennem de fem bedste crepepander på markedet lige nu.

Vi kommer godt rundt om deres respektive fordele og ulemper, og i vores købsguide kan du blive meget klogere på, hvad du egentlig skal overveje inden du investerer i din nye bedste pandekageven – crepepanden. I vores sammenligningsmodel kan du få dig et godt overblik over forskellene mellem de 5 forskellige modeller.

Steba CR 32 – Bedste crepepande

Steba CR 32

Den elektriske crepepande Steba CR 32 laver lækre tynde, franske crepes på ingen tid.

Derfor skal du vælge Steba CR 32

Pandekagepanden fra Steba er praktisk udformet med trinløs temperaturregulering og kabeloprul så du slipper for løsthængende ledninger ved opbevaring. Den store bageflade på panden og den effektive non stick belægning sikrer de perfekte franske pandekager hver gang.

En elektrisk pandekagepande som denne, er praktisk da den er fritstående og derfor kan bruges alle vegne og ikke kun på komfuret som traditionelle crepepander. En elektrisk crepepande er derfor også praktisk, hvis børn skal hjælpe med at lave pandekager. Den praktiske medfølgende pandekagepind sikrer at du får spredt dejen jævnt ud på panden ligesom den gode paletkniv og effektiv non stick gør det nemt at vende dine crepe pandekager.

Det kan vi lide:
 • Effektiv elektrisk crepepande på 1200 watt
 • Trinløs temperaturregulering sikrer perfekt stegetemperatur
 • Kan nemt tages med og bruges alle vegne
 • Stor stegeflade for ekstra store crepes
 • Non-stick belægning sikrer perfekte crepes
Det skal du være opmærksom på:
 • Fylder mere end traditionelle crepepander
 • Man får ikke altid brugt single use køkkenmaskiner

Severin CM 2198 – Bedste billige crepepande

 

Severin CM 2198

Crepepanden fra Severin er endnu en elektrisk crepepande med 1000 watt.

Derfor skal du vælge Severin CM 2198

Panden har en diameter på 30 cm hvilket er en anelse mindre end den elektriske crepepande fra Steba men stadig til den store side. Med denne pande kan du altså stadig lave store flotte crepes. Temperaturen kan indstilles fra 210 til 230 grader hvilket er en rigtig god temperatur til at bage crepes. En elektrisk crepepande bliver hurtigt en af dine yndlings køkkenmaskiner. Det er slut med at stå ved komfuret mens resten af familien går i gang med pandekagerne. Denne sættes direkte på spisebordet, så alle kan være med til at bage deres egne crepes. Den medfølgende palet gør det let at vende jeres crepes.

Det kan vi lide:
 • Temperaturen kan justeres
 • Lidt mindre i diameter end vores vinder
 • Praktisk og effektiv non stick belægning
 • En elektrisk crepepande kan fx bruges på spisebordet
 • Pandekagepind og paletkniv i træ medfølger
Det skal du være opmærksom på:
 • Optager mere plads i køkkenskabet end en almindelig crepepande
 • kun 1000 watt effekt

Le Creuset Matte Black 27cm – Premium crepepande

Le Creuset Matte Black 27cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Le creuset crepepande er en smuk pande i høj kvalitet, og så er den udført i støbejern som giver en helt særlig sprødhed til dine crepes.

Derfor skal du vælge Le Creuset Matte Black 27 cm

En støbejernspande kan hvis behandlet rigtigt holde i en livstid og skaber naturlig non stick effekt. Denne kan tilmed tåle at blive rengjort i opvaskemaskinen, hvilket gør den ekstra nem at bruge. En støbejernspande kan blive rigtig varm og sikrer et lækkert resultat på dine franske pandekager. Denne pande kan i modsætning til en elektrisk crepepande nemt opbevares i en køkkenskab, uden at optage for meget plads. Derfor er den velegnet til mindre køkkener. Pandekagepanden kan samtidig bruges på alle varmekilder, inkl induktion.

Det kan vi lide:
 • Nem at opbevare i køkkenskabet
 • Kan tåle rengøring i opvaskemaskine
 • Støbejernspande af høj kvalitet og stor effekt
 • Lækkert og stilrent kvalitetsdesign
 • Behandles den rigtigt kan man skabe naturlig belægning så pandekagerne ikke hænger i
Det skal du være opmærksom på:
 • Uden indbygget non stick belægning
 • Støbejern er tungere at håndtere end fx aluminium

Tefal Excellence 25cm – Bedste allround pandekagepande

Tefal Excellence 25cm

Med sine 25 cm i diameter, sin effektive non stick belægning og sin praktiske varmeindikator er panden fra Tefal en solid pandekagebager.

Derfor skal du vælge Tefal Exellence

Denne pande kan trylle din favoritopskrift om til de lækreste crepes på ingen tid. Den helt unikke Titanium anti-scratch non stick belægning er så effektiv at den holder 6 gange længere end på tilsvarende pander. Dette sikrer en intakt non stick belægning i lang tid fremover og gør den til et ekstra godt køb. Den praktiske røde thermosignal funktion gør det nemt at vurdere, hvornår den er klar til brug, så du undgår at hælde dejen på en kold pande. Tefalpanden er desuden udstyret med super induktions system, der sikrer en hurtig varmestyring og ligelig fordelt varme.

Det kan vi lide:
 • Særlig Titanium anti-scratch non stick belægning
 • Smart thermosignal funktion gør det nemt at se hvornår panden er klar
 • Vejer meget lidt så den er nem at håndtere for alle
 • Kan bruges på alle varmekilder med høj effekt
 • 25 cm i diameter
Det skal du være opmærksom på:
 • Kan ikke bruges når non stick er brudt
 • Giver mindre crepes end en elektrisk crepepande

De Buyer Mineral B Element 26cm – Bedste kulstofstål pande

De Buyer Mineral B Element 26cm

Lav de lækreste crepes på De Buyer Mineral B Element. Panderne fra De Buyer er lavet i kulstof, hvilket giver pander med høj varme effekt – perfekt til at lave sprøde crepes.

Derfor skal du vælge De Buyer Mineral B Element 26 cm

Panden fra De Buyer kan bruges på alle varmekilder inkl. grillen eller over bål. Det gør denne til et oplagt valg næste gang din yndlings opskrift på crepes skal i brug. Panderne bliver bedre jo mere de bliver brugt og får en naturlig non-stick belægning, så længe de bliver behandlet på den rigtige måde. Designet er ergonomisk og stilrent, så du kan sagtens vise din nye pandekagepande frem når der skal lækre crepes på bordet.

Det kan vi lide:
 • Fylder mindre end elektriske pander 26 cm i diameter
 • Kan blive meget varm
 • Naturlig non stick kommer ved brug
 • Ergonomisk og stilrent design
 • Kan bruges på alle varmekilder inkl grill og bål
Det skal du være opmærksom på:
 • Ikke indbygget non stick
 • Kan være svære at bruge i starten

Sådan vælger du den bedste crepepande

At vælge den bedste pande til de franske pandekager er ikke uden overvejelser. At bygge det perfekte pandekagetårn kræver at man har et godt redskab ved hånden. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du vælger din pandekagepande.

Elektrisk crepepande eller traditionel?

At bage pandekager er en alvorlig sag, derfor er det selvfølgelig også vigtigt at have det rette udstyr, noget af det første du skal tage stilling til er om det skal være en elektrisk crepepande eller en traditionel til komfuret.

En elektrisk crepepande er fritstående, hvilket betyder at du i princippet kan bruge den hvor som helst, så længe du har en stikkontakt i nærheden. Du kan altså fx sætte den på spisebordet og lade hele familien bage deres egne pandekager.

En elektrisk crepepande er også typisk større end de traditionelle, så hvis du er til ekstra store crepes er det også værd at tage med i overvejelserne. En elektrisk crepepande fylder til gengæld noget mere i køkkenskabet, så hvis pladsen i køkkenet er trang, vil det måske give bedre mening at gå efter en traditionel.

De traditionelle pander til pandekager fås i forskellige materialer, der har forskellige egenskaber. Pander af kulstofsstål eller støbejern kan blive meget varme og er derfor rigtig gode til at bage pandekager på. De kræver dog noget vedligeholdelse for at beholde deres naturlige non-stick effekt.

Traditionelle pandekagepander ‘binder’ dig også til komfuret i længere tid, hvilket også er værd at overveje når der skal bages pandekager og crepes.

Non-stick belægning eller ej?

Non-stick belægning gør det uundgåeligt lettere at vende dine pandekager og crepes. De pander der er udført i støbejern eller kulstof har som udgangspunkt ikke indbygget non stick men ved korrekt behandling vil de over tid skabe en naturlig version. Især pander i støbejern er lavet til at holde i mange mange år, hvorimod mange af de pander i fx aluminium ofte har en mere begrænset holdbarhed. Hvis belægningen på en aluminiumspande først er brudt, kan den ikke længere bruges.

FAQ

Hvilken crepepande er bedst i test?

Den bedste crepepande i test er Steba CR 32. Den laver tynde og lækre crepes og pandekager på ingen tid. Den har en stor stegeflade og trinløs temperaturregulering som sikrer perfekt stegte pandekager hver gang. Læs resten af testen for flere detaljer om den lækre pandekagepande.

Er det bedst med støbejern eller aluminiumspander?

En af de største forskelle er, at pander af støbejern som udgangspunkt ikke har non stick belægning og så er de meget tunge i brug. Aluminiumspander er oftest med non stick, de er nemme at bruge, men holdbarheden er typisk kortere.