Dejskærer – Den bedste dejskærer 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Gastromax Sveico 6075 Dejskraber 2
Bedste billige dejskærer

Gastromax Sveico 6075 Dejskraber

Witt dejskærer 4
bedste til pizzadej

Witt dejskærer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en dejskærer ved hånden kan du let skære din dej til lækre boller eller lave perfekte snit til kanelsnegle.

En dejskærer er et nærmest uundværligt og effektivt redskab for bageentusiasten, der gerne vil bruge de bedste værktøjer. Hvis du allerede bager meget brød, så ved du også hvor stor en forskel det kan gøre at have de rigtige køkkenredskaber ved hånden og du har sikkert også stiftet bekendtskab med en dejskærer.
Der findes efterhånden et væld af muligheder på markedet og hvordan vælger man så lige den bedste til ens behov?

I vores dejskærer test har vi udvalgt 5 af de bedste dejskærere på markedet og sammenlignet deres fordel og ulemper. I vores købsguide kan du blive meget klogere på alt det du bør overveje inden køb af din nye dejskærer. For et hurtigt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Nordic Ware Dejskraber

Bedst i test dejskærer

Fordele
 • pros-icon.svg 5 års garanti
 • pros-icon.svg Flot træhåndtag i bøg
 • pros-icon.svg Kraftigt blad i stål
 • pros-icon.svg Måler 20,3 cm

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nordic Ware dejskraber

Hvis du også elsker sammensætningen af varmt træ og køligt stål, så vil du med garanti elske denne lækre kraftige dejskærer fra Nordic Ware.

Designet er et perfekt symbol på nordisk minimalisme når det er bedst. Træhåndtaget er ergonomisk afrundet, så det er behageligt og let at holde på.

Det stærke blad i kraftig stålkvalitet gør det legende let at håndtere dej, uanset om det er til pizza eller kanelsnegle.

Dejskæreren her er idéel til både formning af dej, udskæring til fx boller, at løfte dejen fra bordpladen til en form og til at skære perfekte runde kanelsnegle.

Kør bladet henover bordpladen når du er færdig, så skraber du den også fri for rester af dej.

Gastromax Sveico 6075 Dejskraber

Bedste billige dejskærer

Gastromax Sveico 6075 Dejskraber
Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Måleenheder på bladet
 • pros-icon.svg Fleksibelt blad
 • pros-icon.svg Rundede hjørner
 • pros-icon.svg ideel til at skrabe bordpladen ren

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Gastromax Sveico 6075 dejskraber

Gastromax har skabt en lækker funktionel dejskærer i stål og plastik. Det fleksible stålblad har praktiske centimetermål, så du let kan få ensartede stykker af dejen. Dertil har det afrundede kanter, så den kan bruges til at gøre bordpladen ren efter bagningen. Dog er bladet noget tyndere og mere fleksibelt end de andre testede modeller og derfor er rengøringen af bordpladen mere besværlig. Et fleksibelt blad er til gengæld godt til at håndtere dejen.

Det kraftige håndtag i plastik er let at holde på og gør at du har et godt greb om din dejskærer.

Ooni Dejskraber

Premium dejskærer

Fordele
 • pros-icon.svg Håndtag i glasforstærket nylon
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Rundede hjørner på bladet mindsker risiko for at ridse bordplade
 • pros-icon.svg kraftig stålkvalitet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ooni Dejskraber

Ooni er kendt for deres pizzaovne og redskaber i bedste kvalitet. Den lækre kraftige dejskærer er ingen undtagelse.

Uanset om det er dejen til hjemmelavet pizza du skal håndtere eller andet bagværk, så glider det rustfri blad igennem dejen som en leg og skærer den ud i flotte ensartede stykker.

Håndtaget er ultra holdbart og tilmed rart at holde på, så det er nemt at håndtere dejskæreren.

Det stærke blad med rundede gør det desuden nemt at skrabe køkkenbordet frit for overskydende dej. Her er virkelig tale om en af de aller bedste dejskærere.

Witt dejskærer

bedste til pizzadej

Witt dejskærer
Fordele
 • pros-icon.svg tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg specielt designet til pizzadej
 • pros-icon.svg Afrundede hjørner
 • pros-icon.svg Skarpt blad

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Witt dejskærer

Witt har skabt en helt ny pizzaserie, hvori denne dejskærer indgår. Bladet er skarpt i rustfrit stål, skabt til at måle og skære pizzadejen. Håndtaget er i praktisk plastik og let og behageligt at holde på.

Selvom bladet er skarpt og uden problemer skærer igennem dejen, så er hjørnerne afrundede, så du ikke risikerer at ridse bordpladen ved rengøringen.

Designet er flot og minimalistisk i sort plast og rustfrit stål, som tåler opvaskemaskine. For længere holdbarhed anbefaler vi dog at vaske den af i hånden. Grundet bladets design glider dejen let af, så uanset hvad du vælger, er rengøringen nem.

Blomsterbergs Dejskraber

Bedste dejskærer til kager

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Enkelt design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Blomsterbergs Dejskraber

Bagedronningen Mette Blomsterberg har skabt sin egen serie af bageredskaber i god kvalitet.

Denne dejskærer er skabt i et enkelt design med sort plast håndtag og et blad i rustfrit stål. Bladet i kraftig stålkvalitet er meget velegnet når du skærer perfekte kanelsnegle og deler din dej i mindre stykker. Her får du altså en god all-round dejskærer fra bagedronningen selv.

Patisse Dejskraber

Bedste dejskærer med måleenhed

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftigt blad i stål
 • pros-icon.svg Måleenheder på begge sider i Cm og Inch
 • pros-icon.svg Håndtag i kraftig plastik
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Patisse Dejskraber

Det hollandske firma Patisse har et kæmpe varekatalog indenfor køkken- og bageredskaber. Denne dejskærer er et udtryk for deres fokus på god kvalitet og brugervenlighed.
Denne dejskærer er desuden udstyret med praktiske måleenheder, der gør det let at sikre at dejen skæres ud i ensartede størrelser.

Det tykke blad gør desuden at du let kan skrabe bordpladen fri for dejrester.
Dejskæreren måler 16 cm.

Dejskæreren måler 16 cm.

Guide

Sådan vælger du den bedste dejskærer

En dejskærer er et effektivt redskab og et  musthave for alle bagenørder  og selvom værktøjet ikke er det mest avancerede du kan have liggende i køkkenskuffen, så er der alligevel nogle ting du bør overveje inden du vælger den rigtige dejskærer.

Læs med i nedenstående købsguide, hvor vi giver dig svar på de mest stillede spørgsmål og deler al vores viden om de populære dejskærere.

Hvad kan en dejskærer bruges til?

Mange tror fejlagtigt at et dejskærer udelukkende kan bruges til én ting, og derfor ikke er den beskedne investering værd. Men en dejskærer er helt sikkert investeringen værd for den bagelystne og en dejskærer kan meget mere end blot at skære din dej ud.

Perfekt når dejen skal skæres ud

Den bedste dejskærer er det perfekte redskab når dejen skal skæres ud i passende stykker. uanset om det er surdejsbollerne, pizzadejen, kanelsneglene eller julesmåkagerne, så glider dejskæreren let igennem dejen uden at mase den.

Selvom du måske har valgt den skarpeste kniv i skuffen til at skære din dej, så har du sikker oplvet at kniven maser sig igennem dejen og gøre stykkerne flade. Med en dejskærer er dette fortid.

Hvis du har prøvet kræfter med den drilske surdej, så ved du også hvor klistret et bekendtskab den er men hvis du dypper din dejskærer i vand inden du skærer i dejen, så går det let som en leg.

Du kan også bruge din dejskærer til at forme din dej til brød og boller eller til at spænde surdejen op inden formning til brød.

Et effektivt redskab til rengøring

Din dejskærer letter også rengøringen betydeligt. Når du har æltet dej direkte på køkkenbordet eller pladen, så sidder der ofte indtørrede dejrester og mel tilbage, som kan være svært at tørre op med karkluden.

Men dejskæreren går det let og hurtigt at skrabe dejrester af pladen og derefter tørre den efter med en fugtig klud.

Du slipper for klæbrige dejrester i kluden og vasken, da du i stedet let kan smide dem direkte i skraldespanden.

Vi anbefaler at du investerer i en dejskærer med afrundede kanter, hvis du vil bruge den til rengøring. Så risikerer du ikke at komme til at lave ridser i bordet eller pladen.

Et effektivt redskab til at blande ingredienser

En dejskærer er super brugbar når du skal blande våde og tørre ingredienser sammen. Både pizzadej og pastadej kan med fordel blandes direkte på et rengjort køkkenbord eller en bageplade.

Ved at bruge dejskæreren til at folde melet ind i de våde ingredienser slipper du for klistrede fingre og du behøver kune at ælte den sammenblandede dej.

Her er det særligt smart at bruge to dejskærere men du kan sagtens nøjes med én.

Brug din dejskærer til at skære hjemmelavet pizza ud

Hvis du elsker pizza, så har sikkert tit stået og forbandet dit sløve pizzahjul, der roder fyldet rundt på pizzaen i stedet for at gøre sit job; at skære perfekte trekanter.

En god dejskærer klarer jobbet til UG, hver gang.

Stålpladen skærer nemt ned igennem pizzaen uden at flytte fyldet rundt, så du kan servere de perfekte stykker pizza du drømmer om.

Hvad er vigtigt når det kommer til en dejskærer?

 • Hvis du vil bruge den til rengøring af køkkenbordet, bør den have afrundede hjørner
 • Den bør have et godt greb, der ligger godt i hånden
 • Den skal kunne tåle maskinopvask, hvis du ikke vil vaske den i hånden
 • Den skal have en passende højde for ikke at mase dejen, gå efter mindst 10 cm
 • Bladet bør være i rustfrit stål

Forskellen på en dejskærer og en dejskraber?

Det er let at komme til at forveksle en dejskærer med en dejskraber men der er altså tale om to meget forskellige redskaber med forskellige formål.

Dejskraberen bruges til at få alt indholdet ud af en skål. Det kunne fx være en blød kagedej, remonce, flødeskum, cremer osv. Dejskraberen er ofte udformet i plastik, silkone eller gummi for fleksibilitet og er afrundet så den passer til rundingen i en røreskål.

En god dejskærer er lavet af et tyndt blad i rustfrit stål med et håndtag, så den er let at håndtere. Dejskæreren bruges til at skære dej ud og skrabe dejrester væk.

Begge køkkenredskaber er fantastiske i køkkenet men bruges altså til forskellige formål, så det ene kan ikke erstatte det andet.

FAQ

Hvilken dejskærer er bedst i test?

Den bedste dejskærer i test er Nordic Ware dejskraber. Den udmærker sig på dit flotte design og garanti og længde. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen.

Kan man skære sig på en dejskærer?

Ja det kan du godt. Nogle af dem har skarpe blade også hjørner, hvis disse ikke er afrundede. Derfor bør du altid håndtere en skarp dejskærer med forsigtighed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×