Derfor skal du købe et legekøkken til dit barn

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Går du og leder efter noget sjovt og lærerigt legetøj til dit barn? Det er rigtig godt for børn at lege – gerne så meget som muligt, da det er med til at udfordre deres fantasi, samtidig med at de også lærer en hel masse. Særligt hvis du eksempelvis køber motoriklegetøj eller et legekøkken, vil der på to meget forskellige måder være mulighed for, at de kan lære en masse af deres leg.

Så køb legekøkkener hos Mammashop og oplev, hvor meget dit barn faktisk kan ud af at have en sådan genstand på sit værelse.

Børn elsker lege, hvor de kan lade som om, de er voksne

Ligesom at rigtig mange børn synes, at det er sjovt at lege far, mor og børn, så kan det at lege i et legekøkken også give lidt den samme følelse. Man kan måske endda kombinere disse to lege.

Børn ved nemlig, at det at stå i køkkenet og lave mad, typisk er noget, som deres forældre – eller typisk voksne mennesker gør. Så derfor vil det også skabe grundlaget for en rigtig sjov leg, som de vil få meget ud af, fordi de netop synes det er sjovt at få følelsen af, at de er voksne.

Skab en interesse for madlavning

Det, som et legekøkken også kan gøre for barnet, er at skabe en tidlig interesse for det at lave mad. Når denne forholdsvis praktiske aktivitet bliver kombineret med leg, vil det også blive meget mere naturligt for barnet senere hen at skulle være med til at lave mad.

Barnet har nemlig allerede tidligt fået en interesse for madlavning og køkken og vil desuden heller ikke føle sig fremmed eller utilpas i et køkken, fordi man har haft legekøkkenet at lege med.

Jo mere legetøj, jo bedre

Som forældre er det helt fantastisk at se sine børn lege, da det er en rigtig god måde at udvikle deres fantasi, motorik, kreativitet og livsglæde på. Derfor kan man i den grad også gøre noget ud af, at barnet har en masse forskelligt legetøj, så det aldrig bliver kedeligt at lege.

Det kan både være en masse bamser, biler eller dukker, men et legekøkken er selvfølgelig også en rigtig sjov ting, som mange børn vil sætte pris på at have på børneværelset.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×