Elektrisk knivsliber test 2022 – Din guide til 3 af markedets bedste knivslibere

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

OBH Nordica SharpX 9960 2
Bedste billige

OBH Nordica SharpX 9960

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi tester og kårer i denne artikel den bedste elektriske knivsliber! Vi har gransket markedet for knivslibere og har fundet 3 favoritter som vi tjekker ud og overvejer både fordele og ulemper ved.

Der er flere måder at få skarpe knive på, og én af dem er med en elektrisk knivsliber!

En god elektrisk knivsliber behøver heldigvis ikke at koste vildt mange penge, og vi har her fundet 3 forskellige modeller, som passer til ligeledes forskellige budgetter. Vi har undersøgt markedet og kigget på knivslibere til både standardkøkkenet og til den professionelle. Vi runder testen af med en købsguide, hvor vi kigger på 2 vigtige detaljer ved elektriske knivslibere; slibeniveau og slibevinkel. Derefter opvejer vi fordele og ulemper for dig, så du ikke behøver bruge tid på det. For det forkromede overblik kan du klikke dig over på vores sammenligninsgtabel her, og se produktdetaljerne for testens 3 knivslibere.

Fordele
 • pros-icon.svg Har skridsikre gummifødder – står godt og stabilt på bordet mens du sliber
 • pros-icon.svg Kan også slibe savtakkede knive
 • pros-icon.svg Bliver ikke varm under brug og er derfor ekstra skånsom mod dine knive

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Chefs Choice Flexhone

Hvad enten du skal vedligeholde det dyre knivsæt eller du vil give de billigere modeller en lille opfrisker – ja, så er denne Chefs Choice din bedste ven i køkkenet! Nu er det slut med at presse grøntsagskniven ned i tomaten, så den sprøjter på bluse og køkkenvæg. Efter en omgang i denne Flexhone kan du nemlig skære tomater (og alt muligt andet for den sags skyld) som en rigtig pro! Her har vi fat i en virkeligt god knivsliber, som giver alle sløve knive nyt liv på ingen tid. Med en slibeflade i diamant og 2 slibeniveauer får du med denne elektriske knivsliber prima kvalitet fra et af markedets bedste producenter.

OBH Nordica SharpX 9960

Bedste billige

OBH Nordica SharpX 9960
Fordele
 • pros-icon.svg Sliber dine knive med 20 keramiske stave – effektiv slibning hver gang
 • pros-icon.svg Med affjedret slibehjul – justerer sig efter typen af bladet på knivene du sliber
 • pros-icon.svg Enkelt design med et godt greb – nem at bruge i forhold til andre elektriske knivslibere

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge OBH Nordica SharpX 9960

Der er bare en eller anden rungende genkendelig kvalitet ved alle OBH Nordica produkter, og denne sølvfarvede knivsliber er ingen undtagelse. Den kan give selv den mest sløve kød- eller grøntsagskniv sin skarpe ungdom tilbage, og den kan gøre det på rekordtid. Her får du en elektrisk knivsliber til en meget favorabel pris, som giver dig et optimalt resultat hver gang. Den vil måske ikke bestå prøven hos professionelle kokke, men den kan altså slibe knive hos alle menigmænd og til alle normale husbehov. Og så ser den egentlig ret godt ud samtidig.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Professionel knivsliber – velegnet til alle typer af knive
 • pros-icon.svg Knivsliber med 3 niveauer og affjedrede slibeskiver – her kan du fintune slibningen uden risiko for at overslibe knivene
 • pros-icon.svg Opvarmer ikke under brug – godt for form og levetid på dine knive

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Chefs Choice Trizor 15XV

Er du på jagt efter et redskab, der kan slibe alle dine knive med et imponerende professionelt resultat, så er denne Trizor 15XV til dig. Med hele 3 slibeniveauer opnår du her en perfekt slibning på meget kort tid. Knivsliberen står godt på bordet og føles dejligt stabil at bruge. Den sørger for, at knivene du sliber får den helt rette vinkel, og dermed en præcision, der er – ja, knivskarp. Den sliber både europæiske og asiatiske knive som en drøm, og den gør det ovenikøbet nemt. Dette er en meget effektiv knivsliber, som klart er pengene værd for alle typer med et udvidet arsenal af køkkenknive.

Guide

Sådan vælger du den bedste elektriske knivsliber

Den bedste knivsliber til familiekøkkenet er sjældent også den bedste til ham eller hende, der elsker at lave hjemmelavet sushi. Jep, der er nemlig forskel på elektriske knivslibere, og for dig, der ikke er helt skarp (get it?) på hvad, hvorfor og hvordan, kan du læse med her.

Vi guider dig i det følgende, så du ved, hvilke faktorer, der kan spille ind når du skal vælge en knivsliber, som passer til dig og dit køkken.

Slibeniveau og slibevinkel

Elektriske knivslibere har som regel slibesten med 2 eller 3 slibeniveauer. Her vil det første niveau fungere som en slags grov slibning og det næste niveau som en mere tilpasset og finere slibning. For almindelige familiekøkkener vil en knivsliber med 2 niveauer oftest være tilstrækkeligt – altså medmindre, der for eksempel har sneget sig et par japanske køkkenknive med i samlingen.

Japanske knive adskiller sig fra vestlige knive ved at være fremstillede i hårdt stål. Altså stål, der er noget hårdere end det man bruger til knive i Europa. Japanske (eller asiatiske) knive er udformede til at lave mere præcise snit og de er derfor også nogle af de skarpeste knive, der findes. Klingen på asiatiske køkkenknive har typisk en vinkel på 15 grader, hvor de fleste knive fremstillet her i Europa har en vinkel på 20 eller mere. Sørg altid for at tjekke slibevinklen på knivsliberen inden du investerer.

Fordele og ulemper ved en elektrisk knivsliber

Fordele

 • Har du først fået knebet om det kan du på ingen tid opnå den optimale slibning af alle slags knive
 • Du er altid garanteret helt skarpe knive
 • En elektrisk knivsliber holder i mange år

Ulemper

 • De larmer
 • De fylder i køkkenet
 • De kræver typisk en nærlæsning af den medfølgende manual inden du går i gang – og som du selvfølgelig har glemt alt om næste gang det er tid til at slibe knivene igen

Andre typer af knivslibere – strygestål

Er du mere til slibesten af den manuelle slags, kan du kigge efter et godt og gammeldags strygestål. Strygestål kræver noget mere teknisk færdighed, og er altså ikke noget vi anbefaler at du sådan lige pludselig prøver af på din dyre santokukniv. Men har du derimod først lært det, er et strygestål såmænd et ganske effektivt redskab, der er hurtigt at bruge. Og som i øvrigt heller ikke larmer på samme måde som sit elektriske modstykke.

FAQ

Hvilken elektriske knivsliber er den bedste i test?

Den bedste elektriske knivsliber i denne test er Chefs Choice Flexhone! Her får du en alletiders allround knivsliber til alle dine køkkenknive – også dem med savtakker!

Bliver elektriske knivslibere slidte?

Nej, elektriske knivslibere bliver i princippet ikke slidte. De kan dog slides, hvis du ofte sliber ujævne knive, der samtidigt er lavede i et materiale, som er stærkere end knivsliberens slibesten.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×