Elektrisk knivsliber test 2022 – Din guide til 3 af markedets bedste knivslibere

1
Chefs Choice Flexhone

bedste elektriske knivsliber! Vi har gransket markedet for knivslibere og har fundet 3 favoritter som vi tjekker ud og overvejer både fordele og ulemper ved. Der er flere måder at få skarpe knive på, og én af dem er med en elektrisk knivsliber! En god elektrisk knivsliber behøver heldigvis ikke at koste vildt mange penge, og vi har her fundet 3 forskellige modeller, som passer til ligeledes forskellige budgetter. Vi har undersøgt markedet og kigget…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Chefs Choice Flexhone 1.095 DKK Merlin
OBH Nordica SharpX 9960
Chefs Choice Trizor 15XV 1.495 DKK Knivblokken.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi tester og kårer i denne artikel den bedste elektriske knivsliber! Vi har gransket markedet for knivslibere og har fundet 3 favoritter som vi tjekker ud og overvejer både fordele og ulemper ved.

Der er flere måder at få skarpe knive på, og én af dem er med en elektrisk knivsliber!

En god elektrisk knivsliber behøver heldigvis ikke at koste vildt mange penge, og vi har her fundet 3 forskellige modeller, som passer til ligeledes forskellige budgetter. Vi har undersøgt markedet og kigget på knivslibere til både standardkøkkenet og til den professionelle. Vi runder testen af med en købsguide, hvor vi kigger på 2 vigtige detaljer ved elektriske knivslibere; slibeniveau og slibevinkel. Derefter opvejer vi fordele og ulemper for dig, så du ikke behøver bruge tid på det. For det forkromede overblik kan du klikke dig over på vores sammenligninsgtabel her, og se produktdetaljerne for testens 3 knivslibere.

Chefs Choice Flexhone – Bedst i test

Chefs Choice Flexhone

Derfor skal du vælge Chefs Choice Flexhone

Hvad enten du skal vedligeholde det dyre knivsæt eller du vil give de billigere modeller en lille opfrisker – ja, så er denne Chefs Choice din bedste ven i køkkenet! Nu er det slut med at presse grøntsagskniven ned i tomaten, så den sprøjter på bluse og køkkenvæg. Efter en omgang i denne Flexhone kan du nemlig skære tomater (og alt muligt andet for den sags skyld) som en rigtig pro! Her har vi fat i en virkeligt god knivsliber, som giver alle sløve knive nyt liv på ingen tid. Med en slibeflade i diamant og 2 slibeniveauer får du med denne elektriske knivsliber prima kvalitet fra et af markedets bedste producenter.

Det kan vi lide:
 • Har skridsikre gummifødder – står godt og stabilt på bordet mens du sliber
 • Kan også slibe savtakkede knive
 • Bliver ikke varm under brug og er derfor ekstra skånsom mod dine knive
Det skal du være opmærksom på:
 • Læs de medfølgende instruktioner grundigt igennem inden du går i gang – det tager altså lidt tid
 • Slibehovedet på denne knivsliber kan ikke vaskes – brug derfor altid kun rene knive i den

OBH Nordica SharpX 9960 – Bedste billige

OBH Nordica SharpX 9960

Derfor skal du vælge OBH Nordica SharpX 9960

Der er bare en eller anden rungende genkendelig kvalitet ved alle OBH Nordica produkter, og denne sølvfarvede knivsliber er ingen undtagelse. Den kan give selv den mest sløve kød- eller grøntsagskniv sin skarpe ungdom tilbage, og den kan gøre det på rekordtid. Her får du en elektrisk knivsliber til en meget favorabel pris, som giver dig et optimalt resultat hver gang. Den vil måske ikke bestå prøven hos professionelle kokke, men den kan altså slibe knive hos alle menigmænd og til alle normale husbehov. Og så ser den egentlig ret godt ud samtidig.

Det kan vi lide:
 • Sliber dine knive med 20 keramiske stave – effektiv slibning hver gang
 • Med affjedret slibehjul – justerer sig efter typen af bladet på knivene du sliber
 • Enkelt design med et godt greb – nem at bruge i forhold til andre elektriske knivslibere
Det skal du være opmærksom på:
 • Kan ikke bruges til takkede knive

Chefs Choice Trizor 15XV – Bedste premium

Chefs Choice Trizor 15XV

Derfor skal du vælge Chefs Choice Trizor 15XV

Er du på jagt efter et redskab, der kan slibe alle dine knive med et imponerende professionelt resultat, så er denne Trizor 15XV til dig. Med hele 3 slibeniveauer opnår du her en perfekt slibning på meget kort tid. Knivsliberen står godt på bordet og føles dejligt stabil at bruge. Den sørger for, at knivene du sliber får den helt rette vinkel, og dermed en præcision, der er – ja, knivskarp. Den sliber både europæiske og asiatiske knive som en drøm, og den gør det ovenikøbet nemt. Dette er en meget effektiv knivsliber, som klart er pengene værd for alle typer med et udvidet arsenal af køkkenknive.

Det kan vi lide:
 • Professionel knivsliber – velegnet til alle typer af knive
 • Knivsliber med 3 niveauer og affjedrede slibeskiver – her kan du fintune slibningen uden risiko for at overslibe knivene
 • Opvarmer ikke under brug – godt for form og levetid på dine knive
Det skal du være opmærksom på:
 • Denne knivsliber kan meget og er højst sandsynligt ikke nødvendig for dig, der ‘bare’ skal slibe almindelige køkkenknive

Sådan vælger du den bedste elektriske knivsliber

Den bedste knivsliber til familiekøkkenet er sjældent også den bedste til ham eller hende, der elsker at lave hjemmelavet sushi. Jep, der er nemlig forskel på elektriske knivslibere, og for dig, der ikke er helt skarp (get it?) på hvad, hvorfor og hvordan, kan du læse med her.

Vi guider dig i det følgende, så du ved, hvilke faktorer, der kan spille ind når du skal vælge en knivsliber, som passer til dig og dit køkken.

Slibeniveau og slibevinkel

Elektriske knivslibere har som regel slibesten med 2 eller 3 slibeniveauer. Her vil det første niveau fungere som en slags grov slibning og det næste niveau som en mere tilpasset og finere slibning. For almindelige familiekøkkener vil en knivsliber med 2 niveauer oftest være tilstrækkeligt – altså medmindre, der for eksempel har sneget sig et par japanske køkkenknive med i samlingen.

Japanske knive adskiller sig fra vestlige knive ved at være fremstillede i hårdt stål. Altså stål, der er noget hårdere end det man bruger til knive i Europa. Japanske (eller asiatiske) knive er udformede til at lave mere præcise snit og de er derfor også nogle af de skarpeste knive, der findes. Klingen på asiatiske køkkenknive har typisk en vinkel på 15 grader, hvor de fleste knive fremstillet her i Europa har en vinkel på 20 eller mere. Sørg altid for at tjekke slibevinklen på knivsliberen inden du investerer.

Fordele og ulemper ved en elektrisk knivsliber

Fordele

 • Har du først fået knebet om det kan du på ingen tid opnå den optimale slibning af alle slags knive
 • Du er altid garanteret helt skarpe knive
 • En elektrisk knivsliber holder i mange år

Ulemper

 • De larmer
 • De fylder i køkkenet
 • De kræver typisk en nærlæsning af den medfølgende manual inden du går i gang – og som du selvfølgelig har glemt alt om næste gang det er tid til at slibe knivene igen

Andre typer af knivslibere – strygestål

Er du mere til slibesten af den manuelle slags, kan du kigge efter et godt og gammeldags strygestål. Strygestål kræver noget mere teknisk færdighed, og er altså ikke noget vi anbefaler at du sådan lige pludselig prøver af på din dyre santokukniv. Men har du derimod først lært det, er et strygestål såmænd et ganske effektivt redskab, der er hurtigt at bruge. Og som i øvrigt heller ikke larmer på samme måde som sit elektriske modstykke.

FAQ

Hvilken elektriske knivsliber er den bedste i test?

Den bedste elektriske knivsliber i denne test er Chefs Choice Flexhone! Her får du en alletiders allround knivsliber til alle dine køkkenknive – også dem med savtakker!

Bliver elektriske knivslibere slidte?

Nej, elektriske knivslibere bliver i princippet ikke slidte. De kan dog slides, hvis du ofte sliber ujævne knive, der samtidigt er lavede i et materiale, som er stærkere end knivsliberens slibesten.