Elkedel test – Bedste 10 2023

I vores elkedel test evaluerer og anmelder vi markedets 10 bedste elkedler. Vi kigger i vores analyse og research af produkterne på både internationale og danske ekspertanmeldelser, eksterne tests og brugeranmeldelser. Vi sammenligner disse og stiller skarpt på funktioner og egenskaber.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Siemens TW86103
TESTVINDER

Siemens TW86103

Denne Siemens elkedel er ideel, hvis du gerne vil have en god allround-elkedel, der desuden har et lavt energiforbrug. Siemens elkedlen er fremstillet i rustfrit stål og har en maksimal kapacitet på 1,5 liter. Dens…

Siemens TW86103 1
bedst i test

Siemens TW86103

Russell Hobbs Retro Classic 8
bedste støjsvage elkedel

Russell Hobbs Retro Classic

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi giver dem en samlet score baseret på nøje udvalgte kriterier som brugervenlighed med henblik på, hvor nem påfyldning og hældning af elkedlen er, men også på knapper og temperaturindstillinger. Vi kigger også på, hvor lang tid det tager at koge 1 liter vand, og hvor støjsvag de forskellige elkedler er under kogning. Til sidst kigger vi også på, hvor nemme de er at afkalke og rengøre.

Vi sørger for løbende at opdatere vores tests i takt med nyeste teknologier og seneste udviklinger på markedet. Du er altså altid sikker på, at vores tests udelukkende indeholder de allerbedste på markedet.

I vores købsguide går vi i dybden med disse parametre, så du bliver godt rustet på til at vælge en ny elkedel.

Siemens TW86103

bedst i test

Siemens TW86103
Fordele
 • pros-icon.svg Kan holde vandet varmt efter afsluttet kogning (op til 30 min)
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur (4 indstillinger, stigning på 10 °C)
 • pros-icon.svg Yderside forbliver ifølge vores undersøgelser kølig
 • pros-icon.svg Ifølge analyse er manual brugervenlig og forståelig
 • pros-icon.svg Kan ifølge undersøgelser tømmes helt, så vand ikke bliver liggende i bunden
 • pros-icon.svg 360 graders base
Ulemper
 • cons-icon.svg Signallyd fungerer udelukkende, når temperaturen sættes til 100 grader
 • cons-icon.svg Låget åbner maks. 45 grader
 • cons-icon.svg Vandmåler placeret bag håndtag
 • cons-icon.svg Kalkfilter kan ifølge research binde og er skrøbeligt. Skal tages forsigtigt ud, så det ikke knækker
 • cons-icon.svg Føles ifølge analyse tung (1,4 kg), andentungeste i test

Detaljeret gennemgang

Denne Siemens elkedel er ideel, hvis du gerne vil have en god allround-elkedel, der desuden har et lavt energiforbrug.

Design og brugervenlighed

Siemens elkedlen er fremstillet i rustfrit stål og har en maksimal kapacitet på 1,5 liter. Dens mindstekapacitet er på 260 milliliter. Den har ligesom Russell Hobbs Luna en automatisk sluk-funktion, der aktiveres 20 sekunder efter, at vandet begynder at koge. I henhold til elkedlens design fremgik det af vores undersøgelse, at startknappen kan skabe forvirring, da den sidder på det sted, hvor andre elkedler har en åbningsknap. Låget kan maksimalt åbnes til 45 grader, hvilket kan gøre det svært at fylde den med vand.

Ligesom KitchenAid-modellen er denne elkedel fra Siemens designet til at afgive en signallyd, når vandet når kogepunktet. Vi fandt i den forbindelse ud af, at signallyden udelukkende aktiveres ved kogepunktet og ikke andre temperaturindstillinger. På denne Siemens elkedel sidder vandmåleren bag håndtaget ligesom på KitchenAid-modellen. Det kan gøre det svært at aflæse vandstanden. Varmelegemet sidder skjult på denne model, men det var desværre ikke muligt at finde oplysninger om afkalkningen af denne model.

Med denne elkedel får du mulighed for at vælge mellem 4 varmeindstillinger, der indstilles med en stigning på 10 grader. Til sammenligning har du hos KitchenAid-modellen mulighed for 6 forskellige temperaturindstillinger. Igennem vores grundige research fandt vi ud af, at der er afvigelser i den på elkedlen angivne temperatur og den reelt målte temperatur. Den minimale temperaturindstilling på 70 grader blev i eksterne tests målt til 69,8 grader. Elkedlens indstilling på 80 grader nåede op på 79,1, og indstillingen på 90 grader blev målt til 88,4 grader. KitchenAid-modellen afviger på samme facon med under 2 grader.

Kogetid – lavt energiforbrug

I vores analyse af elkedlen fandt vi ud af, at den koger 1 liter vand på 3 minutter og 26 sekunder. Det er cirka 1 minut længere end Russell Hobbs Luna og KitchenAid. Den klarer 260 milliliter på 1 minut og 8 sekunder. Til gengæld har den et lavere energiforbrug end mange andre modeller i denne elkedeltest. Ved 1 liter forbruger den 0,11 kilowatt, mens den ved 260 milliliter forbruger 0,04 kilowatt. Til sammenligning forbruger eksempelvis Philips Daily Collection HD9350 henholdsvis 0,12 og 0,09 kilowatt.

Vores vurdering

Du får rigtig meget for pengene, hvis du vælger denne Siemens elkedel. Den er udstyret med alle de lækre funktioner, som også dyrere modeller har, men den koster kun cirka 500 kroner. Den har en god kapacitet på 1,5 liter, og du indstiller temperaturen efter behov. Ydersiden forbliver kølig, hvilket ofte ikke er tilfældet med billigere modeller. Den er desuden brugervenlig samtidig med, at den holder energiforbruget nede. Modsat KitchenAid og Russell Hobbs Luna kan denne desuden holde vandet varmt i op til 30 minutter. Alt det gode til en fair pris!

Effekt i watt: 2.400 W Temperaturindstillinger: 4 indstillinger Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,5 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 26 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 260 ml Kogetid ved min. kapacitet: 1 min 8 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,04 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 20 sek Lydniveau i decibel (dB): 65 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, anthracit Materialer: Rustfri stål, plast Mål (B x D x H): 23,5 x 15,5 x 24,5 cm Vægt i kilogram (kg): 1,4 kg

Russell Hobbs Luna

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Kan koge både store (1,7 L) og små mængder (235 ml – nok til én kop te), laveste minimumsmængde i test
 • pros-icon.svg Slukker med det samme, kogepunkt er opnået
 • pros-icon.svg Ifølge vores undersøgelser er det aftagelige kalkfilter effektivt
 • pros-icon.svg Kan åbnes med én hånd
 • pros-icon.svg Vandmåler på hver side, hvilket gør aflæsning lettere
Ulemper
 • cons-icon.svg Højt lydniveau (74 dB), højeste lydniveau i test
 • cons-icon.svg Ydersiden bliver varm under kogning
 • cons-icon.svg Vand kan i starten smage af plast eller metal
 • cons-icon.svg Åbningen er ifølge brugeranmeldelser smallere end på andre modeller, hvilket kan give mere spild
 • cons-icon.svg Vandmålerens markeringer og lakken forsvinder med tiden

Detaljeret gennemgang

Med Russell Hobbs Luna får du en stilren elkedel i rustfrit stål, der kan koge både store og små mængder hurtigt. Og når kogepunktet er opnået, slukker den med det samme, hvilket sparer på strøm!

Design og brugervenlighed

Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at markeringer til vandmængden skifter, alt efter hvilken farve elkedlen har. På nogle angives mængden i kopper, mens den på andre angives i liter. Den maksimale vandmængde er 1,7 liter ligesom hos de to andre Russell Hobbs-elkedler. Dens mindste vandmængde er 235 milliliter, mens Russell Hobbs Classic 26080 skal indeholde mindst 240 milliliter og Russell Hobbs Retro Classic 320 milliliter. Under anvendelse tændes et blåt lys, hvilket er et plus, hvis du er svagthørende. Til gengæld fandt vi i vores undersøgelser ud af, at ydersiden bliver varm, hvilket er en ulempe.

Ifølge producenten er denne elkedel 75 procent mere lydsvag end andre produkter på markedet. Vi fandt i vores analyse af elkedlen frem til, at elkedlen ikke lever op til denne påstand. Ifølge vores grundige undersøgelser opnår den et lydniveau på 74 decibel. Til sammenligning har Russell Hobbs Retro Classic et lydniveau på 54 decibel, altså 20 decibel mindre. Russell Hobbs Classic er den mest lydsvage model i denne elkedel-test, mens Russell Hobbs Luna har det højeste støjniveau.

Besværligere afkalkning

Ydersiden er ifølge vores research af elkedlen nem at holde ren. Varmelegemet er skjult, hvilket er en fordel. Det fremgik af vores grundige undersøgelser, at indersiden kan være besværlig at rengøre, da der er små kroge og hjørner. Den er til gengæld forsynet med et aftageligt kalkfilter, hvilket er et plus.

Kogetid – slukker hurtigt

Sammenlignet med andre modeller i testen koger denne elkedel hurtigt. Den koger 1 liter vand på 2 minutter og 30 sekunder. Det tager Russell Hobbs Retro Classic 3 minutter og 30 sekunder at koge samme mængde vand. Russell Hobbs Luna er altså et minut hurtigere. Den slukker automatisk, når kogepunktet er opnået. Russell Hobbs Classic 26080 slukker efter 13 sekunder, mens Russell Hobbs Retro Classic slukker efter 16 sekunder.

Vores vurdering

Denne elkedel koster cirka 100 kroner mindre end testvinderen og er en billig elkedel, der kan åbnes og fyldes med én hånd. Den giver dig kogende vand på ingen tid og er udstyret med en drypfri hældetud. Den har desværre et højt støjniveau, men hvis det ikke generer dig, vil du sætte pris på den store og meget lille mindstekapacitet.

Effekt i watt: 2.400 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 2 min 30 sek Energiforbrug ved 1 L: 1,7 L = 2,4 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 235 ml Kogetid ved min. kapacitet: 45 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 74 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Rød, sølv, anthracit Materialer: Rustfrit stål, plast Mål (B x D x H): 8,86 x 6,22 x 9,65 cm Vægt i kilogram (kg): 1,18 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille temperatur med 10 graders intervaller (50 til 100 °C)
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau (52,2 dB), laveste i test
 • pros-icon.svg Håndtag og låg forbliver kølige under anvendelse
 • pros-icon.svg Holder ifølge brugeranmeldelser længe
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung (2,5 kg), tungeste i test
 • cons-icon.svg Vægten er ikke fordelt ligeligt, når elkedlen er fyldt
 • cons-icon.svg Elkedlens låg åbner kun delvist og skal skubbes op, hvis du vil åbnes den helt
 • cons-icon.svg Vandmåler er placeret bagved håndtaget

Detaljeret gennemgang

En brugervenlig elkedel, der er perfekt, hvis du drikker te af forskellige sorter eller bare vil kunne justere temperaturen. Den er desuden elegant og koger vandet hurtigt.

Design og brugervenlighed – praktisk temperaturindstilling

Denne KitchenAid Artisan kan indeholde op til 1,5 liter ligesom Siemens-modellen, mens Russell Hobbs Luna kan indeholde op til 1,7 liter vand. Den skal som minimum indeholde 250 milliliter, hvilket er 10 milliliter mindre end hos Siemens-modellen. Vandmåleren sidder bagved håndtaget, hvilket kan gøre den svær at aflæse. På Russell Hobbs Luna sidder den på siden.

 

Temperaturen kan indstilles fra 50 til 100 grader med intervaller på 10 grader. For at indstille temperaturen skubber du en knap hen til den ønskede temperaturangivelse. Ifølge vores undersøgelser er temperaturen præcis med afvigelser på mindre end 2 procent. Modsat andre modeller på markedet holder denne vandet varmt i lang tid. Efter 10 minutter måltes vandet i eksterne tests til at være 86 grader. Efter 20 minutter var det på 80 grader og på 75 grader efter 30 minutter. Efter 1 time var vandet på 65 grader. Ydersiden bliver under anvendelse til gengæld maksimalt 33 grader, hvilket er et plus. Den afgiver en signallyd, når vandet koger.

 

Vi fandt under vores research ud af, at elkedlens låg åbner delvist, når du trykker på knappen, og skal åbnes manuelt, hvis du vil åbne den helt. Elkedlen vejer 2,5 kilogram, hvilket gør den til den tungeste model i vores test. Til sammenligning vejer vores bedst i test 1,4 kilogram. Ifølge vores undersøgelser er vægten ikke ligeligt fordelt, når elkedlen er fyldt, hvilket kan gøre den svær at håndtere.

Afkalkning

Ligesom eksempelvis Siemens TW86103 og Russell Hobbs Luna har denne et aftageligt kalkfilter. Vi kunne i vores undersøgelse af produktet desværre ikke finde nærmere oplysninger om afkalkningen af elkedlen.

Kogetid

Denne KitchenAid-elkedel koger 1 liter på 2 minutter og 24 sekunder. Russell Hobbs Luna koger samme mængde vand på 2 minutter og 30 sekunder. KitchenAid-modellen er den hurtigste model i test til at koge 1 liter vand. Den klarer 250 milliliter på 59 sekunder. Til sammenligning klarer Russell Hobbs Luna 235 milliliter på 45 sekunder.

Vores vurdering

Vores premiummodel er med sine 2,5 kilogram både den tungeste og også den dyreste i vores elkedel-test, der koster 1.500 kroner mere end testvinderen. Til gengæld er det en hurtig elkedel spækket med lækre funktioner. Den holder godt på varmen, uden at du på noget tidspunkt risikerer at brænde dig på den.

Effekt i watt: 3.000 W Temperaturindstillinger: 6 indstillinger Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,5 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 2 min 24 sek Energiforbrug ved 1 L: Ikke angivet Min. kapacitet i milliliter (ml): 250 ml Kogetid ved min. kapacitet: 59 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): 52,2 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, grå, marine Materialer: Rustfrit stål, plast Mål (B x D x H): 21,8 x 26,3 x 21 cm Vægt i kilogram (kg): 2,5 kg

Bosch TWK7203

mest energivenlige

Fordele
 • pros-icon.svg 7 varmeindstillinger (stignings på 5 °C) og 4 forudprogrammere indstillinger, flest indstillinger i test
 • pros-icon.svg Hurtigste elkoger i test ved 1 L (maks. kapacitet 1,7 L)
 • pros-icon.svg Ifølge vores undersøgelser brugervenligt touch-display
 • pros-icon.svg Slukker med det samme, når vandet opnår kogepunktet
 • pros-icon.svg Dobbeltvægget design, så ydersiden forbliver kølig
 • pros-icon.svg Holde-varm-funktion (op til 30 minutter) forbliver aktiv, også selv om du løfter elkedlen af basen
 • pros-icon.svg Kalkfilter ifølge undersøgelser effektivt til små kalkflager
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj signallyd kan overdøve en radio
 • cons-icon.svg Fylder den del (25 x 25 x 27 cm)
 • cons-icon.svg Åbningsknappen ifølge brugeranmeldelser ikke holdbar i efter et par års brug
 • cons-icon.svg Tung (1,8 kg)

Detaljeret gennemgang

Bosch TWK7203 er en effektiv elkedel med dobbeltvægget konstruktion og varmholdningsfunktion samt flere varmeindstillinger og et lavt energiforbrug.

Design og brugervenlighed

Denne Bosch elkedel er fremstillet i rustfrit stål og har en dobbeltvægget konstruktion, der holder på varmen uden at blive varm udvendigt. Vandmåleren sidder ligesom ved KitchenAid bag håndtaget og kan være svær at aflæse. Den adskiller sig fra de andre elkedler i denne test ved at have 7 temperaturindstillinger, der spænder fra 70 til 100 grader, og som indstilles med en stigning på 5 grader. Den har ligeledes 4 forudprogrammerede indstillinger. Til sammenligning har KitchenAid-modellen 6 indstillinger.

Temperaturindstillingerne indstilles på touch-kontrolpanel og er så præcise som på andre modeller og kan afvige med cirka 2 grader. Vi fandt i vores analyse ud af, at indstillinger på 70 grader reelt giver en temperatur på 69,5 grader, mens 80 grader reelt er 78,2 grader. Indstillingen på 95 grader opnår en temperatur på 93,5 grader.

Den kan ligesom Siemens TW86103 holde vandet varmt i op til 30 minutter. Til gengæld viste vores undersøgelser, at elkedlen i starten kan lugte af varm plast. Ifølge vores undersøgelser forsvinder lugten efterhånden. Elkedlen vejer 1,8 kilogram, hvilket gør den til den andentungeste i test.

Afkalkning

Ifølge vores undersøgelser består dens aftagelige kalkfilter af et fint mesh, der filtrerer selv små kalkflager fra. Til gengæld er der indeni små kroge og hjørner ligesom på Russell Hobbs Luna, hvilket kan gøre den svær at rengøre. Til gengæld er varmelegemet skjult.

Kogetid

Bosch TWK7203 giver dig 1 liter kogende vand på 2 minutter og 24 sekunder. Det er samme kogetid for 1 liter vand som KitchenAid-elkedlen. Det tager 44 sekunder at koge 330 milliliter. Det er hurtigere end alle andre modeller i testen. Til sammenligning koger KitchenAid-modellen 250 milliliter på 59 sekunder. Den forbruger 0,11 kilowatt ved 1 liter og 0,04 kilowatt ved 330 milliliter. Siemens-modellen har samme energiforbrug ved 260 milliliter, altså 70 milliliter mere. Ligesom Russell Hobbs Luna slukker denne elkedel med det samme, den ønskede temperatur er opnået. Ifølge vores undersøgelser når elkedlen under brug op på 66 decibel, hvilket svarer til lyden på en emhætte.

Vores vurdering

Prismæssigt ligger denne elkedel i mellemprislejet og over 300 kroner mere end testvinderen. Du får en solid konstruktion og flere varmeindstillinger end på nogen af de andre modeller samt en god kapacitet på 1,7 liter. Den har som den eneste et lavt energiforbrug og slukker med det samme, vandet koger, hvilket holder energiforbruget nede.

Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: 7 indstillinger Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 2 min 24 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 330 ml Kogetid ved min. kapacitet: 44 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,04 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 66 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sølv Materialer: Rustfrit stål Mål (B x D x H): 25 x 25 x 27 cm Vægt i kilogram (kg): 1,8 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge ekspertvurderinger robust konstruktion
 • pros-icon.svg Ifølge vores undersøgelser præcise temperaturer
 • pros-icon.svg Brugervenlig og simpel betjening
 • pros-icon.svg Er ifølge research også velegnet til personer med gigt
Ulemper
 • cons-icon.svg Langsommere end andre elkedler i testen
 • cons-icon.svg Høj mindste vandmængde (750 ml)
 • cons-icon.svg Vand drypper fra låg på håndtag og hånd
 • cons-icon.svg Kalkfilteret dækker ikke åbningen effektivt, så vand løber udenom
 • cons-icon.svg Bliver ifølge undersøgelser meget varm under anvendelse og er ikke egnet til at stå i børnehøjde

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en billig, men stadig effektiv elkedel, er denne model fra Philips en praktisk elkedel. Dens konstruktion af rustfrit stål er robust, mens dens design er dejlig brugervenligt, så du slipper for dikkedarer og fumlerier!

Design og brugervenlighed

Philips Daily Collection har en kapacitet på 1,7 L. Vandmåleren sidder ligesom på mange andre modeller bag  håndtaget, hvilket er et minus. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at konstruktionen er robust. Til gengæld fandt vi også ud af, at ydersiden bliver varm under anvendelse. Til sammenligning forbliver eksempelvis Bosch TWK7203 kølig. Den har ikke ligesom testvinderen eller premiummodellen temperaturindstillinger. Til gengæld fremgik det af vores analyse, at designet er nemt at betjene. Desværre var vi ikke imponerede over låget, da vand drypper fra det og ned på håndtaget og eventuelt din hånd. Det er ikke hensigtsmæssigt, da du risikerer at brænde dig på vandet.

Mindre effektivt kalkfilter

Vi fandt også ud af, at kalkfilteret ikke er så effektivt og robust som på andre modeller. Ifølge vores grundige undersøgelser dækker det ikke åbningen efter hensigten, og vand løber ofte udenom i stedet for igennem det. Til gengæld er varmelegemet skjult.

Kogetid

Ifølge vores research er denne kogekedel langsommere til at koge vand end de andre modeller i testen. Det tager denne Philips-model 3 minutter og 41 sekunder at koge 1 liter vand. Til sammenligning tager det testens to hurtigste modeller, KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK og Bosch TWK7203, 2 minutter og 24 sekunder til samme mængde vand. Philips Daily Collection HD9350 adskiller sig fra andre modeller ved at have en høj minimumsmængde sammenlignet med andre elkedler i testen. Denne model skal indeholde mindst 750 milliliter, hvor eksempelvis Russell Hobbs Luna kan koge 235 milliliter. Den høje minimumsmængde er en ulempe, hvis du gerne vil kunne koge vandet til en enkelt kop.

Vores vurdering

Philips Daily Collection HD9350 er en simpel elkedel og den billigste model blandt de bedste elkedler i vores elkedel-test. Den koster under 300 kroner og kan det, den skal. Det er godt nok den langsomste elkedel i testen, og du har ikke mulighed for at vælge forskellige temperaturer. Men er du ligeglad med kogetiden, er denne rummelige basismodel ideel.

Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 41 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 750 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 59 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,09 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 19 sek Lydniveau i decibel (dB): 65 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sølv Materialer: Rustfrit stål, polypropylen Mål (B x D x H): 24 x 16 x 25 cm Vægt i kilogram (kg): 0,9 kg

Stelton EM77

bedste elkedel i dansk design

Fordele
 • pros-icon.svg Smukt, dansk design
 • pros-icon.svg Ydersiden forbliver kølig
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser er håndtaget rart at holde om
 • pros-icon.svg Let (760 g), andenletteste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen vandmåler udvendigt og udelukkende maks. mængde angives indvendigt
 • cons-icon.svg Ingen justerbar temperatur
 • cons-icon.svg Ingen knap til nem åbning af låg, skal åbnes manuelt
 • cons-icon.svg Sværere at afkalke
 • cons-icon.svg Ingen 360 graders base, og elkedlen vakler ifølge nogle undersøgelser

Detaljeret gennemgang

Stelton EM77 er en elegant og flot elkedel i moderne design. Den har ikke samme avancerede funktioner som eksempelvis KitchenAid-modellen, men er en god basismodel, der ser alt andet end basic ud!

Design og brugervenlighed

Stelton EM77 er fremstillet af ABS-plast og rustfrit stål. Den vejer 760 gram og er testens andenletteste model. Til sammenligning vejer testens letteste model, Brewista Artisan Gooseneck, 600 gram. Stelton har modsat andre elkedler i testen ingen 360 graders base, hvilket betyder, at du ikke valgfrit kan vende den. Den markedsføres med en kapacitet på 1,5 liter. Vi fandt i vores grundige research ud af, at den reelt kan indeholde 1,48 liger. Til forskel fra andre modeller i testen kan denne ikke åbnes ved at trykke på en knap. Du skal i stedet tage låget af manuelt. Det er en ulempe, hvis du gerne vil kunne betjene den med én hånd. Modsat mange andre modeller i testen som eksempelvis Russell Hobbs Luna, der har en vandmåler på siden, har denne ingen vandmåler.

Til gengæld har den et lavt lydniveau på 61 decibel, der svarer til en almindelig samtale mellem to mennesker. Testvinderen, Siemens TW86103, har til sammenligning et lydniveau på 65 decibel. Det er vores erfaring med produktet, at den i starten lugter af plast, når den tages i anvendelse. Vi fandt til gengæld ud af, at ydersiden forbliver kølig under brug, hvilket er en fordel.

Afkalkning

Varmelegemet er ligesom hos de fleste andre modeller i testen skjult, hvilket er en fordel. Vi fandt i vores analyse af elkedlen til gengæld ud af, at den er besværlig at afkalke, da åbningen er lille. Det gør det svært at skylle den ordentligt ud og få al kalken med ud.

Kogetid

Stelton EM77 koger 1 liter vand på 3 minutter og 40 sekunder, hvor eksempelvis testvinderen koger samme mængde på 3 minutter og 26 sekunder. Den er altså langsommere til at koge vand end andre modeller. Den har samme minimumsmængde på 500 milliliter som Wilfa WSPOK-1000B. Stelton elkedel koger denne mængde på 2 minutter og 2 sekunder. Til sammenligning kan testvinderen minimum indeholde 260 milliliter, som den koger på 1 minut og 8 sekunder.

Vores vurdering

Denne stilrene elkedel er en af de langsommere modeller i testen, og den er heller ikke udstyret med en masse funktioner. Til gengæld er det en virkelig flot elkedel, og går du op i æstetik, skuffer denne elkedel ikke. Den ligger i mellemprislejet og koster cirka det samme som Siemens-modellen.

Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,5 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 40 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 500 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 2 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,07 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 16 sek Lydniveau i decibel (dB): 61 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, hvid, grå, rød Materialer: ABS-plast, rustfrit stål Mål (B x D x H): 21 x 14 x 25 cm Vægt i kilogram (kg): 0,76 kg

Russell Hobbs Classic 26080

bedste gennemsigtige elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at se vandstand fra alle sider
 • pros-icon.svg Opnår kogepunkt hurtigt (1,7 L på 3 min og 20 sek)
 • pros-icon.svg Indeholder ifølge analyse effektivt kalkfilter
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser nem at hælde fra
 • pros-icon.svg Også velegnet til venstrehåndede
Ulemper
 • cons-icon.svg Ifølge undersøgelser højt lydniveau
 • cons-icon.svg Låget skal trækkes af
 • cons-icon.svg Ydersiden bliver varm
 • cons-icon.svg Tuden er ifølge research bred (3 cm), og det er nemt at komme til at spilde
 • cons-icon.svg Højt energiforbrug (2,4 kW), højeste energiforbrug i test

Detaljeret gennemgang

Denne Russell Hobbs-elkedel adskiller sig fra alle andre modeller i denne test ved at være af glas, og det er nemt at se vandstanden, uanset hvordan den står. Og så er den super hurtig, så du kan koge vand til en kop te på under 1 minut!

Design og brugervenlighed

Den gennemsigtige Russell Hobbs Classic 26080 har en kapacitet på 1,7 liter, hvilket svarer til 6 til 7 krus. Modsat andre modeller, hvis måleenhed er placeret bagved håndtaget, har denne model måleenheder på begge sider. Det er en fordel, da den egner sig både til højre- og venstrehåndede. Låget trækkes af, og elkedlen kan ikke betjenes med én hånd, hvilket er muligt med andre modeller. Til gengæld fandt vi gennem vores undersøgelser ud af, at det er muligt at fylde elkedlen gennem tuden. Ifølge ekspertvurderinger må vandstrålen herved ikke være for kraftig.

Ligesom de to andre Russell Hobbs-modeller bliver ydersiden varm, hvilket ikke er tilfældet hos eksempelvis KitchenAid-elkedlen. Vi fandt i vores undersøgelser også ud af, at den ifølge ekspertvurderinger har et højere lydniveau end andre modeller på markedet. Det var desværre ikke muligt at finde frem til et præcist decibelniveau.

Afkalkning

Elkedlen er udstyret med et udtageligt kalkfilter, der effektivt forhindrer kalk i at ryge ned i koppen. Til gengæld er filtret ifølge vores analyse svært at tage ud.

Hurtig kogning – bruger meget strøm

Højt energiforbrug på 2,4 kilowatt ved 1,7 liter, som den koger på 3 minutter og 20 sekunder. Til sammenligning koger testvinderen 1 liter på 3 minutter og 26 sekunder, hvorved den forbruger 0,11 kilowatt. Det var desværre ikke muligt at finde ud af, hvor lang tid Russell Hobbs Classic 26080 er om at koge 1 liter.

Denne elkedel kan som minimum koge 240 milliliter, hvilket svarer til en kop. Det tager under 1 minut at koge denne mængde. I vores undersøgelser fremgik det ikke, hvor mange kilowatt den forbruger ved sin mindstemængde. Den stopper 13 sekunder efter, den har opnået kogepunktet. Til sammenligning stopper Russell Hobbs Luna og Bosch TWK7203 med det samme.

Vores vurdering

Hvis du gerne vil have en hurtig elkedel er dette en god elkedel til dig! Da den er af glas, skal den afkalkes oftere, hvis du gerne vil bevare dens pæne udtryk. Til gengæld gør dens gennemsigtige design, at det er en praktisk elkedel til aflæsning af vandstanden. Og så er det den andenbilligste elkedel i test.

Effekt i watt: 3.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 1,7 L = 3 min 20 sek Energiforbrug ved 1 L: 2,4 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 240 ml Kogetid ved min. kapacitet: < 1 min Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 13 sek Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort Materialer: Plast, glas Mål (B x D x H): 7,99 x 6,54 x 10,39 cm Vægt i kilogram (kg): 0,892 kg

Russell Hobbs Retro Classic

bedste støjsvage elkedel

Russell Hobbs Retro Classic
Fordele
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau (54 dB), andenlaveste i test
 • pros-icon.svg Udstyret med termometer
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser nem at rengøre
Ulemper
 • cons-icon.svg Varmeelement ikke skjult
 • cons-icon.svg Vandmåler svær at aflæse
 • cons-icon.svg Minimumsmængden ikke synlig fra ydersiden
 • cons-icon.svg Kalkfiltret udfylder ikke åbningen tilstrækkeligt
 • cons-icon.svg Beklædt med plast indvendigt
 • cons-icon.svg Kan ifølge undersøgelser lugte af plast i lang tid

Detaljeret gennemgang

Med Russell Hobbs Retro Classic får du en særlig støjsvag elkedel. Og så er den udstyret med en temperaturmåler, så du hele tiden har styr på, hvilken temperatur vandet har opnået.

Design, mindre god brugervenlighed

Denne Russell Hobbs-kogekande er fremstillet i lakeret rustfrit stål. Den har samme kapacitet på 1,7 liter som de to andre Russell Hobbs-modeller. Vi var desværre ikke imponerede over brugervenligheden. Vandmåleren sidder bag håndtaget, og så er det smalt, og markeringerne er små, hvilket gør dem svære at aflæse. Minimumsmængden er ikke synlig på ydersiden. Til gengæld er denne som den eneste udstyret med en temperaturmåler.

Det er nødvendigt at tage låget helt af for at hælde vand fra elkedlen. Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at låget kan binde. Ydersiden og låget bliver varme, mens håndtaget forbliver køligt. Vi fandt i vores undersøgelser også ud af, at det rillede håndtag ikke er behageligt at holde om.

Nem afkalkning

Modsat alle andre elkedler i denne test er varmeelementet i denne elkedel ikke skjult. Det betyder, at det hurtigere bliver angrebet af kalkaflejringer. Til gengæld har denne elkedel en stor åbning, så det er nemmere at se og komme ned i den under rengøring. Ifølge vores undersøgelser fylder kalkfiltret ikke åbningen tilstrækkeligt ud, og kalkflager kan ryge ned i din drik på trods af, at det er lavet med et tæt net.

Kogetid

Denne elkedel koger 1 liter vand på 3 minutter og 30 sekunder. Russell Hobbs Classic 26080 er 10 sekunder hurtigere, mens Russell Hobbs Luna er 1 minut hurtigere. Russell Hobbs Retro Classic har en minimumsmængde på 320 milliliter, som den koger på 1 minut og 28 sekunder. Til sammenligning tager det 1 minut og 8 sekunder for Russell Hobbs Luna at koge 260 milliliter. Forbruget på denne Retro-model minder om Russell Hobbs Luna. Ved 1 liter ligger forbruget på 0,12 kilowatt, mens Luna forbruger 0,11 kilowatt. Ved kogning af minimumsmængden på 320 milliliter forbruger denne elkedel 0,05 kilowatt. Russell Hobbs Luna forbruger 0,04 kilowatt på 260 milliliter.

Vores vurdering

Denne elkedel adskiller sig fra alle andre modeller i testen ved at have det laveste lydniveau på 54 decibel. Du har ikke mulighed for at indstille temperaturen, men temperaturmåleren gør det muligt at se, hvor varmt vandet er. Søger du efter en særlig lydsvag elkedel, så er denne elkedel bedst til dig. Den ligger i mellemprisklassen og koster cirka det samme som Siemens-modellen.

Effekt i watt: 2.400 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 30 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 320 ml Kogetid ved min. kapacitet: 1 min 28 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,05 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: Med det samme Lydniveau i decibel (dB): 54 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Nej Farve: Hvid, Rød, Sort Materialer: Lakeret rustfrit stål, plast Mål (B x D x H): 8,46 x 7,68 x 9,06 cm Vægt i kilogram (kg): 0,94 kg

Wilfa WSPOK-1000B

bedste elkedel med svanehals

Fordele
 • pros-icon.svg Svanehals til mere kontrolleret og behagelig hældning
 • pros-icon.svg Lydsvag (55 dB)
 • pros-icon.svg BPA-fri plast
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre kapacitet (800 ml), mindste kapacitet i test
 • cons-icon.svg Langsom (7 min og 22 sek for 800 ml)
 • cons-icon.svg Længe om at slukke (26 sek)
 • cons-icon.svg Ikke udstyret med kalkfilter
 • cons-icon.svg Bliver ifølge undersøgelser varm på ydersiden

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en stilfuld elkedel ideel til pour-over-kaffe, så er denne model den helt rette for dig. Den har en smukt buet hals, der giver dig mere kontrol over hældningen, hvilket gør den ideel til både kaffe- og teentusiaster.

Design og brugervenlighed

Wilfa WSPOK-1000B er fremstillet i lakeret rustfrit stål og BPA-fri plast. Dens design adskiller sig fra alle andre modeller i testen med undtagelse af Brewista Artisan Gooseneck, der også har en buet tud. Ifølge vores undersøgelser giver den god kontrol, når du skal hælde fra den. Det er til gengæld vores erfaring med elkedlen, at du opnår mest kontrol, hvis elkedlen ikke er fyldt helt op. Den har en kapacitet på 800 milliliter, hvor de største modeller i testen som eksempelvis Russell Hobbs-elkedlerne kan indeholde 1,7 liter.

Wilfa-modellens mindste mængde er på 500 milliliter, hvor andre modeller som eksempelvis Brewiste-elkedlen kan koge 380 milliliter. Det var desværre ikke muligt at finde noget specifikt om afkalkning af elkedlen, men vi fandt i vores research ud af, at elkedlen ikke indeholder et kalkfilter. Til gengæld fandt vi i vores analyse af elkedlen ud af, at den har et lavt lydniveau på 55 decibel. Det er 1 decibel mere end testens mest støjsvage elkedel, Russell Hobbs Retro Classic.

Kogetid

Da denne elkedel maksimalt kan koge 800 milliliter vand, kan vi ikke sige, hvor lang tid den er om at koge 1 liter vand. Til gengæld fandt vi i vores undersøgelser ud af, at den koger 800 milliliter på 7 minutter og 22 sekunder. Til sammenligning tager det Brewista Artisan Gooseneck-elkedlen 5 minutter og 20 sekunder at koge 900 milliliter vand. Wilfa-modellen koger 500 milliliter vand på 3 minutter og 54 sekunder. Den er altså langsommere end alle andre modeller i denne test. Ved kogning af 800 milliliter forbruger den 0,11 kilowatt, mens den forbruger 0,06 kilowatt, når den koger 500 milliliter. Den slukker ligesom andre modeller af sig selv, når vandet koger. Til gengæld tager det 26 sekunder. Den er altså den elkedel i testen, der er længst tid om at slukke.

Vores vurdering

Wilfa WSPOK-1000B er ikke til dig, der ønsker hurtig kogning. Den er langsom og er ikke udstyret med temperaturkontrol. Til gengæld er det en god elkedel til dig, der er kaffeentusiast og i særdeleshed interesseret i en elkedel til pour-over-kaffe. Prismæssigt ligger den i mellemprisklassen og koster cirka 400 kroner, hvor Brewista Artison Gooseneck koster over 1.000 kroner.

Effekt i watt: 1.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Nej Maks. kapacitet i liter (L): 0,8 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 800 ml = 7 min 22 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 500 ml Kogetid ved min. kapacitet: 3 min 54 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,06 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 26 sek Lydniveau i decibel (dB): 55 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Ikke angivet Farve: Sort Materialer: Lakeret rustfrit stål Mål (B x D x H): 24 x 14 x 21 cm Vægt i kilogram (kg): 0,78 kg

Brewista Artisan Gooseneck

bedste elkedel med digitalt display

Fordele
 • pros-icon.svg Avanceret digitalt display med variabel temperaturindstilling
 • pros-icon.svg Buede tud giver jævn, tynd stråle
 • pros-icon.svg Varmholdningsfunktion (op til 1 time)
 • pros-icon.svg Udstyret med timer
Ulemper
 • cons-icon.svg Indeholder ikke et kalkfilter
 • cons-icon.svg Ingen vandmåler på ydersiden
 • cons-icon.svg Kræver to hænder for at få en perfekt vægtbalance og kontrol
 • cons-icon.svg Timer deaktiveres, når elkedlen tages af basen

Detaljeret gennemgang

Brewista Artisan Gooseneck er en moderne elkedel, der ligesom Wilfa er god til pour-over-kaffe. Denne model er dog luksusudgaven, da det er en elkedel med temperaturstyring og digitalt display, så du nemt kan styre, hvor varmt vandet skal være.

Design og brugervenlighed – kontrolleret stråle

Elkedlen er fremstillet i rustfrit stål. Den er udstyret med justerbar temperatur, så du kan vælge en specifik temperatur efter behov. Du indtaster dine indstillinger på det digitale display, der ifølge vores undersøgelser er brugervenligt. Den er forsynet med timer, så du kan tage tid på din kaffebrygning. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at timeren slukker, hvis elkedlen løftes af basen. Udover det digitale display og timeren adskiller den sig også fra andre modeller i testen ved at kunne indstilles med stigninger på 1 grad. Til sammenligning har den anden elkedel til pour-over kaffe, Wilfa WSPOK-1000B, ingen temperaturindstilling. Bosch TWK7203 fungerer med stigninger på 5 grader, mens Siemens indstillinger er på stigninger med 10 grader. Brewista har modsat mange andre modeller i testen en varmoldningsfunktion. Hvor Siemens kan holde vandet varmt i 30 minutter, kan denne model holde vandet varmt i op til 1 time, hvilket er det længste i denne test.

Det er vores erfaring med produktet, at strålen er tynd og jævn, når du hælder vand over i koppen eller over din kaffe. Til gengæld fandt vi i vores undersøgelser ud af, at det er nødvendigt at bruge begge hænder ved anvendelse. Den ene hånd holder om håndtaget, mens den anden holder på låget. Dette er nødvendigt for at få fuld kontrol over vægtfordelingen. Denne elkedel er ligesom Wilfa-modellen ikke forsynet med et kalkfilter, hvilket er en ulempe.

Kogetid

Det tager 5 minutter og 20 sekunder at koge vand i denne elkedel. Tiden er baseret på dens maksimale kapacitet på 900 milliliter. Den mindst mulige kapacitet er på 380 milliliter. Det tager 2 minutter og 20 sekunder at koge denne mængde vand. Til sammenligning tager det Wilfa-modellen 7 minutter og 22 sekunder at koge 800 milliliter, og 3 minutter og 54 sekunder at koge 500 milliliter.

Vores vurdering

Denne elkedel er den andendyreste i vores elkedel-test, men koster stadig halvdelen af vores premiummodel, KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK. Til gengæld er det en elkedel med temperaturvalg, digitalt display og praktisk timer. Den giver dig en lind og jævn stråle og er derfor en god elkedel til den feinschmeckere.

Effekt i watt: 1.500 W Temperaturindstillinger: Ja Antikalk-filter: Nej Maks. kapacitet i liter (L): 0,9 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 900 ml = 5 min 20 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 380 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 20 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,05 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 60 dB Ledningsoprul: Nej Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Ikke angivet Farve: Sort, hvid Materialer: Rustfrit stål, plast Mål (B x D x H): 32 x 23 x 22 cm Vægt i kilogram (kg): 0,6 kg

Guide Sådan vælger du den bedste elkedel

 
6169b9cfcfdd7-Siemens-TW86103-b.png

Siemens TW86103

Russell_Hobbs_Luna-transformed.png

Russell Hobbs Luna

6169b9b8ec996-kitchenaid-elkedel-artisan-sort-tilbud.png

KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK

6169ba4ab4e64-bosch-twk7203-elkedel-17l.png

Bosch TWK7203

Philips-HD9350.webp

Philips Daily Collection HD9350

6169d6e5a1d9b-Stelton-EM77-Elkedel.png

Stelton EM77

Russell-Hobbs-Classic-26080.png

Russell Hobbs Classic 26080

Russell-Hobbs-Retro-Classic.png

Russell Hobbs Retro Classic

removal.ai_77c1603d-6e1d-4506-aa12-2b012c9bad12_Wilfa-WSPOK-1000B.png

Wilfa WSPOK-1000B

Brewista-Artisan-Gooseneck.webp

Brewista Artisan Gooseneck

TestScore TestScore
Info
- - - - - - - - - -
Effekt i watt 2.400 W 2.400 W 3.000 W 2.200 W 2.200 W 2.200 W 3.000 W 2.400 W 1.000 W 1.500 W
Temperaturindstillinger 4 indstillinger Nej 6 indstillinger 7 indstillinger Nej Nej Nej Nej Nej Ja
Antikalk-filter Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Nej
Maks. kapacitet i liter (L) 1,5 L 1,7 L 1,5 L 1,7 L 1,7 L 1,5 L 1,7 L 1,7 L 0,8 L 0,9 L
Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet) 3 min 26 sek 2 min 30 sek 2 min 24 sek 2 min 24 sek 3 min 41 sek 3 min 40 sek 1,7 L = 3 min 20 sek 3 min 30 sek 800 ml = 7 min 22 sek 900 ml = 5 min 20 sek
Energiforbrug ved 1 L 0,11 kW 1,7 L = 2,4 kW Ikke angivet 0,11 kW 0,12 kW 0,12 kW 2,4 kW 0,12 kW 0,11 kW 0,11 kW
Min. kapacitet i milliliter (ml) 260 ml 235 ml 250 ml 330 ml 750 ml 500 ml 240 ml 320 ml 500 ml 380 ml
Kogetid ved min. kapacitet 1 min 8 sek 45 sek 59 sek 44 sek 2 min 59 sek 2 min 2 sek < 1 min 1 min 28 sek 3 min 54 sek 2 min 20 sek
Energiforbrug ved min. kapacitet 0,04 kW Ikke angivet Ikke angivet 0,04 kW 0,09 kW 0,07 kW Ikke angivet 0,05 kW 0,06 kW 0,05 kW
Automatisk sluk Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Tid før sluk 20 sek med det samme Ikke angivet med det samme 19 sek 16 sek 13 sek Med det samme 26 sek med det samme
Lydniveau i decibel (dB) 65 dB 74 dB 52,2 dB 66 dB 65 dB 61 dB Ikke angivet 54 dB 55 dB 60 dB
Ledningsoprul Ja Ja Ikke angivet Ja Ja Ikke angivet Ja Ikke angivet Ikke angivet Nej
Tørkogningsbeskyttelse Ja Ja Ikke angivet Ja Ja Ja Ja Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet
Skjult varmeelement Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ikke angivet Ikke angivet
Farve Sort, anthracit Rød, sølv, anthracit Sort, grå, marine Sølv Sølv Sort, hvid, grå, rød Sort Hvid, Rød, Sort Sort Sort, hvid
Materialer Rustfri stål, plast Rustfrit stål, plast Rustfrit stål, plast Rustfrit stål Rustfrit stål, polypropylen ABS-plast, rustfrit stål Plast, glas Lakeret rustfrit stål, plast Lakeret rustfrit stål Rustfrit stål, plast
Mål (B x D x H) 23,5 x 15,5 x 24,5 cm 8,86 x 6,22 x 9,65 cm 21,8 x 26,3 x 21 cm 25 x 25 x 27 cm 24 x 16 x 25 cm 21 x 14 x 25 cm 7,99 x 6,54 x 10,39 cm 8,46 x 7,68 x 9,06 cm 24 x 14 x 21 cm 32 x 23 x 22 cm
Vægt i kilogram (kg) 1,4 kg 1,18 kg 2,5 kg 1,8 kg 0,9 kg 0,76 kg 0,892 kg 0,94 kg 0,78 kg 0,6 kg
Tjek billigste pris Set til 426 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 1.911,20 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Salling På lager
Set til 751 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 268 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 329 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Nordic Nest På lager
Set til 260 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 421 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 1.194 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Markedet for elkedler udvikler sig hele tiden. Du kan få modeller med masser af smarte funktioner som varmholdning og temperaturindstillinger, men også basismodeller, der udelukkende koger vandet. Dertil kommer også rejseelkedler.

I vores købsguide sætter vi fokus på nøje udvalgte parametre, som du kan vælge din nye elkedel ud fra. Vi kigger her på brugervenlighed, kogetid, muligheden for temperaturindstillinger, lydniveau, rengøring og afkalkning.

Brugervenlighed

Der er forskel på, hvordan du åbner låget, og hvor langt låget åbner. Nogle modeller er udstyret med en knap, der åbner låget. Fordelen er, at du kan betjene elkedlen med én hånd. Dette gælder eksempelvis testens tre vindere. Denne type åbningsfunktion betyder ikke, at låget nødvendigvis åbner helt. Siemens-låget åbner eksempelvis 45 grader.

Hos andre modeller som for eksempel Russell Hobbs Classic og Russell Hobbs Retro Classic, skal låget trækkes af. Fordelen er, at de er nemme at fylde, da låget ikke sidder i vejen. Ulempen er, at du manuelt skal trække låget af. Det betyder, at du skal bruge to hænder, men også, at du risikerer at brænde dig på elkedlen, medmindre det er en model, der forbliver kølig udenpå.

De fleste modeller på markedet i dag har til gengæld en drypfri tud, så du undgår at spilde, når du hælder op. Andre egenskaber, du bør være opmærksom på, er vandmålerens placering samt basen. På de fleste modeller i testen sidder vandmåleren bag håndtaget. Det gør det sværere at se, hvor meget vand du fylder på. Undtagelsen er Russell Hobbs Luna, der har to vandmålere – én på hver side – og Russell Hobbs Classic, der har en på siden.

Moderne elkedler har typisk en 360 graders base. Det betyder, at du kan dreje elkedlen i den retning, du ønsker, når den står på basen.

Temperaturindstilling og varmholdningsfunktion

De mere avancerede modeller har temperaturindstillinger og/eller varmholdningsfunktion. Med en justerbar temperatur kan du indstille elkedlen til at koge vandet til din ønskede temperatur. Det er en fordel, hvis du drikker forskellige tesorter, der kræver deres specifikke temperatur.

En varmholdningsfunktion holder vandet varmt i en rum tid. Bosch TWK7203 kan holde vandet varmt i op til 30 minutter, mens Brewista Artisan Gooseneck klarer op til 1 time.

Kogning

Kogetiden afhænger af, hvor meget vand du fylder på elkedlen. For at give dig et overskueligt sammenligningsgrundlag, angiver vi i testen, hvor lang tid det tager for de forskellige elkedler at koge 1 liter vand. Ved nogle modeller var dette ikke muligt, enten fordi denne oplysning ikke var tilgængelig, eller fordi elkedlen ikke er beregnet til 1 liter vand.

I vores test spænder kogetiden ved en liter vand fra 2 minutter og 24 sekunder til 3 minutter og 41 sekunder. Russell Hobbs Classic 26080 koger 1,7 L på 3 minutter og 20 sekunder. Testens langsomste model, Wilfa WSPOK-1000B, koger 800 milliliter på 7 minutter og 22 sekunder. En beskyttelse mod tørkogning sikrer dig mod, at elkedlen går i stykker, hvis du tænder for den, når den ikke indeholder tilstrækkelig vand.

Støjniveau

Når du skal koge vand, vil de fleste foretrække en elkedel, der ikke larmer for meget. Lydniveauet måles i decibel. I vores test spænder lydniveauet fra 52,2 decibel til 74 decibel. Et lydniveau på 50 decibel svarer til støj og tale i et åbent kontor, mens 60 decibel svarer til en almindelig samtale mellem to mennesker. Et støjniveau på 74 decibel er samme lydniveau som en traditionel støvsuger.

Rengøring

Alle elkedler skal på et tidspunkt rengøres og/eller afkalkes. En elkedel med skjult varmelegeme er en fordel, da varmelegemet beskyttes mod kalkaflejringer. At afkalke sin elkedel behøver ikke være besværligt og kan hurtigt klares med eddike og vand. Til gengæld er det nemmere, hvis elkedlens indre ikke har for mange kroge og hjørner som kalk og skidt kan gemme sig i.

Det er en fordel med et kalkfilter, da det opfanger kalk, så det ikke ryger ned i din te eller kaffe. Her er det bedst med et udtageligt kalkfilter, så du kan skylle det rent under vandhanen. At rengøre kedlen klares hurtigt ved at tørre ydersiden af med en fugtig klud.

FAQ

Hvilken elkedel er bedst i test?

Den bedste elkedel i test er Siemens TW86103. Det er en alsidig elkedel med justerbar temperatur og varmholdningsfunktion. Og så har den ovenikøbet et lavt energiforbrug.

Hvad er den bedste elkedel?

Det kommer helt an på dine behov. Du kan få modeller, der er hurtigere end andre. Du kan også få modeller med temperaturindstillinger og/eller varmholdningsfunktion. Vælg den, der lever op til dine krav.

Er elkedel dyr i strøm?

Det afhænger af modellen. De mest energivenlige har et energiforbrug på cirka 0,11 kilowatt, når de koger 1 liter.

Hvad bruger mest strøm, elkedel eller komfur?

Har dit komfur en lavere effekt end elkedlen, vil det typisk være billigere at koge vand på komfuret. Den bedste måde at spare på strøm på, er kun at koge den mængde vand, du reelt skal bruge.

Hvor meget koster det at bruge en elkedel?

Ved en gennemsnitlig effekt på 2.000 watt og en gennemsnitlig kogetid på 3 minutter koster det 0,23 kroner for 0,10 kilowatt i timen, hvis prisen per kilowatt i timen er på 2,25 kroner.

Er det billigere at varme vand i elkedel?

Det går hurtigere, men er ikke nødvendigvis billigere, hvis dit komfur har en lavere effekt end din elkedel.

Hvad er billigst, elkedel eller Quooker?

En Quooker er primært billigere, fordi vi kun tager den mængde vand, vi skal bruge. Ved brug af elkedlen har vi tendens til at koge mere vand, end vi har brug for.

Kildetekster elkedel

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. De har testet 17 forskellige elkedler i November 2021, hvor bl.a. Bosch TWK7203, Siemens TW86103, Philips Daily Collection HD9350, Stelton EM77, Russell Hobbs Retro Classic, Wilfa WSPOK-1000B, Brewista Artisan Gooseneck og Braun Multiquick 3 WK 300 indgår.

  Se deres fulde test her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. Råd & Rön har testet 16 elkedler i deres hvor Siemens TW86103, Bosch TWK7203, Philips Daily Collection HD9350, Stelton EM77, Wilfa WSPOK-1000B, Braun Multiquick 3 WK 300, Brewista Artisan Gooseneck og Russell Hobbs Retro Classic indgår

  Se deres elkedel test her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  Which har testet 5 elkedler i deres test, hvoraf de to Russel Hobbs-modeller indgår. Læs testen her

  Dertil har de lavet et review af Bosch TWK7203, som du kan læse her

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  Er en anerkendt og uafhængigt britisk side, der skriver anmeldelser af stort set alt. De tester selv produkterne, og giver en grundig analyse og en objektiv anmeldelse.

  De har testet 5 elkedler i 2023, hvor Russell Hobbs Luna 2321 indgår. Læs testen her

 • Flag Tomsguide.com Chevron down

  Tomsguide.com er en amerikansk side med anmeldelser og tests af elektriske produkter. Deres eksperter tester selv produkterne og deres formål for at kunne give den mest ærlige og objektive vurdering af produkterne.

  Tomsguide har lavet et review af Bosch TWK7203, som du læse her

 • Flag Idealhome.co.uk Chevron down

  Idealhome er en engelsk magasin som eksisteret siden 1920. Det handler om alt fra design, til tech, til indretning og økonomi. Udover at skrive artikler om seneste trends i forhold til hjemmet, så laver de også tests og produktanmeldelser.

  De har fx lavet et review af Bosch TWK7203, som du kan læse her

×