Emhætte med kulfilter (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

Electrolux EFF90560OW Væghængt emhætte

Denne enkle og stilrene EFF90560OW emhætte fra Electrolux er velegnet til de fleste parcelhuskøkkener, hvor den skal monteres på væggen. Den er effektiv, men lydsvag i brug og har hele 3 sugestyrker samt 2 intensive…

1
Den bedste emhætte med kulfilter

Electrolux EFF90560OW Væghængt emhætte

3

Witt WSU 90 SCON Væghængt emhætte

7
Smart og moderne emhætte med kulfilter

Witt Piper W Frithængende emhætte

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En emhætte med kulfilter er en rigtig god løsning, hvis man ønsker en emhætte med mulighed for recirkulation. Denne type emhætte kan være velegnet i især lejligheder og ældre boliger, hvor der ikke er mulighed for at tilkoble emhætten til et aftræk, der fører ud til det fri. I denne emhætte med kulfilter test kan man læse om nogle af de bedste emhætter med kulfilter på markedet samt blive guidet til at finde den helt rette.

Electrolux EFF90560OW Væghængt emhætte

Den bedste emhætte med kulfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Recirkulation funktion ved tilkøb af kulfilter
 • pros-icon.svg Mulighed for Hob2hood forbindelse til kogesektion med Hob2hood funktion
 • pros-icon.svg Breeze funktion
 • pros-icon.svg Indikator for kulfiltermætning og fedtfiltermætning for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Denne enkle og stilrene EFF90560OW emhætte fra Electrolux er velegnet til de fleste parcelhuskøkkener, hvor den skal monteres på væggen. Den er effektiv, men lydsvag i brug og har hele 3 sugestyrker samt 2 intensive niveauer. Med mulighed for recirkulation kan emhætten benyttes uanset, om den kan tilkobles til en aftrækskanal eller ej.

Derfor skal du vælge Electrolux EFF90560OW Væghængt emhætte

Electrolux EFF90560OW emhætte er yderst velegnet til det moderne køkken, hvor dens stilrene og simple design vil passe ind i de fleste køkkeners udtryk. Den er beregnet til montering på væggen i køkkenet over komfuret, og trods det synlige design, vil den ikke skæmme i køkkenet. Emhætten kan bruges i alle typer køkkener, og uanset om man bor i lejlighed eller hus. EFF90560OW emhætten fra Electrolux er nemlig udstyret med recirkulation funktion blot ved tilkøb af et kulfilter, således den også kan bruges, selv hvis det ikke er muligt at tilkoble emhætten til en aftrækskanal.

Med en Electrolux EFF90560OW emhætte har man mulighed for at forbinde kogeplade og emhætte helt uden ledninger ved hjælp af den smarte Hob2hood, så længe kogepladen også er udstyret med funktionen. Med dette forbindelsessystem kan man fjernbetjene emhætten fra kogestationen. Uanset om man har en kogesektion med Hob2hood funktion eller ej, så er emhætten nem at betjene, og med indbygget LED lys kan man nemt holde overblik over komfuret, mens man laver mad.

Når madlavningen er færdig, og det er tid til, at man sætter sig til bords, kan der godt stadig være mados og vanddamp i køkkenet, som er rart at få væk med det samme. Electrolux EFF90560OW kan helt lydløst, men effektivt ved hjælp af en smart Breeze funktion sørge for at skabe den perfekte atmosfære, mens man nyder sit måltid. Endvidere vil man blive gjort opmærksom på, når det er tid til at skifte kulfilter eller vaske fedtfilteret ved hjælp af to separate indikatorer. Dette giver overskud og øger brugervenligheden, da man ikke selv behøver at huske på det, udover når indikatorerne lyser.

Produktdetaljer:

 • Motortype: Intern motor
 • Kapacitet max.: 603 m3/time
 • Lydniveau: 46 til 74 dB(A)
 • Bredde: 89,8 cm
 • Energiklasse: B
 • Energiforbrug: 56 kWh/år
 • Farve: Hvid, Rustfrit stål

Siemens LF97BCP50 Frithængende emhætte

Den bedste frithængende emhætte med kulfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med iQdrive teknologi for effektiv men lydsvag drift
 • pros-icon.svg TouchControl betjening; 3 hastigheder og 2 intensitetsniveauer samt lysregulering
 • pros-icon.svg Automatisk eftersug i 6 minutter
 • pros-icon.svg Indikator for rengøring eller udskiftning af fedt- og kulfilter

Detaljeret gennemgang

Siemens LF97BCP50 Frithængende emhætte er en emhætte, der med en kapacitet helt op til 726,7 m3/time er velegnet til større boliger, lejlighed eller parcelhuse. Den er nem at installere og kan hænge hvor som helst afhængig af, hvor køkkenets kogesektion er placeret. Med mulighed for recirkulation giver dette fuldstændig frie tøjler til køkkenindretning.

Derfor skal du vælge Siemens LF97BCP50

Denne frithængende Siemens LF97BCP50 emhætte er som nævnt velegnet til større boliger. Den er endvidere særligt velegnet til de moderne køkkenalrum, hvor kogesektionen ofte er placeret midt i rummet eventuelt med en kogeø, der giver mulighed for samtale, netop fordi den kan hænges hvor end, man ønsker. Muligheden for recirkulation gør, at den også sagtens kan hænge i boliger, hvor der ikke er mulighed for tilkobling til en aftrækningskanal.

LF97BCP50 frithængende emhætte fra Siemens er enkel i sit design, og den er nem og enkel at betjene. Den er udstyret med TouchControl betjening, hvor man frit kan vælge mellem 3 forskellige sugehastigheder samt 2 intensitetsniveauer. Desuden kan man her også styre de 4 indbyggede LED lamper, der har lysdæmperfunktion og softLight for behageligt lys. For endnu mere komfort og brugervenlighed er Siemens LF97BCP50 emhætte også udstyret med indikator for rengøring eller udskiftning af fedt- og kulfilter.

Emhætten er endvidere yderst lydsvag i brug på grund af en speciel integreret lyddæmpning med iQdrive teknologi. Dette giver en vis komfort, da lydniveauet kun spænder fra 45 til 54 dB(A) og 65 dB(A), hvis man vælger et af intensitetsniveauerne med boost funktion. Når man er færdig med madlavningen, og er klar til at sætte sig til bords, sørger emhætten for at rester af mados- og damp forsvinder lydløst ved hjælp af en smart automatisk eftersug funktion, der kører i 6 minutter. 

Produktdetaljer:

 • Motortype: Intern motor
 • Kapacitet max.: 727 m3/time
 • Lydniveau: 45 til 54 dB(A), 65 dB(A) ved boost funktion
 • Bredde: 90 cm
 • Energiklasse: A
 • Energiforbrug: 32 kWh/år
 • Farve: Rustfrit stål

Witt WSU 90 SCON Væghængt emhætte

Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design og diskret emhætte for mindre synlighed
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau i brug for komfort
 • pros-icon.svg Enkel og nem betjening for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Witt WSU 90 SCON emhætte er en diskret væghængt model, der er velegnet til køkkener, hvor man ikke ønsker at emhætten skal være specielt synlig. Den har en ekstern motor, der skal placeres på loftet, hvilket gør den endnu mindre og mere diskret at have hængende.

Derfor skal du vælge Witt WSU 90 SCON Væghængt emhætte

Er man på udkig efter en emhætte, der skal blende ind i køkkenet uden at være særlig synlig, så kan denne Witt WSU 90 SCON væghængte emhætte være det helt perfekte valg. Den er nemlig helt simpel i designet, og med den eksterne motor, der placeres på lofter, fungerer den blot som en plade på væggen. Dette gør den meget mindre synlig og iøjenfaldende end en væghængt eller frithængende model med intern motor, som vil syne af meget mere.

Foruden sit enkle og diskrete design er Witt WSU 90 SCON emhætten også diskret i brug. Den er nemlig lydsvag og har kun et lydniveau på mellem 42 og 63 dB(A). Så anvender man den på et det lavere niveau, vil lydniveauet være langt under en almindelig samtale, som ligger på omkring 60 dB(A). Dette vil give en komfort i hverdagen, når man laver mad, da det typisk stadig vil være muligt at kommunikere og føre samtale i et helt normalt toneleje.

Den væghængte Witt WSU 90 SCON emhætte er yderst simpel at betjene. Der knap så mange valgmuligheder, hvilket gør betjeningen nem for enhver. Emhætten kan placeres i alle typer boliger uden problemer, da der er mulighed for recirkulation med det medfølgende kulfilter. Den kan altså sagtens anvendes uden aftræk.

Produktdetaljer:

 • Motortype: Ekstern motor (placeres på loft indendørs)
 • Kapacitet max.: 
 • Lydniveau: 42-63 dB(A)
 • Bredde: 90 cm
 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug: 38,9 kWh/år
 • Farve: Rustfrit stål

Bosch DWQ96DM50 Væghængt emhætte

Den bedste billige emhætte med kulfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig, men effektiv emhætte i stilrent design
 • pros-icon.svg Velegnet til større boliger med en kapacitet på op til 610 m3/time
 • pros-icon.svg Energimærke A med lavt energiforbrug i forhold til prisen på kun 40 kWh/år

Detaljeret gennemgang

En investering i en emhætte behøver ikke nødvendigvis at være en bekostelig affære. Denne Bosch DWQ96DM50 er en budgetvenlig emhætte, der fås til en overkommelig pris, og som stadig er yderst effektiv i brug. Den har et stilrent design, og er fremstillet i en god kvalitet til prisen.

Derfor skal du vælge Bosch DWQ96DM50 Væghængt emhætte

Boschs DWQ96DM50 væghængte emhætte er det helt perfekte valg til dig, der ønsker en budgetvenlig emhætte til en overkommelig pris, hvor man ikke behøver at gå på kompromis med kvalitet og ydeevne. Denne emhætte fra Bosch leveres i et stilrent design, der kan passe ind i de fleste køkkener. 

Selvom denne Bosch DWQ96DM50 væghængte emhætte fås til en budgetvenlig pris, så er den stadig yderst effektiv i brug. Den har en kapacitet på helt op til 610 m3/timen, hvilket gør den særligt velegnet til større boliger. Den kan endvidere placeres i hjem uden mulighed for aftræk med muligheden for anvendelse af kulfilter og recirkulation funktion. Med den interne motor er den nem at installere, uanset hvilket hjem den placeres i.

Budgetvenlig betyder i dette tilfælde med denne Bosch DWQ96DM50 emhætte ikke et ringe energimærke og et højt energiforbrug for at få opnå en effektiv ydeevne. Emhætten fra Bosch er nemlig en energiklasse A, og den har et relativt lavt energiforbrug til prisen på kun 40 kWh/år. Den er dermed heller ikke den største energisluger i denne test, hvilket er imponerende til prisen.

Produktdetaljer:

 • Motortype: Intern motor
 • Kapacitet max.: 610 m3/time
 • Lydniveau: 61 til 70 dB(A)
 • Bredde: 90 cm
 • Energiklasse: A
 • Energiforbrug: 40 kWh/år
 • Farve: Rustfrit stål

SMEG KFAB75BL Væghængt emhætte

Den bedste premium emhætte med kulfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Lækkert og stilrent design til det moderne og stilbevidste køkken
 • pros-icon.svg Kompakt emhætte med intern motor for nem installation
 • pros-icon.svg Yderst effektiv emhætte trods størrelsen med en kapacitet på op til 797 m3/time

Detaljeret gennemgang

SMEG er et mærke, der er kendt for smarte designs af diverse typer køkkenudstyr, og denne væghængte emhætte er ingen undtagelse. Den er enkel og stilren i udtrykket og har et design, der kan passe ind i ethvert moderne køkken, uanset boligtype. Den er lille og diskret og fås selvfølgelig i de farver man ellers kan købe SMEG køkkenudstyr i.

Derfor skal du vælge SMEG KFAB75BL Væghængt emhætte

En SMEG KFAB75BL emhætte fås i det smarte, moderne retrodesign SMEG er kendt for at skabe deres køkkenudstyr i. Den fås i flere farver, som kendes fra SMEGs andre designs, således man har mulighed for at matche, hvis man ellers er glad for SMEGs store udbud af udstyr til køkkenet. Den er lækker i designet og indbydende og meget velegnet til det moderne og stilbevidste køkken.

Med en SMEG KFAB75BL emhætte får man en kompakt væghængt model, der kan virke mindre iøjnefaldende end mange andre emhætter, der kan virke store og klodsede i køkkenet. Alt efter farvevalg af emhætte og køkkenet og væggens farve kan man dæmpe udtrykket eller lade emhætten være et element i køkkenet. Den er nem at installere, da den trods dens størrelse har en intern motor, der gør, at man kan installere det hele samlet.

Trods denne SMEG KFAB75BLs størrelse, som gør den til den næste mindste emhætte i denne test, så har den en yderst effektiv ydeevne. Den har en kapacitet på helt op til 797 m3/time, som er meget imponerende i forhold til, hvor kompakt denne emhætte fra SMEG er. Den er derfor særligt velegnet til større boliger med store køkkenalrum. Endvidere har den et imponerende lavt energiforbrug i forhold til effektiviteten samt dens kompakte størrelse. Den har energimærket A+ og har kun et energiforbrug på 36 kWh/år.

 • Motortype: Intern motor
 • Kapacitet max.: 797 m3/time
 • Lydniveau: 50 til 72 dB(A)
 • Bredde: 75 cm
 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug: 36 kWh/år
 • Farve: Sort, rød eller hvid
Fordele
 • pros-icon.svg Billig til ethvert budget
 • pros-icon.svg Enkelt, stilrent cylinderdesign med stilfuld glasplade for beskyttelse mod mados
 • pros-icon.svg Effektiv og velegnet til de større køkkener

Detaljeret gennemgang

Er man på udkig efter en helt billig, men stilet og flot emhætte, så er denne budgetvenlige Scandomestic EMF 990 Frithængende emhætte værd at tage et nærmere kig på. Den er nemlig noget billigere end de andre modeller i testen, men den har et stilrent design, og den er effektiv i drift, og den er velegnet til større køkkener og åbne køkkenalrum.

Derfor skal du vælge Scandomestic EMF 990 Frithængende emhætte

Det er ikke alle, der har råd til at investere i en bekostelig emhætte til hjemmet, men det er også de færreste, der ønsker at bruge penge uanset prisen på noget, de ikke synes er pænt. Med denne Scandomestic EMF 990 emhætte kan man få en budgetvenlig, men effektiv samt flot emhætte, der har et helt enkelt, minimalistisk design.

Netop dette enkle og minimalistiske design er kendetegnet ved denne Scandomestic EMF 990 emhætte. Den er cylinderformet og har en glasplade, der omringer den nederst tæt på selve emhætte udsugningen. Denne stilfulde glasplade giver et flot udtryk, men den virker også som en beskyttelse for mados, stænk og snavs. Den er nem at gøre ren, men opfanger alt det, der fremkommer i forbindelse med madlavningen, så det ikke sætter sig i loft og på vægge.

Selvom denne Scandomestic EMF 990 er en budgetvenlig og mindre emhætte, så er den stadig yderst effektiv i brug. Den har en kapacitet på helt op til 700 m3/time, hvilket gør den meget velegnet til større boliger. Særligt køkkenalrum bliver mere og mere populære, og her er denne emhætte også meget velegnet, da den både er effektiv og det frithængende design med en simpel glasplade, vil fungere godt, selvom den bliver placeret midt i rummet i et åbent køkken henover en køkkenø.

Produktdetaljer:

 • Motortype: Intern motor
 • Kapacitet max.: 700 m3/time
 • Lydniveau: Max 73 dB(A)
 • Bredde: 90 cm
 • Energiklasse: C
 • Farve: Rustfrit stål m. glasplade

Witt Piper W Frithængende emhætte

Smart og moderne emhætte med kulfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Smart, minimalitisk og moderne design til den stilbevidste forbruger
 • pros-icon.svg Lydsvag, men effektiv i brug med lydniveau mellem 46-61 dB(A)
 • pros-icon.svg Frithængende velegnet til åbne køkkenalrum og fri indretning af køkkenet

Detaljeret gennemgang

Witt Piper W er en meget minimalistisk frithængende emhætte, der vil passer perfekt ind i det smart, moderne og stilrene køkken, hvor hvidevarer gerne må være iøjnefaldende, så længe de har det rigtige design. Der er mulighed for at tilkøbe et kulfilter, så man kan installere denne Witt Piper emhætte i alle typer boliger.

Derfor skal du vælge Witt Piper W Frithængende emhætte

Denne Witt Piper W emhætte er det helt perfekte valg for dig, der ønsker en emhætte med stil samt en, der ikke er at finde i alle hjem på grund af det specielle design. Den er cylinderformet og meget minimalistisk i designet. Den hvide farve samt størrelse letter dens udtryk, og den vil ikke være skæmmende i det smarte køkken, selvom den kan tiltrække lidt opmærksomhed med det særlige udseende.

Emhætten Piper W fra Witt er lydsvag i brug. En almindelig samtale mellem to personer har et lydniveau på omkring 60 dB(A), og denne emhætte har et lydniveau, der veksler mellem 46 dB(A) til 61 dB(A) alt efter, hvilket intensitetsniveau emhætter er sat på. Selvom den fungerer lydsvagt og har et mindre overfladeareal for selve emhætten, så er den stadig yderst effektiv, Den har en kapacitet på helt op til 740 m3/time, som gør den er særligt velegnet til større boliger.

Det frithængende design denne Witt Piper W emhætte har, er som nævnt meget velegnet til større boliger, netop på grund af den effektive ydeevne. Men det frithængende design gør den også særligt velegnet til åbne køkkenalrum, da den kan placeres nøjagtigt, hvor man ønsker, således man sagtens kan have en kogeø midt i rummet. Dette giver fri mulighed til at indrette køkkenet præcis efter helt egen individuelle smag.

Produktdetaljer:

 • Motortype: Intern motor
 • Kapacitet max.: 740 m3/time
 • Lydniveau: 46 til 61 dB(A)
 • Bredde: 39 cm
 • Energiklasse: B
 • Energiforbrug: 73 kWh/år
 • Farve: Hvid

Guide

Sådan vælger du den bedste emhætte med kulfilter

Det kan være svært at finde ud af, hvilken emhætte man skal vælge, når man er på udkig, da der findes nærmest uendeligt mange modeller på markedet. Herunder kan man læse mere om, hvilke overvejelser man bør gøre sig inden, man investerer i en ny emhætte.

Kapacitet og effektivitet

Det kan være væsentligt at have fokus på kapacitet i hvert fald, hvis man har et større køkken eller et åbent køkkenalrum, da det kan være altafgørende for, hvor effektivt ens emhætte vil virke. Får man anskaffet sig en lille emhætte med lav kapacitet, så kan den have nok så gode sugeevner, men det kan være svært for den at nå at opfange al det mados- og damp, der hurtigt vil sprede sig i lokalet. Sørg derfor altid for at være ekstra opmærksom på dette, hvis man er en af dem med større eller åbne køkkenløsninger.

Lydniveau

Lydniveauet og den støj, der kommer fra emhætten, kan have kæmpe stor betydning i hverdagen. En meget støjende model kan være uanset køkkentype være meget generende, men har man køkkenalrum kan det i særdeleshed være til gene, da dette kan påvirke alle, der opholder sig i det opholdsrum, som typisk er det mest anvendte i boligen. Det er derfor en god idé at gøre op med sig selv, hvor meget støjen må fylde, når emhætten er i brug. Der findes mange støjsvage modeller, hvor man sagtens kan have en samtale og kommunikere med alle, der opholder sig i rummet. Typisk kan der være lidt forskel på lydniveau alt efter, om emhætten har en intern eller en ekstern motor. Emhætter med eksterne motorer kan være lidt mere avancerede at installere, men det kan til gengæld betyde, at støjen mindskes, netop fordi motoren placeres et andet sted, ofte på loftet. Den interne motor sidder i selve emhætten, og dette kan sommetider være mere støjende. Sørg altid for at tjekke op på lydniveauet, så I er sikre på, at det passe ind til jeres hverdag. En normal samtale har cirka et lydniveau på omkring 60 dB(A), så man kan med fordel gå efter en model, der har et lydniveau heromkring, når den kører på max.

Design

Designet kan have en afgørende betydning for nogen, og andre har andre specifikationer såsom lydniveau og ydeevne, der er mere væsentlige, når der skal investeres i en ny emhætte. Uanset hvem man er, og hvor højt man går op i designet, så er det en god idé at vælge en model, der passer godt til køkkenet. Dette vil give mere harmoni, og skal man en gang sælge og flytte, så vil et harmonisk køkken have en stor betydning for dets værdi. Desuden er det en god idé at investere i en, man synes ser nogenlunde ud, da selv den mindst designinteresserede kan blive træt af at kigge på en emhætte, man ikke bryder sig om. Emhætter fås i mange designs og nogle i flere forskellige farver, så ønsker man et helt særligt udtryk i køkkenet, er der rig mulighed for at få sit ønske opfyldt. Der findes større og mindre modeller, der kan være mere eller mindre synlige eller diskrete. Gør op med jer selv, hvad der passer bedst til jeres ønsker og det køkken, emhætten skal placeres i.

Med eller uden integreret lys

Der findes efterhånden mange emhætter, der har integreret lys. Det er dog ikke alle, da det ikke altid er nødvendigt alt efter, hvilken type emhætte der er tale om. Hvis man har en model, der peger ned mod kogesektionen, så kan det være en stor fordel med integreret lys. På den måde slipper man får at skulle opsætte en lampe tæt på komfuret, da man blot ved hjælp af lyset fra emhætten kan få det fulde overblik over ens madlavning.

Energiklasse og energiforbrug

Når man kigger efter en ny emhætte, er det væsentligt at tjekke op på det energimærke de pågældende emhætter har. Det er en fordel på sigt at investere i en emhætte, der har en energiklasse A, A+ eller A++, da dette kan betyde et lavere energiforbrug, hvilket vil have en positiv effekt på den årlige elregning. Vil man gerne tage et miljøvenligt valg, er det også her man kan gøre noget ved at sørge for at gå efter en model med så lavt et energiforbrug som muligt.

Aftræk eller recirkulation

Om emhætten skal være med aftræk eller recirkulation eller mulighed for begge dele kan være en smagssag eller noget, der kommer an på, hvilken type bolig man bor i. Det anbefales som udgangspunkt, at man vælger en emhætte med aftræk ud til det fri, hvis dette er muligt. Læs mere om forskellene samt fordele og ulemper på de forskellige typer længere nede i artiklen.

Rengøring og vedligeholdelsesniveau

Det er uundgåeligt, at der samler sig mados, fedt og snavs i filtrene i emhætten. Har man en emhætte med kulfilter skal dette skiftet 1-3 gange årligt, og fedtfilteret skal rengøres jævnligt. Er det muligt at afmontere fedtfilteret, og kan det komme i opvaskemaskinen? Dette kan gøre denne jævnlige rengøring meget nemmere. For at gøre det lettere for sig selv kan man investere i en emhætte, hvor rengøringen er nem og vedligeholdelsen på et minimum samt en, der er udstyret med indikator, der kan signalere, når det er tid til at skifte eller rengøre filter.

Forskellen på en almindelig emhætte og en emhætte med kulfilter

Der findes overordnet set to typer af emhætter; emhætter med aftræk og emhætter med kulfilter. Disse to typer virker forskelligt og mados- og damp bliver opsuget og håndteret på forskellig vis. Flere eksperter anbefaler, at man vælger en emhætte med aftræk, hvis dette er muligt. De kan i mange tilfælde være mere effektive og nogle af dem larmer mindre end emhætter med kulfilter. Læs mere om de bedste emhætter på tværs af emhættetyper i vores store test af emhætter.

Emhætte med aftræk

En emhætte med aftræk er også kendt som en udluftningsemhætte eller fraluftsemhætte. Denne type emhætte fungerer ved, at den mados- og damp, der opsuges, vil føres ud af boligen via den tilhørende aftrækskanal samt et ventilationsrør, som ender ude i det fri. Det vil sige, at alt det mados- og damp, der forekommer under madlavningen, vil blive fjernet fra hjemmet.

Emhætte med kulfilter for recirkulation

Emhætter med kulfilter kan i de fleste tilfælde også fungere som en emhætte med aftræk, men selve kulfilteret er det, der gør denne type emhætte i stand til recirkulation. Recirkulation betyder, at mados- og damp suges op i emhætte, og her bliver det renset og sendt ud i køkkenet igen. Dette er velegnet i boliger, hvor der ikke er mulighed for tilkobling til en aftræningskanal. På den måde er man stadig sikret, at al mados- og damp ikke gør skade i køkkenet eller spreder sig til resten af boligen. Denne type emhætte ses typisk i lejligheder eller ældre boliger, hvor det kan være uaccepteret eller umuligt at integrere en aftrækskanal.

FAQ

Hvilken emhætte med kulfilter er bedst i test?

Testvinderen i denne test er Electrolux EFF90560OW væghængt emhætte Den vinder på baggrund af den brugervenlighed samt funktionalitet, der er inkorporeret i modellen.

Hvorfor vælge en emhætte med kulfilter?

En af årsagerne til at vælge en emhætte med kulfilter er, hvis man ønsker en emhætte med mulighed for recirkulation. Dette er især nyttigt i boliger uden mulighed for tilkobling til aftræk.

Hvordan vælger jeg den rette emhætte med kulfilter?

Vælg den emhætte med kulfilter, som opfylder flest af dine ønsker til effektivitet, lydniveau, design og energimærke samt den som bedst passer til dit budget.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×