Espresso kopper – Bedste espresso kopper 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

De helt rigtige espresso kopper er med til at give dig den allerbedste kaffeoplevelse. Den stærke drik fylder meget i smagen men ikke i koppen, derfor er de små espressokopper lavet, så de passer perfekt i størrelsen til en enkelt eller dobbelt espresso.

Læs med i vores test af espressokoppper, og find den perfekte espressokop. Måske vil du gerne købe et helt sæt, så du kan servere en lækker kop når du har gæster på besøg, som slutningen på en perfekt middag. De populære espressokopper fås i mange forskellige størrelser, farver og design. Og hvilken en kop skal du så vælge?

Købsguiden og sammenligningstabellen kan hjælpe dig på vej, til at tage den rigtige besltuning. Espresso er ikke bare kaffe, men en oplevelse, som kræver de bedste espressokopper.

Fordele
  • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
  • pros-icon.svg Dobbeltvægget design så du ikke brænder dig
  • pros-icon.svg Med håndtag

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bodum Bistro Espressokop 15cl

Bodum espresso kopper er fremstillet i flot gennemsigtigt design, så du faktisk kan se alt indhold i koppen og den flotte farve som din kaffe har. Det dobbeltvæggede design, gør at du kan holde om bodum espressokopper, uden at brænde dine fingre. Materialet er borosilikatglas og kruset kan indeholde 15 cl. espresso. Det er nemt at rengøre disse espressokrus efter brug, da de tåler opvaskemaskine.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Farverig
  • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Steel Function Porto Espressokop

Her får du meget smukke og espressokopper med farver. Et krus designet af Jørgen Hjørdie, og leveres i en flot gaveæske. Kopperne er fremstillet i hvid porcelæn, og udenom er der 3 farverige silikoneringe der både ser pæne ud, men som også sørger for at du ikke brænder dine fingre når du skal holde om kruset.

Fordele
  • pros-icon.svg Stilfuldt design
  • pros-icon.svg Dobbeltvægget keramik

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Fellow Junior Demitasse Espressokop

Med espressokopper fra Fellow, får du nogle meget stilrene espressokopper, i et rigtig flot design. Disse espressokopper kommer i flotte varme farver; og den skinnende kobber bund giver et rigtig flot finish. Du kan med god grund lade denne fine espressokop stå fremme, også når du ikke bruger dem. Kopperne er desværre ikke fremstillet til at tåle maskinopvask, så her skal du i gang ved håndvasken efter brug. De kommer i et sæt af 2.

Eva Solo

Espressokop 8 cl 2 stk

Fordele
  • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
  • pros-icon.svg Kommer i flere farver

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Eva Solo – Espressokop 8 cl

Denne klassiske espressokop kommer i flere forskellige farver, så du kan vælge lige den farve du bedst kan lide. Farverne er; Grå, Sølv, Hvid, Blå, Brun, Orange, Rød, Sort, Grøn, Gul og Pink. Der er altså noget for enhver smag, hvad end du er til neutrale farver som brun og hvid, eller om du er til de mere prangende farver såsom Gul, Orange og Pink. Hvis du har brug for flere en 2 stk, så kan du jo også mixe og matche de farver du godt kan lide.

Disse espressokopper  er beklædt med silikone, så du har et godt greb, uden at brænde dig. Du kan vaske både silikone og kop i opvaskemaskinen, men for det bedste resultat, er det en god ide at tage silikonebåndet af, og vaske det hver for sig. De er lidt mindre end andre espressokopper, med en højde på 6,2 cm og en diameter på 6 cm.

Guide

Sådan vælger du den bedste espresso kop

Som nævnt ovenfor, så findes der en hel masse forskellige espressokopper, med mønster, farve, i stentøj, i porcelæn, med silikonebånd osv. Der er altså forskellige parametre du skal tænke på, når du skal vælge hvilken kop der er den perfekte for dig. Vi har her samlet de vigtigste ting du bør have med i dine overvejelser inden du køber din nye espressokop..

Designet er ikke kun vigtigt for udseendets skyld

Der er stor forskel i at drikke af store kaffekopper, og så af en rigtig espressokop. Det er lidt det samme som med vinglas, at formen og designet på de forskellige vinglas, gør en forskel for smagen og fugtigheden i vinen. Den rigtige espressokop gør også en forskel i smagen af espresso. Og så er der også noget omkring følelsen, det føles bare bedre at drikke af et espressokrus, du ville jo heller ikke drikke vin af et vandglas.

Hvorfor er en espressokop lille?

Der er flere grunde til at en espressokop er lille. For det første er det sådan at jo større overfladen er i en kop, desto hurtigere forsvinder varmen fra kaffen nede i. I en espressokop er overfladen på kaffen rimelig lille, og det hjælper til at holde kaffen varm i længere tid. En espresso er også en rimelig kraftig ting at drikke, så det er sjældent at man kan drikke mere end det der kan være i en espressokop.

Der kommer også hurtigt en ændring i smag hvis det står for længe og trækker, det skal helst nydes lige efter det er brygget. Hvis du har en stor balje espresso i et stort krus, kommer noget af kaffen til at stå for længe, og så bliver smagen ikke ved at være god.

Blød kant

Espressokopper har næsten altid en lidt tyk, rund kant, og her handler det helt simpelt om komfort og en god følelse. Man tager ikke store mundfulde af en espresso, men i stedet sipper man små mængder flere gange.

Materialet

Man kan få espressokopper i forskelligt materiale, stentøj, porcelæn, glas osv. Det mest almindelige er porcelæn i en flot hvid farve, det er rimelig holdbart og slidstærkt, og så er det nemt at rengøre fordi du kan komme din espressokop i opvaskemaskinen.

Hank

Ved nogle kopper kan en hank være godt, hvis kruset eksempelvis er for varm til at holde om, dog bliver de fleste espressokopper lavet med “dobbeltvæg” så de kun er lune at holde om. Derfor er hank oftest et spørgsmål om præference, om man godt kan lide at holde i en hank, eller om man hellere vil holde direkte på kruset.

Underkop

Når man snakker underkop, så er det nogen gange noget der følger med til en espressokop, og andre gange er det ikke. Oftest er underkoppen ikke rigtig noget man bruger i forbindelse med selve kaffen, men i Italien vil der ofte ligge et lille stykke chokolade eller lignende på den, som man kan spise til sin espresso.

Fun fact

Tilbage i 1700 tallet var der faktisk en skik at, hvis kaffen eller teen var for varm, så hældte man den ned i underkoppen så den kunne køle, og så drak man direkte fra underkoppen, men det er ikke længere noget man gør.

Udseende

Sidst men bestemt ikke mindst, kommer vi til selve udseendet på dit krus. Du kan få dit krus i mange forskellige farver, med mønstre, med hank, uden hank, osv. Hvilke farver og hvilke mønstre du godt kan lide, hvad der er de perfekte for dig, er jo helt op til din egen smag. Nogle kan godt lide de helt klassiske espressokopper, der ligner dem du får på en lille hyggelig restaurant i Italien. Andre vil gerne have en espressokop med masser af farver og masser af mønstre.

Hvad er espresso?

Direkte oversat  betyder det “kaffe under tryk” og det hedder sådan fordi det netop brygges under tryk. Espresso stammer oprindeligt fra Italien, her drikker man espresso, som i Danmark drikker almindelig kaffe. Hvis man i Italien bestiller en espresso skal man derfor blot bede om “un caffe”.

Faktisk er espressobønner ikke anderledes end almindelige kaffebønner, det er nemlig selve bryggemetoden der er anderledes, det gælder bare om at male bønnerne fint nok, så kan de sagtens anvendes til espresso.

Hvilke bønner?

Hvilke bønner du så skal bruge er en smagssag, det kommer simpelthen an på hvad du god kan lide. Nogle kan rigtig godt lide mørkristede kaffe, med en blanding af arabica og robusta, da dette giver en meget intens og kraftig espresso, mens andre foretrækker 100% arabica, der giver en blødere smag.

FAQ

Hvilken espressokop er bedst i test?

Den bedste espressokop i test er Bodum Bistro Espressokop 15 cl 2 stk.. Du får en god espressokop med plads til 15 cl. espresso. Koppen kan vaskes i maskinen, så rengøringen klares let. Læs resten af testen for flere detaljer om vores testvinder.

Hvad er betyder dobbelt-væggede sider?

Hvis en kop har dobbeltvæggede sider, betyder det at der ikke er en “væg” som kant, men i stedet to. Det vil sige at den varme kaffe kun rører ved den inderste “væg” og derfor forbliver den yderste “væg” i en behagelig temperatur, som du godt kan holde ved.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×