Espressomaskine test – Se de bedste 7 2023

Læs med her, hvor vi i vores espressomaskine test kårer de 7 bedste espressomaskiner. En god kop espresso laves med en god espressomaskine, der sørger for den perfekte kombination af det ideelle bryggetryk og den ideelle bryggetemperatur. Og så skal du naturligvis tilsætte en dejlig luftig og silkeblød crema!
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Philips EP2231/40 Espressomaskine
TESTVINDER

Philips Series 2200 EP2231

En fuldautomatisk espressomaskine, der ikke kun kan lave tre forskellige slags kaffedrikke, men også giver dig den bedste smagsoplevelse med integreret kværn til friskkværnede bønner samt indbygget mælkeskummer. At brygge kaffe bliver en drøm med…

Philips EP2231/40 Espressomaskine 1
bedst i test

Philips Series 2200 EP2231

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores købsguide kigger vi nærmere på, hvor mange bar er perfekte til lækker kaffe. Vi ser ligeledes på, hvilken temperatur du bør holde dig til, når du brygger din kaffe. Derudover stiller vi skarpt på de smarte funktioner som indbygget mælkeskummer, integreret kaffekværn, forudindstillede programmer, varmtvandsfunktion, kalkindikator og renseprogrammer.

I vores sammenligningstabel får du et godt overblik over de 7 skønne modeller i vores test. Den kan du gå direkte videre til lige her.

Philips Series 2200 EP2231

bedst i test

Philips EP2231/40 Espressomaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Digitalt display
 • pros-icon.svg Indbygget mælkeskummer
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn
 • pros-icon.svg Automatisk rengøring
 • pros-icon.svg Automatisk mælkeskummer
Ulemper
 • cons-icon.svg Materialer i plast
 • cons-icon.svg Forholdsvis højt lydniveau

Detaljeret gennemgang

En fuldautomatisk espressomaskine, der ikke kun kan lave tre forskellige slags kaffedrikke, men også giver dig den bedste smagsoplevelse med integreret kværn til friskkværnede bønner samt indbygget mælkeskummer.

Alt det praktiske

At brygge kaffe bliver en drøm med denne kraftfulde kaffemaskine på 1.500 watt med et bryggetryk på 15 bar. Den har både en integreret keramisk kværn og en mælkeskummer. Mælkeskummeren har en kapacitet på 0,26 liter, mens vandtanken kan indeholde op til hele 1,8 liter vand – omkring 12 kopper. Den er i øvrigt udtagelig, hvilket gør den ekstra nem at fylde og rengøre. Du kan desuden vælge at lave en eller to kopper kaffe ad gangen. Kværnen indstiller sig alt efter valgte kaffe og kværner kun den mængde bønner til den mængde kaffe, du ønsker, så intet går til spilde. Og så er den velegnet til både kaffebønner og formalet kaffe.

Få bedre kaffesmag med lækre funktioner

Du kan vælge imellem at brygge espresso, helt almindelig sort kaffe eller en cappuccino. Espressomaskinen har en indbygget kaffekværn, så du får det fulde udbytte af bønnernes aroma. Selve kværnen har 12 indstillinger, så du altid får den helt rigtige malingsgrad til den valgte kaffe. Med den automatiske mælkeskummer får du desuden den perfekte crema til din kaffe.

Nem betjening og nem rengøring

På TFT-displayet kan du nemt vælge dine foretrukne indstillinger og følge med i processen. Rengøringen er lige så nem, da espressomaskinen er udstyret med en rengøringsindikator. Denne fuldautomatiske espressomaskine fortæller dig altså helt af sig selv, hvornår det er tid til at rengøre den. Den er ydermere forsynet med et genanvendeligt filter, der forhindrer kalk i at ende i din kaffe. Espressomaskine afkalker sig selv, så du ikke behøver tænke på det! Som ekstra bonus medfølger der en lille måleske og en strip til at måle vandets hårdhed.

Type: Fuldautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Ja Mælkesteamer: Nej Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 15 bar Drypbakke: Ja Kapacitet (vandtank) i liter: 1,8 liter Effekt i watt: 1.500 watt Mål (B x D x H): 24,6 x 43,3 x 37,1 cm Vægt i kilogram (kg): 8 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
 • pros-icon.svg Automatisk rengøringsprogram
 • pros-icon.svg Integreret manuel mælkeskummer
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis højt lydniveau

Detaljeret gennemgang

Vælg denne DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B, hvis du gerne vil have en semiautomatisk kaffemaskine med mange smarte indstillinger, der også er nem at betjene. En semiautomatisk espressomaskine i høj kvalitet fra DeLonghi – et brand, som også er kåret til nummer 1 i testen hos Forbrugerrådet tænk.

Praktiske informationer

En semiautomatisk maskine som denne giver dig en lækker og velsmagende kop kaffe på ingen tid. Den har en effekt på 1.450 watt og et bryggetryk på 15 bar. Dens bryggetemperatur ligger på den optimale temperatur på mellem 93 og 95 grader, så alle kaffebønnernes gode aroma udvindes. Kværnen kan indeholde op til 200 gram bønner, hvilket svarer til omkring 30 kopper kaffe. Og så kan du vælge mellem at tilsætte hele eller formalede kaffebønner. Vandtanken har en stor kapacitet på 1,8 liter, hvilket giver omkring 12 kopper kaffe, og du kan brygge en eller to kopper ad gangen afhængig af kaffetype.

Smarte indstillingsmuligheder

Dens lydsvage kaffekværn har 13 indstillinger, så du er sikker på at få den perfekte malingsgrad til den valgte kaffe. Og så kan du også lave lækker og luftig mælkeskum med den integrerede manuelle mælkesteamer. Mælkesteameren er fremstillet, så den bruger både damp og luft til at skumme mælken, hvilket gør den let og cremet på den helt rigtige måde.

Nem betjening

Den fritstående espressomaskine er desuden dejlig nem at betjene. På kontrolpanelet foran er det nemt at finde den ønskede indstilling. Du vil også glæde dig over, at den har et automatisk renseprogram, så du slipper for selv at skulle gøre det. Den har ligeledes et automatisk afkalkningsprogram. Du får altså alle ingredienserne til den mest velsmagende kop kaffe. Den automatiske slukfunktion sørger for, at du sparer strøm, da maskinen selv slukker ved nogen tids inaktivitet.

Type: Semiautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 15 bar Drypbakke: Ja Kapacitet (vandtank) i liter: 1,8 liter Effekt i watt: 1.450 watt Mål (B x D x H): 43 x 23,8 x 35,1 cm Vægt i kilogram (kg): 9 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Rengøringsindikator
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
 • pros-icon.svg Aftagelig vandtank med integreret filter
 • pros-icon.svg Programmerbar
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen display
 • cons-icon.svg Kun én varmekilde, så du ikke kan steam og brygge kaffe samtidig

Detaljeret gennemgang

Sage the Barista Express er en brugervenlig espressomaskine til dig, der vil have kontrol over sin kaffebrygning samtidig med at få glæde af masser af automatiske funktioner. Du er sikker på at få en både cremet mælkeskum og velsmagende kaffe, hver gang du brygger kaffe.

De praktiske informationer

Dette er en semiautomatisk espressomaskine med en effekt på 1.850 watt og et bryggetryk på 15 bar. Dens vandbeholder har en samlet kapacitet på 2 liter. Den har en kraftig keramisk kværn, så kaffen bliver malet perfekt uanset malingsgrad. Dens beholder kan indeholde 250 gram kaffebønner. På trods af at det er en lille espressomaskine, kan du vælge imellem at brygge en eller to kopper kaffe ad gangen.

De lækre funktioner

Du kan også vælge mellem enkelt eller dobbelt filter. Og det er da sjovere at brygge kaffe, hvis du kan få den lige, som du vil have den. Da kaffekværnen har hele 18 indstillinger kan du finde den helt perfekte malingsgrad til en særlig vellykket og smagfuld kop kaffe. Du kan også bruge den til varmt vand til en almindelig kop kaffe eller sågar til dit tebrev. Der medfølger desuden en mælkekande, to rensetabs, et razor redskab, 4 kaffefiltre og yderlige renseredskaber og selvfølgelig en baronet, så du har alt, du skal bruge.

Perfekt til sande kaffeentusiaster

Kontrolpanelet er nemt at finde rundt i, og fordi den har så mange indstillingsmuligheder, har du også mere kontrol over din kaffebrygning. På trykmåleren kan du følge med i bryggetrykket, så du er sikker på at få det helt rette tryk. Efter du har indsat baronetten, trykker du den du blot én gang ind mod maskinen, så går kaffekværnen i gang. Og vil du have mere kaffe, trykker du blot igen. Du kan naturligvis også skumme mælk med den manuelle mælkeskummer.

Type: Semiautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 15 bar Drypbakke: Ja Kapacitet (vandtank) i liter: 2 liter Effekt i watt: 1.850 watt Mål (B x D x H): 33 x 31 x 40 cm Vægt i kilogram (kg): 10 kg

Melitta Caffeo Solo

bedste fuldautomatiske espressomaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn
 • pros-icon.svg Kompakt design
 • pros-icon.svg Enestående infusionsproces
 • pros-icon.svg Mulighed for at gemme personlige indstillinger
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen mælkeskummer
 • cons-icon.svg Direkte vandtilførsel ikke muligt

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en billig espressomaskine er en avanceret espressomaskine som denne med indbygget kværn ideel til friskbrygget kaffe. Den har godt nok ingen integreret mælkeskummer, men det er en kompakt espressomaskine, der giver dig masser af muligheder for at indstille både mængden af kaffe, kaffens styrke, men også bryggetemperaturen, så du får en lækker kop kaffe alt efter dine præferencer. Det bidrager den enestående infusionsproces også til. Den væder nemlig kaffebønnerne, inden de kværnes, så du får det maksimale af deres aroma til din kaffe.

Den kan opnå et bryggetryk på 15 bar, hvilket er helt perfekt, uanset om du laver latte macchiato eller café latte. Når først du har fundet frem til de helt perfekte indstillinger, kan du tilmed gemme dem, så du ikke behøver justere espressomaskinen næste gang. Du kan vælge mellem at lave en enkelt kop kaffe eller to kopper på én gang. Denne espressomaskine er nem at betjene og rengøre. De slukker desuden automatisk, når den har været inaktiv i et stykke tid. Klar til fantastisk kaffe? Så er dette én af de bedste espressomaskiner på markedet.

Type: Semiautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Nej Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 15 bar Drypbakke: Ikke angivet Kapacitet (vandtank) i liter: 1,2 liter Effekt i watt: 1.400 watt Mål (B x D x H): 20 x 32,5 x 45,5 cm Vægt i kilogram (kg): 8 kg

Smeg ECF01

bedste retro espressomaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Kalkindikator
 • pros-icon.svg Drypbakke
 • pros-icon.svg Varmtvandsfunktion
 • pros-icon.svg Genanvendeligt filter
 • pros-icon.svg Mælkesteamer
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til høje kopper

Detaljeret gennemgang

Denne manuelle espressomaskine i rustfrit stål er perfekt til espresso, men også egnet til en latte, latte macchiato eller en skøn cappuccino. Den har et intuitivt kontrolpanel, hvorpå du nemt kan indstille espressomaskinen i henhold til dine præferencer. Denne model har ingen kaffekværn og egner sig derfor til formalet kaffe. Den har dog både mælkesteamer og varmtvandsfunktion. Du kan altså også få varmt vand til din te og skumme mælken luftig og cremet til din kaffe.

Denne espressomaskine har en samlet effekt på 1.350 watt. Den giver dig det helt ideelle bryggetryk på 15 bar. Vandbeholderen er stor nok til 1 liter vand. Vandtanken er ydermere aftagelig, hvilket gør den meget lettere at fylde. Dette er altså en lille og kompakt espressomaskine i det elskede retrodesign, som vi elsker så meget. Du kan vælge mellem at brygge en enkelt kop eller to, hvilket er særlig smart, hvis du har gæster. Og så har den også en praktisk og aftagelig drypbakke til den overskydende kaffe, så den ikke ender på bordet. Den er så god, at den blev kåret som nummer 4 i testen hos Forbrugerrådet tænk.

Type: Manuel espressomaskine Indbygget kaffekværn: Nej Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 15 bar Drypbakke: Ja Kapacitet (vandtank) i liter: 1liter Effekt i watt: 1.350 watt Mål (B x D x H): 14,9 x 32,9 x 33 cm Vægt i kilogram (kg): 4,7 kg

Sage The Bambino Plus

bedste espressomaskine til den kvalitetsbevidste

Fordele
 • pros-icon.svg Varmtvandsfunktion
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
 • pros-icon.svg Aftagelig vandbeholder
 • pros-icon.svg Automatisk rengøring
 • pros-icon.svg Mælkesteamer
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen kaffekværn

Detaljeret gennemgang

En simpel espressomaskine, der er helt perfekt til den kræsne espressodrikker, der gerne vil have en kvalitativ espressomaskine uden at gå all-in på en ‘rigtig’ professionel espressomaskine. Denne lækre model i rustfrit stål er ikke en fuldautomatisk espressomaskine med indbygget kaffekværn, men du får til gengæld kvalitet fuld kontrol over kaffebrygningen. Den sørger nemlig for at øge vandtrykket lidt ad gangen. Det bevirker, at kaffebønnerne bliver udvidet, så du kan udvinde deres fulde aroma.

Det er en kraftig manuel espressomaskine, der har en effekt på 1.600 watt. Den sørger desuden for et tryk på 15 bar. Når du laver kaffe, kan du desuden vælge, om du vil brygge en eller to kopper – ideelt, hvis du en dag inviterer gæster! Vandtanken er aftagelig og kan indeholde op til 1,9 liter. En mælkesteamer gør det desuden muligt at lave den perfekte crema til din café au lait. Den har også varmtvandsfunktion, så den ikke kan bruges til at lave den perfekte kop kaffe, men også en kop te. Med denne Sage the Bambino Plus er en velsmagende espresso aldrig langt væk.

Type: Manuel espressomaskine Indbygget kaffekværn: Nej Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 15 bar Drypbakke: Ja Kapacitet (vandtank) i liter: 1,9 liter Effekt i watt: 1.600 watt Mål (B x D x H): 19,5 x 31 x 32 cm Vægt i kilogram (kg): 8 kg

DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355.M

bedste espressomaskine til feinschmeckeren

Fordele
 • pros-icon.svg Højt bryggetryk
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
 • pros-icon.svg Stor vandtank
 • pros-icon.svg 3 forudindstillede programmer
 • pros-icon.svg Smart LatteArt-system
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke muligt at se, hvor meget vand der er i vandtanken uden at tage den af

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have en semiautomatisk maskine med indbygget kværn, mælkeskummer og højt bryggetryk, så er denne DeLonghi-espressomaskine ideel. Den har et bryggetryk på hele 19 bar, hvilket er mere end på mange andre fuldautomatiske espressomaskiner. Den har en stor vandtank, som kan indeholde op til 2 liter. Den er med en effekt på 1.450 watt og derfor også en kraftig espressomaskine. Du kan vælge mellem at lave en eller to kopper kaffe.

Få en velsmagende kaffe med et enkelt tryk. Du skal nemlig ikke gøre andet end at hælde kaffebønner på, så får du en skøn kop espresso lavet på friskmalede bønner. Den har desuden 3 forudindstillede programmer at vælge imellem, så du ikke behøver indstille det rette bryggetryk, temperatur eller mængde kaffe. Du kan vælge mellem en kop espresso, americano eller almindelig kaffe. Med det aldeles smarte LatteArt-system kan du afslutte kaffen med fine udsmykninger lavet med lækker mælkeskum, som du skummer på den integrerede mælkeskummer. Vær opmærksom på, at denne nærmest fuldautomatiske espressomaskine er tung at bære på. Du vil dog elske, at den er fremstillet i et smukt og stilrent design, der vil gøre sig godt ud i et hvilket som helst køkken!

Type: Semiautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Antal kopper per gang: 1-2 kopper Bryggetryk i bar: 19 bar Drypbakke: Ja Kapacitet (vandtank) i liter: 2,5 liter Effekt i watt: 1.450 watt Mål (B x D x H): 39 x 35 x 45 cm Vægt i kilogram (kg): 13,5 kg

Guide Sådan vælger du den bedste espressomaskine

 
6169d7c4bfab4-Philips-EP2231-40-Espressomaskine.png

Philips Series 2200 EP2231

6169d77882c0d-DeLonghi-Ecam-21.117.B.png

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B

Sage-The-Barista-Express.png

Sage The Barista Express

6169d57853969-Melitta-Caffeo-Solo-Perfect-Milk-1.png

Melitta Caffeo Solo

6169d7c88da58-Smeg-ECF01-Espressomaskine.png

Smeg ECF01

Sage-The-Bambino-Plus.webp

Sage The Bambino Plus

DeLonghi-La-Specialista-Prestigio-EC9355.M.png

DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355.M

TestScore TestScore
Info
- - - - - - -
Type Fuldautomatisk espressomaskine Semiautomatisk espressomaskine Semiautomatisk espressomaskine Semiautomatisk espressomaskine Manuel espressomaskine Manuel espressomaskine Semiautomatisk espressomaskine
Indbygget kaffekværn Ja Ja Ja Ja Nej Nej Ja
Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Mælkesteamer Nej Ja Ja Nej Ja Ja Ja
Antal kopper per gang 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper
Bryggetryk i bar 15 bar 15 bar 15 bar 15 bar 15 bar 15 bar 19 bar
Drypbakke Ja Ja Ja Ikke angivet Ja Ja Ja
Kapacitet (vandtank) i liter 1,8 liter 1,8 liter 2 liter 1,2 liter 1liter 1,9 liter 2,5 liter
Effekt i watt 1.500 watt 1.450 watt 1.850 watt 1.400 watt 1.350 watt 1.600 watt 1.450 watt
Mål (B x D x H) 24,6 x 43,3 x 37,1 cm 43 x 23,8 x 35,1 cm 33 x 31 x 40 cm 20 x 32,5 x 45,5 cm 14,9 x 32,9 x 33 cm 19,5 x 31 x 32 cm 39 x 35 x 45 cm
Vægt i kilogram (kg) 8 kg 9 kg 10 kg 8 kg 4,7 kg 8 kg 13,5 kg
Tjek billigste pris Set til 2.355 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
whiteaway På lager
Set til 4.399 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Spinchy På lager
Set til 1.923 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 2.299 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Royal Design På lager
Set til 3.390 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 3.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten På lager

Der er noget lækkert luksuriøst og skønt ved en god, friskbrygget kop kaffe. Mange tyer til de lokale kaffebarer og caféer, når de skal have deres kaffefix. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, især hvis man drikker kaffe dagligt eller sågar flere gange om dagen!

Det er der nu råd for. Med en espressomaskine kan du få caféoplevelsen hjem til dig selv og lave en lækker kop kaffe på friskmalede bønner så ofte, som du har lyst til. Du sparer i det lange løb altså penge på kaffe og også tid, fordi du slipper for at stå i kø og vente på din kaffe!

Mange maskiner egner sig til andet end “kun” espresso, så du også kan brygge en kop café latte eller espresso macchiato. Det er virkelig praktisk og sjovt, når du inviterer gæster. Du vil kunne byde dem på masser af forskellige kaffedrikke.

Lyder det som noget for dig, så er du havnet det helt rigtige sted!

Vi har i vores test kigget på de bedste espressomaskiner på markedet lige nu. I vores købsguide stiller vi skarpt på alt, som du skal vide for at være bedst muligt klædt på til at træffe dit endelige valg.

For når du køber espressomaskine er der nogle ting, du bør være opmærksom på og vide. Og jo mere du ved, et desto bedre valg kan du træffe.

Hvilken type espressomaskine?

Vi ser som det første på de forskellige typer espressomaskiner. Der er nemlig forskel på, hvad de kan og tilbyder, alt efter om du ønsker en fuld- eller semiautomatisk model.

Hvilken model du bør vælge, afhænger af dine ønsker og præferencer. Det er dog en god idé at vide, hvad du kan forvente af de forskellige modeller, så du ikke ender med at være skuffet over din anskaffelse.

Er du for eksempel ny i kaffeverdenen og stadig i opdagelsesfasen, så kunne en form for automatisk espressomaskine være et godt valg for dig. Er du derimod inkarneret kaffedrikker, der tilmed godt kan lide at nørde med temperatur, smag og styrke, så kunne en manuel model passe bedre til dig. Den giver dig nemlig meget mere kontrol og frihed til at eksperimentere med de forskellige kaffedrikke.

Fuldautomatisk maskine

En fuldautomatisk espressomaskine gør hele arbejdet for dig. Eller i hvert fald det meste. Du skal selvfølgelig stadig selv fylde kaffebønner på og trykke på en knap, men så er der heller ikke så meget mere at tage sig til. Det er dejlig nemt, og du behøver ikke være en ekspert i bryggetryk og temperaturer for at forkæle dig selv med en velsmagende og hjemmebrygget kop kaffe.

En fuldautomatisk espressomaskine har som regel en indbygget kaffekværn samt en fuldautomatisk mælkeskummer. Det betyder, at den kværner kaffebønnerne til den malingsgrad, der skal bruges til den kaffetype, du har valgt. Hvis der skal mælk i, skummer den også mælken og kommer den direkte ned i koppen, uden at du behøver gøre det. Så ud over at fylde bønner i og et enkelt tryk på en knap, skal du ikke bekymre dig om noget som helst!

Ud over disse fuldautomatiske funktioner kan du også få funktioner som selvsluk, automatiske renseprogrammer og afkalkningsprogrammer samt app-styring.

Fordele ved en fuldautomatisk model
 • Nem at betjene og perfekt til kaffenoviser.
 • Mulighed for at brygge forskellig slags kaffe.
 • Takket være en integreret kaffekværn får du helt friskmalede kaffebønner.
 • Mindre spild, fordi maskinen kun kværner det, du har brug for.
Ulemper ved en fuldautomatisk model
 • Denne typer maskiner ligger prismæssigt i den dyrere ende.
 • Kræver mere rengøring end andre typer maskiner.

Semiautomatisk maskine

Når du sætter dig ind i forskellen på de forskellige typer espressomaskiner, kan der faktisk være modsigende informationer at finde om dem, hvilket kan være meget forvirrende. Du vil hurtigt se, at mange maskiner betegnes som semiautomatiske, fordi nogle funktiner er automatiske og nogle ikke er. Dette kunne måske nok være logisk tænkning, men teknisk set er det ikke helt korrekt, fordi en sådan maskine jo er en halvautomatisk espressomaskine.

En semiautomatisk model minder dog faktisk meget om en manuel model, hvor du selv skal kværne kaffe, stampe kaffen og skumme mælk. Den afgørende forskel er dog bryggetrykket. På en semiautomatisk maskine klarer maskinen bryggetrykket for dig, så du ikke skal stå for det. Den er nemlig udstyret med et elektrisk pumpesystem, der simpelthen indstiller det rette tryk for dig.

Fordele ved en semiautomatisk model
 • Giver dig mere manuel kontrol over din kaffebrygning (for eksempel stampning og styrke).
 • Du skal ikke bekymre dig om bryggetrykket.
 • Ligger prismæssigt under de fuldautomatiske modeller.
 • God til at lære og eksperimentere med kaffe.
Ulemper ved en semiautomatisk model
 • En semiautomatisk model kræver mere rengøring af flere dele.
 • Det kræver også mere tid, da du selv skal stå for nogle dele af processen.

Manuel maskine

Manuelle modeller betegnes nogle steder også for automatiske espressomaskiner, hvilket godt kan virke forvirrende, da du jo selv skal gøre arbejdet.

En manuel espressomaskine minder om de professionelle espressomaskiner, du ser rundt omkring i caféer og kaffebarer. Her skal du selv kværne den ønskede mængde kaffebønner, tampe den malede kaffe og indstille trykket, som du selv skal genere via et håndtag på maskinen. Du får altså fuld kontrol over hele processen. Denne type espressomaskiner er perfekte til inkarnerede kaffenørder, der gerne vil eksperimentere med kaffe, eller som gerne vil kunne styre hele bryggeprocessen.

Fordele ved en manuel model
 • Du har fuld kontrol over processen.
 • Du opnår den bedst smagende kaffe med denne type maskine, når først du har styr på de forskellige processer.
 • Den larmer mindre, da den ikke indeholder en pumpe.
 • De fylder som regel også mindre.
Ulemper ved en manuel model
 • Det tager længere tid at lave en kop kaffe end med de to andre modeller.
 • Du skal vide, hvordan man gør for at opnå en god kop kaffe.

Hvor mange bar skal den have?

For at opnå en god kop espresso skal du kunne holde et bestemt tryk i den tid, den brygger. Trykket er vigtigt, når du brygger en hvilken som helst kaffe, og hvor hårdt trykket skal være afhænger af kaffetypen.

Når det drejer sig om en espresso, er det nødvendigt med et tryk på 9 bar. Mange modeller reklamerer med et højere bryggetryk. Det giver dig mulighed for at eksperimentere med tryk, hvis du har lyst, men det vigtigste er faktisk, at trykket er konstant.

Og til en espresso er 9 bar altså det helt ideelle tryk.

Den perfekte bryggetemperatur

Den gode kop er afhængig af det perfekte samspil mellem tryk og temperatur. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvor varmt vandet er, når du laver kaffe. Især, når du bruger friske kaffebønner. Hælder du spildkogende vand på dem, skolder du dem faktisk, hvilket resulterer i, at deres aroma skylles ud!

For at udvinde kaffebønnernes aroma bør temperaturen være mellem 93 og 95 grader. Har du en fuldautomatisk maskine, vil den indstille temperaturen for dig. Brygger du kaffe på manual vis, skal du selv styre temperaturen. Her vil et termometer hjælpe dig.

Funktioner

Vi har allerede nævnt nogle af funktionerne på de forskellige modeller i vores test. Og funktionerne er bestemt ikke uden betydning, da det for dig kan gøre forskellen på, om det er den rette maskine for netop dig.

Hvilke funktioner du ønsker, afhænger nemlig i høj grad af, hvor meget du kender til bryggeprocessen, eller hvor meget af processen du er villig til at give fra dig. Drikker du mest kaffe om morgenen, inden du skal ud ad døren, er det måske vigtigt, at det går hurtigt. I så fald vil en fuldautomatisk maskine være oplagt.

Afhængig af hvilken maskine du har, vil de forskellige funktioner nemlig også variere.

Lad os derfor se lidt nærmere på dem, så du ved, hvilke opfylder dine behov.

Indbygget kaffekværn

Det smarte ved en indbygget kaffekværn er, at du får dine egne, friske formalede bønner. Det betyder, at der på selve espressomaskinen sidder en kaffekværn.

Fordelen er her, at du så ikke behøver anskaffe dig en separat kværn. Du har det hele på én og samme maskine, hvilket også sparer på plads.

Der er dog også forskel på, hvordan en indbygget kaffekværn fungerer. Du kan nemlig få modeller med en fuldautomatisk kaffekværn og en semiautomatisk kaffekværn.

Og hvad er forskellen så?

Ved en fuldautomatisk kværn skal du blot hælde de friske kaffebønner på, og så klarer maskinen sådan set resten. Den kværner den mængde kaffebønner, som du skal bruge til det antal kopper og den mængde malede kaffe, du skal bruge. Det er virkelig smart, da du så ikke ender med at kværne mere, end du har brug for, og du undgår altså spild. Det er naturligvis godt, da kaffebønner jo heller ikke her helt billige.

Ved denne type kaffekværn foregår hele processen inde i maskinen, og du skal heller ikke dosere den kværnede kaffe.

Andre modeller har en anden type kaffekværn.

Nok er kaffekværnen del af espressomaskinen, så du ikke behøver anskaffe dig en separat kværn, men du har selv ansvar for en del af processen.

Ved en sådan kaffekværn, kommer du bønnerne i beholderen, hvorefter du skal indstille den mængde bønner, du gerne vil kværne. Herefter lander den malede kaffe i et portafilter. Du skal nu selv stampe eller tampe kaffen. Det betyder at trykke den ned i filteret og skrabe det øverste lag af, så overfladen er mere eller mindre jævn. Gå ikke i panik, hvis du synes, dette lyder besværligt. Der findes et hav af redskaber til at hjælpe dig med dette. Grunden til, at det er vigtigt, er, at portafiltret skal indeholde den rette mængde af den malede kaffe. Der er jo forskel på, om du vil lave 1 eller 2 kopper, og kaffemængden skal her tilpasses.

Ulempen ved denne metode er, at du skal have mere viden om kaffe og kaffebrygning. Den anden er, at du godt kan risikere, at noget af den malede kaffe kan gå til spilde, fordi du kommer til at kværne for meget. Og du kan faktisk ikke undgå en smule spild hver gang.

Fordelen er dog, som vi også har nævnt et par gange, at du jo har fuld kontrol over brygningen. Du kan altså lave din kaffe mere eller mindre stærk eller bitter og tilpasse den, så du får den optimale smagsoplevelse.

Den bedste espressomaskine med kværn er Philips Series 2200 EP2231. Den har en fuldautomatisk kværn til friskkværnede kaffebønner, så du får den bedste smagsoplevelse muligt.

Mælkeskummer

På samme måde som du kan få en maskine med kværn, kan du også få en espressomaskine med mælkeskummer.

Igen er der dog forskel på, hvilken type mælkeskummer den er udstyret med.

Du kan få en maskine med automatisk mælkeskummer eller en maskine med en indbygget mælkeskummer i form af en mælkesteamer.

Og selv om der er forskel, kaldes begge for en mælkeskummer, hvilket er forvirrende i sig selv.

Men forskellen på dem er, at den ene ordner det hele for dig, mens den anden kræver en manuel indsats fra din side.

Lad os se på den automatiske og fuldt indbyggede mælkeskummer først.

Har din espressomaskine sådan en, vil der være en separat beholder til mælken på maskinen. Den minder i virkeligheden om vandbeholderen bortset fra, at den altså er til mælk. Fra beholderen vil der være en hældetud, som mælken kommer ud af. Du hælder mælken i en beholder på samme måde, som du hælder vand i vandbeholderen og bønner i kværnen. En indbygget mælkeskummer skummer mælken for dig og kommer den direkte ned i din kaffekop, når kaffen er brygget.

Fordelen ved en sådan mælkeskummer er, at du ikke skal gøre noget, og så får du som regel varm mælk, fordi maskinen varmer den op under processen.

Ulempen er, at du måske ikke opnår præcis den konsistens, som du gerne vil have til en given kaffetype. Der er nemlig også forskel på steamet mælk og mælkeskum.

Det har du mere kontrol over, hvis du vælger en model med mælkesteamer.

En mælkesteamer er en slags stang på maskinen. På engelsk kaldes den en ‘steamer arm’. Har din maskine denne type mælkesteamer, er det nødvendigt at hælde mælken i en lille kande. Ofte vil kanden følge med maskinen, men hvis ikke, vil du kunne anskaffe dig en separat. Herefter placerer du spidsen af denne stang i mælken og tænder for den. Den vil nu sprøjte damp og/eller varm luft ned i mælken. Dette gør, at den skummer, og du kan nu skabe din egen lækre og perfekte crema.

Igen skal du dog have lidt manuel snilde for at opnå den rette konsistens. Det slipper du for ved en fuldautomatisk type. Men du kan til gengæld lave virkelig lækker, tyk og luftig skum.

Vil du for eksempel lave en café latte er det nok bare at varme og skumme mælken let, så den bliver cremet. Ved en cappucino skal der være lige dele steamet mælk og mælkeskum, hvoraf mælkeskummet skal ligge øverst.

Vil du lave en virkelig professionelt udseende kaffe, kan du jo passende afslutte med lidt latte art!

Kogende vand

Nogle modeller er yderligere udstyret med en varmtvandsfunktion. Det er lidt som at have en kogende vandhane på sin espressomaskine.

Espressomaskinen varmer vandet op, og du kan vælge kun at bruge det varme vand, uden at det blandet med kaffen. Det er smart, da du på den måde kan lave en almindelig sort kaffe, der minder lidt om filterkaffe. Det gør du ganske enkelt ved at lave et shot espresso eller to – alt efter hvor stærk du kan lide den – og så tilføjer du varmt vand.

Den anden fordel er, at du på den måde også kan bruge din espressomaskine til andre ting. Du kan for eksempel bruge det varme vand til te. Du behøver altså ikke varme vand i en kedel, men kan bare bruge vandet fra din espressomaskine til din te. Eller hvad med at bruge det til en kop instant nudler? Uanset hvad du bruger den til, er den praktisk.

Forudindstillede programmer

Ikke alle maskiner har forudindstillede programmer. Hvis du gerne vil have dette, bør du som udgangspunkt se dig om efter en fuldautomatisk maskine.

Forudindstillede programmer betyder, at du kan vælge mellem forskellige kaffedrikke på espressomaskinen. Hvis nu for eksempel du gerne vil lave en cappuccino, vil der være en indstilling, der giver dig dette. Så sørger espressomaskinen for, at du får den rette mængde malede kaffebønner, det rette tryk, den rette temperatur og den rigtige gennemløbstid. Du er altså sikret en velsmagende og god kaffe hver gang, uden at du behøver være ekspert i kaffebrygning.

Når du kigger på diverse espressomaskiner, er det derfor en god idé at tjekke, om en given model har de forudindstillede programmer, som du gerne vil have.

Automatisk renseprogram

Det er naturligvis nødvendigt at rense og rengøre sin espressomaskine i ny og næ. Hvor ofte du bør gøre det afhænger af, hvor meget du bruger den. Du skal dog regne med at skulle til det en gang om måneden ved almindelig brug.

Lyder det kedeligt i dine ører, kan du dog anskaffe dig en espressomaskine, der klarer det hele for dig. Du skal i så fald vælge en model med et automatisk rense- eller rengøringsprogram. Som regel vil der på en sådan model være et display eller et kontrolpanel, hvorpå du kan aktivere programmet. Herefter følger du blot instruktionerne.

Hvis din maskine ikke har et automatisk rengøringsprogram, er du nødt til at gøre det manuelt.

Automatisk afkalkningsprogram

Du kan på samme måde få en maskine med et automatisk afkalkningsprogram. Det virker måske ikke til at være super vigtigt, men faktisk kan et højt kalkindhold ende med at ødelægge din maskine i længden. Det har også en indflydelse på kaffens smag.

Derfor skal en espressomaskine også regelmæssigt afkalkes. Det kan gøres på flere måder, og du kan sagtens gøre det manuelt. Du kan dog også anskaffe dig en maskine, der klarer det for dig.

Nogle modeller har en kalkindikator. Det betyder, at den giver besked, når det er tid til at afkalke den. Du skal dog selv stadig stå for selve afkalkningen.

Andre modeller har et automatisk afkalkningsprogram. Den går ikke i gang af sig selv, men fortæller dig, hvornår det er tid til det, og så tænder du for afkalkningsprogrammet. Det er altså den perfekte løsning, hvis du har travlt og gerne vil slippe for at stå med det selv.

Kapacitet – hvor mange kopper vil du brygge?

De fleste af modellerne i vores test kan brygge to kopper kaffe. Det betyder ikke, at du er nødsaget til at brygge 2 kopper ad gangen hver gang, men at du har valget mellem en eller to kopper. Det er især praktisk, hvis du vil brygge kaffen til flere personer, da det jo så går lidt hurtigere.

Du vil dog i noget omfang altid være begrænset af vandtanken kapacitet. De er nemlig også af varierende størrelse alt efter, hvilken model du anskaffer dig.

Hvis du kun bruger espressomaskinen til dig selv og en ven eller to, behøver du ikke vælge en stor model. Men hvis din espressomaskine er tænkt som kaffemaskine, til når du får gæster, er det en god idé at vælge en forholdsvis stor størrelse, så du ikke hele tiden skal fylde mere vand på.

Du kan her gå ud fra, at en vandtank på 1,8 liter rækker til omkring 12 kopper. Vær dog opmærksom på, at det igen afhænger af, hvilken type kaffe du brygger.

Det er også vigtigt at påpege, at en stor vandtank som regel også betyder en større espressomaskine, der jo så også fylder mere. Har du begrænset plads, kan det derfor godt være, du bør overveje en mindre model.

Sådan laver du latte art

Hvis du gerne vil forkæle dig selv og dine venner med en professionelt udseende kop kaffe, kommer du ikke udenom latte art. Ikke hørt om det? Det er en metode, hvorved du bruger den skummede mælk til at lave smukke mønstre i kaffens overflade. Og det behøver slet ikke være så svært.

Det er dog nødvendigt at skumme din mælk i en separat kande og manuelt hælde den i din kaffe.

Og hvordan gør man så?

 • Vælg din foretrukne mælk.

Du kan som udgangspunkt bruge en hvilken som helst mælk. På caféer bruger man som regel sødmælk, medmindre du har bedt om noget andet. Grunden er, at den giver en god konsistens. Du kan dog sagtens bruge både skummetmælk, minimælk og letmælk. Konsistensen varierer dog alt efter, hvilken af dem du anvender til formålet. Du kan også bruge plantemælk. Der findes sågar plantemælk specielt beregnet til latte art. Men almindelig plantemælk kan også bruges. Hvis du bruger mandel- eller sojamælk, bør du dog sikre dig, at temperaturforskellen på kaffe og mælk ikke er for høj. Derfor kan du med fordel enten varme mælken eller vente, til kaffen er afkølet en smule. Gør du det ikke, kan du risikere, at mælken skiller, så det bliver svært at opnå den ønskede latte art.

 • Skum mælken.

Du skummer som sagt kaffen enten med den integrerede mælkesteamer eller i en separat mælkeskummer. Den skal gerne opnå en temperatur på mellem 60 og 70 grader. Er du lidt usikker, kan du bruge et termometer til at måle mælkens temperatur. Du vil dog kunne lugte det, når den bliver for varm. Så lugter der nemlig af risengrød!

 • Afstand til koppen ændres.

Når du hælder kaffen i koppen, er det afstanden mellem kande og kop, der er afgørende. Hvis du holder kanden længere væk fra koppen, hældes mælken ned i bunden af koppen. Det er sådan du starter.

 • Start med mere afstand.

Hold kanden i en god afstand fra koppen. Prøv dig frem, men målet er, at mælken ligesom synker til bunds og blander sig med kaffen. Du må gerne bevæge kanden en smule, så mælken ligesom skvulper en smule.

 • Afslut med tæt afstand.

Når du har fået en cremet og lysebrun kaffe, rykker du kanden helt tæt på koppen. Det kan være en god idé at hælde lidt langsommere, når du kommer til dette skridt. Mælken vil nu forme en hvid klat på overfladen af kaffen.

 • Form et hjerte.

Bevæg en tynd mælkestråle direkte gennem den hvide klat mælk, så den bliver formet til et hjerte.

 • Variation.

Du kan også bare bevæge kanden i et let zigzagmønster, mens kanden er helt tæt på koppen, så får du også et smukt mønster.

FAQ

Hvilken espressomaskine er bedst i test?

Den bedste espressomaskine i test er Philips Series 2200 EP2231. Den har en lækker digital skærm og både indbygget mælkeskummer og kaffekværn. Derudover begejstrer den med automatisk rengøring og et genanvendeligt filter.

Kan man lave almindelig kaffe på en espressomaskine?

Nej, men alligevel lidt ja. Du kan ikke lave en ganske almindelig filterkaffe, hvor du bruger et filter og brygger kaffen på den måde. Du kan dog lave en americano, som er en lille kop sort kaffe, hvortil du kan tilføje lidt varmt vand.

Hvor lang tid holder en espressomaskine?

Holdbarheden på en given espressomaskine varierer meget fra afhængig af brand og model. Men hvis du er nervøs, bør du anskaffe dig en model med garanti.

Hvad koster en god espressomaskine?

Selv om en god espressomaskine er billigere end en god espresso på en kaffebar, skal du forvente at give mellem lidt over 1.000 kroner til omkring 3.500 kroner for en espressomaskine.

Hvad skal man være opmærksom på når man køber espressomaskine?

Du skal være opmærksom på, hvor mange bar den brygger kaffe ved og ved hvilken temperatur. Vil du have en automatisk model, bør du også kigge efter en integreret mælkeskummer og kværn.

Kan man lave espresso uden maskine?

Du kan ikke lave en rigtig espresso uden maskine, da du skal bruge et bryggetryk på omkring 9 bar til en god espresso. Du kan dog med en mokkakande få kaffe, der minder meget om espresso i sin smag.

Kan man lave kakao på en espressomaskine?

På nogle modeller er det muligt at lave varm kakao, men ikke alle modeller tilbyder denne funktion.

Kan man bruge citronsyre til espressomaskine?

Nej, du bør ikke anvende citronsyre til at afkalke din espressomaskine.

Hvor ofte skal man afkalke espressomaskine?

Det afhænger af, hvor meget du bruger den, men hvis du afkalker én gang om måneden er det som regel tilstrækkeligt.

Hvor meget strøm bruger en espressomaskine?

Det kommer an på, hvilken effekt din espressomaskine har. En effekt på omkring 1.400 watt vil give dig en omkostning på omkring 1.000 kroner om året for at bruge din espressomaskine.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×