Espressomaskine test (2022) – Find den bedste espressomaskine her!

1
PHILIPS EP2224/10, Espressomaskine

Ønsker du kaffe, der brygges på et ganske kort øjeblik, så er Phillips EP2224/10 fuldautomatiske espressomaskine et godt bud. Den gør alt arbejdet for dig, brygger din yndlingskaffe på kort tid og er tilmed nem at rengøre. Derfor skal du vælge PHILIPS EP2224/10 , Espressomaskine Phillips fuldautomatiske espressomaskine er god til dig, der blot ønsker at trykke på en knap og kort efter kan tage din kop kaffe. Maskinen fra Phillips kan brygge flere forskellige…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
PHILIPS EP2224/10, Espressomaskine 2.359 DKK Komplett.dk
DeLonghi ECAM21.117.B 2.423 DKK happii.dk
DeLonghi ECAM 44.660.B
Sage the Oracle espressomaskine 12.362,48 DKK KitchenLab DK
Siemens espressomaskine TI923309RW 7.298 DKK RigtigKaffe.dk
Melitta caffeo varianza 4.170 DKK happii.dk
Jura E8 Platin
Melitta caffeo solo & perfect milk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes mange forskellige varianter af espressomaskiner på markedet, men hvilke er de bedste? Det får du svaret på i den store Espressomaskine Test 2019, hvor du kan læse om de otte bedste espressomaskiner, der findes på markedet og blive klogere på, hvilken maskine der passer bedst til dig.

I den store Espressomaskine Test 2021 vil du blive taget med igennem de forskellige maskiners fordele og detaljer, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over testen af espressomaskiner og vælge den rigtige espressomaskine.

Resultat af testen

På baggrund af en række tests af espressomaskiner er Sage the Oracle i denne test kåret som bedst-i-test. Det er den ultimative espressomaskine til dig, der elsker at nørde espressoens mange processer. Det er ikke uden grund, at den er kåret som en af verdens bedste espressomaskiner. Den laver den perfekte espresso, og tager dig med i hele processen. Det er testens dyreste model, men også den som klarer sig klart bedst i test.

Bedst-til-prisen er espressomaskinen: Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Det er en af testens billigere modeller, men det kan ikke umiddelbart ses eller smages. Den brygger i den grad en rigtig god espresso på kort tid. På trods af sin størrelse har den plads til to kopper på én gang og en mælkeskummer til at gøre din espresso mere cremet.

Hvilken Espressomaskine skal jeg vælge?

Det kan være en stor udfordring at vælge den helt rigtige espressomaskine. Hvad end du er på udkig efter en maskine til hjemmebrug eller til det mindre kontor, er der en række funktioner, som du bør overveje, om du har brug for, inden du køber en espressomaskine. En god kop espresso er en videnskab, som nogle mennesker bruger massevis af timer på at blive dygtige til. Det er ikke lige til, og det er et helt håndværk at lave en god espresso. Oplevelsen af en ekstraordinær god kop espresso, kan du få hjemme i din stue med den rigtige espressomaskine.

Der findes forskellige typer af espressomaskiner. Grundlæggende bør du skelne mellem, om maskinen er fuldautomatisk eller semiautomatisk. Den fuldautomatiske espressomaskine er for dig, der gerne vil have dig en god kop kaffe, men som ikke har tid eller mod på at nørde selve brygningen og alle de andre processer, der er i at lave espresso. De semiautomatiske espressomaskiner er for dig, der har erfaring og er trænet i at lave espresso. Der er mange processer i at lave espresso, og den semiautomatiske er en nørdet maskine, hvor du kan få lov til at arbejde med alle processerne.

Du skal vælge den type af maskine, som passer til dig og dine behov. Hvis du har lavet espressokaffe i lang tid og har mod på at nørde processerne helt i dybden, kan det være, du skal overveje en semiautomatisk maskine. Den fuldautomatiske maskine er derimod god til dig, der bare gerne vil have fremragende og nem kaffe i hverdagen. Uanset hvilken type du er til, giver en espressomaskine lidt ekstra luksus i hverdagen og ikke mindst rigtig god kaffe.

PHILIPS EP2224/10, Espressomaskine

PHILIPS EP2224/10

Ønsker du kaffe, der brygges på et ganske kort øjeblik, så er Phillips EP2224/10 fuldautomatiske espressomaskine et godt bud. Den gør alt arbejdet for dig, brygger din yndlingskaffe på kort tid og er tilmed nem at rengøre.

Derfor skal du vælge PHILIPS EP2224/10 , Espressomaskine

Phillips fuldautomatiske espressomaskine er god til dig, der blot ønsker at trykke på en knap og kort efter kan tage din kop kaffe. Maskinen fra Phillips kan brygge flere forskellige kaffeopskrifter med blot et enkelt tryk. Den er god til alle, som ønsker nem, hurtig men god kaffe. Er du ikke til sort espresso eller kaffe, har maskinen en mælkeskummer, som kan give din kaffe crema. Med en mælkeskummer får du oplevelsen af at købe en kop kaffe på en kaffebar eller cafe. Mælkeskummeren sidder hvor kaffen løber ud og udsender damp, som skummer mælken, og gør den let og luftig.

Maskinen er nem at rengøre, og med dens automatiske skylle- og afkalningsprogram er det minimalt, hvad du skal gøre for at rengøre maskinen. Den kan rengøre sig selv automatisk med det automatiske program, og når den trænger til at blive afkalket, giver den dig besked. Maskinen har af og til brug for at blive rengjort manuelt i bryggeenheden og beholderen til vand, men derudover klarer den den daglige rengøring af sig selv. Du kan desuden brygge flere kopper espresso eller kaffe, før affaldsbeholderen skal tømmes, hvilket øger brugervenligheden for denne espressomaskine.

Ikke alle kopper og krus er ens, og derfor kan du med denne maskine fra Phillips tilpasse kaffeudløbet til netop den kop, som du sætter i maskinen. Hvis du bruger små kopper til espresso og større til kaffe, er det nemt at skifte udløbet, så det passer til den rigtige kop. Juster også nemt og enkelt kaffestyrken i My Choice menuen. En af maskinens klare fordele er, at du kan brygge to kopper kaffe eller espresso på samme tid. Det går hurtigt, og I kan nyde hver jeres kop kaffe sammen på samme tid.

Produktdetaljer:

 • Mål på maskinen: dybde: 43,3 cm, højde: 37,1 cm og bredde: 24,6 cm.
 • Effekt: 1500 watt
 • Bønnebeholder med plads til 275 gram
 • Vandbeholder med en kapacitet på 1,8 liter
Det kan vi lide:
 • Mælkeskumme
 • Juster kaffestyrke og mængde i My Coffee Choice menuen
 • Indbygget kaffekværn

DeLonghi ECAM21.117.B – din personlige kop espresso

DeLonghis fuldautomatiske espressomaskine har i 2019 vundet testen hos det svenske testmagasin Råd og Rön. Det er en espressomaskine, du kan justere og tilpasse, så du får din kop espresso eller almindelig kaffe præcis, som du kan lide den. Den er kendt for at brygge espresso og kaffe med god fyldighed og aroma med en perfekt temperatur på den færdigbryggede kaffe.

Derfor skal du vælge DeLonghi ECAM21.117.B

Du skal vælge DeLonghis fuldautomatiske espressomaskine, fordi den kan brygge din yndlingskaffe, som du selv indstiller. Maskinen kan kværne din kaffe på 13 niveauer, hvilket giver dig rig mulighed for at prøve dig frem og finde den brygning, du bedst kan lide. Du kan desuden indstille den til tre temperaturer, tilpasse aroma og vand- og kaffemængde. Hvis du er til mælk i din kaffe, er espressomaskinen udstyret med en mælkeskummer, der giver en fyldig mælk i din kaffe.

Den er en lille og kompakt maskine, som ikke tager meget plads på køkkenbordet. Selvom den er lille og kompakt, skal du ikke tage fejl af dens motorkraft. Den leverer samme kraft, uanset om du brygger en eller to kopper kaffe samtidig, og når den gør det, er det relativt støjfrit.

Maskinen fra DeLonghi er nem at gøre ren, da den har et indbygget afkalknings-, rengørings- og skylleprogram. Den daglige rengøring klarer maskinen selv, og du skal kun af og til rengøre den manuelt.

Produktdetaljer

 • Maskinens mål: 24 cm bred og 24 cm høj
 • Vægt: 9 kg
 • Rengørings- og afkalkningsprogram
 • Bønnebeholder kapacitet: 250 gram.
Det kan vi lide:
 • Kompakt espressomaskine
 • Mulighed for at tilpasse sin espresso og kaffe til dig
 • Støjfri

DeLonghi ECAM 44.660.B – espressomaskine til dig der drikker meget kaffe

Sammen med DeLonghi ECAM21.117.B har denne maskine fået en delt førsteplads af svenske Råd og Rön i testen af espressomaskiner 2019. Det er en stor espressomaskine med plads til 400 gram bønner og hele 2 liter vand. Det er den oplagte espressomaskine til dig, der drikker meget kaffe, og som ikke kan få nok.

Derfor skal du vælge DeLonghis ECAM 44.660.B

Dette er en espressomaskine, som du skal købe, hvis du elsker kaffe og meget af det. Den er god til den store familie eller til dig, der har hjemmekontor, hvor kaffe er tiltrængt i løbet af hele dagen. Modellen er lidt dyrere end DeLonghi ECAM 21.177.B, hvilket primært skyldes, at beholderne til vand og bønner er større i denne model. Espressomaskinens display er nemt at bruge, og du kan hurtigt brygge din yndlings kop kaffe. På maskinens display kan du nemt vælge mellem typer af kaffe, og generelt scorer dens brugervenlighed højt i testen i 2019.

Rengøring er nemt og foregår automatisk med maskinens afkalknings-, rengørings- og skylleprogram. Du slipper ligesom ved DeLonghis model ovenfor for den daglige rengøring, men skal blot rengøre den manuelt af og til.

Produktdetaljer

 • Mål: Bredde: 26 cm, dybde: 46 cm og højde: 36 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Bønnebeholders kapacitet: 400 gram
 • Kapacitet af vandbeholder: 2 liter
Det kan vi lide:
 • Plads til 2 liter vand og 400 gram bønner
 • Automatisk rengøringsprogram
 • Nemt og overskueligt display

Sage the Oracle espressomaskine – Espressomaskine til kaffenørden

I 2015 kårede Berlingske Tidende denne maskine som årets bedste espressomaskine, og derudover kan den prale af at være en af verdens bedste. Det er en espressomaskine til dig, der elsker at nørde kaffe og espresso, og som enten gerne vil følge med i eller have en finger med i alle brygningens processer.

Derfor skal du vælge Sage the Oracle espressomaskine

Hvis du er en ægte kaffenørd, som synes, at alle processer i brygningen af den perfekte kop espresso er interessant at følge med i, skal du vælge en Sage the Oracle espressomaskine. Det er en maskine, som brygger den perfekte kop espresso, og har øje for alle smagsnuancer og aromaer. Med Sage the Oracle får du en kop kaffe, som du får den på en god kaffebar. Maskinens design leder da også tankerne hen på en kaffebar, og den signalerer en vis grad af professionalisme og kærlighed til kaffekunsten.

På maskinens display kan du hele tiden følge med i brygningens proces, og den er generelt nem og simpel at betjene, selvom den kan se avanceret ud. Maskinen har integreret mælkeskummer, som kan give din espresso en fyldig konsistens. Maskinen fylder mere på køkkenbordet end de øvrige modeller, og med en vægt på 20 kilo er den væsentlig tungere.

Produktdetaljer

 • Mål: højde: 45,5 cm, bredde: 37,5 cm og dybde: 37 cm.
 • Vægt: 20 kg
 • Kaffebeholder kapacitet: 250 gram
 • Vandbeholder: 2,5 liter
 • Materiale: stål
Det kan vi lide:
 • Du er med i hele processen
 • Perfekt brygning
 • Design som var du på en kaffebar

Siemens espressomaskine TI923309RW – Kaffemaskinen der husker for dig

Med denne Siemens TI923309RW espressomaskine har du mulighed for at brygge hele to kopper kaffe eller espresso på én gang, så I kan nyde en kop kaffe samtidig. Maskinen kan huske op til 6 brugerprofiler, så man aldrig er i tvivl om, hvad man selv eller ens partner ønsker at drikke.

Derfor skal du vælge Siemens espressomaskine TI923309RW

Denne Siemens TI923309RW espressomaskine er en støjsvag model, der sikrer, at det ikke larmer for meget at brygge en kop kaffe for eksempel tidligt om morgenen, når alle andre i huset sover. Har man gæster på besøg, vil al snak heller ikke afbrydes, når der skal brygges kaffe til kagen.

der kan brygge den perfekte kop kaffe eller espresso til dig hver eneste gang lige efter din smag. Dette netop, fordi den er udviklet med en helt særlig teknologi, der gør, at den kan huske helt op til 6 brugerprofiler, så dine yndlingsindstillinger altid er gemt og sørger for, at du får din yndlings kop kaffe hver eneste gang. Med den indbyggede mælkeskummer kan du nemt og ubesværet få den fuldendte kaffeoplevelse.

Den er designet i et moderne og tidsløst design, som gør, at den passer ind i alle hjem og køkkener. Den udstråler luksus med sit elegante og stilfulde design, som afspejler sig i den kaffe, den brygger. Med maskinens fuldautomatiske autoMilk clean rensningsprogram behøver du heller ikke tænker meget over rengøring.

Produktdetaljer:

 • Mål: Højde 47 cm / Bredde 29,9 cm / Dybde 39,2 cm
 • Vægt: 11,5 kg
 • Bønnebeholder: 290 gram
 • Vandbeholder: 2,3 liter
 • Mælkebeholder: 0,7 liter
Det kan vi lide:
 • Støjsvag espressomaskine
 • Husker op til 6 brugerprofiler
 • Fuldautomatisk rensning med autoMilk clean

Melitta caffeo varianza – en espressomaskine med 10 kaffevariationer

Har du mange kaffefavoritter, og vil du gerne kunne brygge dem alle derhjemme i køkkenet, er Melitta caffeo varianza den oplagte espressomaskine. Maskinen, som kan brygge 10 forskellige varianter af kaffe, er testvinder hos tyske Stiftung Warentest.

Derfor skal du vælge Melitta caffeo varianza espressomaskine

Du skal vælge en Melitta caffeo varianza espressomaskine, hvis du elsker forskellige varianter af kaffe og ikke vil undvære nogle af dem. Du har mulighed for at tilpasse kaffen til netop din smag, så din kaffe bliver præcis, som du kan lide den. Du kan blandt andet bestemme, hvordan bønnerne skal kværnes og hvor meget vand, du vil have i din espresso. På den måde kan du styre styrken på kaffe.

En af de helt klare fordele ved Melitta caffeo varianza er dens My Bean Select funktion. Det er en funktion, som gør det muligt for dig at tilsætte en anden slags bønner end dem, som allerede er i maskinen. Det foregår gennem tragt, hvor du tilfører de bønner, du vil bruge og derefter ved maskinen, at den næste kop skal brygges fra denne tragt. Det gør det muligt blandt andet at brygge koffeinfri kaffe.

På trods af dens mange smagsmuligheder får den ros for at være nem at benytte. Den er desuden relativt vedligeholdesfri, og med dens automatiske rense- og afkalkningsprogram er den nem at gøre og holde ren.

Produktdetaljer

 • Mål: højde: 40,5 cm, bredde: 25,3 cm og dybde: 38 cm.
 • Vægt: 11,8 kg
 • Kaffebeholder: 125 gram
 • Vandbeholder: 1,2 liter
 • Mælkeskummer
Det kan vi lide:
 • 10 varianter af kaffe
 • My Bean Select
 • Rense- og afkalkningsprogram som gør den nem at rengøre

Jura E8 Platin – et væld af kaffe for enhver smag

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Jura E8 Platin har hele 12 smagsvarianter af kaffe, som maskinen på et snuptag kan brygge til dig. Du behøver ikke længere tage på café for at blive præsenteret for et stort udvalg af kaffevarianter, og derfor er det heller ikke uden grund at Jura E8 er blevet testvinder hos tyske Stiftung Warentest.

Derfor skal du vælge Jura E8 Platin

Hele 12 kaffevarianter i én og samme maskine er testens maksimum for varianter i én maskine, og hvis du ikke bare har én kaffefavorit men flere, er det en god espressomaskine til dig. Jura E8 Platin er storebror til den tidligere nævnte Jura E6. Jura E8 har præcis de samme funktioner som Jura E6 bare i en nyere og opgraderet udgave. Den kan lige lidt mere, og især de mange kaffevarianter adskiller den fra lillebroren. Med espressomaskinens Pulse Extraction Processes får du den bedste espresso, du kan tænke dig. Systemet giver en længere ekstraktionstid, som betyder, at vandet pumpes gennem kaffen, hvilket giver den ultimative espressooplevelse.

Maskinen er generelt rigtig brugervenlig, og på trods af dens 12 forskellige kaffevarianter er den enkel at bruge og navigere i. Med et enkelt tryk på maskinens touch display kan du vælge netop den kaffe, du ønsker og ganske kort tid efter, er den brygget.

Produktdetaljer

 • Mål: højde: 35,1 cm, bredde: 28 cm og dybde: 43,9 cm
 • Vægt: 9,8 kg
 • Automatisk rense- og afkalkningsprogram
 • Bønnekapacitet: 280 gram
 • Vandkapacitet: 1,9 liter
Det kan vi lide:
 • 12 kaffevarianter
 • Pulse Extraction Processes
 • Brugervenligt display

Melitta caffeo solo & perfect milk – kompakt espressomaskine uden kompromiser

Melitta caffeo solo & perfect milk er en lille og kompakt espressomaskine, som passer ind i ethvert køkken og kaffehjerte. Selvom den er kompakt, har den scoret gode point og præsteret godt i tests hos blandt andre tyske Råd og Rön. Prisen på denne maskine er i den lavere ende sammenlignet med de øvrige maskiner, men du får en god maskine, som laver god kaffe og endda op til to kopper ad gangen.

Derfor skal du vælge Melitta caffeo solo & perfect milk

Den lille og kompakte espressomaskine er perfekt til dig, der ikke har så meget plads, men som stadig ønsker kaffe af høj kvalitet. Det er en fuldautomatisk espressomaskine, som kan tilpasse kaffen præcis til dine ønsker. Med Melittas bud på en god espressomaskine kan du vælge den kaffestyrke, du ønsker, og den temperatur du bedst kan lide. Med denne maskine kan du brygge to kopper ad gangen, og du kan tilpasse kaffeudløbet til dine kopper. Du kan endda tilpasse mængden af mælkeskum ved at betjene en drejeknap, der er placeret over kaffens udløb. Det er en enkel maskine, som er nem at betjene, og giver dig en god kaffeoplevelse, præcis som du kan lide den.

Produktdetaljer

 • Mål: højde: 32,5 cm, bredde: 20 cm, dybde: 45,5 cm
 • Vægt: 8,10 kg
 • Rengøringsprogram
 • Funktion til varmt vand
Det kan vi lide:
 • Lille og kompakt
 • Tilpas kaffen til dig
 • Justerbar kophøjde

Råd til at vælge en god espressomaskine

Det kan være svært at vælge den helt rigtige espressomaskine, men ikke desto mindre er der nogle ting, som du bør overveje, inden du vælger.

Pris

Pris er en væsentlig faktor, og du kan få espressomaskiner i alle prisklasser. Det er ikke altid at kvalitet og prisniveau går hånd i hånd, hvilket også kan ses i testen fra 2019, hvor det ikke altid er de dyreste maskiner, der er de bedste. Du skal gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på en espressomaskine, men også have kvaliteten for øje.

Hvad skal den kunne?

Nogle af de testede maskiner kan brygge op til 12 kaffevarianter, mens andre kan brygge tre. Det er individuelt, hvor mange varianter du ønsker, men det bør du gøre op med dig selv, inden du vælger en maskine. Hvis du altid drikker de samme to varianter, er det muligvis ikke nødvendigt med 10-12 varianter.

Størrelse

Der er stor forskel på, hvor meget de enkelte espressomaskiner fylder. Har du meget eller lidt plads på køkkenbordet, og har du lyst til at den skal tage plads og fylde? Nogle modeller er storslåede og i et eksklusivt design, mens andre er mere kompakte og diskrete af udseende. En maskine med mange funktioner, som for eksempel mælkeskummer og plads til to kopper, fylder typisk mere end en med færre funktioner.

Kværn og smag

Nogle espressomaskiner har en indbygget kaffekværn, mens andre ikke har. Du bør altid overveje, om en kværn er noget, du har brug for. Det kan dog nævnes, at en kværn har stor betydning for, hvordan den færdigbryggede kaffe smager, og typisk vil din kaffe blive bedre med en indbygget kværn.

Forskel på espresso og almindelig kaffe

Den grundlæggende forskel på espresso og almindelig kaffe, som oftest betegnes som filterkaffe, er at de bønner, som bruges til espresso, er finere kværnet. Det kræver desuden en espressomaskine at lave espresso, mens almindelig kaffe kan brygges på forskellig vis. Espresso er generelt tykkere i konsistensen og skarpere i smagen end almindelig kaffe.

Bonus tip: Afkalkning af espressomaskine

Når du køber en espressomaskine, vil der ofte medfølge et afkalkningsmiddel, eller du vil blive tilbudt at købe et fra producenten. Du kan nøjes med at afkalke din espressomaskine med almindelige husholdningsmidler som husholdningseddike eller citronsyre, som ofte virker ligeså godt. Du blander 1 del eddike med 1 del vand eller 1 spsk. citronsyre med 1 liter vand og kører det igennem maskinen. Det er vigtigt, at du efterfølgende kører maskinen igennem med kogende vand for at rense den helt.

Testkilder

For at kunne udarbejde den store espressomaskine test 2019 har vi læst en række test af espressomaskiner fra de seneste år.

Forbrugerrådet Tænk

Tænk har fra 2016 til 2018 testet i alt 38 espressomaskine på det danske marked. Her var 30 automatiske maskiner mens 8 var manuelle. Tænk har testet alle produkterne ud fra kriterierne: kvalitet af espressoen og mælkeskum, brugervenlighed, temperatur, energi- og tidsforbrug og  ensartethed når der brygges to kopper samtidigt.

Råd og Rön

Svenske Råd og Rön har fra 2014 til 2017 testet 51 espressomaskiner. Et testpanel på 20 personer har testet samtlige maskiner og givet dem en bedømmelse. De har bedømt hvert produkt ud fra espressoens aroma, fyldighed og crema, temperatur og på hvor nem maskinen er at rengøre.

Berlingske

I januar 2016 testede en forbruger og en ekspert fem espressomaskiner for avisen Berlingske. Maskinerne blev bedømt på brugervenlighed, smag og design, hvor ud fra hver maskine fik et antal stjerne fra 1 til 5.

Stiftung Warentest

Den tyske forbrugsorganisation Stiftung Warentest testede i 2018 50 espressomaskiner. De testede hver maskine på brugervenlighed, smag, rengøring, energiforbrug og designet for derefter at rangere maskinerne.

Konklusion

Vi har nu været igennem otte tests af espressomaskiner, og det kan konkluderes, at Sage the Oracle klarer sig klart bedst-i-test, mens Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er bedst-til-prisen. Sage the Oracle er til dig, der elsker hele brygningsprocessen i espresso, og som vil have den perfekte kop espresso hver gang. Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er derimod en billigere model, som passer godt ind i et mindre køkken. Den skal du købe, fordi den er lille og kompakt, men stadig kan brygge en god espresso efter dine ønsker. Hvis du drikker meget kaffe, skal du vælge DeLonghi ECAM 44.660.B. Det er testens klart største model med plads til hele 400 gram bønner og 2 liter vand. Med den kan du brygge lækker espresso hele dagen.