Fjerkræsaks – Sammenligning af de bedste fjerkræsaks! (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

Fiskars, Fjerkræsaks softtouch 25 cm

Fiskars fjerkræsaks er rigtig effektiv og har stærke skær til flåning, klipning og partering af fjerkræ og vildt. Fjerkræsaksens krumme og profilerede blade gør det nemt at klippe i fjersky og vildt. Uanset om du…

1
bedste fjerkræsaks i test

Fiskars, Fjerkræsaks softtouch 25 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du tit droppet at lave en hel kylling, fordi du synes det er for besværligt og du ikke kan overskue at skulle skære den op? Så er en fjerkræsaks det du har brug for. Den gør hele arbejdet meget nemmere, da den er lavet specielt til at klippe, partere og flå den hele kylling op. Vi har gjort forarbejdet for dig og testet de bedste fjerkræsakse, så du kan finde den, der passer til dig og dit behov, i vores fjerkræsakse test.

Du får ligeledes en guide til hvordan du bruger den saksen og en forklaring på hvorfor den er så meget bedre end almindelige sakse samt hvordan du vedligeholder den sammen med dine yndlings knive.

Fiskars, Fjerkræsaks softtouch 25 cm

bedste fjerkræsaks i test

Detaljeret gennemgang

Fiskars fjerkræsaks er rigtig effektiv og har stærke skær til flåning, klipning og partering af fjerkræ og vildt. Fjerkræsaksens krumme og profilerede blade gør det nemt at klippe i fjersky og vildt. Uanset om du er højre- eller venstrehåndet, så kan du bruge denne saks, da soft-grip håndtagene er designet til begge hænder.

Saksens fingerbøjlehåndtag er praktisk at bruge i arbejdet. Du betjener låsemakanismen med tommelfingeren og så har den en justerbar bladspænding.

Fjerkræsaksen måler 25 centimeter og vejer 200 gram. Klippebladene er af råstfrit stål og har et behageligt softtouch håndtag, som giver dig maksimal kontrol over saksen. Fjerkræsaksen tåler desuden, at blive vasket i opvaskemaskinen

Guide

Derfor er en fjerkræsaks rigtig god til at klippe fjerkræ

En fjerkræsaks er et fremragende redskab i dit køkken, hvis du elsker at servere fjerkræ til middagsselskabet. Det kan være en hård kamp at skulle klippe, partere og flå det hele fjerkræ med en almindelig køkkensaks og det kan være yderst farligt at gå i krig med en køkkenkniv. En fjerkræsaks er derimod, lavet til at klippe et fjerkræ med knogler og ben i, og det gør den ekstra stærk i forhold til almindelige sakse. Desuden er fjerkræsaksen også designet specielt i en bestemt størrelse og form af håndtagene. Håndtagene på almindelige sakse er lige store og symetriske, og bladende har normalt en længde på cirka 15 centimeter eller mindre. Fjerkræsakses blade er ofte 15 centimeter eller længere, hvor at selve håndtagene er større og mere aflange i formen.

Sådan bruger du din fjerkræsaks

Det kan være svært at overskue, når man skal til at ordne en hel kylling, men det er her fjerkræsaksen gør arbejdet meget nemmere for dig. Du bruger fjerkræsaksen til at klippe den hele kylling på følgende måde:

  1. Start med at lade kyllingen hvile i 15 minutters tid efter den er kommet ud af ovnen.
  2. Du starter med at skære ned mellem lår og bryset på kyllingen. Skær derefter lårene af og del dem i over- og underlår.
  3. Skær så vingerne af ved at skære ned i leddet mellem bryst og vingen.
  4. Læg derefter kyllingen på ryggen og skær ned langs brystbenet i midten. Frigør så brystkødet fra skroget.
  5. Til sidst, deler du brystfileterne i to på midten, og anret så det hele på et stort fad og servér med det samme.

Vedligeholdelse af dine knive og sakse

Udover en skarp fjerkræsaks, skal der også en rigtig god og skarp kniv til at klare resten af arbejdet, efter at du har parteret fjerkræet. Så for at gøre kokkereringen af den perfekte kylling, kalkun, gås, and, og så videre, har du også brug for den bedste og mest effektive kniv og den kan du finde i vores kokkekniv test.

At bruge sløve knive til din madlavning, kan faktisk være rigtig farligt, da den kan skride fra dig eller, hvis du lægger for hårdt pres på den kan den skære forkert og i værste fald gå ud over en finger eller to. Det er vigtigt at vedligeholde knivene og sørge for de altid er skarpe og nemt skærer gennem madvarene. Med et godt stygestål, kan du vedligeholde dine knive, så de holder sig så optimale som muligt og ligeledes holder i længere tid. Vi har lavet en test over de bedste strygestål, så du kan holde din og din families sikkerhed i top. Når du har brugt dine knive, eller sakse, giver du dem lige en hurtig omgang med strygestålet, hver anden eller tredje gang, du bruger dem.

Andre ting du kan gøre for at vedlige holde dine knive og sakse, er at have dem hængende på en knivmagnet, have den stående i en knivblok eller placer dem enkeltvis i en skuffe, så de ikke slider på hinanden i en rodet skuffe.

Det er også en god idé at slibe dine knive og stål, men de kræver forskellige metoder, alt efter hvilke slags de er. Så det er vigtigt, at du sætter dig ind i hvordan de skal slibes. Du kan ofte finde det i vejledningen, der følger med, når du køber knive og stål.

Du bør desuden undgår at lade dine knive og stål ligge våde eller beskidte i længere tid. Dette kan nemlig resultere i korrosion, hvilket betyder, at metallerne bliver nedbrudt af luften eller vandet, og det påvirker farven.

Skal du ikke bruge dine knive og stål i et langt stykke tid, så er det en fordel at pakke dem ind i avispapir eller i et tørt viskestykke, og opbevare dem et tørt sted.

Sørg for kun at bruge knivene og stålet til det de er beregnet til. Eksempelvis, fjerdkræsaksen til fjerkræet, pizzakniven til pizzaen, brødkniven til brød, og så videre.

Du må om ingen omstændigheder bruge dine knive og stål til at skære i skaldyr, frosne fødevare, eller bare fødevare der er rigtig hårde. Helt generelt, må du aldrig bruge voldsomme kræfter, når du skærer med dine knive eller klipper med dit stål, da knivbladende tager meget skade af det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×