Fjerkræsaks – Sammenligning af de bedste fjerkræsaks! (2022)

1
Fiskars, Fjerkræsaks softtouch 25 cm

Fiskars fjerkræsaks er rigtig effektiv og har stærke skær til flåning, klipning og partering af fjerkræ og vildt. Fjerkræsaksens krumme og profilerede blade gør det nemt at klippe i fjersky og vildt. Uanset om du er højre- eller venstrehåndet, så kan du bruge denne saks, da soft-grip håndtagene er designet til begge hænder. Saksens fingerbøjlehåndtag er praktisk at bruge i arbejdet. Du betjener låsemakanismen med tommelfingeren og så har den en justerbar bladspænding. Fjerkræsaksen måler…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Fiskars, Fjerkræsaks softtouch 25 cm 167 DKK happii.dk
Zwilling Fjerkræsaks 179 DKK Coop.dk
Gefu Fjerkræsaks G12610
Satake Fjerkræsaks
Zwilling Fjerkræsaks 25,5 cm
Zwilling Fjerkræsaks 25,5 cm 199,95 DKK Kop&Kande

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du tit droppet at lave en hel kylling, fordi du synes det er for besværligt og du ikke kan overskue at skulle skære den op? Så er en fjerkræsaks det du har brug for. Den gør hele arbejdet meget nemmere, da den er lavet specielt til at klippe, partere og flå den hele kylling op. Vi har gjort forarbejdet for dig og testet de bedste fjerkræsakse, så du kan finde den, der passer til dig og dit behov, i vores fjerkræsakse test.

Du får ligeledes en guide til hvordan du bruger den saksen og en forklaring på hvorfor den er så meget bedre end almindelige sakse samt hvordan du vedligeholder den sammen med dine yndlings knive.

Fiskars, Fjerkræsaks softtouch 25 cm – bedste fjerkræsaks i test

Fiskars fjerkræsaks er rigtig effektiv og har stærke skær til flåning, klipning og partering af fjerkræ og vildt. Fjerkræsaksens krumme og profilerede blade gør det nemt at klippe i fjersky og vildt. Uanset om du er højre- eller venstrehåndet, så kan du bruge denne saks, da soft-grip håndtagene er designet til begge hænder.

Saksens fingerbøjlehåndtag er praktisk at bruge i arbejdet. Du betjener låsemakanismen med tommelfingeren og så har den en justerbar bladspænding.

Fjerkræsaksen måler 25 centimeter og vejer 200 gram. Klippebladene er af råstfrit stål og har et behageligt softtouch håndtag, som giver dig maksimal kontrol over saksen. Fjerkræsaksen tåler desuden, at blive vasket i opvaskemaskinen

Zwilling Fjerkræsaks – smart fjerkræsaks med benknuser

Den smarte fjerkræsaks fra Zwilling er designet specielt til at partere, klippe og flå fjerkræ med. Saksen har et nyudviklet greb, som er utrolig nem og behagelig at arbejde med.

Den har derudover også en benknuser, som nemt og ubesværet separerer knogler, vinger og led. De takkede skær sikrer, at saksen ikke skrider imens du gør arbejdet.

Denne fjerkræsaks er altså et uundværligt redskab for dig, som ofte laver mad med fjerkræ.

Zwilling fjerkræsaks har en længde på 23,5 centimeter og vejer 490 gram.

Derudover, er hele fjerkræsaksen lavet af rustfritstål og kan skilles ad, hvilket gør den utrolig nem at rengøre. Den er yderst stærk og robust, da saksen er smedet. Udover at være rigtig effektiv, går du ikke på kompromis med designet, da saksen er fantastisk flot og moderne, og vil passe perfekt ind i ethvert køkken.

Gefu Fjerkræsaks G12610 – Utrolig skarp og brugervenlig fjerkræsaks

Gefu Fjerkræsaks G12610 er en saks i rustfrit stål, der er yderst holdbar. Gefu er et tysk mærke, der især er kendt for sine skræl og skær-produkter, som gør madlavningen sjov og let som en leg. Gefu går op i funktionalitet og vægter især kvalitet og brugervenlighed. Designet på denne fjerkræsaks G1260 med det stærke stål og den buede ergonomiske form, gør saksen utrolig nem at håndtere, og den gør klipningen af fjerkræ i madlavningen nemt og ubesværet.

Saksens rustfrie blade holder sig skarpe længe, således man altid er sikret at kunne klippe igennem fjerkræ. Den har et enkelt og stilrent design, og den kan nemt skilles ad, så den kan rengøres ordentligt. Der medfølger en fjeder, som gør arbejdet let og problemfrit.

Satake Fjerkræsaks – fjerkræsaks til både højre- og venstrehåndede

Fjerkræsaksen fra Satake er en stærk og robust saks, da den er produceret i stærkt, rustfrit stål. Den er dermed fremragende til at klippe fjerkræets knogler over.

Saksen er designet til at du kan bruge den uanset om du er højrehåndet eller venstrehåndet, uden du går på kompromis med håndterbarheden. Desuden kan du skille saksen ad, så den er nemmere at gøre ren, hvilket du med fordel kan gøre i opvaskemaskinen.

Zwilling Fjerkræsaks 25,5 cm – fjerkræsaks med god holdbarhed

Hvis du ønsker at gøre det nemt at servere en hel kylling for dine gæster eller familien, så er Zwilling fjerkræsaks, på 25,5 centimeter, lige noget for dig. Denne saks er fremstillet i rustfrit stål med en rigtig god hårdhed, som betyder at saksen har en ultimativ holdbarhed.

Fjerkræsaksen fra Zwilling har, derudover, et ergodynamisk håndtag, som gør gør den yderst nem at håndtere og kontrollere, når du skal klippe, flå eller partere dit fjerkræ, uden noget besvær.

Et køb fra tyske Zwilling kan du aldrig fortryde, da deres fokus er på at være de bedste og du er derfor sikret god kvalitet uanset hvad.

Derfor er en fjerkræsaks rigtig god til at klippe fjerkræ

En fjerkræsaks er et fremragende redskab i dit køkken, hvis du elsker at servere fjerkræ til middagsselskabet. Det kan være en hård kamp at skulle klippe, partere og flå det hele fjerkræ med en almindelig køkkensaks og det kan være yderst farligt at gå i krig med en køkkenkniv. En fjerkræsaks er derimod, lavet til at klippe et fjerkræ med knogler og ben i, og det gør den ekstra stærk i forhold til almindelige sakse. Desuden er fjerkræsaksen også designet specielt i en bestemt størrelse og form af håndtagene. Håndtagene på almindelige sakse er lige store og symetriske, og bladende har normalt en længde på cirka 15 centimeter eller mindre. Fjerkræsakses blade er ofte 15 centimeter eller længere, hvor at selve håndtagene er større og mere aflange i formen.

Sådan bruger du din fjerkræsaks

Det kan være svært at overskue, når man skal til at ordne en hel kylling, men det er her fjerkræsaksen gør arbejdet meget nemmere for dig. Du bruger fjerkræsaksen til at klippe den hele kylling på følgende måde:

  1. Start med at lade kyllingen hvile i 15 minutters tid efter den er kommet ud af ovnen.
  2. Du starter med at skære ned mellem lår og bryset på kyllingen. Skær derefter lårene af og del dem i over- og underlår.
  3. Skær så vingerne af ved at skære ned i leddet mellem bryst og vingen.
  4. Læg derefter kyllingen på ryggen og skær ned langs brystbenet i midten. Frigør så brystkødet fra skroget.
  5. Til sidst, deler du brystfileterne i to på midten, og anret så det hele på et stort fad og servér med det samme.

Vedligeholdelse af dine knive og sakse

Udover en skarp fjerkræsaks, skal der også en rigtig god og skarp kniv til at klare resten af arbejdet, efter at du har parteret fjerkræet. Så for at gøre kokkereringen af den perfekte kylling, kalkun, gås, and, og så videre, har du også brug for den bedste og mest effektive kniv og den kan du finde i vores kokkekniv test.

At bruge sløve knive til din madlavning, kan faktisk være rigtig farligt, da den kan skride fra dig eller, hvis du lægger for hårdt pres på den kan den skære forkert og i værste fald gå ud over en finger eller to. Det er vigtigt at vedligeholde knivene og sørge for de altid er skarpe og nemt skærer gennem madvarene. Med et godt stygestål, kan du vedligeholde dine knive, så de holder sig så optimale som muligt og ligeledes holder i længere tid. Vi har lavet en test over de bedste strygestål, så du kan holde din og din families sikkerhed i top. Når du har brugt dine knive, eller sakse, giver du dem lige en hurtig omgang med strygestålet, hver anden eller tredje gang, du bruger dem.

Andre ting du kan gøre for at vedlige holde dine knive og sakse, er at have dem hængende på en knivmagnet, have den stående i en knivblok eller placer dem enkeltvis i en skuffe, så de ikke slider på hinanden i en rodet skuffe.

Det er også en god idé at slibe dine knive og stål, men de kræver forskellige metoder, alt efter hvilke slags de er. Så det er vigtigt, at du sætter dig ind i hvordan de skal slibes. Du kan ofte finde det i vejledningen, der følger med, når du køber knive og stål.

Du bør desuden undgår at lade dine knive og stål ligge våde eller beskidte i længere tid. Dette kan nemlig resultere i korrosion, hvilket betyder, at metallerne bliver nedbrudt af luften eller vandet, og det påvirker farven.

Skal du ikke bruge dine knive og stål i et langt stykke tid, så er det en fordel at pakke dem ind i avispapir eller i et tørt viskestykke, og opbevare dem et tørt sted.

Sørg for kun at bruge knivene og stålet til det de er beregnet til. Eksempelvis, fjerdkræsaksen til fjerkræet, pizzakniven til pizzaen, brødkniven til brød, og så videre.

Du må om ingen omstændigheder bruge dine knive og stål til at skære i skaldyr, frosne fødevare, eller bare fødevare der er rigtig hårde. Helt generelt, må du aldrig bruge voldsomme kræfter, når du skærer med dine knive eller klipper med dit stål, da knivbladende tager meget skade af det.