Frugtpresser – Den bedste frugtpresser 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Tectake Mekanisk frugtpresser 12L
TESTVINDER

Tectake Mekanisk frugtpresser 12L

Tectake manuel frugtpresser er mekanisk og presser frugten ved håndkraft med en skruepresse. Den er fremstillet i et fint retro design i træ, der leder tankerne mod svundne tider. Med den frugtpresser kan du ikke…

Tectake Mekanisk frugtpresser 12L 1
Bedst i test

Tectake Mekanisk frugtpresser 12L

Grouw Frugt- og bærpresser 3
Bedste premium valg

Grouw Frugt- og bærpresser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en frugtpresser kan du presse din egen friske most med havens frugter. En skøn måde at bruge f.eks æbler på, hvis du har rigtig mange og ikke kan nå at spise dem. Men også en dejlig måde at forlænge de forskellige sæsoner på.

Det kan være en hyggelig efterårsaktivitet for hele familien at presse most fra jeres egen frugtavl med en frugtpresser. Råsafter er langt mere nærende end dem vi køber i butikkerne og så er det sjovt at vise børnene, hvor tingene kommer fra og hvor let man kan gøre det selv med det rette udstyr.

Vi har samlet 3 af de bedste frugtpressere på markedet lige nu, og sammenlignet deres fordele og ulemper.
I vores købsguide giver vi dig et par gode råd med på vejen og deler desuden al vores viden om frugtpressere, så du er godt rustet til at vælge den der passer til dig. For et hurtigt overblik kan du gå til vores sammenligningsmodel.

Tectake Mekanisk frugtpresser 12L

Bedst i test

Tectake Mekanisk frugtpresser 12L
Fordele
  • pros-icon.svg Kan bruges til mange forskellige slags frugt
  • pros-icon.svg Inklusiv presseklæde
  • pros-icon.svg Flot retro design i lyst træ og malet stål

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tectake Mekanisk frugtpresser

Tectake manuel frugtpresser er mekanisk og presser frugten ved håndkraft med en skruepresse. Den er fremstillet i et fint retro design i træ, der leder tankerne mod svundne tider.

Med den frugtpresser kan du ikke kun presse æbler til most, du kan også presse pærer og vindruer, så du kan lave både cider og vin.

Du kan også presse andre frugter, så det er i virkeligheden bare fantasien der sætter grænser for din fremstilling af lækker frisk juice.

Tectake frugtpresseren kommer med en praktisk fod med tud, hvor saften kan løbe fra. Dertil kommer den også med et presseklæde, der opsamler kerner og skræl fra frugten, så det er den rene saft der løber ud. Dette er også med til at lette rengøringen af saftpresseren efterfølgende, da der ikke sidder en masse små frugtstykker inde i pressen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Kan bruges til mange forskellige frugter
  • pros-icon.svg Inklusiv pressestof
  • pros-icon.svg Flot design i lyst træ

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tectake Mekanisk frugtpresser 6 L

Flot lille frugtpresser fra Tectake til 6L frugt. Modellen er mekanisk og fungerer ved et håndtag og en skruepresse, der langsomt presser saften ud af frugten.

Det medfølgende pressestof opsamler kerner og skræl, så saften bliver så ren som muligt.

Designet er flot i lyst træ med røde metaldetaljer, der giver et flot retro udseende.

Selvom frugtpressere er hyppigt brugt til hårde frugter som æbler og pærer, så behøver dit mosteri ikke at begrænse sig til dem. Tectake frugtpresser kan bruges til mange forskellige frugter, så du kan roligt slå dig løs, hvis du har lyst til at prøve andre frugtsafter.

Denne frugtpresser har en ydeevne på 6L ad gangen, hvilket vil være nok til mange men hvis du har mange frugter i haven du gerne vil lave til juice, så bør du overveje om 6L er nok.

Grouw Frugt- og bærpresser

Bedste premium valg

Grouw Frugt- og bærpresser
Fordele
  • pros-icon.svg Nem rengøring
  • pros-icon.svg Flot design
  • pros-icon.svg Kan rumme 18L på én gang
  • pros-icon.svg Inklusiv saftpose for lettere rengøring

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Grouw Frugtpresser

Maskinen fra Grouw er en flot og nem frugtpresser fremstillet i flot egetræ og rødmalet stål.

Den er super nem at betjene med en traditionel skruepresse. Blot ved at dreje på håndtaget presses frugterne til lækker frugtsaft.

Frugtpresseren giver et ca. udbytte på 50-70% af den frugt du presser, og du kan presse både æbler, pærer, vindruer og bær, så du kan lave lige den saft du ønsker.

Frugtpresseren har en kapacitet på hele 18 L, så der kan laves rigtig meget juice på én gang.

Bemærk at hvis du vil presse hårde frugter, så kræver det at du køber en frugtkværn, der kan kværne frugten til passende stykker inden du putter dem i frugtpresseren.

Guide

Sådan vælger du den bedste frugtpresser

Når du skal ud og investere i din næste frugtpresser til dit mosteri, så er der lidt overvejelser du bør gøre dig inden køb, for at sikre dig at du kommer hjem med den rette frugtpresser til dit og din families behov.

Størrelse

En af de overvejelser du bør gøre dig er, hvilken størrelse du skal købe presseren i til dit lille hjemme-mosteri. Hvis du har en stor familie og I drikker masser af den hjemmelavede most, så bør du selvfølgelig gå efter en af modellerne med en stor kapacitet. De mindre modeller kan sagtens producere lige så meget, men ikke på én gang, og derfor bliver arbejdsprocessen en del længere.

Hvad kan du lave med en frugtpresser?

Udover at lave din egen æblemost kan du også presse saft fra andre lækre typer af frugt og bær.

Den saft du presser fra frugterne kan du en enten drikke som den er men du kan også bruge den til fremstilling af andre dejlige drikke.

Hvorfor ikke prøve at lave cider med frugterne fra haven? Eller vin med egne druer? Kun fantasien sætter grænser for, hvilke juiceblandinger I finder på med jeres mostpresser.

Hvordan fungerer en frugtpresser?

I vores test har vi udelukkende manuelle frugtpressere med og de fungerer alle tre på samme måde. Frugten lægges ned i beholderen, hvorefter låget sættes på og skruepressen drejes langsomt nedad, så saften presses ud af frugten og løber ud gennem hældetuden og ned i den ønskede beholder.

Hvis du ønsker at lave forskellige blandinger er det lettest at presse én slags frugt ad gangen ned i skåle og derefter blande saften sammen på flasker. På denne måde kan du let  justere på smagen, så du sikrer dig at den bliver helt rigtig inden du kommer din juice på flasker.

Tilbehør

Når du skal købe en frugtpresser bør du også overveje, om du vil købe tilbehør til din presning.

Frugtmøllekværn

En af de vigtigste ting  er en såkaldt frugtmøllekværn. En sådan er faktisk en nødvendig anskaffelse for at få succes med frugpresseren, da hårde frugter som æble og pære skal være nedbrudt til mindre stykker for at kunne presses til juice i frugtpresseren.

Saftpose

Saftposer eller presseklæder er super smarte til at samle frugten og lette rengøringen af din pressemaskine. I de fleste tilfælde følger der en saftpose med i købet, når du køber en saftpresser men det er en god idé at købe en ekstra, hvis du vil lave meget juice.

Flasker

Patentflasker er geniale til at opbevare din friskpressede juice. Bare husk at skolde dem og evt. skylle dem indvendigt med atamon for at forbedre holdbarheden på din juice.

3 gode grunde til at drikke friskpresset juice

Hjemmelavet friskpresset frugtjuice er fyldt med vitaminer, mineraler og god energi. Modsat mange af den frugtjuicer man kan købe i butikkerne indeholder din hjemmelavede blanding ikke unødvendigt sukker eller andre tilsætningsstoffer.

Juice er sundt og godt for immunforsvaret

Et gammelt mundheld siger at ‘Et æble om dagen holder lægen væk’. Selvom det måske er en anelse sat på spidsen, så er der jo noget om snakken. Frugt er smækfyldt med sunde vitaminer, fibre og mineraler, som er gode for vores kroppe. Du kan nemt tilsætte lidt ekstra appelsin, hvis du fx er ved at blive forkølet eller give din juice en skud ingefær for et ekstra boost af gavnlige vitaminer.

Nej tak til E-numre

Når du presser din egen frugtjuice, ved du nøjagtig hvad der er i din juice. De fleste juicer i supermarkedet er tilsat forskellige ‘unødvendige’ stoffer afhængigt af variant. Det kan fx være sukker, et tilsætningsstof der bevarer en flot farve eller andre e-numre, der gør at juicen kan holde i længere tid efter åbning uden at blive dårlig.

Få dækket dit daglige behov uden at tygge dig igennem hele frugtskålen

Et glas friskpresset juice eller frugtsaft kan indeholde mange enkelt frugter på én gang og det er derfor lettere, at få dækket sit daglige indtag af frugt ved hjælp af juice.

Samtidig er indholdet af vitaminer højere, da din egen juice er friskere end den i butikken. Faktisk svinder indholdet af vitaminer ved iltning allerede når du skærer frugten ud, så jo hurtigere du drikker din juice, jo flere vitaminer vil du få med.

Hvis du ikke drikker din frugtjuice med det samme, så vil vitaminerne holde længere, hvis du sætter juicen på køl.

FAQ

Hvilken frugtpresser er bedst i test?

Den bedste frugtpresser i test er Tectake frugtpresser 12L. Denne frugtpresser udmærker sig ved at være nem at betjene, en god kapacitet og et flot design. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen.

Hvad er forskellen på en saftpresser og en frugtpresser?

En frugtpresser er mekanisk og fungerer ved at presse saften ud af den kværnede frugt. En elektrisk saftpresser har en saftslynge, der centrifugerer saften ud af frugten.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×