Grillbestik bedst i test – Det bedste grillbestik 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Raadvad Erica grillbestik 4
Det mest elegante grillbestik

Raadvad Erica grillbestik

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Endelig er sommeren kommet og det er på tide at finde den gamle weber, så du kan mæske dig i dejlig mad hele sommeren.
Hvis du også elsker saftige bøffer fra grillen, så stiller kødet nogle ekstra krav til bestikket. Især knivene og det er her et lækkert sæt grillbestik kommer ind i billedet.

I denne test har vi fundet de 4 bedste sæt grillbestik frem, som alle gør det til en fornøjelse at skære selv de tykkeste bøffer ud. Vi har gransket markedet og kommer godt omkring de forskellige fordele og ulemper, der måtte være ved sættene.

Hvis du mangler overblik kan du få det lige her i vores sammenligningstabel, mens vi i vores købsguide gør dig klogere på alt det du bør overveje inden købet af dit nye grillbestik.

Zwilling steak grillbestik

Bedste grillbestik

Fordele
 • pros-icon.svg Der medfølger en praktisk trææske til opbevaring
 • pros-icon.svg Bestikket kan tåle opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Fremstillet i rustfrit stål, der sikrer god holdbarhed
 • pros-icon.svg Elegant og moderne design
 • pros-icon.svg Bestikket har et ergonomisk greb i hånden

Detaljeret gennemgang

Dette Zwilling grillbestik er udført i rustfri stål, som både sikrer en god holdbarhed i mange år og giver et elegant og moderne udtryk.

Derfor skal du vælge Zwilling steak grillbestik

Dette sæt viser tydeligt at godt grillbestik ikke behøver at se rustikt ud. Sættet er udelukkende fremstillet af rustfrit stål, hvilket betyder at det kan tåle at blive rengjort i opvaskemaskinen efter brug. Dette gør det ekstra nemt at rengøre og praktisk at bruge, også til hverdag. Grillbestikket fra Zwilling ligger komfortabelt i hænderne og består af 12 dele. Med sættet følger også en praktisk rustik trææske for nem opbevaring.

Laguiole by Hâws steak knive

Bedste billige grillbestik

Fordele
 • pros-icon.svg Flotte og klassiske steakknive i rustfri stål med sort skaft
 • pros-icon.svg Kommer med en praktisk rustik æske
 • pros-icon.svg Fylder mindre end fulde sæt grillbestik da det kun er steakknive

Detaljeret gennemgang

De elegante og flotte laguiole steakknive vil pynte på ethvert spisebord. De er flot udført med skæfter i oliventræ, som både giver et rustikt og elegant udtryk på samme tid.

Derfor skal du vælge Laguiole by Hâws steak knive

Med disse skarpe Laguiole steakknive bliver det intet problem at skære gode og store bøffer ud, og de flotte træhåndtag ligger godt i hånden. Laguiole by Hâws steakknive bliver leveret i en fin, sort opbevaringsæske, som både gør det nemt at holde samling på knivene og som også gør dem til en oplagt gaveidé. Sættet indeholder 6 knive, og hvis de bliver behandlet ordentligt og vasket op i hånden, er det steakknive der kan holde i mange år.

Gense Old farmer classic XL steakkniv

Bedste premium grillbestik

Fordele
 • pros-icon.svg Størrelse XL som gør det nemt at bruge til store bøffer og burgere
 • pros-icon.svg Old farmer classic er rustikt grillbestik
 • pros-icon.svg Grillknive af høj kvalitet der kan holde i mange år

Detaljeret gennemgang

Gense Old farmer Classic XL steakknive er et oplagt bud, hvis kun det bedste er godt nok.

Derfor skal du vælge Gense Old farmer classic XL steakknive

Disse XL steakknive er de perfekte redskaber når der skal grill mad på bordet, om der bliver serveret en stor steak, en god hjemmelavet burger eller noget tredje, knivene her kan klare det hele og vil hurtigt blive et af dine mest uundværlige køkkenredskaber. Knivene har et godt greb med blade i rustfrit stål som sikrer langvarig skarphed og skaftet er lavet i poleret rosentræ, hvilket gør det både komfortabelt og flot at bruge. Der medfølger fire knive i sættet.

Raadvad Erica grillbestik

Det mest elegante grillbestik

Raadvad Erica grillbestik
Fordele
 • pros-icon.svg Tåler at blive vasket i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Et bestiksæt med 8 dele
 • pros-icon.svg Fremstillet i matpoleret rustfrit stål
 • pros-icon.svg Ligger godt i hånden

Detaljeret gennemgang

Dette meget elegante grillbestik er ét af de mest solgte i Danmark i prisgruppen og det forstår man jo godt når man både ser bestikket og derefter prisen.

Derfor skal du vælge Raadvad Erica grillbestik

Grillbestikket er udført i matpoleret rustfrit stål, hvilket giver det et flot mat udseende. Det matte udseende sikrer at man undgår fedtfingre på bestikket og så kan det samtidig tåle at blive vasket i opvaskemaskinen fordi det er i rent rustfrit stål.

Når man spiser grillmad er det vigtigt med en skarp kniv med skarpe tænder og det lever dette grillbestik til fulde op til. Med dette bestik ved hånden, er det er bare om at tænde op i grillen.

Guide

Sådan vælger du det bedste grillbestik

I det følgende vil vi gennemgå nogle af de vigtigste ting at være opmærksomme på når du skal købe nyt grillbestik.

Det rette grillbestik skal  kunne skære kødet uden problemer, for der findes næsten ikke noget værre end at sidde og save i en lækker bøf når man er sulten.

Men hvordan vælger man egentlig det rette grillbestik?

Nedenfor guider vi dig i nogle af de overvejelser der bør ligge til grund for dit valg af grillbestik.

Grillbestik skal ligge godt i hånden

Noget af det vigtigste når man skal vælge sit nye grillbestik, er at det passer til netop din hånd. Det gør en kæmpe forskel om håndtaget er behageligt at holde på, da det ellers kan føles ubehageligt og mere som en kamp end en fornøjelse at bruge.

Det bedste grillbestik handler altså i høj grad om at finde noget bestik man synes er rart at holde på, så du har et godt greb når du skal skære din mad ud.

Derfor anbefaler vi at du køber et sæt grillbestik med behagelige håndtag og selvfølgelig skarpe knive så det bare glider og du ikke behøver at koncentrere dig om andet end om hvor godt maden smager.

Hvor meget betyder designet?

Hvor meget designet af dit grillbestik betyder, afhænger meget af hvem du er. For nogen betyder det nærmest alt at æstetikken er i top og at bestikket pynter flot på bordet, og for andre er det funktionaliteten der er det vigtigste.

Når det kommer til brugen af grillbestikket er det designet på håndtaget der har størst betydning. Et ergonomisk design vil gøre bestikket lettere at holde på og sikre et godt greb, så det er lettere for dig at skære maden ud.

Skal man vælge et sæt grillbestik med både knive og gafler eller kun knivene?

Om man synes at det bedste grillbestik er et fuldt sæt grillbestik, altså med både knive og gafler eller om det er fint bare med steakknive, er en smagssag. Nogle foretrækker at man kan dække bord med både knive og gafler og for andre betyder det kun noget at steak kniven er skarp og kan bruges til al slags kød. Det bedste grillbestik er det der opfylder netop dine behov og som selvfølgelig indeholder skarpe knive med skarpe tænder, om det så kommer fra wmf, Raadvad eller noget tredje betyder mindre.

Hvor mange dele skal man bruge?

Èn af de ting du skal overveje inden du køber et sæt grillbestik er hvor mange dele du skal bruge, skal du kunne have hele familien på besøg til bøffer, eller er det nok med fx to knive, grill bestik findes i mange forskellige variationer, så det er er smart at gøre sig klart hvad ens behov er og hvor mange dele man har brug for, inden man går ud og køber.

FAQ

Hvilket grillbestik er bedst i test?

Det bedste grillbestik i test er Zwilling steak grillbestik. Dette grillbestik udmærker sig både pga. det stilrene udseende, den gode kvalitet og at det er et sæt med både knive og gafler. Læs resten af testen for flere detaljer om dette flotte grill bestiksæt.

Skal man vælge grillbestik med træ eller stålhåndtag?

Om man skal vælge det ene eller det andet afhænger meget af smag og om hvordan man gerne vil bruge og behandle sit bestik. Vælger man bestik med træhåndtag, kræver det at man vasker det op i hånden hver gang, da de ellers går i stykker, hvorimod de fleste sæt i rent stål kan tåle maskinopvask.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×