Grillforklæder – Bedste grillforklæder 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Esschert Design Bbq FF411 Forklæde Brun (104.5x59.5 cm)
TESTVINDER

Esschert Design Bbq FF411 Forklæde Brun (104.5x59.5 cm)

Her får du et rigtig flot grillforklæde fremstillet i læder. Dette grillforklæde har justerbare stropper op omkring nakken, og stropperne i siden er ekstra lange, så du kan få det til at sidde helt perfekt.…

Esschert Design Bbq FF411 Forklæde Brun (104.5x59.5 cm) 1
Bedst i test

Esschert Design Bbq FF411 Forklæde Brun (104.5x59.5 cm)

Outset Grillforklæde Brun (75x66cm) 3
bedste premium

Outset Grillforklæde Brun (75x66cm)

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du er grillmester derhjemme, så læs med her i vores test af grillforklæder.

Grillforklæder kan komme i mange forskellige materialer, i mange forskellige længder, med eller uden skrift, og i mange forskellige farver. Hvilket et du skal vælge, kommer helt an på hvad det skal kunne, og hvilken type forklæde du foretrækker.

Læs med i vores købsguide, og få 3 gode bud på grillforklæder til dig. I vores sammenligningstabel, kan du også hurtigt få et overblik over de forskellige grillforklæder, så du nemt kan sammenligne og finde det rigtige grillforklæde til dig. Om det skal være et grillforklæde til mænd eller forklæder til kvinder, om det skal være et forklæde i læder, eller om det skal være i et andet materiale, vi håber du kan få svar på nogle af dine spørgsmål lige her.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Justerbar strop
  • pros-icon.svg Slidstærk
  • pros-icon.svg Stor lomme

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Esschert Design bbq FF411

Her får du et rigtig flot grillforklæde fremstillet i læder. Dette grillforklæde har justerbare stropper op omkring nakken, og stropperne i siden er ekstra lange, så du kan få det til at sidde helt perfekt. Forret på forklædet er der en stor rummelig lomme, hvor du kan have forskellige redskaber, eller dine grillhandsker som du vil få brug for når du griller.

Fordi dette forklæde er lavet af et naturligt materiale vil det også ældes over tid ved regelmæssig brug, hvilket skaber flot patina, der vil give et unikt og flot look. Det tykke læder i høj kvalitet, vil også højne sikkerheden når du står ved grillen, da læderforklæder er tykke og vil beskytte dig for røg og varmen fra grillen, og eventuelle forbrændinger.

Fordele
  • pros-icon.svg Tåler maskinvask
  • pros-icon.svg Kraftig kvalitet
  • pros-icon.svg Justerbar strop

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Charboil – Forklæde Sort – bedst til budget

Her får du et rigtig godt grillforklæde til prisen. Forklædet er lavet i bomuld, og er derfor meget behageligt at have på. Forklædet har justerbar strop for oven, og stropper i siden, så du nemt kan få det til at sidde helt rigtigt. Hvis dit grillforklæde bliver beskidt kan det nemt vaskes i opvaskemaskinen.

Det kommer i flotte sorte og røde farver, og med et flot flamme på brystet. Stoffet er i god og kraftig kvalitet, og vil beskytte dit tøj når du arbejder ved grillen.

Outset Grillforklæde Brun (75x66cm)

bedste premium

Outset Grillforklæde Brun (75x66cm)
Fordele
  • pros-icon.svg Høj kvalitet
  • pros-icon.svg To praktiske lommer
  • pros-icon.svg Foret med bomuld

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Outset Grill Forklæde Brun

Outset Grillware specialiserer sig indenfor alt der har med grillen at gøre, og de har altså også fremstillet dette grillforklæde. Outset er et amerikansk firma, og vi må jo indrømme at amerikanerne er kongerne af grill og bbq.

Dette grillforklæde er lavet i tykt kolæder og foret med bomuld. Læderet er der for sikkerheden, og bomulden er der for komfort. Outset grillforklæde beskytter dit tøj, og dig selv for varme, røg og eventuel åben ild når du griller. I de to lommer foran kan du have dit andet grilludstyr eller dine grillhandsker.

Guide

Sådan vælger du det bedste grillforklæde

Et grillforklæde er rigtig godt at have af flere grunde, hvis du også er blevet bidt af at lave mad på grillen. Der er faktisk flere grunde til at du bør have et grillforklæde

Sikkerhed og beskyttelse

Hvis du har et grillforklæde af god kvalitet, vil det både beskytte dit tøj og din hud når du står ved den varme grill. Grillforklæder er noget tykkere end almindelige forklæder, netop så de kan klare de højere varmegrader og røgen der naturligt kommer når man griller.

Funktionalitet og stil

Et grillforklæde er oftest udstyret med store lommer, hvori du kan have dine redskaber og dine grillhandsker. Så har du nemlig altid de ting du har brug for, lige ved hånden.

Og ja, hvis vi skal være helt ærlige så ser og føles det bare godt med et super flot grillforklæde når du står og griller.

Hvorfor er mange grillforklæder lavet i læder

Mange grillforklæder bliver fremstillet i læder, ikke kun fordi det ser godt og autentisk ud, men mest fordi at læderet yder effektiv beskyttelse af tøj og hud. Når man griller har man med åben ild at gøre, og derfor skal man have det rigtige udstyr. Der vil komme høj varme, stænk fra maden, røg og lignende, og her er det bare vigtigt at beskytte både dit tøj og din hud, og her kommer grillforklæder ind i billedet.

Hvis du godt kan lide at lave mad over bål, er et læderforklæde også rigtig gavnligt, da det beskytter dit tøj og din hud mod ilden. Derfor vil mange mene at det bedste grillforklæde skal være er lavet i kolæder.

Læderet gør at forklæder af denne type er lidt tungere end almindelige forklæder, og det er faktisk et rigtig rar fornemmelse. Det gør bestemt ikke noget at man kan mærke vægten fra når man har det på. Det er ikke kun forklæder der ofte bliver lavet i kolæder, nej det er nemlig også grillhandsker. Når man står ved så høj varme, er det vigtigt at passe på din hud, og her kommer grillhandsker ind i billedet.

Grillhandsker beskytter dine hænder, så du helt ubekymret kan tage fat i de ting du har brug for, og flotte rundt på grillpander, pizzasten og andet grilludstyr. Derfor er grillhandsker i kolæder også populære, da de ligesom grillforklæder, er yderst slidstærke og holdbare.

Pleje og vedligeholdelse

Hvis du har købt et læderforklæde, så er det en god ide at vide hvordan du plejer det. Der vil helt naturligt komme noget patina og noget slid når man vælge et forklæde i denne type materiale, men det gode er, at det kun vil få dit grillforklæde til at se endnu bedre ud.

Det er dog stadig en god ide at købe noget læderolie, så du indimellem kan behandle dit læderforklæde. Olien kan også bruges til andre ting, eksempelvis dine grillhandsker.

FAQ

Hvilket grillforklæde er bedst i test?

Det bedste grillforklæde i test er Esschert Design Bbq FF411 Forklæde Brun (104.5x59.5 cm). Du får her et forklæde der gør alt hvad det skal. Det er et slidstærkt forklæde der beskyttet både dit tøj og din hud, samtidig med at det ser flot ud, og er behageligt at have på.

Er det vigtigt at mit forklæde har lommer?

Det er selvfølgelig ikke alt afgørende at dit forklæde har lommer, men det er en rigtig god egenskab. Det er nemlig her du kan have alle de ting du kan få brug for mens du tilbereder mad, såsom forskelligt tilbehør og dine grillhandsker.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×