Grydesæt – Det bedste grydesæt 2022

1
WMF Provence Plus med låg 9 dele

Derfor skal du vælge WMF Provence Plus med låg 9 dele Med dette sæt får du alt hvad du kan drømme om, når vi snakker kogegrej i forskellige størrelser der kan bruges til alle varmekilder. Det er også et stort grydesæt, som kræver et køkken med plads. Her får du både de store gryder til supper, henkogning af fond eller store pastaretter som skal vendes rundt i selve gryden. Hvis du skal koge kartofler eller…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
WMF Provence Plus med låg 9 dele 979,95 DKK GrydeGuru.dk
Eva Solo Trio 3 dele 699,95 DKK Damborg.dk
Zwilling True Flow med 5 dele 1.099 DKK Coop.dk
Tefal Ingenio Expertise 4 dele

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med det rigtige grydesæt, har du muligheden for at trylle lige de retter frem, som du og din familie drømmer om.
Et godt grydesæt er uundværligt til madlavningen men hvilke gryder passer til lige netop dit behov og hvilket grydesæt skal du vælge?
Som alt andet varierer gryder i kvalitet og materiale fra de forskellige mærker. Samtidig er der nogle der ikke tåler alle varmekilder. Alt dette er noget du bør have med i dine overvejelser når du skal købe et nyt grydesæt.

Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de 4 bedste grydesæt. VI har undersøgt og sammenlignet deres fordele og ulemper, samt deres forskellige egenskaber. Alt dette kan du få overblik over i vores sammenligningstabel.

I vores købsguide kan du blive meget klogere på alt det du skal overveje inden du investerer i et nyt grydesæt.

WMF Provence Plus med låg 9 dele – Bedste i test

Derfor skal du vælge WMF Provence Plus med låg 9 dele

Med dette sæt får du alt hvad du kan drømme om, når vi snakker kogegrej i forskellige størrelser der kan bruges til alle varmekilder. Det er også et stort grydesæt, som kræver et køkken med plads. Her får du både de store gryder til supper, henkogning af fond eller store pastaretter som skal vendes rundt i selve gryden.

Hvis du skal koge kartofler eller lignende, er det også rart med en gryde med høje kanter i en vis størrelse, så vandet ikke flyder over, når det koger. I dette sæt får du også de små kasseroller hvor du kan lave mindre ting såsom glace og sauce. Grydesættet kan bruges til induktion og andre varmekilder.

Alle gryderne er fremstillet i robust Cromargan rustfrit stål, der gør dem lette at rengøre i opvaskemaskine, samt vedligeholde da de er modstandsdygtige overfor ridser.

Sættet består af følgende:

kasserolle (1,4 liter) lav gryde (2,5 liter), høj gryde (1,9 liter), høj gryde (3,3 liter), høj gryde (5,7 liter).

Det kan vi lide:
 • Lavet i slidstærkt patenteret Cromargan-stål
 • Kan bruges til alle varmekilder, herunder gas, induktion og glaskeramisk.
 • Tåler opvaskemaskine
 • Samlet sæt – godt til at flytte hjemmefra
Det skal du være opmærksom på:
 • Kræver meget plads i køkkenet da det er et stort grydesæt med mange forskellige størrelser

Eva Solo Trio 3 dele – bedste billige

Derfor skal du vælge eva solo trio 3 dele

Dette eva trio grydesæt er perfekt som startsæt, eksempelvis hvis du skal flytte hjemmefra, og har brug for helt basalt kogegrej. Her får du et samlet eva trio sæt med alt hvad du har brug for til basal madlavning som kan bruges til alle varmekilder. Samtidig får du et sæt i god kvalitet, forskellige størrelser og til en god pris.

Med grydesættet fra eva trio kan du både koge kartofler og varme sovs op samtidig, og hvis du er god til at multitaske kan du endda stege madvarer i den sidste gryde i mellemstørrelse.

Alle tre gryder kan tåle maskinopvask, så rengøringen er også let og hurtigt overstået, så du kan koncentrere dig om familien eller gæsterne. Med dette eva trio grydesæt i stål, får du dansk designklassiker køkkengrej i høj kvalitet.

Dette eva trio sæt består af følgende

lille gryde (1,1 liter), gryde (2,2 liter), Gryde (3,6 liter).

Det kan vi lide:
 • Et lille sæt, perfekt som startsæt.
 • Rustfrit stål
 • Tåler opvaskemaskine
 • Kan bruges til alle varmekilder; induktion, glaskeramis
Det skal du være opmærksom på:
 • Låg medfølger ikke, skal købes separater

Zwilling True Flow med 5 dele – bedste premium

Derfor skal du vælge Zwilling True Flow med 5 dele

Med dette Premium grydesæt til induktion får du alt hvad du har brug for i nye gryder. Zwilling har produceret køkkenartikler siden 1731 til både professionelle og amatørkokke. Grydesættet

kan bruges til alle varmekilder, herunder glaskeramik, gas og induktion, og sættet har flere Premium egenskaber der gør madlavningen lettere for dig.

For det første er der er måleskema i alle gryder, så det er nemt for dig at måle hvor meget væske der er i gryden. Derudover har gryderne en smart hældefunktion, så du ikke spilder når du hælder noget fra gryden. Gryderne kan også gå i ovnen op til 200 grader, så du let kan holde maden varm, eller gøre den færdig i ovnen. I sættet får du også en gryde med plads til hele 6 liter, så du kan lave store portioner suppe eller f.eks. koge fond.

Sættet består af følgende:

Kasserolle (1,5 liter), gryde (2 liter), gryde (3 liter), gryde (3,5

liter), høj gryde (6 liter)

Det kan vi lide:
 • Dørslag integreret, så det er let at hælde vand fra.
 • Integreret målefunktion
 • Praktisk hældefunktion på gryderne
 • Et grydesæt til induktion
 • Rustfrit stål
Det skal du være opmærksom på:
 • Lidt dyrere end andre alternativer

Tefal Ingenio Expertise 4 dele – aluminium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Tefal Ingenio Expertise 4 dele

Dette grydesæt har rigtig mange smarte egenskaber. For det første kan håndtaget tages af, og skiftes fra den ene gryde til den anden. Dette gør også at gryderne kan stables og fylder derfor mindre i skabet, hvilket er oplagt hvis du eksempelvis bor i lejlighed og har mindre skabsplads. Det gør det også lettere at få plads til gryderne i opvaskemaskinen, fordi der ikke er et håndtag der stikker ud. Bemærk at håndtaget ikke tåler maskinvask.

Med dette grydesæt får du gryder fremstillet med Titanium Excellence non-stick belægning, hvilket gør dem ekstra holdbare. Denne type belægning holder op til 6 gange som almindelig

Tefal belægning.

Sættet består af følgende:

Gryde (1,6 liter), gryde (2,2 liter), gryde (2,6 liter).

Det kan vi lide:
 • Aftageligt håndtag som kan skifte fra den ene gryde til den anden
 • Kan stables så opbevaringen er let
 • Et grydesæt med non-stick belægning.
Det skal du være opmærksom på:
 • Låg medfølger ikke
 • Kan bruges til alle varmekilder, undtagen induktion.

Sådan vælger du det bedste grydesæt

Når du skal det bedste grydesæt for dig, så er der forskelligt du skal tage med i din overvejelser. Et grydesæt kan godt koste dig lidt penge, så derfor er det vigtigt at du kommer

hjem med det helt rigtige sæt med gryder i den rigtige størrelse, som passer til alle dine behov. Tænk på dine madlavningsvaner, dit køkken og dit komfur, og kom på den måde frem til hvilket grydesæt der er det rigtige for dig.

Hvor mange mennesker du mad til?

Et det måske bare dig og din kæreste, har I børn, eller laver du ofte mad til store selskaber. Hvis du blot har behov for et grydesæt hvor du kan koge kartofler og pasta, eller varme en sovs op, så behøver du ikke et stort grydesæt med mange dele. Laver du derimod ofte mad til mange, og store portioner, så er det vigtigt med et sæt der indeholder en stor gryde hvor der er god plads. Derfor skal du tænke på hvilken størrelse du har brug for.

Hvor meget tid bruger du i køkkenet?

Hvis du er typen der følger med i samtlige madprogrammer, og elsker at eksperimentere i køkkenet, så vil det være altafgørende for dig at du har et godt alsidigt grydesæt der åbner

mange muligheder. Med almindelig daglig madlavning har du ofte ikke brug for mere end ca. 3 gryder og max. et par pander, men hvis du kan lide at kaste dig ud i spidsfindige og krævende opskrifter, så kan du meget nemt få brug for flere gryder og pander til mange forskellige komponenter.

Materiale

Selvom dette egentlig ikke burde være så vigtigt et punkt, så er det bare mere lækkert at lave mad med gryder og pander som man synes er flotte eller er lavet af et fedt materiale. Der findes mange forskellige looks når det kommer til gryder. Der er de klassiske gryder i rustfrit stål, sorte gryder i aluminium, og så er der de meget flotte kobbergryder. Vær dog opmærksom på at hvis du vælger kobbergryder, så passer de ikke til alle varmekilder, og de tåler heller ikke maskinopvask. Der findes også forskellige former for belægning. Hvis du ønsker at lave mad med mindre fedtstof, så er det en god ide at gå efter en gryde med en god non-stick belægning, så slipper du får at maden sætter sig fast, uden at bruge store mængder fedtstof.

Varmekilde

Dette er nok en af de første ting du bør tjekke, og så lige dobbelttjekke en gang mere. Der er ikke noget værre end at komme hjem med et splinternyt og fedt grydesæt, for så at

opdage at det slet ikke kan bruges til den varmekilde du har. Mange moderne grydesæt passer dog til alle varmekilder, men det er altid en god ide at tjekke alligevel, så du er på den sikre side. Det gælder specielt for dig der bruger induktion, fordi dette kræver en gryde med magnetisk bund.

Hvor meget plads har du?

Det er vigtigt at se på hvor meget opbevaringsplads du har og dermed finde ud af hvilken størrelse grydesæt du skal gå efter, hvor mange gryder der kan være i dit grydesæt, og om du eventuelt bør gå efter gryder der nemt kan stables, så de fylder mindst muligt.

FAQ

Hvilket grydesæt er bedst i test?

Det bedste grydesæt i test er WMF Provence Plus grydesæt med 9 dele. Det udmærker sig især ved de mange dele, at alle gryder kan bruges på alle varmekilder og at det tåler opvaskemaskine.

Hvilket grydesæt skal jeg vælge?

Det kommer meget an på dit behov. Er du ved at flytte hjemmefra kan det godt betale sig at investere i et større sæt gryder. Det gør sig også gældende hvis du laver meget mad. Se efter de funktioner der er vigtige for dig. Fx om gryderne tåler opvaskemaskine, varmekilder og belægning.