Husk din økonomi ved køb af nyt køkken

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Når du står og skal have et nyt køkken, er det vigtigt at holde styr på økonomien undervejs. Det gælder både, inden du går i gang med bygge køkkenet, og når der opstår uforudsete udgifter undervejs. Det er bare ikke sjovt at stå i en situation, hvor du mangler penge, og derfor er det en god idé at tage de rette forbehold, når du kaster dig ud i en køkkenrenovering. Her kan du læse mere om, hvordan du griber det hele an.

Inden du går i gang

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af, hvilket køkken du gerne vil have. Der findes en verden af muligheder, og de kan både være dyre, i mellemprisklassen og billige. Fordelene ved de dyrere køkkener er, at de som regel er rigtig lækre i kvaliteten, samtidig med at de holder i mange år. Du kan dog sagtens slippe godt fra det med et billigt også, hvis levetiden ikke er helt så vigtig for dig.

Når du ved, hvilket køkken det skal være, er det essentielt at lægge et budget. Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af, hvad køkkenet i sig selv koster, og hvor meget du skal bruge på at få det monteret. Nogle vil gerne gøre det selv, mens andre foretrækker at få professionelle til det. Uanset hvad, er der altid nogle omkostninger forbundet med dette, så vær opmærksom herpå.

Hvis du ikke lige har mulighed for at lægge det fulde beløb, er der heldigvis andre muligheder for billig finansiering af køkken. Mange steder kan du nemlig få en fin afdragsordning, som ikke ender med at ruinere dig på grund af høje renter. Det vigtigste er bare, at du er opmærksom og ikke siger ja til hvad som helst.

Når du er i gang

Der kan hurtigt opstå uventede udgifter, når først køkkenrenoveringen er i gang. Måske er der noget ved selve installationen, som ikke går helt som forventet, eller måske opdager du pludselig en fed detalje, som du simpelthen ikke kan leve uden. Det er derfor det smarteste på forhånd at fastsætte et maksbeløb for, hvor meget du vil gå over budget. Hvis udgiften, der opstår, overstiger dette, må du prøve at tænke i alternativer og finde en anden løsning. Det kan som regel lade sig gøre, når man lige kigger sig omkring.

Det er altid en god idé at tænke tingene igennem på forhånd, for så bliver det meget lettere at håndtere processen undervejs. Det gælder naturligvis også nye køkkener, og det skal bare helst være til at overskue, for køkkenet er som bekendt et rum, som bliver brugt rigtig meget.

Hvis du er helt sikker på, at du gerne vil kaste dig ud i den store renovering, har du sikkert en masse spørgsmål, du gerne vil have svar på. Et af de mest presserende for mange er, hvad et nyt køkken egentlig koster sådan helt generelt. Heldigvis er det til at finde ud af; find svaret her.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×