Kombiovn test – Hvad er en kombiovn?

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Siemens CM633GBS1S iQ700
TESTVINDER

Siemens CM633GBS1S iQ700

Førstepladsen går til ‘bedst i test’ kombiovnen fra Siemens; CM633GBS1S iQ700. Da denne model hverken går på kompromis med gørelse, størrelse eller udseende er denne kombiovn et hit blandt forbrugerne. Med sin kapacitet på 45…

Siemens CM633GBS1S iQ700 1
Testvinder

Siemens CM633GBS1S iQ700

Gorenje MI 281 W 2
den bedste mini kombiovn

Gorenje MI 281 W

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En kombiovn har flere forskellige funktioner. Derfor er kombiovnen perfekt til dig der bor småt og (måske) mangler plads. Kombiovnen giver dig nemlig funktioner der gør, at du ikke behøver at investere i flere forskellige apparater til dit køkken. Vi ved godt, at kombiovns-markedet er kæmpestort, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvor du skal starte, hvis du leder efter en ny kombiovn til dit hjem. 

Med denne test har vi derfor samlet de bedste kombiovne til dig. For der findes rigtig mange forskellige modeller på markedet, der alle har forskellige funktioner. Vi giver dig et overblik over forskellige modeller på markedet og vi vil forsøge at give dig et indblik i, hvad der er bedste kombiovn for dig. 

Denne test gennemgår syv forskellige kombiovne, og vi anbefaler dig at læse videre, hvis du ønsker at blive klogere på nogle af de forskellige mærker og modeller der findes på kombiovns-markedet.  Vi giver dig et let og overskueligt overblik, hvor vi fremhæver de absolut bedste fordele som de forskellige kombiovne har.

Siemens CM633GBS1S iQ700

Testvinder

Siemens CM633GBS1S iQ700
Fordele
 • pros-icon.svg Stort ovnrum
 • pros-icon.svg 6 forskellige ovnfunktioner
 • pros-icon.svg Inverter-teknik = skånsom opvarmning

Detaljeret gennemgang

Førstepladsen går til ‘bedst i test’ kombiovnen fra Siemens; CM633GBS1S iQ700. Da denne model hverken går på kompromis med gørelse, størrelse eller udseende er denne kombiovn et hit blandt forbrugerne. Med sin kapacitet på 45 liter, er denne kombiovn fra Siemens derfor absolut det mest perfekte og oplagte valg, hvis du altså har lidt mere køkkenplads at gøre godt med. 

Derfor skal du vælge kombiovnen CM633GBS1S iQ700 fra Siemens

Det er med god grund, at testvinderen er kombiovnen CM633GBS1S iQ700 fra Siemens; for denne kombiovn er den eneste model i denne test, der byder på et væld af forskellige programmer og funktioner, der gør madlavningen lige til. Kombiovnen har nemlig 6 forskellige ovnfunktion som indebærer både 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill samt forvarmning af tallerkner. Ydermere byder kombiovnen på forskellige opvarmningsmetoder som både mikrobølger og kombinations-funktionen (som er varmluft i kombination med mikro). Kombiovnen byder sågar også på hele 14 syk automat-programmer, der giver en fleksibel madlavningshjælp. Kombiovnen har en kapacitet på hele 45 liter, hvilket er en perfekt størrelse til, hvis du skal have gæster forbi, og derfor skal lave lidt mere mad.

Produktdetaljer

 • Farve: rustfrit stål
 • Kapacitet: 45 liter
 • Højde: 455 mm
 • Bredde: 595 mm
 • Dybde: 548 mm

Gorenje MI 281 W

den bedste mini kombiovn

Gorenje MI 281 W
Fordele
 • pros-icon.svg Lille og smart kombiovn, som er nem at rengøre
 • pros-icon.svg smart auto optøningsfunktion
 • pros-icon.svg 10 forskellige watt-indstillinger

Detaljeret gennemgang

Andenpladsen går til testens ‘bedste mini kombiovn’; mikroovnen MI 281 W fra Gorenje. Denne mini scorer gode points hos forbrugerne, og er en kombiovn, der er ideel for dig, der allerede bor småt og gerne vil spare endnu mere plads – men ikke vil gå på kompromis med  madlavningen. 

Derfor skal du vælge kombiovnen MI 281 W fra Gorenje

Selvom kombiovnen MI 281 W er lille, skal man ikke kimse af den; for med sin kapacitet på hele 28 liter byder denne kombiovn alligevel på mange forskellige funktioner, der er værd at sætte pris- Med sin glatte ovnlåge er denne mini kombiovn fra Gorenje let at rengøre, idet der ikke er nogle madrester, der sætter sig fast nogle skjulte steder. Foruden det, at den er nem at gøre ren har denne lille kombiovn i alt ti effekttrin og fem færdig-programmer, samt yderligere flere forskellige brugbare funktioner som; varmluft, grill og et optøningsprogram der gør madlavningen nem.

Produktdetaljer:

 • Farve: Hvid
 • Kapacitet på 28 liter
 • Højde: 311 mm
 • Bredde: 513 mm
 • Dybde: 401 mm

Bosch CMG633BB1

det sikre valg

Fordele
 • pros-icon.svg EasyClean emalje – gør renøringen meget nemmere
 • pros-icon.svg God til optøning af mad
 • pros-icon.svg 20 forskellige favoritprogrammer, som du selv kan lave

Detaljeret gennemgang

Testens tredjeplads går til den rummelige kombiovn CMG633BB1 fra Bosch; for med en kapacitet på hele 45 liter er denne kombiovn ideel for dig, der har lidt mere plads i køkkenet. Men med sin store og rummelige størrelse går denne kombiovn ikke på kompromis med gørelsen, og giver dig en lang række fordele der gør den ideel til dig, der måtte elske at lave mad, selvom pladsen måske er trang.

Derfor skal du vælge kombiovnen CMG633BB1 fra Bosch

Ikke nok med, at denne rummelige kombiovn fra Bosch giver dig den ideelle mulighed for at lave ekstra store portioner, så får du også mulighed for at kokkererer med flere forskellige funktioner. Kombiovnen CMG633BB1 fra Bosch giver dig i alt 6 ovnfunktioner, der både byder på 4D-varmluft, Varmluft Øko, Varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill og forvarmning af tallerkner. Dertil giver kombiovnen dig også mulighed for både mikrobølger og en kombinations-funktion med mikrobølger, der gør madlavningen tidsmæssigt hurtigere. Kombiovnen har en inverter-teknik hvilket betyder, at du får en skånsom opvarmning. Opvarmningskontrollen er desuden med AutoPilot, så der er ingen grund til frygten for, at det hele skal gå galt. Hvis ikke du har tid til at stå og holde øje med din ovn konstant giver denne kombiovn dig også mulighed for at vælge en form for fleksibel madlavningshjælp der indebærer hele 14 forskellige automat-programmer med både bage- og madlavningsprogrammer der giver dig en knivskarp oplevelse i køkkenet. 

Produktdetaljer:

 • Farve: Sort
 • Kapacitet på 45 liter
 • Højde: 455 mm
 • Bredde: 595 mm
 • Dybde: 548 mm

Caso kombiovn HCMG25

alternativet til den almindelige ovn

Fordele
 • pros-icon.svg EasyClean emalje – gør renøringen meget nemmere
 • pros-icon.svg God til optøning af mad
 • pros-icon.svg 20 forskellige favoritprogrammer, som du selv kan lave

Detaljeret gennemgang

Testens fjerdeplads går til det sikre valg; mikrokombiovnen EVY7800AOX fra Electrolux. Med en kapacitet på 43 liter er denne kombiovn også udstyret med hele 20 forskellige favoritprogrammer der gør madlavningen lettere i det lille køkken.

Derfor skal du vælge kombiovnen EVY7800AOX fra Electrolux

Hvis du ønsker en kombiovn du kan stole på, og som er det sikre valg for dig og din husholdning, skal du gå med mikrokombiovnen EVY7800AOX fra Electrolux. Denne kombiovn byder på en kapacitet på 43 liter, med flere forskellige funktioner der også gør madlavningen nem. Ovnrummet har desuden en EasyClean emaljer, der gør rengøringen af denne ovn lige så let som madlavningen. Hvis der er pladsmangel i køkkenet er denne kombiovn ideel for dig, for den er udstyret med en hurtig opvarmningsfunktion der gør optøningen af mad fleksibel. Denne kombiovn fra Electrolux giver dig mulighed for at vælge mellem 20 favoritprogrammer (som du oven i købet selv kan lave) samt et aktivt kølesystem der gør, at kombiovnen ikke blive for varm. 

Du får en kombiovn der ikke vil skuffe, og hverken går på kompromis med udseende eller gørelse.

Produktdetaljer:

 • Farve: rustfri stål
 • Kapacitet: 43 liter
 • Højde: 440mm
 • Bredde: 546mm
 • Dybde: 548mm

Guide

Hvad er en god kombiovn?

Hvis du er på udkig efter en kombiovn til dit hjem, så tænker du måske over, hvad en god kombiovn egentlig er – og det kan være svært at svare på. For hvad der er en god kombiovn, er forskelligt fra person til person;

Der er nemlig forskellige ting du skal tage højde for når du skal vælge din næste kombiovn:

Selvfølgelig dens funktioner, størrelsen og udseende. 

Hvilken kombiovn skal jeg vælge?

Som du kan se findes, der mange forskellige kombiovns-modeller, for der er flere ting, som du skal overveje inden du investerer i din første kombiovn. Hvad er formålet med ovnen? Hvor meget skal du bruge den og til hvor mange skal du lave mad? Hvilke funktioner skal den have? 

For der findes flere forskellige funktioner; varmluft og grill, optøningsfunktion – så du hurtigt kan optø noget mad fra fryseren og mange flere.

 Men du skal også overveje, hvor meget plads du har til en ny kombiovn, så du kan finde ud af, hvor meget kapacitet ovnrummet i din nye kombiovn kan have. 

Testkilder

For at give dig et alsidigt indblik i kombiovns-junglen, og dermed lave den mest informative guide til dig har vi benyttet os af følgende testkilder for inspiration og indsamling af specifikationer og funktioner: 

Gorenje.dk

Gorenje.dk er i denne sammenhæng blevet brugt til at danne overblik over kombiovnens forskellige specifikationer og funktioner. 

Bosch-home.dk

Bosch-home.dk er også blevet brugt i denne sammenhæng til at danne overblik over kombiovnens forskellige specifikationer og funktioner.

Konklusion

I denne test har vi – som nævnt – i alt inkluderet syv forskellige kombiovnen. Trods de alle er i forskellige størrelser og med forskellige ovnrums-kapacitet, er den samlede begrundelse for disse valg af modeller, at der er tale om kvalitetsprodukter, hvor funktionen selvfølgelig er i top; selv for testens syvendeplads. 

Electrolux og Siemens har begge to kombiovns-modeller med i denne test. Dette fordi, at både Siemens og Electrolux skaber kombiovne med stor funktionalitet, flot design og mange muligheder for madlavningen i det lille køkken. 

Siemens CM633GBS1S iQ700 ender dog med at blive testens bedste kombiovn, da denne model hverken går på kompromis med funktioner, størrelse eller udseende. Kombiovnen er det absolut bedste valg, hvis ikke du har plads til en helt almindelig ovn. 

Er pladsen dog rigtig trang; så trang, at du har brug for en minikombiovn, er det Gorenje MI 281 W der løber med sejren- Denne er nemlig den absolut bedste mini kombiovn – for trods den lille størrelse går mini kombiovnen ikke på kompromis med funktionaliteten. Bosch CMG633BB1 render med testens tredjeplads. For med sine 6 forskellige ovnfunktioner, der både byder på 4D-varmluft, Varmluft Øko, Varmluft/impulsgrill, stor vario grill, lille vario grill og forvarmning af tallerkner får du en kombiovn der i særdeleshed kan lidt af hvert – især er denne kombiovn god, hvis det skal gå rigtig stærkt med madlavningen. 

De 4 andre kan du læse mere om i selve artiklen.  Jeg håber, at du fået en masse gode råd til, hvilken kombiovn du skal vælge.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×