Hvidløgspresser Test 2022 – Vi tester de 7 bedste hvidløgspressere på markedet

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Rösle 12895
TESTVINDER

Rösle 12895

Med Rôsle 12895 får du en ekstraordinært god hvidløgspresser. Det er en super robust og stabil model, der med sine 370 gr vejer lidt ekstra ifht. gennemsnittet. Den tåler opvaskemaskine, er af rustfrit stål og…

Rösle 12895 1
Bedste hvidløgspresser

Rösle 12895

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er en hvidløgspresser ikke bare en hvidløgspresser? Det skulle man måske tro, men der kan faktisk være rigtig stor forskel på kvalitet, funktionalitet og design. Vi har samlet markedets 7 førende modeller til dig her, og holdt dem op mod hinanden, så du let og hurtigt kan få et godt overblik over, hvilken hvidløgspresser, der passer til dine behov.

Artiklen her hjælper dig får et generelt overblik og viden om hvidløgspressere. Hvilke typer hvidløgspressere findes der? Og hvordan vælger du den rigtige hvidløgspresser til dine behov? Hvilke kriterier skal du tænke over?

Vi gennemgår priser og typer og giver dig nogle gode fif med på vejen, så du lettere kan vælge rigtigt, når du skal have ny hvidløgspresser. Vi kigger på fordele og ulemper, og til sidst i artiklen sammenligner vi de 7 bedste hvidløgspressere på markedet lige nu. Testens vinder og den endelige bedømmelse, lader vi være op til dig. Alle 7 er virkelig gode, så du går ikke galt i byen med nogle af dem.

Rösle 12895

Bedste hvidløgspresser

Rösle 12895
Fordele
 • pros-icon.svg Kvaliteten er i top
 • pros-icon.svg Kan gå i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg God tyngde der letter arbejdet
 • pros-icon.svg Nåleøje så den kan hænges op
 • pros-icon.svg Presser godt, hvad end du skræller hvidløget først eller ej
 • pros-icon.svg Let rengøring
 • pros-icon.svg Indbygget skrælle-funktion
 • pros-icon.svg Minimalt spild

Detaljeret gennemgang

Med Rôsle 12895 får du en ekstraordinært god hvidløgspresser. Det er en super robust og stabil model, der med sine 370 gr vejer lidt ekstra ifht. gennemsnittet. Den tåler opvaskemaskine, er af rustfrit stål og har en pres-kurv, der efterlader meget lidt rester. Det tyske kvalitetsmærke lever i høj grad op til forventningerne, og eksperter og kunder giver produktet 4-5 stjerner på flere forskellige online-sider. Rösle 12895 er desuden både udstyret med en skræller, der gør hvidløget let at pille, og i stand til at presse feddet uden at du behøver skrælle det. Så er det slut med stinkende fingre.

Derfor skal du vælge Rösle 12895

Prisen er klart i den dyre ende, men flere meget positive anmeldelser, tegner et billede af at presseren er alle pengene værd. Skal du have én hvidløgspresser resten af livet, så er Rösle helt klart et godt bud. kvaliteten & funktionaliteten er helt i top.

Den ekstra vægt nævnes gentagne gange som et plus, da det gør det lettere at presse hvidløg, når håndtaget vejer lidt, og derved hjælper med at presse. Fordi det er en mere robust model, kan du selv nøjes med et let tryk, og har stadig et hvidløg der er presset helt ved første pres. Designet er flot og klassisk, med et lille twist pga. den buede pres-kurv. Håndtagene er glatte og har en god tykkelse.

Eva Solo

Bedste design hvidsløgspresser

Fordele
 • pros-icon.svg Designet er smuk og tidsløst
 • pros-icon.svg Den pynter på bordet og bør ikke gemmes i skuffen
 • pros-icon.svg En langt smukkere gave end den klassiske model
 • pros-icon.svg Fin ergonomi
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Eva Solos hvidløgspresser, er lidt udover det sædvanlige. Den har ikke blot funktion som en hvidløgspresser, den går også efter at efterligne hvidløgets naturlige design. Selve presseren er let twistet i skaftet og efterligner således toppen på naturens hvidløg. Med til presseren hører en lille glasbeholder, der sammen med presseren fuldender designet af et helt hvidløg.

Derfor skal du vælge Eva Solo

Udover at ligne et hvidløg, så har designet også betydning for, hvordan den ligger i hånden. Ergonomisk er den god, den har god tyngde og ligger godt i hånden.

Funktionelt er der dog delte meninger. Nogle anmeldelser roser presseren, mens andre igen kritisere den for at være mere køn end effektiv. De mindre begejstrede kritikere mener, at hullerne sidder dårligt, er for få, og efterlader meget spild, hvilket gør den mindre effektiv og mere besværlig at rense. Dog er der delte vande med funktionaliteten, nogle tests har ikke noget at bemærke om ekstra spild.

Westmark

Billigste hvidløgspresser

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv
 • pros-icon.svg Billig
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Fin kvalitet
 • pros-icon.svg Let at gøre ren
 • pros-icon.svg Minimalt spild

Detaljeret gennemgang

Hvidløgspresseren fra Westmark er lidt en klassiker. Ikke så mange dikkedarer her. Den er firkantet, den er enkel, og den virker godt. Faktisk virker den rigtig godt. Og så koster den ikke alverden. Flere anmeldere er enige om at Westmarks hvidløgspresser er rigtig god.

Derfor skal du vælge Westmark

Ser man på prisen, er den måske faktisk den bedste hvidløgspresser på markedet, hvis du kun har funktionalitet, effektivitet og pris i højsæde. Designet er til gengæld, ikke noget at blive ophidset over. Firkantet, og lidt til den klodsede side. Der er ikke kælet for detaljerne og ergonomisk er den ikke noget særligt heller. Det er en aluminiums-letvægter, med kun 117 gr., hvilket gør du selv skal presse lidt mere, for at tykke hvidløget igennem. Til gengæld presser den effektivt, har en stor flade i pres-kurven, hvilket gør, at du kan bruge hele fed hvidløg, og ikke behøver dele dem, før du presser. Hullerne er store og mange, og den efterlader ikke meget spild. Den er let at rengøre, og så må den gerne komme i opvaskemaskinen – yes! Har du ikke det store budget, så er presseren fra Westmark muligvis verdens bedste hvidløgspresser.

WMF Profi Plus

Flot og stræk hvidløgspresser

Fordele
 • pros-icon.svg Prisen er fornuftig
 • pros-icon.svg Kvaliteten er særdeles høj
 • pros-icon.svg Aftagelig pres-kurv gør det let at rengøre
 • pros-icon.svg Af Cromargan rustfrit stål
 • pros-icon.svg Lidt spild
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Kurvens design beskytter mod sprøjt fra hvidløget

Detaljeret gennemgang

Profi Plus fra WMF er endnu en virkelig god hvidløgspresser. Hvidløgspresseren får flot karakter på alle fronter. Den har en god vægt – lidt til den tunge side, og presser effektivt uden så meget besvær. Den får meget saft og kød med, har kun lidt spild og den aftagelige kurv er let at rengøre.

Derfor skal du vælge WMF Profi Plus

Denne kvalitets hvidløgspresser kan godt vaskes i maskine og er tilmed lavet af Cromargan rustfri stål, hvilket gør den ekstra resistent skulle du tabe den, eller på anden måde komme til at ridse den. Profi Plus består absolut enhver hvidløgspresser test: Prisen er fornuftig, kvalitet og funktionalitet i top, og der er ikke meget spild. Presseren har et glat håndtag, hvilket er let at holde rent. Designet er lidt maskulint, men på en rigtig flot og gennemført måde.

Fordele
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Blød og smukt design
 • pros-icon.svg Både effektiv og behagelig

Detaljeret gennemgang

Zwilling Pro hvidløgspresseren kan noget med designet. Hvor Profi Plus fra WMF er en meget flot og robust og lidt maskulin hvidløgspresserpresser til den klassiske side, er Zwilling Pros hvidløgepresser rundere og blødere udformet, hvilket giver en et mere feminint touch.

Derfor skal du vælge Zwilling Pro

Den er enkel og organisk udformet. Trods det smukke design, er der ikke gået på kompromis med brugervenlighed, og funktionalitet. Den har et rart håndtag, et godt press. Den er lige så let at få ren, som de andre klassiske modeller, og den tåler en tur i maskinen. Den har et hul for enden af håndtaget, der giver dig mulighed for anden opbevaring end skuffen. Prisen er meget fornuftig ift. design og materiale.

Fiskars Functional Form

Enkel hvidløgspresser

Fordele
 • pros-icon.svg Billig og god
 • pros-icon.svg Vejer meget lidt, hvis den eks. skal med på camping eller bo i udekøkkenet
 • pros-icon.svg Ergonomien er i højsæde
 • pros-icon.svg Kurven er rustfrit stål
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask

Detaljeret gennemgang

Fiskars Functional Form hvidløgspresser er netop dette: funktionel. Farverne er de klassisk Fiskars – sort med orange, og presseren er ligesom så mange andre af Fiskars produkter udformet med vægt på ergonomi.

Derfor skal du vælge Fiskars Functional Form

Fiskars hvidløgspresser føles rar at holde, og trods det er en letvægter, trykker den fint, uden at du selv skal bruge ekstra kræfter på at presse hvidløget igennem. Hvis du åbner presseren helt, kan den vendes, og du får let resterne ud af kurven. Prisen er fornuftig, til den billige side, men da produktet er lavet mest af plast, virker prisen fornuftigt. Pres-kurven er lavet af rustfrit stål. Alt i alt en rigtig fin hvidløgspresser til den daglige madlavning.

OXO Good Grips

Smart hvidløgspresser

Fordele
 • pros-icon.svg Behageligt non slip håndtag
 • pros-icon.svg Effektiv, med kun lidt spild
 • pros-icon.svg Rummelig pres-kurv med plads til store fed
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Indbygget renser

Detaljeret gennemgang

Oxo Good Grips hvidløgspresser er som navnet antyder lavet med et særligt godt greb. Presseren er af zink med et non slip toplag af silikone på håndtaget, så du har et godt fast greb. En behagelig overraskelse, mod de klassiske stålmodeller.

Derfor skal du vælge OXO Good Grips

En anden særlig ting ved OXO Good Grips hvidløgspresser er, at den er lavet med indbygget rensebørste. Vender man presseren helt om, presser den selv overskydende hvidløg ud af hullerne, så du slipper for at skrabe resterne af hvidløg ud selv. Skyld blot med rindende vand, eller put den direkte i maskinen, når du har brugt børsten. Oxo Good Grips presser er en rigtig god og designmæssigt forfriskende hvidløgspresser. Effektiviteten er i top og rengøringsvenligheden efterlader en med et smil på læben.

Guide

Hvilken hvidløgspresser skal du vælge?

Verden af hvidløgspressere er virkelig vokset. Du kan ikke længere kun få den klassiske “klemme hvidløgspresser”, de fleste af os kender, men også hvidløgsrivejern og en ny “press” udgave – et fladt eller buet jern du trykker ned over hvidløget direkt på skærebrættet. Sågar kan du også få hvidløgspressere med 2-i-1 funktioner som eks. hvidløgspresser og oplukker i én! Disse anderledes modeller er ofte lidt billigere og mange scorer også dårligere på flere områder. Derfor er er der heller ingen af disse på vores liste over de 7 bedste hvidløgspressere. Hvad end, du bruger din hvidløgspresser hver dag eller mere sjældent, så kan det godt betale sig at investere bare lidt mere, når du køber ny hvidløgspresser.

Når du skal vælge din hvidløgspresser, er der nogle forskellige kriterier, der er gode at overveje. Prisen er for de fleste nr. 1, men der faktisk ikke så stor prisforskel på de fleste modeller. Andre ting du kan overveje er funktionalitet, ergonomi og sidst men ikke mindst design. Herunder gennemgår vi kort, hvert kriterie, så du let kan danne dig et overblik over, hvad der er vigtigt for dig, når du vælge din nye hvidløgspresser.

Kvalitet & Funktionalitet

Hvor meget du skal ofre på din nye hvidløgspresser, afhænger også af dine krav til funktionaliteten. Hvad forventer du? Hvor meget skal du bruge den? Hvor let skal den være at rengøre? Skal den være rustfrit stål og kunne tåle opvaskemaskinen? Hvor effektivt presser den hvidløget, og hvor meget spild er der. Hvor tykke strimler må det pressede hvidløg have – det kan have betydning for smagen af din mad. Sidste men ikke mindst, selvom du måske ikke bruger din hvidløgspresser så tit, så vil du nok synes, at det er rart, at den tåler at komme i din opvaskemaskine.

Ergonomi

Ligger hvidløgspresseren godt i hånden? Har den et ergonomisk non slip håndtag? Hvis du skal bruge den meget i din daglige madlavning, er det en god ide at tænke over ergonomien og vægten også. Så er en rigtig god hvidløgspresser for dig, måske også én der ligger godt i hånden.

Design

For nogle er design det sidste flueben på listen, men ligesom vi spiser med øjnene, er der altså også noget ekstra lækkert ved at arbejde med et køkkenredskab, der ser godt ud. Men kan man få en superflot og smuk hvidløgspresser? Ja, mener vi faktisk, godt man kan. Så er det bare op til dig at afgøre, hvad der er smukt, og hvor meget et elegant design betyder ift. pris.

Pris

En hurtigt googling viser os at den billigste hvidløgspresser på markedet ikke koster mere end 7 kr. Uden at have testet den, tør vi godt antage, at du nok får, hvad du betaler for. Skal du have en hvidløgspresser, der holder, så skal du indstille dig på at lægge omkring 100 kr. Herfra er det et spørgsmål, om dine krav til presseren. Er du villige til at bruge lidt mere, kan du – som vi viser med denne test – få nogle af markedets bedste hvidløgspressere for mellem 100-400 kr.

Hvordan vælger du så den rigtige hvidløgspresser til dig?

Hvis økonomien er begrænset, og du ikke bruger din hvidløgspresser hver dag, kan du måske nøjes med at vægte pris og kvalitet/funktionalitet. Skal du bruge den ofte, er det klart rarest også at have tænkt på ergonomien. Og er pengepungen tung nok, så er der virkelig noget designmæssigt ekstra at hente for få ekstra penge.

3 gode fif når det kommer til din hvidløgpresser

1 – Husk: rens hvidløgspresseren

Det bedste fif, når det kommer til at bruge din hvidløgspresser handler om rengøringen af den. Vi kan ikke sige det tydeligt nok: rens hvidløgspresseren med det samme. Du kender det sikkert – du har lavet mad, det skulle gå lidt stærkt, og du glemte at rengøre din hvidløgspresser. Ups. Nu er hvidløget tørret ind, og der sidder hvidløg fast i alle de små huller i pressen. Den eneste måde at undgå irritation, og hvad der kan føles som timelange opvaskesessioner på, er simpelthen at huske rense hvidløgspresseren med det samme. Det lønner sig virkelig. Hvis du har købt en god hvidløgspresser, er det meget let lige at skrabe resterne ud af pressen og skylle den med rindende vand. Vupti, så har du en ren hvidløgspresser. Og har du været så smart at købe en hvidløgspresser, der tåler opvaskemaskine, så behøver du ikke engang være super grundig, bare sørg for det meste er væk og smid den i maskinen med dine andre køkkenredskaber.

2 – Behøver du skrælle hvidløget først?

Hvorvidt det er nødvendigt at skrælle hvidløget, før du presser det, er op til dig. Hvis du er en af dem, der foretrækker at slippe for hvidløgsfingre, så kan du prøve dig frem med at undlade at skrælle feddet først. Ifølge en test fra IdeNyt, vil dette dog medføre lidt mere spild. Men du kan jo prøve dig lidt frem, med om du skræller hvidløget eller ej.

3 – Undgå spild – køb den mest effektive presser

At mindske madspild er noget de fleste af os er begyndt at tænke over, og det er da også være fjollet at bruge 3 fed hvidløg i stedet for 2, fordi 30% sætter sig i pressen, ikke? Men kan der virkelig være så stor forskel på spildet fra din hvidløgspresser? Ja, det kan der faktisk godt. Spildet afhænger meget af din type hvidløgspresser og hullerne i den. Har den en stor falde, har den mange huller, eller få huller og hvordan sidder de?

Har du købt et rivejern, er der ofte rigtig meget spild, da du ikke kan rive den sidste halvdel, uden at rive dig i fingrene. Så ja, spildet afhænger altså rigtig meget af den type presser du vælger. Endnu en ting at tænke over, når du vælger, hvordan du presser dine hvidløg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×