Infrarødt termometer – Bedste infrarøde termometer 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

ooni-infrarodt-termometer
TESTVINDER

Ooni infrarødt termometer

Gør det til en leg at temperere chokolade eller at opnå den sprødeste bund på hjemmelavet pizza med Oonis infrarøde termometer. Det infrarøde termometer kan måle helt op til 600 grader og du vælger selv…

ooni-infrarodt-termometer 1
Bedst i test

Ooni infrarødt termometer

Geo-Fennel Firt 55 3
Bedste premium

Geo-Fennel Firt 55

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Uanset om det er chokoladen der skal tempereres eller oksemørbraden, der skal have den perfekte rosa midte, så er det ikke til at komme udenom et stegetermometer. De fleste stegetermometre kræver at du sætter termometeret ind i den madvare du ønsker at måle temperaturen på og det er både uhygiejnisk, tidskrævende og besværligt. Med et infrarødt termometer kan du måle temperaturen på afstand og på få sekunder.

VI har undersøgt udvalget og fundet frem til de 3 bedste infrarøde termometre på markedet lige nu. I vores infrarødt termometer test fremhæver vi de forskellige funktioner ved hver model sammen med deres fordele og ulemper.

I vores købsguide giver vi dig overblik over alt det du skal være opmærksom på når du investerer i et lækkert nyt infrarødt termometer.

Ooni infrarødt termometer

Bedst i test

ooni-infrarodt-termometer
Fordele
 • pros-icon.svg Stort lcd display for nem aflæsning
 • pros-icon.svg Måler temperaturer op til 600 grader
 • pros-icon.svg Præcis temperaturmåler
 • pros-icon.svg Smart opbevaringstaske medfølger

Detaljeret gennemgang

Gør det til en leg at temperere chokolade eller at opnå den sprødeste bund på hjemmelavet pizza med Oonis infrarøde termometer.

Derfor skal du vælge Ooni infrarødt termometer

Det infrarøde termometer kan måle helt op til 600 grader og du vælger selv om temperaturen skal vises i fahrenheit eller i celcius. Det infrarøde termometer er udstyret med et 9v batteri som nemt kan skiftes når tid er. Det er ikke for sjov at dette er ét af de mest populære infrarøde termometre på markedet. Via infrarød stråling kan du på bare ét sekund opnå en helt nøjagtig temperaturmåling. Ooni infrarødt termometer bliver altså hurtigt en stor hjælp i din hverdag uanset om du skal bage, smelte chokolade eller stege bøffer.

Fordele
 • pros-icon.svg Man kan selv vælge om der skal være lys i displayet
 • pros-icon.svg Digitalt og let læseligt display
 • pros-icon.svg Kan måle i både celcius og fahrenheit
 • pros-icon.svg Bruger almindelige AA batterier

Detaljeret gennemgang

Det kompakte infrarøde termometer fra Cozze gør det med sit smarte pistolgreb nemt at måle temperaturen på alle dine madvarer.

Derfor skal du vælge Cozze infrarødt termometer

Det fungerer ved at sende infrarøde stråler hen på dine madvarer hvor det måler overfladetemperaturen, det kan derfor også med fordel bruges på madvarer med ujævn overflade. Cozze infrarødt termometer måler temperaturer op til 530 grader og fungerer som nævnt også på ujævne overflader. Det infrarøde overfladetermometer måler ved hjælp af elektromagnetiske stråler, har indbygget laserpointer og et tydeligt display. Dit infrarøde termometer er oplagt som bagetermometer så du sikrer dig den helt rigtige sprødhed hver gang på både dit brød og på din pizza og helt uden at lave mærker i din steg eller i dit brød. Termometeret leverer en præcis måling hver eneste gang. Det infrarøde termometer kan vise temperaturen i både celcius og fahrenheit og kommer med en praktisk taske til opbevaring. Et rigtig fint køb.

Geo-Fennel Firt 55

Bedste premium

Geo-Fennel Firt 55
Fordele
 • pros-icon.svg Dobbelt laserstråle for mere præcis måling
 • pros-icon.svg Justerbar stråleevne til at måle temperaturen
 • pros-icon.svg Der medfølger praktisk taske til opbevaring
 • pros-icon.svg Lille handy model

Detaljeret gennemgang

Geo-Fennel Firt 55 er et glimrende infrarødt termometer, der ved hjælp af infrarøde stråler, måler overfladetemperaturen på kun ét sekund og dermed er et perfekt infrarød termometer til mad.

Derfor skal du vælge Geo-Fennel Firt 55 infrarødt termometer

Termometrets display viser tydeligt den korrekte temperatur og kan tage temperaturen på alle overflader ved hjælp en dobbelt laser pointer og elektromagnetisk energi.

Et infrarødt overfladetermometer kan måle temperaturer op til en maks temperatur på 550 grader.

Det rigtige infrarøde termometer er en stor hjælp når du fx tempererer chokolade og dette infrarøde termometer giver en endnu mere præcis måling da den har en dobbelt laserstråle og en justerbar stråleevne, det gør dette laser termometer til et virkelig godt termometer til indendørs brug og er et rigtig godt infrarødt termometer madlavning.

Et smart infrarødt termometer der også kommer med en taske til praktisk opbevaring og der medfølger desuden et 9v batteri som nemt kan skiftes.

Guide

Hvordan virker et infrarødt termometer?

Kan man bruge et infrarødt termometer til at kontrollere varmebehandlingen af en kylling? Ja, er det korte svar. Det er lige præcis sådan du også kan bruge infrarøde termometre. Et infrarødt termometer kan måle overfladetemperaturen ved hjælp af den elektromagnetiske energi og måler kontaktfrit temperaturen i fx din kylling, din steak eller under chokoladetemperering.

Den infrarøde stråling kan måle overfladens kulde eller varme via et elektrisk signal og fortælle om din chokolade, dit brød, din bagesten eller din steg har den rette temperatur. Via den infrarøde stråle kan du på bare få sekunder finde ud af om din steg er færdig ved at måle overfladetemperaturen.  I nogle af de infrarøde termometre er der også monteret et målespyd så det også er muligt at måle kernetemperatur på dine råvarer.

Infrarøde termometre gør det også muligt at måle temperaturen på ujævne overflader, hvilket er virkelig praktisk hvis du for eksempel skal tilberede en hel kylling, en steg der er tykkere i den ene side.. På den måde undgår du at den ene ende er overstegt og den anden rå.

Det bedste infrarøde termometer i vores test, kan måle op til en maks temperatur på 600 grader, hvilket gør det oplagt til fx at bruge på grillen, eller bagestålet. Her er et infrarødt termometer også oplagt, så du er helt sikker på at dit bagestål har den helt rette temperatur inden du bager din pizza. På den måde opnår du det allerbedste resultat.

Sådan vælger du det bedste infrarøde termometer

I denne test har vi gennemgået, hvad vi mener er de tre bedste infrarøde termometre på markedet. Men der er selvfølgelig forskellige ting der er værd at være opmærksom på, hvis man vil have allerstørst glæde af et infrarødt termometer. Herunder vil vi gennemgå nogle af de vigtigste overvejelser du skal gøre dig inden brug.

Hvad skal dit termometer bruges til?

Noget af det første du skal overveje er, hvad dit termometer primært skal bruges til.  Skal det fx primært bruges til temperering af chokolade eller at legere cremer og saucer, er det ikke vigtigt at dit termometer kan måle op til 600 grader.

Hvis du derimod skal bruge dit termometer til at bage pizza eller på grillen, er det vigtigt at dit termometer har en høj maks temperatur, så du er sikker på at det fungerer under selv stor varmepåvirkning.

Hvis du laver mange stege og det er vigtigt for resultatet at måle kernetemperatur på dit kød, så er det måske værd at gå efter et infrarød termometer, der har et indbygget målespyd så du er sikker på at dit kød er perfekt tilberedt hele vejen igennem. Hvis du er glad for meget præcise målinger og mulighed for tilpasning, skal du måske kigge efter et infrarødt termometer, der har dobbelt laserstråle og mulighed for at tilpasse længden af den.

Hvor skal du bruge dit termometer og hvor meget?

Hvis du ønsker at kunne tage dit termometer med, kan det være rart, hvis der medfølger en praktisk taske, så det er let at pakke sammen.

Hvis du ved at du kommer til at bruge dit termometer flittigt, er det måske også værd at kigge på hvilket batteri termometeret bruger, og hvor mange gange det kan bruges før batteriet skal skiftes.

Der er altså mange ting der er værd at gøre sig nogle tanker om inden du vælger dit nye infrarøde termometer.

Hvad kan man bruge et infrarødt termometer til?

Et infrarødt termometer er enormt praktisk til bagning hvor alle ingredienserne gerne skal have samme temperatur, for at opnå det allerbedste resultat.

På få sekunder kan du have målt temperaturen på både mel, æg, smør og mælk og endda helt uden at skulle rengøre dit termometer.

Et infrarødt termometer er også idéelt til chokoladetemperering og sukkerkogning men også til meget følsomme retter, hvor fx en creme eller sauce skal legeres uden at koagulere æggene. Foruden den praktiske del af en infrarød temperaturmåler er det også en virkelig hygiejnisk løsning, da laserstrålerne gør. at termometeret ikke behøver at være i direkte kontakt med fødevarerne.

FAQ

Hvilket infrarødt termometer er bedst i test?

Det bedste infrarøde termometer i test er Ooni infrarødt termometer. Dette termometer udmærker sig ved at kunne måle helt op til 600 grader og være yderst præcist. Læs hele testen for flere detaljer.

Hvilket termometer er bedst til chokolade?

Alle de infrarøde termometre i denne test er oplagte til at temperere chokoladen helt korrekt og opnå den helt rette blanke overflade og det rette sprøde knæk. Fordi et infrarødt termometer virker ved at måle overfladetemperaturen og dermed ikke skal røre ved råvarerne, slipper du både for opvasken og sikrer lynhurtige målinger.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×