Kaffetragt test – Vi kårer den bedste kaffetragt 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Hario V60 Kaffetragt
TESTVINDER

Hario V60 Kaffetragt

Hario kaffetragt har et specielt design, samt en god vinkel, der gør at vandet løber mod centrum og får god kontakt med kaffen. Med kaffetragten her er du sikret en god kop kaffe. Det er…

Hario V60 Kaffetragt 1
Bedst i test

Hario V60 Kaffetragt

GEFU Sandro Size Kaffetragt 2
Bedste billige

GEFU Sandro Size Kaffetragt

Hario V60 Copper 2 Cup Kaffetragt 3
Bedste premium

Hario V60 Copper 2 Cup Kaffetragt

Stanley Classic Perfect-Brew Kaffetragt 4
Bedste sæt

Stanley Classic Perfect-Brew Kaffetragt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores kaffetragt test, hvor vi tester og anmelder de 5 bedste kaffetragte.

En kaffetragt kan give dig en bedre kaffeoplevelse, når du vil lave en god kop kaffe. En kaffetragt i den rigtige størrelse brygger en lækker kop kaffe og gør din kaffebrygning til en hyggelig proces. En såkaldt drip coffee har vundet indpas hos mange af os og det er efterhånden blevet populært at brygge kaffen langsomt i de små filtre. Det er ikke lige så effektivt som en kaffemaskine, men tragten kan bringe lidt mindfulness ind i dit køkken, når du vil brygge en god kop kaffe. 

I sammenligningstabellen herunder får du en oversigt over de 5 bedste kaffetragte og deres fordele og ulemper. I købsguiden har vi sat fokus på hvilke parametre, du skal have fokus på, når du vil købe en kaffetragt. Så er du baristaklar til at bruge tragten på nul komma fem.

Hario V60 Kaffetragt

Bedst i test

Hario V60 Kaffetragt
Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Specialdesignet med riller på indersiden og den perfekte vinkel
 • pros-icon.svg Fås i forskellige farver
 • pros-icon.svg Lavet i porcelæn

Detaljeret gennemgang

Hario kaffetragt har et specielt design, samt en god vinkel, der gør at vandet løber mod centrum og får god kontakt med kaffen.

Derfor skal du vælge Hario V60 kaffetragt

Med kaffetragten her er du sikret en god kop kaffe. Det er vores testvinder, fordi den er specialdesignet til at skabe den bedste filterkaffe.

Selve tragten er æstetisk flot og fås i flere farver, der vil pynte i ethvert hjem. Den er fremstillet i keramik, som udover at være et holdbart materiale er med til at holde på varmen. Den er perfekt til dig, der brygger 1 eller 2 kaffekopper ad gangen.

Som navnet antyder, er kaffetragten her specialdesignet med en vinkel på 60 grader. I kombination med de riller, der er placeret på indersiden af din kaffetragt, skaber det de bedste forhold for at du får god kaffe.

Kaffetragten ender i en spids, som gør at vandet automatisk vil løbe mod midten. Det forlænger kaffens kontakt med det kogende vand, hvilket er med til at optimere smagsoplevelsen ved din kaffe.

Denne kaffetragt har et større og mere centreret hul, hvor vandet løber fra tragten til din kop. Det skaber en fri gennemstrømning. Hastigheden af denne er med til at optimere din kaffesmag.

GEFU Sandro Size Kaffetragt

Bedste billige

GEFU Sandro Size Kaffetragt
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet i et holdbart og varmebeskyttende materiale
 • pros-icon.svg Testens bedste pris
 • pros-icon.svg En perfekt kaffetragt til termokande
 • pros-icon.svg Kan komme i din opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Her får du en kaffetragt af porcelæn til testens bedste pris. Porcelænet er god til at holde til temperaturen og så har denne en fin lille tegning af en kaffekop.

Derfor skal du vælge GEFU Sandro Size kaffetragt

Med kaffetragten her får du et produkt, der passer perfekt til, når du vil have kaffe med på farten i en termokande. Du får også en kaffetragt, der kan lave en enkelt kop, hvis en hel kande kaffe er for meget. Sidst, men bestemt ikke mindst, fås kaffetragten her til testens bedste pris, så alle kan være med.

Er din kaffetragt blevet beskidt, f.eks. hvis du har spildt kaffe ned ad siden på den, kan den nemt komme en tur i din opvaskemaskine.

Porcelænet er med til at holde på varmen, så med denne kaffetragt er du sikker på at dit kogende vand holdes varmt, når det løber igennem din kaffetragt.

Denne kaffetragt kommer kun i hvid. Til gengæld er den udsmykket med en fin, lille tegning af en dampende kaffekop. Det er en fin, lille detalje, som er med til at inspirere og give lyst til kaffe.

Når du vil lave kaffe med denne kaffetragt, skal du bruge et filter i størrelse 2.

Hario V60 Copper 2 Cup Kaffetragt

Bedste premium

Hario V60 Copper 2 Cup Kaffetragt
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af kobber
 • pros-icon.svg Den perfekte vinkel til gennemstrømning af vand
 • pros-icon.svg Flot udseende
 • pros-icon.svg Varmebeskyttende håndtag

Detaljeret gennemgang

Med denne tragt får du testens bedste premium. Kaffetragten har et smukt udseende i kobber, der fungerer til at holde på varmen, samt en ekstra god vinkel for vandets gennemstrømning.

Derfor skal du vælge Hario V60 Copper 2 Cup kaffetragt

Med kaffetragten fra Hario får du udstyr til din kaffebrygning i særklasse. Dette produkt vinder for bedste premium og er samtidig testens smukkeste med sit røde, skinnende look af kobber. Den har en høj pris og kaffetragten her er først og fremmest til dig, der ønsker at bringe kaffebrygningen til nye højder.

Du kan tilkøbe specialfremstillede filtre, som i kombination med at kaffetragten har en stor åbning, samt din teknik til at hælde kogende vand igennem, vil bringe kaffebrygningen til nye højder.

Kobber er ikke bare flot. Kobber er det bedste materiale i forhold til at holde kogende vand varmt. Det er samtidig et utroligt holdbart materiale, i forhold til et plastisk materiale, samt meget robust. Det betyder du med kaffetragten her får holdbarhed med i købet.

Kaffetragten er forniklet på indersiden. Det vil sige, at den er belagt med et tyndt lag nikkel. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du lider af nikkelallergi.

Der er riller på indersiden, som sammen med vinklen sørger for de perfekte forhold til at varmt vand kan løbe igennem og skabe mest mulig kontakt til kaffebønnerne. Som et ekstra plus har den et varmebeskyttende håndtag. 

Stanley Classic Perfect-Brew Kaffetragt

Bedste sæt

Stanley Classic Perfect-Brew Kaffetragt
Fordele
 • pros-icon.svg Kan brygge op til seks kaffekopper ad gangen
 • pros-icon.svg Fungerer som et sæt
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Med Stanley kaffetragt får du den perfekte tragt til at tage med på tur i det fri. Du får et praktisk stålfilter med, så du slipper for at købe filtre.

Derfor skal du vælge Stanley Classic Perfect-Brew kaffetragt

Kaffetragten her vinder som bedste kaffesæt. Fordi det er fremstillet af rustfrit stål, kan det holde til lidt af hvert og det er derfor perfekt til teltturen til dig selv eller hvem end du kender, der ynder at tage på tur i det fri.

Du får en stor kaffetragt med i dette sæt, der kan lave op til 6 kopper ad gangen lige så vel som en enkelt. Det fungerer som et sæt, fordi der følger et smart stålfilter med, der passer som fod i hose i kaffetragten her.

For et så holdbart produkt får du virkelig en god pris, hvor du samtidig på sigt kommer til at spare penge på filtre. Det praktiske stålfilter er nem at gøre rent. Uanset om du er derhjemme eller på tur i det fri, tømmer du blot dit filter for kafferester, skyller det og så er det klar til brug igen. Selve kaffetragten kan du snildt komme i din opvaskemaskine, så den er let at gøre ren efter en tur i vildmarken, eller hvis du er typen, der går på jagt.

Sættet passer til både kaffekopper og kaffekander af samme mærke, så du kan fuldende kaffesættet. Kaffetragten fås i hvid, sort og grøn. 

Cilio Kaffetragt 4

Bedste til 4 personer

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan fremstille op til fire kopper ad gangen
 • pros-icon.svg Fremstillet i keramik
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Passer til filtre i forskellige størrelser

Detaljeret gennemgang

Med kaffetragten her får du den bedste til 4 personer. Du kan godt lave en mindre mængde, men den er ideel til at lave en mængde filterkaffe til fire.

Derfor skal du vælge Cilio Kaffetragt 4

Kaffetragten her kan fremstille den perfekte mængde kaffekopper til, når du har parmiddag eller hvis I er en familie på fire, der alle drikker den varme drik om morgenen, hvor det skal gå hurtigt.

Det, der gør at du kan lave en større mængde filterkaffe med dette produkt, er netop, at der er forskellige størrelse filtre, som passer til kaffetragten.

Denne er fremstillet i keramik, som er et holdbart materiale og god til at holde på varmen, så den sørger for at din filterkaffe beholder den perfekte temperatur, uanset om du tilføjer mælk, fløde eller lignende, eller du drikker den sort.

Vil du optimere forholdene omkring kaffebrygningen, kan det være en fordel, at vandets temperatur er mellem 85 og 90 grader. Det skaber de bedste forhold for aromaerne i kaffebønnerne til at udvikle sig. Det betyder, at du får den bedste og mest optimale smag i din filterkaffe ved denne temperatur.  

Du får kaffetragten her til en god og tilgængelig pris, hvor alle kan være med.

Selve designet er klassisk i helt hvid med ingen print. Det gør, at kaffetragten her passer ind i ethvert hjem og bidrager til den rolige stund, som brygningen af din filterkaffe kan være.

Guide

Sådan vælger du den bedste kaffetragt

Når du skal købe en kaffetragt, kan det være lidt af en jungle. Du kan få en kaffetragt med studs, en kaffetragt med holder og endda en sammenklappelig kaffetragt. I vores købsguide sætter vi fokus på de parametre, vi mener er vigtige at tage højde for.

Kaffetragtens materiale

En kaffetragts materiale kan være et vigtigt parameter. En kaffetragt fremstilles i forskellige materialer. Det kan være i porcelæn, dvs. keramik, eller i plastik. Tragten, der er fremstillet i keramik, vil for mange fremstå flottere. Keramik har også den fordel, at det er godt til at holde på temperaturen. Til gengæld risikerer du at tragten går i stykker, modsat en af plast.

Kobber er også en spiller på markedet, og er det bedste materiale, når det kommer til varmefordelingen. Vil du holde vandet varmt, er kobber dit bedste bud.

Glas er også et materialevalg, der går igen, hvor du virkelig får et æstetisk look.

Hvad kan kaffetragten?

Med en kaffetragt med kaffefiltre kan du nemt brygge kaffe – både en kop kaffe, samt flere til et større selskab. Kaffetragtens helt store fordel er dog, at det er muligt blot at lave en enkelt kop filterkaffe. Du kan også nemmere styre processen med kaffen og sørge for den bliver, som du vil have den, med en kaffetragt.

En kaffetragt er smart, hvis du har et lille køkken, hvor der ikke er plads til en kaffemaskine. De er gode til få kaffekopper, men du kan få kaffetragte i forskellige størrelser, som gør du uden problemer kan brygge en hel kande kaffe.

Kaffetragtens pris

Prisen er selvfølgelig et vigtigt parameter, at holde øje med. Du kan få en kaffetragt til en overkommelig pris, hvor alle kan være med. Går du op i din kaffe, er det selvfølgelig værd at overveje om du vil investere i en god kaffetragt, der bidrager til fremstillingen af den gode kaffe. Er du på udkig efter en kaffetragt til hverdagsbrug, kan du sagtens finde holdbare tragte til fordelagtige priser.

Sådan brygger du kaffe med en kaffetragt

Det tager tid at kreere kaffe med en tragt, versus en kaffemaskine, men processen optimerer oplevelsen med filterkaffe. Det kan samtidig være med til at give dig et pusterum i en travl hverdag. En kaffetragt har også den fordel, at det er svært at lave brændt kaffe.

At fremstille kaffen med en kaffetragt, er en af de mest simple måder du kan lave velsmagende kaffe på. Udover en god tragt er gode kaffebønner eller formalet kaffe, samt kaffefiltre et must, uanset hvilken tragt.

 • Placer først tragten på koppen, kanden eller i et glas og sæt filteret ned i tragten.
 • Hæld den ønskede mængde formalede kaffebønner op i din tragt og hæld vand over i en cirkelbevægelse.
 • Start med en lille smule der bare lige er nok til at væde al kaffen og vent et minut mens kaffen ‘bloomer’ (udvikler smag).
 • Hæld derefter mere vand på i en cirkelbevægelse til du når toppen af filteret
 • Vent til alt vandet er løbet igennem, præcis som når du laver filterkaffe i en maskine.

FAQ

Hvilken kaffetragt er bedst i test?

Den bedste kaffetragt i test er kaffetragten Hario V60. Den har et specialfremstillet design, fås i forskellige farver, er fremstillet i keramik og har en god pris.

Hvad kan kaffetragten?

En tragt er en nem og hurtig måde at fremstille filterkaffe til en person, da det gør det muligt at lave filterkaffe direkte ned i koppen eller kanden. Du kan også lave filterkaffe til flere alt efter størrelsen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×