Kagerulle – Vi kårer den bedste kagerulle 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm
TESTVINDER

Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm

Håndtagene gør denne kagerulle let at betjene og non-stick belægningen gør, at hverken pizza- eller bolledejen hænger fast. Denne kagerulle vinder på flere parametre. Den har en god pris, håndtagene gør du har fuld kontrol…

Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm 1
Bedst i test

Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm

Kitchencraft Master Class Quarry Marble & Stand Kagerulle 37 cm 3
Bedste premium

Kitchencraft Master Class Quarry Marble & Stand Kagerulle 37 cm

Joseph Joseph Fondant Rullepind 42 cm Kagerulle 4
Bedste justerbare kagerulle

Joseph Joseph Fondant Rullepind 42 cm Kagerulle

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores kagerulle test, hvor vi tester og anmelder de 4 bedste kageruller.

En god kagerulle er en vigtig del af køkkenet til at rulle dej eller for eksempel marcipan ud. De fleste gode kageruller kan både udrulle pizzadej, gærdej og tunge deje ud. Sidstnævnte kan det være en fordel at bruge en stor rulle til, men de fleste kageruller kan rulle dejen i den tykkelse, du vil have, og som passer til dit behov.
Du kan få en kagerulle med mønster, en lille kagerulle og en med rullepind i træ – du kan kort sagt få et stort udvalg af kageruller.

I vores sammenligningstabel herunder får du en oversigt over testens 4 kageruller, samt deres fordele og ulemper. Længere nede finder du vores købsguide, hvor vi fokuserer på, de parametre, det kan være en fordel at holde øje med, når du skal købe din nye kagerulle. God bagning.

Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm

Bedst i test

Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm
Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Non-stick belægning
 • pros-icon.svg Længde på 25 cm
 • pros-icon.svg Håndtagene i enderne gør den nem at betjene

Detaljeret gennemgang

Håndtagene gør denne kagerulle let at betjene og non-stick belægningen gør, at hverken pizza- eller bolledejen hænger fast.

Derfor skal du vælge Patisse Silvertop Kagerulle 25 cm

Denne kagerulle vinder på flere parametre. Den har en god pris, håndtagene gør du har fuld kontrol over din udrulning og non-stick belægningen er en stor fordel i flere sammenhænge.

Først og fremmest gør det, at din dej ikke hænger fast i selve rullepinden, uanset hvor meget den klistrer. Du skal selvfølgelig huske, at hælde mel under brød- eller pizzadejen, når du udruller den, også for at dejen ikke hænger fast til bordet. Men non-stick belægningen kan være en fordel i modsætning til træ.

Det gør den også nem at rengøre og gør, at gærdejen ikke sætter sig fast i opvaskebørsten. En stor fordel, hvis du er glad for at bage. 

Den er lavet i stål, som er et holdbart materiale og gør du får en kagerulle, som vil holde i mange år. Den er også velegnet til, at udrulle eks. fondant og gør den dermed velegnet i flere dele af bageprocessen. 

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Non-stick belægning
 • pros-icon.svg Flot design

Detaljeret gennemgang

Her får du kagerullen til testens bedste pris. Selve rullepinden er 25,3 cm lang og kagerullen har non-stick belægning, som gør at brød- eller kagedejen ikke hænger fast.

Derfor skal du vælge Gastromax Non-Stick Kagerulle 47,5 cm

Her får du en smart kagerulle med non-stick belægning og slip-let funktion. Det gør at din brøddej ikke hænger fast på rullepinden, og at den er nemmere at rengøre.

Selve kagerullen er lavet i BPA-fri plast, som gør at den ikke vejer så meget. Håndtagene, der sidder på rullen her, gør at den er nem at betjene. Det er en stor fordel og mindsker risikoen for at dine fingre og hænder bliver smurt ind i klistret brøddej.

Den tåler ikke maskinopvask, men til gengæld er den som nævnt nem at rengøre i kraft af, at den har en non-stick belægning og en slip-let funktion. Designet er også flot. Håndtagene er sorte og selve rullepinden er hvid, hvilket både gør den intuitivt nem at bruge og giver den et flot udtryk, der vil passe ind i alle køkkener.

Kitchencraft Master Class Quarry Marble & Stand Kagerulle 37 cm

Bedste premium

Kitchencraft Master Class Quarry Marble & Stand Kagerulle 37 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Nem at opbevare med stativ
 • pros-icon.svg Lavet i marmor
 • pros-icon.svg Nem at gøre ren
 • pros-icon.svg Flot design

Detaljeret gennemgang

Her får du en flot marmor kagerulle, der samtidig har et lille stativ for god opbevaring.

Derfor skal du vælge Kitchencraft Master Class Quarry Marble & Stand Kagerulle

Her får du en kagerulle i god kvalitet, som også vinder prisen som bedste premium.

Du får en kagerulle uden håndtag. Det kan bidrage til at give en mere intuitiv oplevelse af bagningen, ved at du ruller mere direkte med din kagerulle. Den er stadig god, stabil og rar at betjene.

Den er ret lang på hele 40 cm og netop da håndtagene er udeladt ved denne, får du hele 40 cm at arbejde ved. Det er også værd at bemærke, at fordi marmor er et tungt materiale, vejer denne 1,5 kg. Det er på den ene side en lidt tung kagerulle, men på den anden side bidrager det til en rar tyngde ved udrulningen af forskellige deje. 

Marmoret er også et køligt materiale, som er med til at din kagedej forbliver kølig og er nemmere at udrulle. Selve materialet er også godt, når det kommer til hygiejnen og når du skal gøre den ren, vasker du den blot i varmt vand og sæbe.

Joseph Joseph Fondant Rullepind 42 cm Kagerulle

Bedste justerbare kagerulle

Joseph Joseph Fondant Rullepind 42 cm Kagerulle
Fordele
 • pros-icon.svg Flot og innovativt design
 • pros-icon.svg Justerbar
 • pros-icon.svg Målebånd, der sikrer at din brød- eller kagedej ikke bliver for lang

Detaljeret gennemgang

Her kan du vælge imellem 4 forskellige tykkelser, som gør du kan tilpasse produktet til tykkelsen, du har brug for til din udrulning.

Derfor skal du vælge Joseph Joseph Fondant Rullepind 42 cm

Med denne Joseph Joseph justerbar kagerulle får du dels en kagerulle med afstandsringe og dels en kagerulle i træ. Med afstandsringe, som fungerer som hjul, samt det målebånd der sidder på rullepinden, kan du både bestemme tykkelsen på din pizzadejs. Du kan også sikrer dig med målebåndet, at pizza- eller tærtedejen ikke bliver for lang, og at du derigennem sikrer dig, at din tærtedej forbliver samme tykkelse. Det er en god måde, at sikre sig en ensartet bagning af din pizza eller tærte. Hvis du har børn, er det samtidig en nem måde for dem at udrulle pizzadejen.

Endeskiverne er lavet i plastik, og er de eneste dele af denne kagerulle som kan tåle at komme i din opvaskemaskine. Selve trærullepinden skal vaskes i hånden og for at den kan holde længere, er det en god idé at smøre den i madolie regelmæssigt.

Guide

Sådan vælger du den bedste kagerulle

Når du skal købe en kagerulle, er der nogle parametre der er værd at være opmærksom på for at sikre at du får den bedste kagerulle til dig og dine behov.

Materialet

Du kan finde kagerullerne i alt fra plastisk og stentyper til forskellige træsorter, som de mere klassiske rullepinde. Der er forskellige fordele og ulemper ved de forskellige materialer. Rullerne i plastik kan have en non-stick overflade, som gør dem lette at rengøre og gør at tærtedejen ikke sætter sig fast. Kagerullerne lave i stentyper, som f.eks. en marmorkagerulle, har nogle andre fordele og ulemper og det samme har rullerne i træsorterne. Og det er blot nogle af materialerne. Kort sagt, er det vigtigt at materialevalget gør det rart for dig at arbejde med kagerullen.

De justerbare kageruller

Kagerullerne, der er justerbare, har flere fordele i forhold til at kunne sikre sig, at din tærte- eller pizzadej bliver jævn hele vejen igennem. Det gør, at du for eksempel kan sikre dig, at du får en ensartet bagning. Det gør det også let for dine børn, at bruge kagerullerne, hvilket kan være en fordel, hvis dine børn er nybegyndere i et køkken.

Budget

Man kan få kageruller i et væld af prisklasser – du kan sagtens finde budgetvenlige kageruller, der kan holde til både madlavningen i dit køkken og madlavningen i børneværelset, hvis din datter for eksempel er fan af modellervoks. Du kan også finde dyrere produkter, som har ekstra features som afstandsringe. Det er blot vigtigt at gøre sig klart, hvad behovet er og hvad man er villig til at betale.

FAQ

Hvilken kagerulle er bedst i test?

Den bedste kagerulle i test er Patisse Silvertop Kagerulle. Den har en god pris, gode stålhåndtag, en non-stick belægning og en god længde.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe en kagerulle?

Pris, materialet, samt om den har en justerbar funktion er gode parametre at holde øje med. Det vigtigste er, at du finder en, der passer til dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×