Kapsel kaffemaskine – Den bedste kapsel-kaffemaskine 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Krups Nespresso Citiz & Milk 4
bedste kompakte

Krups Nespresso Citiz & Milk

Phillips L’or Barista 5
bedste til L’or-kapsler

Phillips L’or Barista

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En kapsel-kaffemaskine kan være det perfekte redskab til dig, der vil have god, velsmagende kaffe, men også ønsker lynhurtig brygning og minimal fiflen med maskinen. Med et enkelt tryk kan en kapsel-kaffemaskine brygge espresso, og med en integreret mælkeskummer kan du lave typer kaffe – f.eks. latte og cappuccino.

Kapsel-kaffemaskiner har udviklet sig meget i de senere år, og de kan i dag lave kaffe, som slår den klassiske kaffemaskine, og som også kan hamle op med de større espressomaskiner. Forskellen er, at kaffebrygning på kapselmaskiner kræver minimal indsats fra dig, og så er de utroligt lette at rengøre.

Vi hjælper dig i denne kapsel kaffemaskine test med at finde en kaffemaskine til kapsler til dine behov. I vores købsguide kan du få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål vedrørende kapselmaskiner, og hvis du vil sammenligne de produkter, vi gennemgår, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Laver perfekt kaffe
 • pros-icon.svg Meget nem betjening

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Vertuo Plus

Denne kapsel-kaffemaskine kan brygge en god kop kaffe lidt udover det sædvanlige, og derfor er den kåret som denne tests vinder.

Når du begynder kaffebrygningen med Nespressos originale kapsler, laver maskinen en række huller i kapslen og spinner den derefter hurtigt rundt. Denne centrifugering skaber en tyk crema i kaffen, som du kender det fra en rigtig espresso – det brune, cremede lag af skum på toppen af kaffen. Samtidig giver det alt i alt en kop kaffe med bedre smag og aroma, end mange andre kapsel-kaffemaskiner kan producere.

Maskinen kommer derudover med et smart system, der sørger for, at hver enkelt kop kaffe brygges til perfektion: Hver enkelt Vertuo-kapsel har sin egen stregkode, som før brygningen læses af maskinen og fortæller, præcis hvilke indstillinger, der skal tages i brug.

Har du ikke meget plads på køkkenbordet, kan du glædes ved, at denne fylder utroligt lidt. Den har desuden en vandtank, som nemt kan rykkes rundt for at skabe bedre plads. Det er ofte vandtanken, der optager meget plads på kapselmaskinerne.

Maskinen er generelt designet med funktioner, der gør den utrolig let at anvende – den har kun en enkelt knap, og så har den en teknologi, der gør, at kaffen ikke sprøjter, når den hældes op.

Dette er den bedste kapselmaskine til dig, der ønsker en espresso af høj kvalitet med minimal indsats – en maskine, der udnytter hver enkelt kapsel fuldt ud.

Fordele
 • pros-icon.svg Godt, kraftigt vandtryk
 • pros-icon.svg Nem at gøre ren
 • pros-icon.svg Flere funktioner

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nescafé Dolce Gusto

Med 1460 watt og et tryk på 15 bar er Dolce Gusto Mini Me – trods prisen – utrolig kraftfuld og klar til at brygge mange kopper lækker kaffe. Det er en lille kapsel-kaffemaskine, der passer på de fleste køkkenborde. Den laver både kolde og varme drikke, så ønsker du dig en is-latte på en varm sommerdag, kan det også lade sig gøre.

Den kommer med et smart system, hvor du ved at vælge mellem 1 eller 7 streger på displayet kan justere mængden af vand til din kaffe, og dermed hvor stærk den skal være.

Maskinen er kompatibel med Dolce Gusto-kapslerne,  der giver dig et stort udvalg af varme og kolde drikke – kaffe, kakao og te. God til dig, der ikke blot vil nøjes med én type kaffe.

Dolce Gusto Mini Me er nem at gøre ren og kommer med en drypbakke, som du kan justere efter behov. Den kan også nemt tages af, når den trænger til en rensning.

Alt i alt en maskine, der laver en god kop kaffe til en lav pris.

Nespresso Atelier

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk mælkeskummer
 • pros-icon.svg Kan både lave varme og kolde drikke
 • pros-icon.svg Stor variation i kaffetyper – mange forskellige funktioner

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Atelier

Denne Nespresso-maskine kommer med en virkelig god indbygget mælkeskummer, som gør det muligt at lave latte og cappuccino af barista-kvalitet.

Det har Nespresso gjort længe, men det smarte ved denne er, at den klarer opgaven helt af sig selv: Du skal ikke længere selv stå for at skumme mælken. Du sætter  blot din kop med frisk mælk i maskinen og trykker på en knap, hvorefter den selv steamer mælken og blander den med den perfekte mængde af kaffe.

Som med alle Nespresso-maskiner åbner denne op for en verden af kaffekapsler – Nespresso tilbyder et kæmpe udvalg af deres originale kapsler. Der er en ristning og styrke til enhver smag.

Denne kapselmaskine med mælkeskummer kommer med en stor vandtank på 1 liter, hvilket betyder, at du ikke behøver at fylde den op så tit. Den kommer også med en smart afkalkningsfunktion, hvor du ikke behøver at gøre meget andet end at trykke på en knap – rengøringen er altså utrolig let, og maskinen minder dig selv om, hvornår det er på tide.

Den har flere funktioner, som du kan vælge mellem på knapperne øverst.

Krups Nespresso Citiz & Milk

bedste kompakte

Krups Nespresso Citiz & Milk
Fordele
 • pros-icon.svg Stor vandtank
 • pros-icon.svg Varmer hurtigt op
 • pros-icon.svg Fylder ikke meget

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Krups Nespresso Citiz & Milk

Denne kaffemaskine til kapsler har en stor vandtank på 1 liter og et højt tryk på 19 bar, der gør, at den brygger kaffen hurtigt – dette er ikke kun dejlig bekvemt på en travl morgen, det betyder også, at kaffen bliver bedre, da en hurtigere ekstrahering af kaffen giver mere smag og aroma.

Selvom den har en stor vandtank, som betyder, at du ikke skal fylde vand på så ofte, så er den stadig utrolig kompakt på køkkenbordet med en bredde på kun 20 centimeter. Den passer altså ind i selv de mindste køkkener.

Phillips L’or Barista

bedste til L’or-kapsler

Phillips L’or Barista
Fordele
 • pros-icon.svg Kan brygge to kopper kaffe ad gangen
 • pros-icon.svg Juster mængden af vand til en kop kaffe

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Phillips L’or Barista

Denne kaffemaskine fra Phillips er perfekt til når du har gæster på besøg, da den brygger to kopper ad gangen. Den kan brygge alt fra espresso til ristretto, lungo og meget mere, og da mængden af vand, der skydes igennem maskinen kan justeres, kan du selv vælge, hvor stærke de forskellige varianter kan være – således kan du altså skabe en kaffe helt efter din egen smag.

Den har en særlig mekanisme, der registrerer størrelsen på kapslen, der isættes, og justerer derefter. Rent praktisk betyder det, at du både kan bruge L’or-kapsler og Nespresso-kapsler, og dermed har du altså et ekstra stort udvalg blandt alle slags kapsel-kaffetyper.

Guide

Sådan vælger du den bedste kapsel-kaffemaskine

Metoden, som en kaffemaskine til kapsler benytter til at brygge kaffe, er på mange måder revolutionerende, fordi det gør det lettere og hurtigere end nogensinde før at brygge kaffe med et ensartet resultat hver eneste gang.

Den frysetørrede kaffe er lukket inde i de små, tilkøbte aluminiumskapsler, som maskinen skyder varmt vand igennem og producerer et resultat, der – på de bedste kapsel-kaffemaskiner – minder meget om en klassisk espresso.

På en traditionel, semi-automatisk espressomaskine skal du male kaffen og fylde den i bajonetten, før du kan trække et skud kaffe – og dertil kommer al arbejdet med at indstille maskinen, varme den op og rengøre den. Siden er de fuldautomatiske espressomaskiner kommet, men her klager folk ofte over, at de bare ikke producerer et lige så friskt og velsmagende resultat.

Kapselmaskinerne kan, selvom de måske ikke smager helt ligesom den ægte vare, levere konsistent, lækker kaffe hver eneste gang – og med ét enkelt tryk. Tilsæt en smule mælk, og du kan både lave almindelig kaffe, latte, cappuccino og meget andet.

Det er formentlig også derfor, at de på kort tid er blevet meget populære og vinder frem i rigtig mange hjem. Men den store popularitet har også gjort, at der i dag findes mange modeller på markedet – så hvilken skal du vælge?

Vi prøver i denne købsguide at give dig svaret ved at gennemgå nogle af de vigtigste faktorer, du bør overveje, når du køber en kapsel-kaffemaskine.

Hastighed og kraft på kapsel-kaffemaskiner

Dette er et af de absolut vigtigste kriterier, når det kommer til at vælge en kapsel-kaffemaskine: Hvor hurtigt kan den tilberede kaffen? Det er ikke kun et spørgsmål om bekvemmelighed, men også om de mekanismer, der er i spil, når kaffe brygges – jo hurtigere, det varme vand skydes igennem kapslen for at tilberede kaffen, des bedre vil den smage.

God kaffe kræver mindst 1200 watt, lyder det fra nogle eksperter.

Vandtryk på kaffemaskiner

Og ligesom med maskinens kraft har vandtrykket på pumpen også en direkte indflydelse på, hvor hurtigt kaffen brygges, og dermed hvordan den smager. Det er vandtrykket, der afgør, hvor hurtigt vandet bliver skudt ind i kapslen. Eksperter anbefaler et vandtryk på mindst 15 bar.

Vandbeholder på kaffemaskiner med kapsler

En kapselmaskine kræver minimal rengøring og vedligehold. Den del, du trods alt skal vedligeholde, er vandbeholderen. Den skal af og til tages af og rengøres, og derfor kan det være en rigtig god idé at vælge en model, hvor processen er så simpel som mulig.

Det er også en god idé at vælge en model med en vandtank på minimum 1 liter vand, da du derved ikke behøver at fylde den op lige så ofte.

Størrelse

Det er værd at overveje størrelsen på kapselmaskinen – de vil som oftest stå fremme på køkkenbordet, og det er derfor en god idé at vælge en kompakt model. Heldigvis er der – modsat mange andre former for hvidevarer – ikke nogen stor sammenhæng mellem størrelse og kvalitet. Nogle af de bedste kapsel-kaffemaskiner er kompakte – og generelt er de fleste relativt kompakte.

Med eller uden mælkeskummer

En mælkeskummer er en af de brugbare funktioner til dig, der ønsker at lave f.eks. cappuccino eller latte. Uden en integreret mælkeskummer, skal du selv ud og investere i én ved siden af. Disse kommer i mange varianter og kan være både dyre og billige – vil du have mælk med en tekstur som på caféerne, er det som regel nødvendigt at investere i de lidt dyrere modeller.

Nespresso laver f.eks. en model, som matcher deres maskiner, og som skummer mælken automatisk – du skal blot hælde den ned i.

Hvis du derimod er en person, der blot foretrækker at drikke sort kaffe, kan du med fordel vælge en maskine uden mælkeskummer, og prisen vil ofte være relativt meget billigere.

Hvilke kapsler er bedst?

Dette er et stort spørgsmål, som mange anmeldere og testere har kastet sig over at besvare. Og da smag er subjektivt, og markedet også hele tiden ændrer sig, må det korte svar nok være, at det er et spørgsmål om personlig præferencer. Det er dog værd at bide mærke i, at flere anmeldere siger, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem pris og kvalitet, og Nespresso-kapslerne vinder ikke alle tests, selvom de er relativt dyre i forhold til mange andre mærker.

Det er også værd at være opmærksom på, at ikke alle kapselmaskiner er kompatible med alle typer kapsler. Nespresso Vertuo Plus tager f.eks. kun imod de særlige Nespresso Vertuo-kapsler.

Nogen finder dette irriterende, da markedet for kapsler udvikler sig enormt meget, og der er mange mærker at afprøve. Hvis du har det sådan, bør du sikrer dig, at den maskine, du vælger, kan bruges med alle slags kapsler.

Genanvendelige kaffekapsler

I takt med, at kapselmaskinernes popularitet er eksploderet, er markedet for kaffekapsler det også. Først var det primært Nespresso, der dominerede markedet, men nu har alle fra din lokale Netto til Starbucks og Espresso House deres eget mærke og laver kapsler.

Der har været en del kontroverser omkring kaffekapslerne – først og fremmest kommer det hurtigt til at løbe op, når man gang på gang skal købe nye kapsler til maskinen. Kapselmaskinerne er således blevet kritiseret for ikke at være et super økonomisk valg i længden. Men den måske vigtigste pointe er, at kapslerne ikke er særligt miljøvenlige.

Typisk er de produceret i aluminium, og det er engangsprodukter, der som regel ikke duer til at brygge flere kopper – én kop, og så ryger de ud i skraldespanden.

En producent som Nespresso har forsøgt at imødekomme dette ved at etablere en genanvendelsesordning, hvor man kan aflevere de brugte kapsler tilbage.

Der er dog også dem, der har set helt nye muligheder, og nu tilbyder genanvendelige kapsler – her kan du bruge de samme kapsler igen og igen. Det fungerer på den måde, at du køber en solid kapsel i f.eks. stål, som du derefter fylder kaffe på, før du skal brygge.

Flere producenter har kastet sig over disse, og ikke alle produkter er de samme, men generelt set fungerer de således:

 • Du skruer et silikonelåg af kaffekapslen og vælger et filter, som passer din kaffe
 • Du fylder kapslen med kaffe
 • Du presser den let med et medfølgende stempel
 • Du sætter låget tilbage på kapslen
 • Du kommer den i maskinen
 • Du skiller dig af med kaffen og renser den, så den er klar til næste kop

På den måde kan du komme omkring det åbenlyse miljøproblem, som mange har peget på i forbindelse med kapselmaskinerne.

Du skal være opmærksom på, at ikke alle maskiner tager imod disse ‘hjemmelavede’ kapsler. Særligt Nespresso gør ofte meget ud af at lave kapselmaskiner, som primært fungerer med deres egne kapsler. Til gengæld findes der masser af maskiner, som tager imod alle former for kapsler.

FAQ

Hvilken kapsel-kaffemaskine er bedst i test?

Den bedste kapsel-kaffemaskine i test er Nespresso Vertuo Plus, fordi den bruger sin egen særlige teknologi til at lave god espresso med en tyk crema.

Kan alle slags kaffekapsler bruges til alle maskiner?

Det kommer an på, hvilken kapselmaskine, du har. Generelt set er de forskellige mærker bygget til at anvende deres egne kapsler.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×