Kartoffelpresser – Vi kårer den bedste Kartoffelpresser 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

IKEA Idealistisk Kartoffelpresser 2
Bedste billige

IKEA Idealistisk Kartoffelpresser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores test af kartoffelpressere, hvor vi tester og anmelder 5 af slagsen.
En kartoffelpresser eller en kartoffelmoser er et lækkert køkkenudstyr.

Med en gammeldags kartoffelpresser kan du nemt lave dit livs bedste kartoffelmos. Du kan presse kogte kartofler og andre grøntsager som rodfrugter til mos, og er en hurtig og nem måde at presse kartofler til en mere luftig kartoffelmos.
Er I en børnefamilie, er en kartoffelpresser et genialt redskab. Kartoflerne og andre rodfrugter forvandles nemt til lækker og sund børnemad i form af mos.

I denne kartoffelpresser test tester vi markedet for de 5 bedste. I vores sammenligningstabel herunder får du et overblik over de 5 pressere og deres fordele og ulemper.

I købsguiden længere nede sætter vi fokus på, hvilke parametre der er vigtige at holde sig for øje, når du skal købe en kartoffelpresser, så du er klar til at presse kartofler til mos.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan vaskes i opvaskemaskine
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Designet til at ligge ergonomisk godt i hånden
 • pros-icon.svg Bruger et rotationsprincip til at mose kartoflerne
 • pros-icon.svg Lavet i stål og plastik

Detaljeret gennemgang

Denne kartoffelpresser vinder bedst i test. Med den får du en kartoffelpresser, der ligger godt i hånden og nemt kan mose dine kartofler til tilbehør til dit kød.

Derfor skal du vælge Joseph Joseph Helix Kartoffelpresser

Denne kartoffelpresser vinder vores bedst i test.

Det gør den, fordi den er designet og formet efter at den skal ligge ergonomisk godt i hånden. Den har samtidig en rigtig god pris, hvor du virkelig får kvalitet for pengene og en kartoffelpresser, som vil holde dig i mange år.

Den vinder også på at have en mekanisme, hvor dine kartofler eller rodfrugter presses roterende gennem din kartoffelpresser. Du bruger din styrke fra dine skuldre, når du presser kartofler, rodfrugter mm. til børnemad eller en luftig mos med denne kartoffelpresser.

Denne kartoffelmoser er lavet i to dele. Du putter dine kogte kartofler eller rodfrugter ned i den nederste del af din kartoffelpresser. Herefter skruer du den øverste del ned over dine kartofler og ud kommer en god kartoffelmos.

Det er kort sagt en meget effektiv måde at mose kartofler på.

Den nederste del er lavet i stål og den øverste er lavet af plastik, der er BPA-fri. Det gør at denne kartoffelpresser er meget holdbar.

Når den skal vaskes, skylles den blot og kommes i din opvaskemaskine. Nemmere bliver det ikke. Det gør denne kartoffelpresser nemmere at bruge til mos og børnemad end knive, som helst skal rengøres i hånden.

IKEA Idealistisk Kartoffelpresser

Bedste billige

IKEA Idealistisk Kartoffelpresser
Fordele
 • pros-icon.svg Testens bedste pris
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Nem og intuitiv at bruge
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask

Detaljeret gennemgang

Denne kartoffelpresser fra IKEA vinder prisen som bedste billige. Med denne kartoffelpresser kan du nemt forvandle dine kogte kartofler til lækker kartoffelmos, perfekt til et godt stykke kød med sovs.

Derfor skal du vælge IKEA Idealistisk Kartoffelpresser

Denne kartoffelpresser fra IKEA vinder testen som bedste billige.

Det er en holdbar og god kartoffelpresser, lavet i rustfrit stål – et meget holdbart materiale – med testens bedste pris. Med denne kartoffelpresser får du en presser, som er fantastisk nem at mose dine kartofler, rodfrugter og andre grøntsager med.

Den virker som en klassisk presser til hvidløg. Du åbner presseren op, lægger dine kogte kartofler ned i den nederste del og presser den øverste del ned over. Ligesom når du bruger en hvidløgspresser. Her får du bare lækker kartoffelmos ud i stedet. Du får muligvis ikke en lige så glat kartoffelmos som med en purepresser, men det er tæt på.

Kartofler, rodfrugter og andre grøntsager er en lækker og sund måde at få et godt måltid på budget. Med denne kartoffelpresser sætter det prikken over i´et, hvis du vil have en billig måde at lave et lækkert måltid mad på. Denne kartoffelmoser kommer med en pris, hvor alle kan være med.

Selvom den er billig, betyder det ikke at den ikke er holdbar. Denne kartoffelpresser et lavet i rustfrit stål, og som en ekstra bonus tåler dette kartoffeljern maskinopvask.

Fordele
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Kommer med 3 forskellige skiver
 • pros-icon.svg Intuitiv at bruge
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask

Detaljeret gennemgang

Med denne kartoffelpresser får du virkelig en kartoffelpresser af absolut premium kvalitet. Den kommer med 3 forskellige skiver, så du kan presse kartofler og grøntsager i forskellige tykkelser.

Derfor skal du vælge GEFU Tristar Kartoffelpresser

Med denne kartoffelpresser får du en presser som inspirerer til at være kreativ i køkkenet. Den vinder testen som bedste premium, fordi du får en kartoffelmoser ud over det sædvanlige, når du køber denne.

Denne kartoffelmoser virker, som den førnævnte, på mange måder som en presser til hvidløg. Du åbner for presseren og putter dine kartofler eller grøntsager ned i den nederste del. Herefter presser du den øverste del ned over.

Nemmere og mere intuitivt bliver det ikke.

Det, som virkelig adskiller denne kartoffelpresser fra de andre og gør den virkelig inspirerende, er, at der følger 3 forskellige skiver med. Disse skiver gør, at du ud over at lave klassisk kartoffelmos, også f.eks. kan kaste dig ud i en slags spaghetti eller pasta af kartofler eller en grøntsag som squash. Meget a la en spiralizer.

Med denne presser får du med andre ord flere muligheder end “blot” mos.

Den er lavet i rustfrit stål, som er et yderst holdbar materiale. Det er som sagt en premium presser og premium koster. Men når det er sagt, får du med denne kartoffelpresser en presser, der højt sandsynligt holder resten af livet.

WMF Gourmet Kartoffelpresser

Bedste klassiske design

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Smukt design
 • pros-icon.svg Intuitiv at bruge

Detaljeret gennemgang

Med denne presser får du en presser, der snildt kan hamle op med selv de bedste knive. Du får en kartoffelpresser lavet i rustfrit stål, som er yderst holdbar.

Derfor skal du vælge WMF Gourmet Kartoffelpresser

Med denne presser får du en lækker og elegant kartoffelpresser i høj kvalitet. Den er lavet i rustfrit stål, hvilket betyder at den har en lang holdbarhed, fordi stål er et yderst holdbart materiale.

Den er meget intuitiv at bruge, når du vil lave kartoffelmos. Den fungerer på mange måder som en klassisk hvidløgspresser. Du presser nemlig dine kartofler igennem din presser. Det er en meget nem og tilgængelig måde at lave kartoffelmos på.

Det er samtidig netop meget intuitivt, fordi designet er meget ligetil og forklarer meget tydeligt hvordan du skal bruge den.

Netop designet skiller denne presser fra andre i samme kategori. Som nævnt er den fremstillet i rustfrit stål, som giver et smukt, elegant og glansfuldt design. Stål er et flot materiale og det gør at denne presser, ud over at være en praktisk og bekvem del af dit udstyr i dit køkken, også vil pynte.

Selve prisen er i den lidt dyrere ende, men du får virkelig kvalitet for pengene. Denne presser skal du først og fremmest se som en form for investering. Stål holder for livet og dermed vil denne presser højst sandsynligt holde resten af livet.

GEFU Kartoffelpresser

Bedste innovative design

Fordele
 • pros-icon.svg Innovativt og flot design
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Let at bruge

Detaljeret gennemgang

Med denne presser får du en presser i et interessant og innovativt design lavet i rustfrit stål. Det gør samtidig presseren meget holdbar og gør det let at lave mos.

Derfor skal du vælge GEFU Kartoffelpresser

Med denne kartoffelpresser får du et moderne og innovativt take på et design til en klassisk presser.

Designet på denne presser har associationer til en skovl på bedst mulige facon. I modsætning til de andre pressere i denne artikel, er den ikke rund, men nærmere firkantet i sit design. Det gør, du samtidig får en bredere flade at presse kartofler og andre grøntsager ud af.

Det gør den mere effektiv og gør at den er virkelig nem at bruge.

Samtidig er presseren lavet i rustfrit stål. Dette stål gør, at du får en holdbar presser. Det er godt at vide, fordi denne presser ligger i den semi dyre ende. Du skal derfor først og fremmest se denne presser som en investering. Men det er en god investering og du får med dens design en inspirerende kartoffelpresser, som indbyder til at lave mere kartoffelmos i din hverdag og som lækker tilbehør til din bøf, din steak eller din torsk.

Dette design er på mange måder også meget børnevenligt. Det er en sjov måde for børnene at lave kartoffelmos på, fordi de med denne virkelig kan se strimlerne af kartoffel komme ud af presseren og forvandles til mos.

Guide

Sådan vælger du den bedste kartoffelpresser

Når du skal vælge hvilken presser du vil købe, er der flere parametre, det kan være en fordel at kigge efter.

Kig efter maskinopvask

Først og fremmest kan det være en fordel, at købe en presser som kan tåle at blive vasket i din opvaskemaskine. I hvert fald hvis du ejer sådan en. Det gør det alt andet lige nemmere, at du ikke skal stå med ekstra opvask bagefter.

Budget

Prisen er selvfølgelig et faktum. Du skal vælge en god kartoffelpresser til en pris, du kan være med på. Det er dog værd at bemærke at en god kvalitets presser til at lave kartoffelmos med kan holde dig hele livet, simpelthen fordi god kvalitet holder.

Metoden til at lave kartoffelmos

Måden, du presser eller moser dine kartofler med din kartoffelmoser kan være en ekstra detalje at holde øje med. Forskellige pressere moser dine kartofler på forskellige måder. Størstedelen fungerer ligesom en klassisk hvidløgspresser, men der kan være forskelle i detaljerne.

Roterende eller skruende funktion

Nogle kartoffelpressere har en roterende funktion. Det kan være en fordel for dig, at købe en presser med denne funktion, hvis du vil passe ekstra på dig selv.

Sådanne pressere er ofte designet efter mere ergonomiske principper, hvilket er en god og enkel måde at passe ekstra godt på dig selv og din krop i din hverdag.

“Pressefladen” dine kartofler kommer ud fra

En sjov ekstra funktion at kigge efter, er den overflade som dine kartofler kommer ud af. Nogle pressere har en større flade end andre, hvor processen er mere tydelig. Har du børn, kan det f.eks. være sjovt for dem at se kartoflerne blive forvandlet til mos, hvor det netop er mere tydeligt.

FAQ

Hvilken kartoffelpresser er bedst i test?

Den bedste kartoffelpresser i test er Joseph Joseph Helix Kartoffelpresser. Den vinder på at have et roterende princip til at mose med og at være designet ergonomisk godt.

Hvilke parametre er vigtige at holde øje med?

Om den tåler maskinopvask, metoder, hvordan den presser dvs. funktionen, samt “pressefladen” kan være vigtige for dig. Detaljerne er vigtige ift. pressere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×