Keramisk pande – Den bedste keramiske pande 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Eva Solo Trio Stainless Steel With Ceramic Coating 30cm 4

Eva Solo Trio Stainless Steel With Ceramic Coating 30cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En stegepande er en essentiel del af køkkenet. En god stegepande vil bidrage til at skabe det perfekte måltid. I denne artikel tester vi keramiske pander, så du er køreklar når du skal købe din næste pande. Vi introducerer dig til 5 forskellige pander, hvor vores fokus er på en god stegepande med keramisk belægning, pandens praktiske funktioner, samt hvordan du rengør din pande.

Over de seneste år har keramiske stegepander vundet indpas i markedet for stegepander og med god grund. En god stegepande med keramisk belægning – belagt med keramisk titanium – udleder i modsætning til teflon ingen sundhedsskadelige stoffer. Den keramiske belægning er lavet af ler, som er modstandsdygtig mod ridser i belægningen på din stegepande. Du får dermed en pande med længere levetid som ikke skader din sundhed.

I denne købsguide har vi testet 5 keramiske pander, hvor vi fortæller om de forskellige formål de keramiske pander har. Alle pander i guiden hjælper dig på hver sin måde til at skabe velsmagende mad. I vores sammenligningstabel kan du danne dig et overblik og blive klogere på de forskellige panders fordele.

Fordele
 • pros-icon.svg Non stick, dvs. slip let belægning.
 • pros-icon.svg Kræver ikke meget produkt til stegning.
 • pros-icon.svg Tåler alle former for varmekilder
 • pros-icon.svg Tåler høje temperaturer
 • pros-icon.svg Egnet til opvaskemaskine. Vask panden i maskinen uden problemer.

Detaljeret gennemgang

Barcelona stegepanden fra Greenpan er et all-around godt køb. Stegepanden er det perfekte hjælpemiddel lige meget om du skal lave æg, stege sprøde fiskefileter eller en god bøf.

Derfor skal du vælge Greenpan Barcelona

Det er en god stegepande, som ikke tager skade, hvis du kommer den i opvaskemaskinen eller putter den i ovnen.

Med panden fra Greenpan får du en stegepande med en non stick overflade med keramisk belægning i aluminium. Med en non stick belægning tilføres en slip let funktion til din pande. Din mad brænder dermed mindre på, hvilket er en kæmpe fordel, når du står og steger din bøf ved høje temperaturer. Non stick belægningen gør at du ikke skal bruge meget stegeprodukt, når du tilbereder din mad på panden og du skal ikke bekymre dig om at bruge metalredskaber i din madlavning.

Håndtaget er lavet i rustfrit stål og ligger godt og stabilt i hånden. Stegepanden, der har en diameter på 28 cm, er egnet til alle varmekilder: Induktion, gasblus, keramisk kogeplade og støbejernskogeplade.

Den kommer både i blå, grøn og sort, så du, foruden at få en fremragende pande til stegning, der ligger godt i hånden, kan pifte dit køkken op. Den har desuden en fin og jævn varmefordeling, der giver et ensartet resultat.

Fordele
 • pros-icon.svg Lavet af rustfrit stål.
 • pros-icon.svg Keramisk belægning.
 • pros-icon.svg Sandwichbund.
 • pros-icon.svg Kræver ikke meget fedtstof.
 • pros-icon.svg Maks temperatur: 400 grader.

Detaljeret gennemgang

På plads nr 2 finder du en Eva Trio keramisk pande, fra mærket Eva Solo. Du får et produkt, der bruges på alle varmekilder: induktion, gasblus, keramisk kogeplade og støbejernskogeplade. Den er lavet af rustfrit stål, som forlænger pandens levetid.

Derfor skal du vælge Eva Solo Trio Stainless Steel with Ceramic 20cm

Med Eva Solo Trio får du et produkt, som ikke bare dækker de basale behov, som den skal. Du får et produkt i slidstærk rustfrit stål, som forlænger pandens levetid. Panden findes i grå, sort og sølv, den kommer med et ophængsøje som gør opbevaringen nem og det rustfrie stål giver den et elegant look, som passer ind i ethvert køkken.

Eva Solo Trio panden kommer med keramisk belægning, som gør du skal bruge mindre produkt til stegning, og dermed har den en non stick funktion. Den har en diameter på 20 cm, en længde på 37 cm. og en kanthøjde på 7,3 cm. Den er egnet til alle varmekilder, så du behøver ikke bekymre dig om den dur til lige præcis dit komfur. Stegepanden kommer med en sandwichbund, som gør at du får en god, hurtig og jævn varmefordeling og det er med til at du får et bedre resultat i sidste ende.

Den er desuden nem at gøre ren og tåler at komme i ovnen – det gør at du får du et produkt med flere funktioner, der gør produktet til et mere universelt redskab i dit køkken.

Scanpan CTX 28cm

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Varmebestandigt håndtag.
 • pros-icon.svg Sandwichbund.
 • pros-icon.svg Keramisk og non stick belægning.
 • pros-icon.svg Keramisk titanium
 • pros-icon.svg Fri for PFOA
 • pros-icon.svg Ophængsøje

Detaljeret gennemgang

Scanpan CTX 28cm, listens nr. 3, er i den dyre ende af skalaen, men efter vores vurdering er den pengene værd. Den har et væld af fordele, fungerer til alle varmekilder og fedtstoffet fordeles jævnt og fint uden problemer.

Derfor skal du vælge Scanpan CTX 28cm – Premium

Med produktet fra Scanpan får du en stegepande af en virkelig god kvalitet lavet af stål, der ikke ruster. Den er især velegnet, når du skal lave med ved medium varme. Den har alle de kvaliteter, man vil have – den er lavet af godt materiale, har keramisk og slip let belægning, er nem at gøre ren og tåler at komme i ovnen. Den er modstandsdygtig mod slid. Læg især mærke til at den har et varmebestandigt håndtag, der ligger godt i hånden og som gør du ikke behøver bekymre dig om dit håndtag bliver for varmt og ikke håndterbart, når du laver mad. Den har derudover sandwichbund, hvis du har induktion. Den fordeler varmen jævnt og uden problemer, som sikrer dig et godt resultat hver gang, og du skal stort set intet produkt bruge til at stege med, hvilket er en stor fordel.

Produktet har en diameter på 28 cm. og findes i grå, sort og sølv, så du frit kan vælge den version der passer ind i dit køkken.

Eva Solo Trio Stainless Steel With Ceramic Coating 30cm

Eva Solo Trio Stainless Steel With Ceramic Coating 30cm
Fordele
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Virker til alle varmekilder
 • pros-icon.svg Keramisk belægning
 • pros-icon.svg Behøver mindre fedtstof.
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine.
 • pros-icon.svg Ophængsøje. Du kan uden problemer hænge din pande op på væggen.

Detaljeret gennemgang

Listens fjerdeplads, Eva Solo Trio Stainless Steel har samme egenskaber som produktet du finder på vores plads #2. Dette produkt har en større diameter, som gør den velegnet til større portionsanretninger.

Derfor skal du vælge Eva Solo Trio Stainless Steel with Ceramic Coating 30cm

Med Eva Solo Trio Stainless Steel får du et produkt, der er lavet af rustfrit stål. Det gør at produktet får en forlænget levetid.

Eva trio panden har en diameter på 30 cm, en længde på 53 cm og har en kanthøjde på 10,5 cm. Det er testens største produkt og med en højere kanthøjde fungerer den fint til en let tilberedning med fond. Den ligger godt i hånden og trods størrelsen er den nem at arbejde med. Belægningen gør at du skal bruge knap så meget fedtstof.

Panden kommer både i grå, sort og sølv, hvilket gør at du kan få den i lige præcis den farve, der passer ind i dit køkken.

Fordele
 • pros-icon.svg Aluminium
 • pros-icon.svg Varmebestandigt håndtag
 • pros-icon.svg Non stick belægning
 • pros-icon.svg Kræver ikke meget smør eller lignende til at stege i.
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask

Detaljeret gennemgang

Fiskars Hard Face stegepande dur til alle varmekilder, inklusiv induktion. Den har et varmebestandigt håndtag, der sikrer dig at du ikke brænder dig på håndtaget.

Derfor skal du vælge Fiskars hard face 24 cm

Dette produkt fra Fiskars kan du snildt bruge til den almene madlavning. Panden har en diameter på 24 cm og fås i sort og blå. En fordel ved panden er at den har et varmebestandigt håndtag, der gør du ikke skal bekymre dig om at brænde dig på håndtaget, når panden bliver varm.

Panden fra Fiskars kan du uden problemer sætte i opvaskemaskinen, hvilket gør den nem at rengøre og den har non stick belægning, som betyder at du ikke skal bruge meget olie, smør eller lignende.

Guide

Sådan vælger du den bedste keramiske pande

At vælge den rette keramiske pande kan virke som lidt af en jungle, men det kan gøres til en let proces ved at være bevidst om hvilke parametre du kigger efter inden du bevæger dig ud i jagten. Formålet med denne købsguide er netop at hjælpe til at guide dig i din proces, så du hurtigere kan finde frem til den helt rette keramiske stegepande for dig.

Keramiske pander har forskellige formål ift. hvilken type madlavning du er ude i og de forskellige pander kan hjælpe dig til at kreere velsmagende mad. Du kan få wok-pander der bringer dig til Asien; keramiske pander som er specialdesignet til at kreere de lækreste pandekager til både hverdag og fest, sauterpander der lader dig omryste din mad og evt. tilsætte fond uden at det skvulper ud over hele komfuret og grillpander, der skaber stemningen af sommer midt i dit køkken på selv den mest grå efterårsdag. Sidst, men ikke mindst findes der selvfølgelig den helt klassiske stegepande.

Jævn varmefordeling

Med mange retter er det vigtigt i tilberedningsprocessen at varmen fordeles jævnt og varmen varierer naturligvis alt efter hvilken ret, der er tale om. En jævn varme på panden hjælper dig mod velsmagende mad. Derfor spiller varmefordelingen en rolle, og hvilke temperaturer dit produkt kan tåle, kan også være et parameter at tage hensyn til.

Non stick belægning

Et parameter at kigge efter, når du skal på jagt efter din næste stegepande er slip let effekten, også kaldet non stick belægning. En non stick belægning gør at du skal bruge mindre fedtstof, hvad end du bruger smør, solsikkeolie eller anden form for fedtstof, og gør at det er lettere at rengøre din pande.

Sandwichbund

En såkaldt sandwichbund består af lag af forskellige materialer, ofte af aluminium eller kobber. Kobber og aluminum er gode til at lede varme, som gør at stegepanden får en jævn varmefordeling. En pande med sandwichbund er særlig egnet til induktion og gør at du kan få en hurtig opvarmning af din pande.

Hvorfor vælge en keramisk pande

En stegepande, og køkkenudstyr generelt, med keramisk belægning, modsat en med teflon belægning, er fra et sundhedsperspektiv det rette valg. Den keramiske belægning er lavet af ler – modsat teflon indeholder den ikke fluorstoffer, som er mistænkt for at være sundhedsskadelig. Det vil sige at du med en keramisk stegepande undgår giftstoffer i maden. Ler er desuden modstandsdygtig og robust – dermed undgår du ridser i belægningen på din stegepande, også når du bruger metalredskaber. Det forlænger alt andet lige stegepandens holdbarhed.

Pander med keramisk belægning egner sig særdeles godt til tilberedning af kød. Belægningen gør at du nemt får en god stegeskorpe på din steak – en pande med keramisk belægning kan godt sagt bringe dit kød til nye højder.

Høje temperaturer

I modsætning til stegepander med teflon, kan et produkt med keramisk belægning holde til at du tilbereder din mad ved høje temperaturer. Helt præcist kan et produkt med disse kvaliteter holde til op til 400 grader. Fordi denne belægning ikke indeholder fluorstoffer, kan du trygt tilberede din mad ved højeste varme. Disse pander har non stick belægning, der gør at du automatisk skal bruge mindre produkt når du steger – du risikerer dermed ikke i lige så høj grad at der f.eks. sprøjter varm solsikkeolie ud i dit køkken.

Vask og rengøring af keramisk pande

Den efterfølgende rengøring af din stegepande er alt andet lige vigtigt, fordi uanset belægningen er det vigtigt at bruge fedtstof. Når det kommer til vask af din stegepande, er det vigtigt at lade panden stå og køle af, før du putter vand på den. Køler du den ikke ned, risikerer du at den mister sin form og bliver skæv. Vask af panden forlænger din pandes levetid – husk blot at være grundig. Vask panden grundigt i hånden med almindeligt opvaskemiddel, som ikke skader panden og fjerner madrester  og fedt uden problemer. Vask panden grundigt med opvaskebørste eller svamp – begge dele fungerer fint på de fleste stegepander. Mange stegepander kan derudover tåle maskinopvask, hvilket gør rengøringen lettere.

Pandens holdbarhed

Stegepander med den type belægning, som købsguiden her fokuserer på, kan alt andet lige holde længere tid end en med teflon belægning. Denne type belægning har en længere holdbarhed, fordi det er lavet af ler og der er mindre risiko for at skade belægningen. Ler kan tåle metalbelægning, modsat teflon, og det udskiller ikke giftstoffer på samme måde som netop teflon. Det er aspekter, der i sidste ende er med til at forlænge din pandes levetid og som i det lange løb gør, at du sparer penge.

FAQ

Hvilken keramisk pande er bedst i test?

Den bedste keramiske pande i test er Greenpan Barcelona. Denne stegepande udmærker sig ved at være en god allround pande til alle varmekilder og så tåler den også en tur i opvaskemaskinen.

Hvordan er varmefordelingen?

Alle 5 stegepander i denne test fordeler varmen godt og jævnt. De fleste tåler temperaturer, der er i den høje skala og du skal ikke være bekymret for at maden brænder, når du går i køkkenet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×