Knivblok – Den bedste knivblok 2022

1
Eva Solo Knivblok Skrå

Derfor skal du vælge Eva Solo Knivblok Skrå Hvis du har brug for en stilren knivholder som kan det hele, så er det knivblokken for dig. Den er både praktisk ift. hygiejne og sikkerhed, da den er let at rengøre og kan opbevare knivene sikkert i silikone skaftet. Silikoneindsatsen i knivblokken er også så funktionel, at den kan komme i opvaskemaskinen. Knivblokken fra Eva Solo fås i tre forskellige farver, så du kan vælge den…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Eva Solo Knivblok Skrå 513,96 DKK Found4you DE
Dorre Hugo Knivholder 165 DKK Royal Design DK
Zassenhaus Knivblok magnetisk ask 658,01 DKK gartentotal.de
Zone Singles Knivblok 239 DKK AllBuy
Endeavour Knivblok 524,25 DKK Salling

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

På udkig efter en ny knivblok? I denne knivblok test undersøger vi fem af, hvad vi anser som værende de bedste knivblokke på markedet. Vi har gransket udvalget og udover at sammenligne væsentlige egenskaber, som sikker opbevaring af dine knive, design og kvalitet, så vil vi også fremhæve særlige funktioner og fordele ved hver model.

Det er vigtigt for ethvert køkken, at kunne placere knivsamlingen så der er orden og knivene ikke bliver unødvendigt slidt af at ligge frit i en skuffe.

Men der er mange forskellige typer af knivblokke på markedet og det kan derfor være svært at vælge den rigtige, der passer til lige præcis dit behov.

I vores købsguide gennemgår vi alle de aspekter du skal være opmærksom på, inden du investerer i en ny knivblok. Så du bliver godt rustet til at træffe det helt rigtige valg.

Eva Solo Knivblok Skrå – bedst i test

Derfor skal du vælge Eva Solo Knivblok Skrå

Hvis du har brug for en stilren knivholder som kan det hele, så er det knivblokken for dig. Den er både praktisk ift. hygiejne og sikkerhed, da den er let at rengøre og kan opbevare knivene sikkert i silikone skaftet.

Silikoneindsatsen i knivblokken er også så funktionel, at den kan komme i opvaskemaskinen.

Knivblokken fra Eva Solo fås i tre forskellige farver, så du kan vælge den der passer bedst ind i dit køkken. Den har desuden plads til 8 forskellige knive.

Det kan vi lide:
 • Stilrent design
 • Skånsom knivopbevaring
 • Hygiejnisk da silikone-lamellerne inde i plast indsatsen er lette at gøre rent
 • Indsatsen tåler opvaskemaskine
 • Plads til alle former og størrelse af knive og sakse
Det skal du være opmærksom på:
 • Men bør være varsom med vand og kemikalier når knivblokken rengøres

Dorre Hugo Knivholder – Bedste billige knivblok

Derfor skal du vælge Dorre Hugo Knivholder

Er du på udkig efter en lækker minimalistisk knivblok, der kan holde kniven skarp til en lige så skarp pris? Så er Dorre Hugo Knivholderen for dig.

Det er en flot magnetisk knivholder i træ til en budgetvenlig pris, som kan udstille alle knive flot på bordpladen og så du let kan komme til at skære brød.

Dorre Hugo knivholderen er både bæredytig og smuk. Den gør ikke din kniv sløv når du sætter skaftet på knivblokken, da kniven bliver opbevaret uden på knivblokken via magneter. Dette gør at knivblokken ikke slider på kniven.

Knivblokken her har plads til 5 knive, så hvis du har en stor knivsamling, er dette ikke knivblokken for dig.

Det kan vi lide:
 • Budget venlig pris
 • Smukt design i bæredygtigt bambus
 • Magnetisk knivblok, som ikke slider på knivene
 • Knivblokken er let at gøre rent
Det skal du være opmærksom på:
 • Kun plads til et mindre antal knive, da den kun er 22,5 cm i bredden
 • Knap så sikker som en knivblok hvor hele knivskaftet er skjult

Zassenhaus Knivblok magnetisk ask – Bedste premium

Derfor skal du vælge Zassenhaus Knivblok magnetisk ask

Zassenhaus Knivblok er en stilren knivblok fremstillet i træ. Magneterne indeni holder dine knive på plads uanset om det er en urtekniv eller større kniv.

Det flotte design gør knivblokken til et kunstværk i dit køkken, og passer ind i stilarten Nordic Kitchen.

Den er perfekt til opbevaring af alle knive, da der er magneter på begge sider. Er du ikke typen som vil hænge dine knive op på væggen, kan du derfor trygt bruge Zassenhaus Knivblokken.

Der er masser af plads til dine knive på begge sider uden at gøre dem sløve. Alt i alt har denne knivholder plads til 10 knive.

Det kan vi lide:
 • Smukt elegant design
 • Rustfrit stål
 • Magnetstrimler i begge sider, så der er plads til flere knive i begge i sider
 • Let at gøre rent
 • Knivene holder sig skarpe i længere tid
Det skal du være opmærksom på:
 • Dyrere i prisen
 • Sikkerheden er bedre når skaftet er helt skjult

Zone Singles Knivblok – Bedste knivblok med børster

Derfor skal du vælge Zone Singles Knivblok

Zone Singles knivblokken er produceret i et enkelt og stilrent design, der passer ind i de fleste køkkener.

Det er let at sætte knivene i blokken, da plaststråene i indsatsen gør at du kan placere knivene i forskellige vinkler. Dette gør også at du kan få plads til flere knive selvom denne knivblok kun måler 9 x 17 cm.

Dermed optager den heller ikke meget plads på køkkenbordet og er derfor ideel til mindre køkkener.

Det kan vi lide:
 • Billig
 • Passer til alle typer knive
 • Funktionel – du vælger selv hvordan knivene skal stå, så det er let at opbevare dine knive
 • Stilrent design
Det skal du være opmærksom på:
 • Knap så holdbar i længden som andre knivblokke
 • Indsatsen kan hurtigt blive støvet og beskidt, sværere at gøre rent

Endeavour Knivblok – Bedste knivblok i bambus

Derfor skal du vælge Endeavour knivblok

Skal dine knivsæt vises frem i en smuk knivblok af elegant design? Endeavour Knivblokken er fremstillet af bæredygtigt materiale og den er ikke blot i et unikt design, men har også plads til alle slags knive. Det er en lækker knivblok, med sit minimalistiske design passer ind i de fleste nordiske køkkener.

Når du køber Endeavour knivblokken støtter du desuden Læger Uden Grænser med 10 kr. Eneste minus ved denne knivholder er at der kun er plads til 4 knive, og at den derfor ikke er til dig, der har en større samling..

Det kan vi lide:
 • Smukt design
 • Passer til alle slags knive
 • Funktionel da du selv bestemmer hvordan knivene skal stå
 • Dine knive holder deres skarphed længere
 • Høj kvalitet
 • Bæredygtig knivblok
 • Du støtter Læger Uden Grænser med 10 kr. pr. solgt knivblok
Det skal du være opmærksom på:
 • Plaststavene inden i kan gå i stykker med tiden
 • Sværere at gøre ren
 • Kun plads til 4 knive
 • Bambus materialet tåler ikke maskinopvask og kan med tiden få en mat overflade, det anbefales, at smøre blokken ind i madolie med jævne mellemrum.

Sådan vælger du den rigtige knivblok

For at gøre det lettere for dig at finde den rette knivblok til køkkenbordet, er der her en guide til alt det du bør være opmærksom på inden du investere i en lækker knivblok til dine knive.

Sikker opbevaring

Det vigtigste ved enhver knivblok, er at kunne opbevare dine knive sikkert. Selvfølgelig skal knive og strygestål være let tilgængeligt i dit køkken, så du let kan komme til dine køkkenknive under madlavningen.

Knive er dog også et farligt redskab i hånden, fx. med børn i køkkenet er det vigtigt at man sætter knivene et sikkert sted, så de ikke bare roder løse rundt i køkkenskuffen.

Knivblokke hvor hele knivens skaft er gemt væk er meget sikre.

Design

Passer designet ind i dit køkken og er den praktisk udformet, så knivene er gemt af vejen men stadig let tilgængelige når du er midt i madlavningen? Der findes mange forskellige typer af knivblokke og nogle af dem er produceret i smukt design, der pynter på køkkenbordet.

Men hvis du ikke ønsker at gøre et statement ud af din knivopbevaring findes der også designs der larmer mindre og kan ‘gemmes’ i hjørnet uden at tiltrække opmærksomhed.

Hvilken type knivblok

Skal dine knive opbevares i en blok, hvor knivbladet er gemt inde i blokken eller skal den være magnetisk med knivene siddende uden på? Knivblokke, hvor bladet er skjult inden i er mere sikre men kan til gengæld være mere besværlige. Hvis alle ens knive er fra samme mærke og dermed har samme skaft, kan det være svært at se forskel på knivene uden at trække dem på.

En knivmagnet er en mindre sikker opbevaring af dine knive, hvis du  fx har børn i huset. Til gengæld har du fuldt overblik over de forskellige typer  og kan let og hurtigt komme til den du skal bruge.

Hvis du har nogle gode smukke knive i god kvalitet, kan det også være flot at udstille dem på en magnetisk blok, hvor hele kniven kan ses. En magnetisk knivblok har også plads til knive i alle størrelser, samt strygestål.

Din knivsamling

Hvor mange og hvilke knive skal holderen have plads til? Hvis du har en stor samling af gode knive, så har du også behov for en blok med god plads. Det er ærgerligt at mangle plads til den sidste kniv i samlingen.

Det er derfor også en vigtig overvejelse du bør gøre dig, når du kigger efter din nye knivblok.

FAQ

Hvilken knivblok er bedst i test?

Den bedste knivblok i test er Eva Solo Knivblok Skrå. Knivblokken med det enkle design er meget let at gøre ren, den er prisvenlig, der er plads til mange knive og knive i forskellige størrelser og sidst men ikke mindst så får den ikke din kniv til at blive sløv. Læs resten af testen for flere detaljer om den lækre knivblok.

Kan knivene blive sløve af at sidde i en knivblok?

Dine knivsæt har bedre af at blive opbevaret i knivblokken, end at ligge løst i skuffen. Men bruges de ofte, kan de også blive sløve af at blive trukket ind og ud af knivholderen. Kig derfor evt. på knivblokke hvor dine knive kan hvile magnetisk. Mange magnetiske knivblokke passer godt til de fleste køkkener, da de både kan stå på køkkenbordet, men også hænge på væggen.