Knivblok – Den bedste knivblok 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Zassenhaus Knivblok magnetisk ask 3
Bedste premium

Zassenhaus Knivblok magnetisk ask

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

På udkig efter en ny knivblok? I denne knivblok test undersøger vi fem af, hvad vi anser som værende de bedste knivblokke på markedet. Vi har gransket udvalget og udover at sammenligne væsentlige egenskaber, som sikker opbevaring af dine knive, design og kvalitet, så vil vi også fremhæve særlige funktioner og fordele ved hver model.

Det er vigtigt for ethvert køkken, at kunne placere knivsamlingen så der er orden og knivene ikke bliver unødvendigt slidt af at ligge frit i en skuffe.

Men der er mange forskellige typer af knivblokke på markedet og det kan derfor være svært at vælge den rigtige, der passer til lige præcis dit behov.

I vores købsguide gennemgår vi alle de aspekter du skal være opmærksom på, inden du investerer i en ny knivblok. Så du bliver godt rustet til at træffe det helt rigtige valg.

Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Skånsom knivopbevaring
 • pros-icon.svg Hygiejnisk da silikone-lamellerne inde i plast indsatsen er lette at gøre rent
 • pros-icon.svg Indsatsen tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Plads til alle former og størrelse af knive og sakse

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Eva Solo Knivblok Skrå

Hvis du har brug for en stilren knivholder som kan det hele, så er det knivblokken for dig. Den er både praktisk ift. hygiejne og sikkerhed, da den er let at rengøre og kan opbevare knivene sikkert i silikone skaftet.

Silikoneindsatsen i knivblokken er også så funktionel, at den kan komme i opvaskemaskinen.

Knivblokken fra Eva Solo fås i tre forskellige farver, så du kan vælge den der passer bedst ind i dit køkken. Den har desuden plads til 8 forskellige knive.

Dorre Hugo Knivholder

Bedste billige knivblok

Fordele
 • pros-icon.svg Budget venlig pris
 • pros-icon.svg Smukt design i bæredygtigt bambus
 • pros-icon.svg Magnetisk knivblok, som ikke slider på knivene
 • pros-icon.svg Knivblokken er let at gøre rent

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dorre Hugo Knivholder

Er du på udkig efter en lækker minimalistisk knivblok, der kan holde kniven skarp til en lige så skarp pris? Så er Dorre Hugo Knivholderen for dig.

Det er en flot magnetisk knivholder i træ til en budgetvenlig pris, som kan udstille alle knive flot på bordpladen og så du let kan komme til at skære brød.

Dorre Hugo knivholderen er både bæredytig og smuk. Den gør ikke din kniv sløv når du sætter skaftet på knivblokken, da kniven bliver opbevaret uden på knivblokken via magneter. Dette gør at knivblokken ikke slider på kniven.

Knivblokken her har plads til 5 knive, så hvis du har en stor knivsamling, er dette ikke knivblokken for dig.

Zassenhaus Knivblok magnetisk ask

Bedste premium

Zassenhaus Knivblok magnetisk ask
Fordele
 • pros-icon.svg Smukt elegant design
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Magnetstrimler i begge sider, så der er plads til flere knive i begge i sider
 • pros-icon.svg Let at gøre rent
 • pros-icon.svg Knivene holder sig skarpe i længere tid

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Zassenhaus Knivblok magnetisk ask

Zassenhaus Knivblok er en stilren knivblok fremstillet i træ. Magneterne indeni holder dine knive på plads uanset om det er en urtekniv eller større kniv.

Det flotte design gør knivblokken til et kunstværk i dit køkken, og passer ind i stilarten Nordic Kitchen.

Den er perfekt til opbevaring af alle knive, da der er magneter på begge sider. Er du ikke typen som vil hænge dine knive op på væggen, kan du derfor trygt bruge Zassenhaus Knivblokken.

Der er masser af plads til dine knive på begge sider uden at gøre dem sløve. Alt i alt har denne knivholder plads til 10 knive.

Zone Singles Knivblok

Bedste knivblok med børster

Fordele
 • pros-icon.svg Billig
 • pros-icon.svg Passer til alle typer knive
 • pros-icon.svg Funktionel – du vælger selv hvordan knivene skal stå, så det er let at opbevare dine knive
 • pros-icon.svg Stilrent design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Zone Singles Knivblok

Zone Singles knivblokken er produceret i et enkelt og stilrent design, der passer ind i de fleste køkkener.

Det er let at sætte knivene i blokken, da plaststråene i indsatsen gør at du kan placere knivene i forskellige vinkler. Dette gør også at du kan få plads til flere knive selvom denne knivblok kun måler 9 x 17 cm.

Dermed optager den heller ikke meget plads på køkkenbordet og er derfor ideel til mindre køkkener.

Endeavour Knivblok

Bedste knivblok i bambus

Fordele
 • pros-icon.svg Smukt design
 • pros-icon.svg Passer til alle slags knive
 • pros-icon.svg Funktionel da du selv bestemmer hvordan knivene skal stå
 • pros-icon.svg Dine knive holder deres skarphed længere
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Bæredygtig knivblok
 • pros-icon.svg Du støtter Læger Uden Grænser med 10 kr. pr. solgt knivblok

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Endeavour knivblok

Skal dine knivsæt vises frem i en smuk knivblok af elegant design? Endeavour Knivblokken er fremstillet af bæredygtigt materiale og den er ikke blot i et unikt design, men har også plads til alle slags knive. Det er en lækker knivblok, med sit minimalistiske design passer ind i de fleste nordiske køkkener.

Når du køber Endeavour knivblokken støtter du desuden Læger Uden Grænser med 10 kr. Eneste minus ved denne knivholder er at der kun er plads til 4 knive, og at den derfor ikke er til dig, der har en større samling..

Guide

Sådan vælger du den rigtige knivblok

For at gøre det lettere for dig at finde den rette knivblok til køkkenbordet, er der her en guide til alt det du bør være opmærksom på inden du investere i en lækker knivblok til dine knive.

Sikker opbevaring

Det vigtigste ved enhver knivblok, er at kunne opbevare dine knive sikkert. Selvfølgelig skal knive og strygestål være let tilgængeligt i dit køkken, så du let kan komme til dine køkkenknive under madlavningen.

Knive er dog også et farligt redskab i hånden, fx. med børn i køkkenet er det vigtigt at man sætter knivene et sikkert sted, så de ikke bare roder løse rundt i køkkenskuffen.

Knivblokke hvor hele knivens skaft er gemt væk er meget sikre.

Design

Passer designet ind i dit køkken og er den praktisk udformet, så knivene er gemt af vejen men stadig let tilgængelige når du er midt i madlavningen? Der findes mange forskellige typer af knivblokke og nogle af dem er produceret i smukt design, der pynter på køkkenbordet.

Men hvis du ikke ønsker at gøre et statement ud af din knivopbevaring findes der også designs der larmer mindre og kan ‘gemmes’ i hjørnet uden at tiltrække opmærksomhed.

Hvilken type knivblok

Skal dine knive opbevares i en blok, hvor knivbladet er gemt inde i blokken eller skal den være magnetisk med knivene siddende uden på? Knivblokke, hvor bladet er skjult inden i er mere sikre men kan til gengæld være mere besværlige. Hvis alle ens knive er fra samme mærke og dermed har samme skaft, kan det være svært at se forskel på knivene uden at trække dem på.

En knivmagnet er en mindre sikker opbevaring af dine knive, hvis du  fx har børn i huset. Til gengæld har du fuldt overblik over de forskellige typer  og kan let og hurtigt komme til den du skal bruge.

Hvis du har nogle gode smukke knive i god kvalitet, kan det også være flot at udstille dem på en magnetisk blok, hvor hele kniven kan ses. En magnetisk knivblok har også plads til knive i alle størrelser, samt strygestål.

Din knivsamling

Hvor mange og hvilke knive skal holderen have plads til? Hvis du har en stor samling af gode knive, så har du også behov for en blok med god plads. Det er ærgerligt at mangle plads til den sidste kniv i samlingen.

Det er derfor også en vigtig overvejelse du bør gøre dig, når du kigger efter din nye knivblok.

FAQ

Hvilken knivblok er bedst i test?

Den bedste knivblok i test er Eva Solo Knivblok Skrå. Knivblokken med det enkle design er meget let at gøre ren, den er prisvenlig, der er plads til mange knive og knive i forskellige størrelser og sidst men ikke mindst så får den ikke din kniv til at blive sløv. Læs resten af testen for flere detaljer om den lækre knivblok.

Kan knivene blive sløve af at sidde i en knivblok?

Dine knivsæt har bedre af at blive opbevaret i knivblokken, end at ligge løst i skuffen. Men bruges de ofte, kan de også blive sløve af at blive trukket ind og ud af knivholderen. Kig derfor evt. på knivblokke hvor dine knive kan hvile magnetisk. Mange magnetiske knivblokke passer godt til de fleste køkkener, da de både kan stå på køkkenbordet, men også hænge på væggen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×