Bedste knivsæt – De fem bedste knivsæt 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er mange ting du kan undvære i dit køkken, men gode knive er et must.

Du kender sikkert til den lækre røde tomat, der smatter helt ud, når du prøver at skære flotte skiver med en alt for sløv kniv.
Eller måske mangler du en god brødkniv der ikke forvandler brødet til rasp? I så fald er du kommet til rette sted.

I denne test kommer vi omkring de 5 bedste knivsæt på markedet. Vi kommer omkring de forskellige fordele og ulemper ved hvert sæt, og i vores købsguide kan du læse meget mere om. hvad du skal overveje inden du investerer i et nyt knivsæt.

Forvirret efter vores test? Vores sammenligningstabel giver dig overblik over alle de testede modeller.

Fordele
 • pros-icon.svg Flot dansk design
 • pros-icon.svg Medfølgende stilfuld knivblok
 • pros-icon.svg 5 knive til ethvert behov
 • pros-icon.svg Skafter i oliventræ
 • pros-icon.svg Ligger godt i hånden

Detaljeret gennemgang

Foruden at være et virkelig smukt udformet knivsæt, indeholder knivsættet fra danske Laguiole By Hâws også alt hvad hjertet kan begære af skarpe knive til alle de daglige køkkensysler.

Derfor skal du vælge Laguiole By Hâws LG0004B

Alt fra brød til grøntsager, til kød bliver nemt klaret med én af de fem skarpe knive. Og når knivene ikke er i brug kan de nemt opbevares på den medfølgende stilfulde magnetiske knivblok, hvor knivene tilmed pynter flot på køkkenbordet.

Knivene er udformet i rustfrit stål med skafter af oliventræ, som ligger godt i hånden.

Med knivsættet fra Laguiole By Hâws bliver de daglige madlavningstjanser til en leg, uanset om du bruger den gode santtokukniv til at snitte grøntsager, kokkekniven til at håndtere dit kød, den skarpe brødkniv til at skære det friskbagte brød eller udskæringskniven til at ordne de mere præcisionskrævende opgaver.

Fiskars Functional form

Bedste billige knivsæt

Fordele
 • pros-icon.svg Kan tåle opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Sættet består af 5 alsidige knive
 • pros-icon.svg Nemme at rengøre pga plasthåndtag
 • pros-icon.svg Medfølgende praktisk knivblok med plads til ekstra knive
 • pros-icon.svg Lavet i japansk rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne have et godt allround knivsæt uden at skulle finde den store pung frem, så er Fiskars Functional form et godt bud på et rigtig fornuftigt knivsæt som er overskueligt i pris.

Derfor skal du vælge Fiskars Functional form

Fiskars er eksperter i hverdagsvenlige produkter med god holdbarhed, og dette knivsæt er ingen undtagelse. I

I knivsættet medfølger 5 alsidige knive, hvor knivenes blade er udført i japansk rustfrit stål med håndtag af plast for nem rengøring. Knivene er ekstra skarpe med 52 på rockwell skalaen.

I knivsættet medfølger fem forskellige knive herunder en santokukniv, en stor kokkekniv, en brødkniv, en skrællekniv og en tomatkniv. Et klassisk knivsæt der kan opfylde de fleste behov og så medfølger der en praktisk knivblok i plast og bambus hvor knivene nemt kan opbevares mellem brug. Der tilmed plads til et par ekstra knive, hvis du ønsker at supplere samlingen.

Global G-5538

Bedste premium knivsæt

Fordele
 • pros-icon.svg Stilrene og moderne knive
 • pros-icon.svg Udført i japansk kvalitetsstål
 • pros-icon.svg Nemme at rengøre
 • pros-icon.svg Ingen unødvendige knive i sættet
 • pros-icon.svg Har et ergonomisk greb

Detaljeret gennemgang

Global har skabt et lækkert professionelt knivsæt, der består af en kokkekniv og en skrællekniv. To flotte knive udført i japansk stål.

Derfor skal du vælge Global G-5538

Global knive er garant for skarphed. Bladene er fremstillet i rustfrit japansk stål for et stilrent udseende, og det er tilmed et moderne knivsæt med et ergonomisk greb.

Et Global knivsæt gør det til en leg at snitte grøntsager og skære kød. Selvom knivsættet her bare indeholder to knive, så kommer du langt med det skarpe knivsæt i dit køkken. Hvis du behandler dine japanske knive godt og vasker knivene korrekt i stedet for at komme dem i opvaskemaskinen. sikrer du dig skarpe knive i mange år frem.

Dette japanske knivsæt er oplagt til professionelle kokke som er allergiske over for sløve knive.

Zwilling gourmet 36133-000

Bedste allround knivsæt

Fordele
 • pros-icon.svg Der medfølger praktisk knivblok med indbygget sliber
 • pros-icon.svg Komplet knivsæt med fem knive og en saks
 • pros-icon.svg Godt knivsæt til hjemmekokken
 • pros-icon.svg Lav vægt for nemmere håndtering
 • pros-icon.svg Stilrent knivsæt
 • pros-icon.svg Ergonomisk greb

Detaljeret gennemgang

Med knivsættet fra Zwilling får du et samlet knivsæt, der indeholder 5 knive og en saks. Alt i alt det perfekte knivsæt, hvis du fx skal flytte hjemmefra og netop skal til at starte knivsamlingen.

Derfor skal du vælge Zwilling gourmet 36133-000

Et virkelig alsidigt knivsæt hvor der medfølger en praktisk knivblok, der foruden at holde samling på dine nye knive mellem brug, også sørger for at du altid har de skarpeste knive i skuffen. Knivblokken indeholder nemlig keramiske stifter, der sliber dine knive når du trækker dem op af knivblokken.

Alle knivene er udført i rustfrit stål og knivenes skæfter er lavet i sort kunststof med tre nitter. Et lækkert knivsæt, der er en del af Zwilling Gourmet serien. Her er tale om hårdføre knive som kan holde i mange år fremover og et komplet knivsæt til den kræsne hjemmekok, der vil have et godt greb på sine knive.

Fiskars Edge

Bedste flytte hjemmefra knivsæt

Fordele
 • pros-icon.svg Kan tåle rengøring i opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Et godt og alsidigt knivsæt
 • pros-icon.svg Ergonomisk greb
 • pros-icon.svg fem knive der dækker de fleste behov

Detaljeret gennemgang

Fiskars Edge knivsæt er et godt og billigt knivsæt som opfylder de fleste almindelige køkkenbehov og også er oplagt hvis man fx skal flytte hjemmefra og have et godt startersæt.

Derfor skal du vælge Fiskars Edge

Det er et knivsæt på fem knive, som du kan bruge fra alt til at skære grøntsager til kød og brød. Der medfølger selvfølgelig en kokkekniv i dit nye knivsæt og herudover en kort urtekniv, en tomatkniv, en santokukniv og selvfølgelig en brødkniv. Altså et sæt knive der kan det meste du kunne få brug for. Det er gode knive der kan tåle opvaskemaskine. Alle knivene har en hårdhed på 53 på rockwell skalaen og et ergonomisk greb, så de ligger godt i hånden. Der medfølger også en praktisk knivblok i plast. Et oplagt knivsæt hvis man fx er flyttet hjemmefra og mangler et godt knivsæt, som ikke springer budgettet. Et komplet sæt med mange forskellige knive i japansk rustfrit stål og i stilrent design.

Guide

Sådan vælger du det bedste knivsæt

Herunder vil vi komme rundt om nogle af de ting, der er værd at overveje, inden du køber dit nye knivsæt.

Hvor meget mad laver du?

Noget af det første du skal tage stilling til er hvad dit behov er. Hvis du fx sjældent laver mad er det måske ikke nødvendigt at købe et porsche knivsæt, men bare et godt allround knivsæt, der fungerer godt til begrænset brug.

Knivsæt kommer i mange forskellige prisklasser, design og størrelser. De billige knive er ofte lidt billigere at se på i designet, og ofte er holdbarheden heller ikke nær så god.

Er du lige flyttet hjemmefra?

Står du fx og skal flytte hjemmefra og bare har brug for nogle knive til opstart, så er det måske helt fint med et af de billigere knivsæt, som ikke behøver at være de flotteste eller de bedste.

Er pris eller kvalitet vigtigst?

Går du meget op i kvalitet og design og det er vigtigt for dig med flotte knive, der holder længe? Så er det måske værd at gå efter et af de dyrere knivsæt, fx et knivsæt med japanske knive, som er kendt for deres knive af høj kvalitet. Her er knivenes kerne lavet af ekstra hårdt og slidstærkt materiale, som sikrer en lang holdbarhed på knivene og knive som holder sig skarpe længere. De er desuden nemme at slibe op igen både hjemme i dit eget køkken eller hos en professionel knivsliber.

Rengøring i hånden eller i maskinen?

En anden ting du skal overveje inden du køber dit knivsæt er, hvordan dine knive skal kunne rengøres. De fleste knive har ikke godt af at blive vasket  i opvaskemaskinen, hvilket ofte gør dem sløve og for nogles vedkommende rustne.

Hvis du ved at du ikke er typen der gider at vaske dine knive op i hånden, så er det smartest at gå efter et knivsæt, hvor knivene kan tåle opvaskemaskine.

Det er virkelig ærgerligt at ødelægge sine hundedyre knive på kort tid fordi man behandler dem forkert.

Design eller funktionalitet?

Hvis du går meget op i design, så vil du nok blive gladest for knive du synes er flotte og som du har lyst til at have hængende/stående fremme, som en del af indretningen i din bolig. Knive som ligger godt i hånden, så de er en fryd at bruge, gør madlavningen til en stor fornøjelse og som kan holde i mange år fremover.

Hvor mange knive skal man bruge og hvilke?

Hvor mange knive man skal bruge og hvilke, afhænger igen meget af netop dit behov. Laver du meget mad og meget forskelligt mad, vil det nok ikke være optimalt med kun én kokkekniv, så skal du måske kigge efter et knivsæt med tre knive eller med fem måske, så er de fleste meget godt dækket ind.

Flere af de knivsæt i denne test er på fem knive, og det vil dække langt de fleste almindelige behov. Hvis en kniv føles godt når du holder den, så bliver glæden ved at bruge den langt større.

Nogle foretrækker meget tunge knive som man ikke skal bevæge ret meget under brug fordi vægten gør meget af arbejdet, og andre foretrækker lettere knive som er nemme at håndtere.

En god kokkekniv er et must

Selvom det kan være meget forskelligt hvilke behov man har når det kommer til knivsæt, så kommer de færreste uden om en god kokkekniv. En kokkekniv kan bruges til det meste og er især velegnet til at skære større ting som fx stege, hele kyllinger eller lignende, men også god til fx hårde grøntsager, fordi den har et langt blad.

En urtekniv til præcisionsarbejde

En urtekniv er heller ikke til at undvære, den bruges til alt fra at skære mindre ting ud, til at pille kartofler, eller fjerne urenheder på grøntsager hvor det er nemmere at komme til med en lille kniv. De fleste kan godt klare sig med en enkelt, men det kan være rart at have et par stykker i rotation.

En santoku kniv – den japanske grøntsagskniv

Udover en kokkekniv og en urtekniv er en santokukniv også en virkelig alsidig kniv, især hvis du skal snitte mange grøntsager, den har et kortere og bredere blad end en kokkekniv, hvilket gør den nem at håndtere og god til præcisionsarbejde.

Denne kniv er også at finde i mange knivsæt, blandt andet i zwilling gourmet knivsæt her i testen og en kokkekniv er fast inventar i alle vores knivsæt her i testen.

Tre knive vil altså være nok for en del og er en rigtig god start, men mange vil måske i hvert fald på sigt få behov eller lyst til et par ekstra. Alle knivene i denne test ville kunne opfylde de flestes behov, medmindre det er professionelle kokke der skal bruge dem, så bliver der ofte stillet lidt højere krav til knivene.

Det mindste knivsæt i denne test er global knivsæt, hvor der i sættet medfølger to knive, nemlig en kokkekniv og en skrælle/urtekniv. Hvis du allerede har en brødkniv så er du udemærket dækket ind og ellers vil du måske hellere gå efter et knivsæt med tre knive eller mere.

De fleste knivsæt i denne test har 5 knive og Zwilling gourmet knivsæt har endda også en saks, så man på den måde har det hele samlet i en knivblok og dermed altid ved hvor både knive og saks befinder sig.

Japanske knive eller almindelige europæiske knive?

Japanske knive og japanske knivsæt er blevet meget populære de senere år, det er de blandt andet fordi knivenes blade ofte er meget tynde, skarpe og holdbare udformet i damaskus stål. Japanerne er dygtige til at fremstille knive der både er gode at bruge, langtidsholdbare og samtidig flotte i designet.

Mange europæiske knivsæt er udformet i japansk stål. Her i testen gælder det fx for Global knivsæt og både Fiskars Edge og Fiskars Functional knivsæt. Så selvom du køber en kokkekniv eller andre knive fra europæiske mærker, kan knivenes blade stadig godt være fremstillet i stål fra Japan. Fælles for alle de knivsæt vi har i vores test er at de fungerer rigtig fint til almindeligt hverdagsbrug.

Skal man vælge knive med træ, stål, kunststof eller plast skæfter?

Når man kigger efter nye knive er det også godt at gøre sig nogle overvejelser om hvilken type skæfter man foretrækker. Det mest almindelige er at knivenes skæfter er i enten træ, stål, kunststof eller af plast og hvad skal man så vælge? Alle typerne har hver deres fordele, og hvad der er det rigtige for den enkelte afhænger af hvad behovet er og hvordan kniven skal bruges.

Knive med træskafter

På de dyrere knive finder man ofte træskæfter. Mange finder det visuelt mere lækkert med et håndtag af en flot og levende træsort, om det er i oliventræ, eg, bøg eller en fjerde, så signalerer træ, at der er kælet for detaljerne. Ofte vil man skulle behandle træskæfterne med stor omhu, fx ved at håndvaske kniven frem for at komme den i opvaskemaskinen.

Gør man det vil man nemlig hurtigt få en ødelagt kniv, da træ ikke kan tåle opvaskemaskine og vil falde fra hinanden efter få gange.

Knive med træskafter er klart det mest sarte materiale man kan vælge, fordi det skal vedligeholdes på en anden måde, og ikke så godt kan tåle vand.

Knive med stål og kunststofskafter

Stål og kunststof bliver ofte brugt til professionelle knive da det foruden at være meget holdbare materialer, også er enormt hygiejnisk og nemme at rengøre. Knivene er ofte  støbt i ét stykke, og der derfor ikke er nogen steder bakterierne kan gemme sig.

Som udgangspunkt bør man aldrig komme sine knive i opvaskemaskinen, da de bliver sløve, men knive i de to materialer kan ofte bedre tåle det, da det i hvert fald ikke ødelægger skafterne. Bruger man rigtig meget tid i sit køkken, eller vil man være sikker på at få sine knive ordentligt rengjort uden for meget besvær, er de to materialer et oplagt valg.

Knive med plastskafter

Plastskæfter finder man ofte på de billigste knive, som man måske ikke forventer at bruge i mange år frem. Knivene kan ofte tåle opvaskemaskine, men især dem i blødt plast kan også blive møre i materialet og dermed gå i stykker. Knive med plastskæfter er altså typisk ikke nær så holdbare, men heller ikke nær så kostbare.

FAQ

Hvilket knivæt er bedst i test?

Det bedste knivsæt i test er Laguiole By Hâws LG0004B. Sættet udmærker sig for sit flotte danske design med kvalitetsmaterialer. Knivsættet er et komplet knivsæt og indeholder hele 5 forskellige knive. Læs resten af testen for flere detaljer om det lækre knivsæt.

Hvad er Rockwell-skalaen?

Rockwell-skalaen er en internationalt kendt skala for at måle knives hårdhed, den bruges for at måle og angive hårdheden på stålet på knivene og fortæller også noget om kvaliteten af kniven og om hvor god den er til at holde på skarpheden. Jo højere nummeret er, jo hårdere er stålet altså på kniven og jo bedre vil kniven være til at bevare sin skarphed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×