Køkkenindretning: Følg moderne trends i dit køkken

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Det er ikke uden grund at køkkenet kaldes for hjemmets samlingspunkt. Det er her, hvor familien mødes om at lave mad, og både tager de store og de små snakke. Når der er gæster på besøg, er det også ofte her at der bliver grint og talt sammen.

Ja, køkkenet er virkelig blevet en stor del af det moderne liv. Her er køkkenindretningen vigtig. Et moderne køkken skal kunne følge med moderne trends – og hvilken bedre måde at gøre dette på end i boligindretningen?

Mange er glade for at følge moderne indretningstrends i deres køkken. Men hvordan kommer man lige i gang med at få disse inkorporeret? Læs med, og find ud af hvordan du kan følge moderne trends i dit køkken

Bliv bedre kendt med populære køkken indretningstrends

Vil man til at indrette sit køkken efter moderne og populære indretningstrends, er det godt først at blive bedre kendt med populære indretningstrends. Det er helt klart det værd at bruge noget tid på at undersøge populære tendenser indenfor boligindretning, så du lettere kan finde ud af hvad du ønsker at efterligne i dit eget hjem.

Med mange forskellige boligindretning tendenser i spil, er det også godt at finde ud af hvilken af disse, du vil anvende i din bolig. For at gøre boligindretningen personlig, er det selvfølgelig altid muligt at kombinere flere forskellige indretningsstile med hinanden.

For at blive bedre kendt med hvilke trends der er inden for køkkenindretning lige nu, kan det være en god idé at kaste et blik på en mytrends.dk. Her kan du nemlig finde tips og tricks til boligindretningen, og lære hvordan du genskaber den boligindretning du ser i livsstilsmagasinerne derhjemme.

Køkkenet er ikke blot det rum hvor der laves mad

Køkkenet kan nogle gange godt være et overset rum i boligindretningen. Før i tiden havde køkkenet et lidt andet brugsformål end i dag. Dengang var køkkenet det rum hvor maden blev lavet. Når maden skulle spise, skete det i et særskilt rum. Køkkenet var altså derfor udelukkende et praktisk rum.

I dag er dette dog anderledes. Når nye huse opføres, er det sjældent at køkkenet opføres som et særskilt rum. Nej, i stedet opføres det som en del af både stue og spisestue. Det passer også godt med den nye brugsfunktion, som køkkenet i dag har indtaget. Det er ikke længere blot det sted hvor maden laves.

Nej, køkkenet er også der hvor man mødes og snakker sammen. Det er der hvor børnene kan sidde og lave lektier. Det er også der hvor man hjælpes sammen om at tilberede måltider. Alle disse nye brugsmuligheder af køkkenet betyder, at køkkenet mere end nogensinde før har behov for at være i sammenhæng med resten af hjemmet – også indretningsmæssigt.

Skab en sammenhængende indretning i boligen

Når køkkenet skal gøres til en del af resten af hjemmet indretningsmæssigt, er der heldigvis flere forskellige tricks, man kan benytte sig af. Her kan man for eksempel vælge at anvende de samme materialer, farver og tekstiler til at skabe sammenhæng i indretningen. Ved at gøre dette, kan man hurtigt få skabt den røde tråd der skal til, for at køkkenet nemmere vil falde i med resten af hjemmet.

Køkkenet er også et fantastisk sted til at anvende flere indretningselementer. Her kan man eksempelvis få god gavn af at dekorere med eksempelvis flotte krydderier og olieflasker, en frugtkurv eller noget helt tredje. I stedet for at gemme disse væk i skuffer og skabe, kan de i stedet bruges som en del af boligindretningen – hvilket både skaber hygge og sammenhæng med resten af hjemmet.

Et praktisk køkken kan sagtens være et flot køkken

Uanset hvad, vil køkkenet altid være et praktisk rum, hvor der skal løses vigtige opgaver. Da det er her hvor der bliver lavet mad, er det vigtigt at køkkenet kan bruges, og at det er praktisk indrettet.

Et praktisk køkken behøves dog slet ikke at være et rodet køkken. Nej, den rette balancegang mellem brugsvenligt og flot indrettet kan sagtens findes – også i køkkenet. Ved at være klar over hvad der er vigtigt at have inkluderet i dit køkken, vil du kunne indrette det efter moderne trends, og samtidig have et køkken, som kan holde til at blive brugt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×