Køkkenrulleholder (2022) → Guide til 12 bedste køkkenrulleholdere

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Står du og mangler en ny køkkenrulleholder? I så fald skal du læse denne test af de bedste køkkenrulleholdere på markedet. Vi har samlet 12 praktiske og flotte modeller, så du kan sagtens finde din nye køkkenrulleholder i denne artikel.

Vi guider dig desuden til, hvad du skal fokusere på i købet af en ny køkkenrulleholder. Så er du lidt i tvivl om, hvilken model du skal gå efter, kan du udmærket starte ud med at læse de nedenstående afsnit.

Stelton Rig-tig Roll-it

Den bedste køkkenrulleholder

Detaljeret gennemgang

Vi har kåret en Rig-tig Roll-it køkkenrulleholder fra Stelton som vores testvinder. Det skyldes, at denne model både er pæn, praktisk og sælges til en fordelagtig pris. Det er altså en køkkenrulleholder, som man gerne vil have stående derhjemme – og som de fleste kan få råd til.

Køkkenrulleholderen er udviklet i samspil med den danske designer Søren Jakobsen. I mere end 20 år har han designet diverse interiør til hjemmet, så Jakobsen ved, hvad der fungerer i de danske hjem.

Denne model har en opbygning af gummitræ og plast. Bunden er desuden en skridsikker sål, så beholderen ikke rykker sig. Denne opbygning garanterer også, at selve køkkenrullen holdes på plads, så du nemt kan tage ét stykke papir, uden at hele køkkenrullen ruller ud.

I alt har denne køkkenrulleholder fra Stelton en størrelse på 30,5 cm i højden og 15,5 cm i bredden. Den fås desuden i tre forskellige farver: sort, hvid og grå.

Guide

Find den bedste køkkenrulleholder til dit køkken

Er du lidt i tvivl om, hvad du skal holde fokus på, når du er på udkig efter en ny køkkenrulleholder til dit hjem? I så fald kan du finde inspiration i de nedenstående punkter. For hvis du har gjort dig de nedenstående overvejelser inden køb, vil der være større sandsynlighed for, at du finder den helt rette model for dig i mængden af køkkenrulleholdere.

  • Materiale: Først og fremmest bør du tænke over, hvilket materiale du foretrækker. Skal det være metal, messing, støbejern, marmor, træ eller måske blot plastik? Hvert materiale har sine egne fordele, så det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Køkkenrulleholdere af træ, f.eks. egetræ, metal eller marmor langt dog mere robuste end dem af plastik
  • Størrelse: Hold gerne øje med, om størrelsen passer til din brug. F.eks. skal foden være lidt bredere, hvis du benytter tykke køkkenruller frem for de almindelige. Nogle er desuden højere end andre, og hvis du gerne vil have en diskret køkkenrulleholder, bør du nok vælge én, der ikke er for høj
  • Design: Enhver model holder køkkenrullen, men deres opbygning kan være meget forskellig. Tænk gerne lidt over, hvad du forventer af designet – skal det være minimalistisk, elegant e.l.? Måske det skal passe med andre køkkenartikler?
  • Farve: Du kan slippe for megen besvær, hvis du gør dig nogle tanker om holderens farve. Skal den være sølv, messing, sort, hvid eller måske en farve, der springer mere i øjnene? Det er helt op til dig – bare husk, at det ser pænest ud, hvis den passer ind i hjemmets stil
  • Stoppestrop: Vi vil anbefale dig at gå efter en model med en såkaldt stoppestrop eller en lignende funktion, hvis du ofte tager et stykke køkkenrulle med én hånd. På den måde risikerer du ikke at have flere stykker end nødvendigt af
  • Håndtag: De fleste køkkenrulleholdere er designet med en form for håndtag. Dette er smart, da du så kan rykke beholderen rundt, uden at skulle røre med fedtfingre på selve køkkenrullen
  • Fastmonteret eller flytbar: Skal din køkkenrulleholder skiftevis stå på spisebordet, stuebordet og være i køkkenet? Eller måske du altid bruger den ét sted i hjemmet. Du kan overveje, om du vil have en model, der er flytbar eller en der i stedet er fastmonteret, så den ikke fylder på bordet

FAQ

Hvilken køkkenrulleholder er bedst?

Vi anbefaler en Stelton Rig-tig Roll-it køkkenrulleholder til dine servietter / køkkenruller, da den er budgetvenlig, praktisk og har et flot design. Læs om de bedste køkkenrulleholdere i artiklen.

Hvad bør jeg fokusere på i købet af en køkkenrulleholder?

Du bør især fokusere på design og funktionalitet. På den måde er du garanteret den bedste oplevelse, og en køkkenrulleholder som du bliver glad for i længden. Få mere vejledning i testen.

Kan alle køkkenrulleholdere holde et stykke køkkenrulle fast?

Alle køkkenrulleholdere kan opbevare en køkkenrulle på deres stang, men ikke alle holder rullen fast. Dermed kan du risikere, at for mange stykker hives af af gangen. Benyt derfor en stoppestrop.

Er det bedst med en designer eller billig køkkenrulleholder?

Det kommer an på dine egne præferencer. Begge dele kan fungere uden de store problemer eller forskelle. Det handler altså mere om designet. Rengøring og vedligeholdelse er også ofte det samme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×