Køkkenrulleholder (2022) → Guide til 12 bedste køkkenrulleholdere

1
Stelton Rig-tig Roll-it

Vi har kåret en Rig-tig Roll-it køkkenrulleholder fra Stelton som vores testvinder. Det skyldes, at denne model både er pæn, praktisk og sælges til en fordelagtig pris. Det er altså en køkkenrulleholder, som man gerne vil have stående derhjemme - og som de fleste kan få råd til. Køkkenrulleholderen er udviklet i samspil med den danske designer Søren Jakobsen. I mere end 20 år har han designet diverse interiør til hjemmet, så Jakobsen ved, hvad…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Stelton Rig-tig Roll-it 149,95 DKK Damborg.dk
Georg Jensen Bernadotte 1.169 DKK Kitchentime DK
Skagerak Denmark Norr
Brabantia Husholdningsspapirsholder
Ernst Kirchsteiger 149 DKK Kitchentime DK
Eva Solo med læderstrop
Andersen Furniture 778 DKK Jacobsen Møbler
Normann Copenhagen Craft 511 DKK Royal Design DK
Georg Jensen Alfredo 699,95 DKK AllBuy
Brabantia Brilliant Steel 279 DKK Nordic Nest DK
Funktion Mat Stål 993 DKK El-Salg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Står du og mangler en ny køkkenrulleholder? I så fald skal du læse denne test af de bedste køkkenrulleholdere på markedet. Vi har samlet 12 praktiske og flotte modeller, så du kan sagtens finde din nye køkkenrulleholder i denne artikel.

Vi guider dig desuden til, hvad du skal fokusere på i købet af en ny køkkenrulleholder. Så er du lidt i tvivl om, hvilken model du skal gå efter, kan du udmærket starte ud med at læse de nedenstående afsnit.

Stelton Rig-tig Roll-it – Den bedste køkkenrulleholder

Vi har kåret en Rig-tig Roll-it køkkenrulleholder fra Stelton som vores testvinder. Det skyldes, at denne model både er pæn, praktisk og sælges til en fordelagtig pris. Det er altså en køkkenrulleholder, som man gerne vil have stående derhjemme – og som de fleste kan få råd til.

Køkkenrulleholderen er udviklet i samspil med den danske designer Søren Jakobsen. I mere end 20 år har han designet diverse interiør til hjemmet, så Jakobsen ved, hvad der fungerer i de danske hjem.

Denne model har en opbygning af gummitræ og plast. Bunden er desuden en skridsikker sål, så beholderen ikke rykker sig. Denne opbygning garanterer også, at selve køkkenrullen holdes på plads, så du nemt kan tage ét stykke papir, uden at hele køkkenrullen ruller ud.

I alt har denne køkkenrulleholder fra Stelton en størrelse på 30,5 cm i højden og 15,5 cm i bredden. Den fås desuden i tre forskellige farver: sort, hvid og grå.

Georg Jensen Bernadotte – Stilren køkkenrulleholder i rustfrit stål

Hvis du ønsker at investere i en særligt stilren køkkenrulleholder, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne Bernadotte model fra Georg Jensen. Det er ingen hemmelighed, at Georg Jensen generelt har blik for stilrene, minimalistiske og skandinaviske designs – og deres køkkenrulleholder er altså ingen undtagelse.

Hele Bernadotte kollektionen er inspireret af 1930’ernes tilgang til design, men de minimalistiske udsmykninger garanterer, at elementerne stadig passer ind i det moderne hjem.

Køkkenrulleholderen er fremstillet i blankpoleret rustfrit stål, og har de velkendte riller, som er kendetegnende for Bernadotte kollektionen. Den har desuden et tungt fundament og en gummipude, hvorfor den ikke så nemt tipper, men samtidig holder køkkenrullen på plads.

Skagerak Denmark Norr – Miljøvenlig køkkenrulleholder i træ

Fordelen ved at vælge produkter fra mærket Skagerak, som tidligere gik under navnet Trip Trap, er, at deres træmateriale er FSC certificeret. Du kan derfor være sikker på, at de gør noget godt for plantningen af træ, så der ikke er et overforbrug af træ i forhold til hvor hurtigt naturen kan regenerere.

Køkkenrulleholderen er fremstillet af egetræ og har således et let og elegant design. Derudover består holderen også af metal og læder. Læderhåndtaget er med til at sikre et lidt anderledes udtryk til designet.

Det er den danske designer Ditte Buus Nielsen, der har stået i spidsen for designet af denne flotte køkkenrulleholder. Du har mulighed for at købe modellen i enten sort eller egetræsfarvet. Begge varianter er 30,5 cm i højden og 14 cm i diameter. Der er altså rigeligt med plads til din køkkenrulle.

Brabantia Husholdningsspapirsholder – En god køkkenrulleholder til væg

Vil du gerne have din køkkenrulleholder placeret ét fast sted frem for at der skal flyttes rundt på den hele tiden? Og måske du egentlig ikke lyster at bruge plads på bordene i hjemmet? I så fald skal du investere i denne husholdningspapirsholder fra mærket Brabantia. Lige netop denne variant skal nemlig monteres på væggen, hvorfor den ikke kommer til at optage unødvendig plads.

Der er desuden tale om en flot køkkenrulleholder til det moderne hjem, da modellen er fremstillet af galvaniseret og behandlet stål. Faktisk er opbygningen gjort resistent for korrosion, så du skal ikke være nervøs for, at den kommer til at se grim ud over tid.

Produktet fylder 14 cm i højden og har en diameter på 25,5 cm. Det betyder, at du har plads til selv større køkkenruller, da de kan have en tykkelse på op til 22 cm og stadig være i beholderen.

Andre fordele ved at vælge denne variant fra Brabantia er, at den sælges til en billig pris og at du selv vælger, om den skal monteres så påfyldning sker fra venstre eller højre. Derudover er virksomheden bag fast besluttet på at genbruge så meget som muligt, hvorfor du også støtter en bæredygtig produktion.

Kähler Hammershøi – Den bedste køkkenrulleholder til mange forskellige stilarter

Uanset om du har en moderne indretning eller lidt mere old-school stil i hjemmet, kan denne køkkenrulleholder fra Kähler passe ind i dit hjem. Modellen har en opbygning i henholdsvis egetræ og porcelæn. Porcelænsdelen kan fås i flere farver: indigoblå, antracit eller hvid. Du vælger altså lige den farve, som passer til dig.

Du vil måske undre dig over, hvordan du mon får køkkenrullen på holderen, når du kaster blikket på denne Hammershøi køkkenrulleholder fra Kähler for første gang. Men det er blot endnu en ting, der taler for et funktionelt design. Holderen er udstyret med magnet i bunden, som sikrer, at pinden sidder fast i bunden, men at den samtidig er let at tage af.

Ernst Kirchsteiger – Naturinspireret køkkenrulleholder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du et minimalistisk eller naturligt udgangspunkt i stilen i hjemmet, kan vi anbefale dig at kaste blikket på denne køkkenrulleholder fra mærket Ernst. Produktet er nemlig fremstillet af lyst birketræ, og har et naturinspireret design. Dette får tankerne hen på klassisk nordisk design og stilarter. Men det undrer nu ikke synderligt meget, når man hører, at Ernst er en svensk producent.

Køkkenrulleholderen har en højde på 30 cm og en bredde og dybde på 15 cm. Modellen er desuden udviklet med en læderstrop i toppen, som har en praktisk funktion, ud over blot at se elegant ud. Du kan nemlig løfte produktet i denne strop, hvorfor den nemt kan flyttes rundt, uden at du skal til at røre ved selve den køkkenrulle, der sidder på. Det er lidt mere hygiejnisk.

Eva Solo med læderstrop – Elegant køkkenrulleholder i sort eller sølv

Der er flere fordele ved at investere i en køkkenrulleholder fra Eva Solo. Først og fremmest er der tale om en model med særlig elegance, præcis som flere andre Eva Solo produkter og køkkenartikler.

Du har mulighed for at købe modellen i to farver: sort eller sølv. Uanset hvilken du vælger, får du et produkt med en opbygning af rustfrit stål, læder og gummi. Denne blanding af materialer sikrer en god tyngde, så køkkenrulleholderen ikke tipper ved den mindste berøring.

Foden er gummibelagt, hvilket både gør sådan, at den står fast på bordet, samt ikke risikerer at ridse i underlaget, selv hvis den trækkes frem og tilbage. Den lille læderdetalje i toppen garanterer dig en form for håndtag, så du nemt kan flytte rundt på din holder, når der er behov for det.

I alt måler denne model 23,4 cm i højden og 13,4 cm i diameter. Den er altså en smule mindre rent højdemæssigt end flere af de andre modeller i testen.

Andersen Furniture – Minimalistisk køkkenrulleholder i egetræ

Er du til helt enkle køkkenrulleholdere? I så fald vil du nok sætte stor pris på at have denne minimalistiske model fra Andersen Furniture stående i køkkenet. Der er tale om en meget enkel køkkenrulleholder, som er fremstillet i egetræ.

Dette resulterer i en variant, der er robust i sin opbygning, og dermed kan holde i mange år fremover. Samtidig passer den perfekt ind i det moderne og nordiske hjem. Og har du andet køkkenudstyr af træ, vil de forskellige dele blot komplementere hinanden.

Du kan selv vælge, om du vil have overfladen i den naturlige egetræsfarve eller om denne skal være malet sort. Uanset hvilken type du vælger, kan du nemt bære rundt på køkkenrulleholderen, da den er designet med et større hul i toppen, der fungerer som håndtag.

Normann Copenhagen Craft – Køkkenrulleholder i marmor til spisebordet

Der er ingen grund til at gå på kompromis med materialerne til din nye køkkenrulleholder, hvis du allerede har besluttet dig for at investere i en god en af slagsen. Lige netop denne variant fra mærket Normann Copenhagen er udført i egetræ og marmor. Du kan altså roligt stole på, at du får en robust køkkenrulleholder, der er elegant at se på.

Produktet er en del af Normann Copenhagens luksuriøse serie Craft. Så ønsker du matchende køkkenudstyr af høj kvalitet, kan du blot kigge nærmere på de andre dele i serien. Det er desuden den danske designer Simon Legald, der står bag serien.

Du kan vælge mellem to farver til foden på din nye holder: hvid eller sort. Selve pinden forbliver egetræsfarvet, uanset hvad du vælger. Dette skaber en kontrast, der giver et ekstra pift til hjemmet.

Georg Jensen Alfredo – Ergonomisk køkkenrulleholder

Vi har godt nok allerede introduceret dig for én anden Georg Jensen holder til køkkenrulle, men vi vil også gerne have lov til at nævne denne model fra serien Alfredo. Produktet er fremstillet af den schweizisk-argentinske designer Alfredo Häberli, og er designet med en elegance, som vi bedst kender fra Georg Jensen produkter.

Det helt særlige ved denne variant, som adskiller den fra de andre køkkenrulleholdere er, at den er udviklet med en ergonomisk opbygning. Den er således behagelig at røre ved og så kan den nemt flyttes efter behov. Så om du vil have den stående i køkkenet, spisestuen eller andetsteds i huset, er op til dig.

Modellen er fremstillet i blankt rustfrit stål, og dermed har den også et tidløst design, som kan passe ind i enhver husholdning.

Brabantia Brilliant Steel – Den bedste køkkenrulleholder med indbygget stopper

Kender du også til problematikken med, at man får taget for mange stykker køkkenrulle eller har svært ved at hive et stykke papir af rullen, når man kun har én hånd til rådighed? Disse situationer vil høre fortiden til, hvis du investerer i denne Brilliant Steel køkkenrulleholder fra mærket Brabantia.

Det skyldes, at denne model er udstyret med en praktisk “stopper”. Denne er med til at forhindre papiret i at rulle ud, og så kan du blot trykke ind på stopperen for at få papiret til at rive sig fri fra køkkenrullen.

Derudover sikrer produktets brede fod for, at der ikke kommer vand op på selve køkkenrullen, selv hvis du har den stående ude på køkkenbordet. Og så kan holderen passe med samtlige køkkenrulle-tykkelser.

Modellen sælges til en billig pris, så alle kan få råd til denne funktionelle køkkenrulleholder, der gør det meget nemmere at få ét stykke køkkenrulle frem for uhensigtsmæssigt mange stykker af gangen.

Producenten tilbyder 5 års garanti, så hvis stopperen skulle gå i stykker e.l., kan du altså blot få en ny model.

Funktion Mat Stål – Billig køkkenrulleholder

Er det ikke så vigtigt for dig at investere i en designer-køkkenrulleholder? Så er der et hav af fine køkkenrulleholdere på markedet, som du i stedet kan kaste blikket på. Dette gælder bl.a. for denne model fra Funktion.

Den er meget enkel i sin opbygning i modsætning til flere af de andre modeller i denne test, men den har nu stadig en solid bund og opbygning af stål. Overfladen er faktisk mat, hvilket giver et lidt andet udtryk end klassiske modeller af rustfrit stål.

En af fordelene ved at vælge denne holder fra Funktion er, at den er langt billigere end de fleste andre køkkenrulleholdere i denne test. Så har du ikke det største budget at gøre godt med, kan denne model være det helt rette valg. For den er nu stadig fuldt funktionel og elegant at se på med sin metal-farve og enkle opbygning.

Produktet måler 31,5 cm i højden og har en diameter på 14 cm. Lige netop denne model er desuden nem at rengøre, da den blot skal tørres af med en klud i ny og næ.

Find den bedste køkkenrulleholder til dit køkken

Er du lidt i tvivl om, hvad du skal holde fokus på, når du er på udkig efter en ny køkkenrulleholder til dit hjem? I så fald kan du finde inspiration i de nedenstående punkter. For hvis du har gjort dig de nedenstående overvejelser inden køb, vil der være større sandsynlighed for, at du finder den helt rette model for dig i mængden af køkkenrulleholdere.

  • Materiale: Først og fremmest bør du tænke over, hvilket materiale du foretrækker. Skal det være metal, messing, støbejern, marmor, træ eller måske blot plastik? Hvert materiale har sine egne fordele, så det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Køkkenrulleholdere af træ, f.eks. egetræ, metal eller marmor langt dog mere robuste end dem af plastik
  • Størrelse: Hold gerne øje med, om størrelsen passer til din brug. F.eks. skal foden være lidt bredere, hvis du benytter tykke køkkenruller frem for de almindelige. Nogle er desuden højere end andre, og hvis du gerne vil have en diskret køkkenrulleholder, bør du nok vælge én, der ikke er for høj
  • Design: Enhver model holder køkkenrullen, men deres opbygning kan være meget forskellig. Tænk gerne lidt over, hvad du forventer af designet – skal det være minimalistisk, elegant e.l.? Måske det skal passe med andre køkkenartikler?
  • Farve: Du kan slippe for megen besvær, hvis du gør dig nogle tanker om holderens farve. Skal den være sølv, messing, sort, hvid eller måske en farve, der springer mere i øjnene? Det er helt op til dig – bare husk, at det ser pænest ud, hvis den passer ind i hjemmets stil
  • Stoppestrop: Vi vil anbefale dig at gå efter en model med en såkaldt stoppestrop eller en lignende funktion, hvis du ofte tager et stykke køkkenrulle med én hånd. På den måde risikerer du ikke at have flere stykker end nødvendigt af
  • Håndtag: De fleste køkkenrulleholdere er designet med en form for håndtag. Dette er smart, da du så kan rykke beholderen rundt, uden at skulle røre med fedtfingre på selve køkkenrullen
  • Fastmonteret eller flytbar: Skal din køkkenrulleholder skiftevis stå på spisebordet, stuebordet og være i køkkenet? Eller måske du altid bruger den ét sted i hjemmet. Du kan overveje, om du vil have en model, der er flytbar eller en der i stedet er fastmonteret, så den ikke fylder på bordet

FAQ

Hvilken køkkenrulleholder er bedst?

Vi anbefaler en Stelton Rig-tig Roll-it køkkenrulleholder til dine servietter / køkkenruller, da den er budgetvenlig, praktisk og har et flot design. Læs om de bedste køkkenrulleholdere i artiklen.

Hvad bør jeg fokusere på i købet af en køkkenrulleholder?

Du bør især fokusere på design og funktionalitet. På den måde er du garanteret den bedste oplevelse, og en køkkenrulleholder som du bliver glad for i længden. Få mere vejledning i testen.

Kan alle køkkenrulleholdere holde et stykke køkkenrulle fast?

Alle køkkenrulleholdere kan opbevare en køkkenrulle på deres stang, men ikke alle holder rullen fast. Dermed kan du risikere, at for mange stykker hives af af gangen. Benyt derfor en stoppestrop.

Er det bedst med en designer eller billig køkkenrulleholder?

Det kommer an på dine egne præferencer. Begge dele kan fungere uden de store problemer eller forskelle. Det handler altså mere om designet. Rengøring og vedligeholdelse er også ofte det samme.