Køkkensager og -udstyr er gode flytte hjemmefra-gaver

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Ønsker du at give en gave til én, der netop er flyttet hjemmefra? I så fald giver det god mening at tænke i en praktisk retning. Når man netop er flyttet hjemmefra, mangler man som regel en del ting til hjemmet. Derfor er det selvfølgelig også her, at du bør lægge fokus, når du skal finde frem til en god indflyttergave.

Noget af det første, man sørger for at købe, når man flytter hjemmefra, er diverse møbler til hjemmet. Derfor er der mange, der glemmer, at man også skal bruge en lang række køkkensager. Har man ikke køkkenudstyret i orden, er det svært at lave mad, og derfor er det selvfølgelig også oplagte gaveidéer til indflyttergaven.

Hvilke køkkensager og -udstyr er egnet som gave?

Det er svært at give et konkret svar på dette. Det afhænger nemlig af flere ting. Først og fremmest afhænger det af, hvad vedkommende allerede har. Hvis han eller hun selv har købt gryder og pander, er det selvfølgelig ikke en oplagt gaveidé. Er de ikke blevet købt, er det bestemt en gave, der vil blive mødt med et stort smil.

Det afhænger dog også af dit budget. Hvis dit budget er relativt beskedent, er dine muligheder selvfølgelige begrænsede. Derfor er det næppe en fuldautomatisk kaffemaskine eller en blender fra SMEG, du skal give i et sådant tilfælde. Her kan du fx overveje nogle flotte kaffekopper, bestik eller noget helt tredje.

I bund og grund er det kun din egen fantasi, der sætter grænserne. Hvis det er en person, der ikke just elsker at lave mad eller være i køkkenet, er det også noget at tage højde for. I et sådant tilfælde giver det nemlig ikke nogen mening at købe en helt særlig form for udstyr – fx vil en dyr japansk kokkekniv være spild af penge.

Det er primært dit budget, der er afgørende

Hvis du gerne vil give en gave med en eller flere køkkensager, er der – som sagt – flere detaljer at tage højde for. Du skal forsøge at finde ud af, hvad modtager har i forvejen, da der næppe er behov for flere af dem. Dertil skal du også tage højde for dit budget, da det er det, der afgør, hvor mange muligheder du har.

På trods af, at du har et højt budget, er det heller ikke sikkert, at du skal købe én dyr ting. Det kan være en lige så god idé at købe flere mindre ting. Det kan i høj grad vise sig at være en god løsning, hvis han eller hun ikke har specielt meget til køkkenet. Her vil modtager sandsynligvis sætte pris på at få flere billigere ting.

Det er også en god idé at tænke på, at det er de færreste unge, der går op i, at det er en japansk kokkekniv, en blender fra SMEG e.l. Det er bedre at holde fokus på at finde ting og sager, som de får brug for, så de kan få fyldt deres køkken op med brugbart udstyr, fremfor dyre køkkenmaskiner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×