Køle fryseskab test (2022) → GUIDE: De 6 bedste køle fryseskabe

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab
TESTVINDER

Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab

Dette Bosch KGV36VI32 fritstående køle fryseskab har et stilrent design i rustfrit stål, som gør det velegnet til de fleste køkkener. Det enkle design vil passe ind i mange typer køkkener, og det vil samtidig…

Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab 1
Det bedste køle fryseskab

Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab 2
Forbrugerrådet Tænk vinder; Det bedste brugervenlige køle fryseskab

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Gram KF 3295-93 X Fritstående køle-fryseskab 3
Det bedste billige køle fryseskab

LG GBB62PZFFN Fritstående køle-fryseskab

Electrolux EN3602MOW Fritstående køle-fryseskab 4
Det bedste billige køle fryseskab

Electrolux EN3602MOW Fritstående køle-fryseskab

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Testvinderen i denne køle fryseskab test er Bosch KGV36VI32 fritstående køle-fryseskab. Netop denne model er kåret som testvinder på baggrund af modellens utrolige alsidighed, der giver energibesparelse, rummelighed, funktionalitet og brugervenlighed i én. Køle fryseskabet er dog skarpt efterfulgt af en række andre modeller. Læs med og bliv klogere i artiklen.

Køle fryseskabe er de mest anvendte i køkkener rundt omkring i Danmark. Der er rigelig plads i køle fryseskabe for de fleste husstande, og med en 2-i-1 løsning sparer man plads og er fri for at skulle placere fryseren i et bryggers eller skur langt fra køkkenet. Man spare typisk også energi, da to apparater selvsagt vil bruge mere energi end ét. Det er derfor den perfekte løsning i den gennemsnitlige husstand på mellem 3-4 personer. Men der findes mange modeller i forskellige prisniveauer, med varierende energiforbrug og kapacitetsniveau. Læs mere om de bedste køle fryseskabe på markedet i denne test og bliv guidet til at vælge det helt rigtige til dit hjem.

De bedste køle fryseskabe i test:

Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab

Det bedste køle fryseskab

Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg EasyClean Anti-fingerprint overflade i stål for nem rengøring
 • pros-icon.svg Energimærke A++ og LED belysning for minimalt energiforbrug
 • pros-icon.svg Støjsvag model med et lydniveau på kun 39 dB(A)
 • pros-icon.svg AntiFrost funktion og elektronisk temperaturstyring for brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Dette Bosch KGV36VI32 fritstående køle fryseskab har et stilrent design i rustfrit stål, som gør det velegnet til de fleste køkkener. Det enkle design vil passe ind i mange typer køkkener, og det vil samtidig være let at gøre rent. Køle fryseskabet er støjsvagt og har en energimærkning A++, som sikrer energibesparelse og brugervenlighed for forbrugeren.

Derfor skal du vælge Bosch KGV36VI32 Fritstående køle-fryseskab

Bosch KGV36VI32 køle fryseskab har en kapacitet på henholdsvis 215 liter på køl og hele 94 liter i frysedelen, hvilket gør det velegnet til den gennemsnitlige husstand på mellem 3-4 personer. Køle fryseskabet er designet og fremstillet i rustfrit stål med en EasyClean og Anti-fingerprint overflade, som også sikrer brugervenlighed og nem rengøring hos familier med børn og dyr, som ellers normalt vil kunne sætte fedtfingre og snuder på køle fryseskabsdørene. For at lette vedligeholdelse og rengøringen endnu mere har dette køle fryseskab fra Bosch også en AntiFrost LowFrost funktion, der sikrer meget sjælden afrimning af køle og frysedelen. Det er helt enkelt at indstille en nøjagtig ønsket temperatur på dette Bosch KGV36VI32, da køle fryseskabet har indbygget elektronisk temperaturstyring.

Køle fryseskabet KGV36VI32 fra Bosch er foruden at være brugervenligt og nemt at rengøre også energimærket A++. Det er den anden bedste mulige energimærkning, hvilket vil sikre et lavt energiforbrug og en god energibesparelse særligt, hvis man udskifter fra et lavere energimærke eller en ældre model, der ofte kræver mere strøm for at afkøle optimalt. Endvidere er Bosch KGV36VI32 en yderst lydsvag model, der kun har et lydniveau på 39 dB(A). Dette gør netop dette køle fryseskab velegnet til de moderne åbne køkkenalrum, hvor man opholder sig det meste af tiden og ikke ønsker støjgener fra elektroniske apparater i hverdagen.

Produktdetaljer:

 • Mål: H 180,6 cm / B 60 cm / D 65 cm
 • Vægt: 75,6 kg
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Kapacitet: Køl 215 liter / Frys 94 liter
 • Fås i farverne: Rustfrit stål

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Forbrugerrådet Tænk vinder; Det bedste brugervenlige køle fryseskab

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Energimærke A++ og LED belysning for minimalt energiforbrug
 • pros-icon.svg VarioRoom for fleksibel opbevaring i fryserummet
 • pros-icon.svg ComfortClean dørholdere for nem vedligeholdelse og rengøring
 • pros-icon.svg AntiFrost funktion med automatisk afrimning og elektronisk temperaturstyring

Detaljeret gennemgang

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab er testvinderen hos Forbrugerrådet Tænk, hvilket der selvfølgelig er god grund til. Modellen er både udstyret med brugbare funktioner, der giver brugervenlighed i hverdagen og dertil er det energiklasse A++ og har LED belysning, så man samtidig kan spare på energiforbruget og elregningen.

Derfor skal du vælge Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Dette Miele KFN28132Dedt køle-fryseskabe er en alsidig og funktionel model, der vil give optimal brugervenlighed i hverdagen. Køle fryseskabet fra Miele er en energiklasse A++ model udstyret med LED belysning. Det vil sikre et lavt energiforbrug og en god energibesparelse ved udskiftning fra et af ældre dato eller lavere energimærke. Miele KFN28132Dedt  er et køle fryseskab, der er udstyret med DuoplexCool, som sikre nedkøling separat i køle- og frysedelen. Dette sikre optimal luftfugtighed i køleskabet og nedkøling i begge køle- og frysedel hver for sig.

Med et KFN28132Dedt køle fryseskab fra Miele får man forøget brugervenlighed, modellen er nemlig udstyret med VarioRoom system, ComfortClean system og AntiFrost funktion. VarioRoom giver dig mulighed for at opbevare fleksibelt i frysedelen, da man nemt kan flytte rundt på skuffer og hylder for at tilpasse til stort eller småt. ComfortClean systemet med dørholdere, der kan komme i opvaskemaskinen sikrer en nem vedligeholdelse og rengøring. Dette bidrager AntiFrost funktionen også til, da dette system sørger for automatisk afrimning, så din vedligeholdelse er på et minimum. Det giver en vished i hverdagen om, at det er nemt og enkelt at køle og fryse, og rengøring og vedligeholdelse vil aldrig blive et tidskrævende projekt.

Produktdetaljer:

 • Mål: H 186,1 cm / B 60 cm / D 65,7 cm
 • Vægt: 76 kg
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Kapacitet: Køl 209 liter / Frys 95 liter
 • Fås i farverne: Rustfrit stål

LG GBB62PZFFN Fritstående køle-fryseskab

Det bedste billige køle fryseskab

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Energimærket A+++ og LED belysning for ultimativ energibesparelse
 • pros-icon.svg Indbygget DoorCooling for konstant temperatur
 • pros-icon.svg Udstyret med SmartThinQ teknologi for brugervenlighed
 • pros-icon.svg Støjsvag model med et lydniveau på kun 36 dB(A)

Detaljeret gennemgang

Dette kølefryseskab GBB62PZFFN fra LG har fået det bedste energimærke på skalaen, nemlig A+++, hvilket gør det til den mest energibesparende køle fryseskab og dermed det mest miljøvenlige valg. Det er en yderst støjsvag model udstyret med en smart og moderne teknologi, der gør det muligt altid at sikre den korrekte temperatur helt enkelt fra din smartphone.

Derfor skal du vælge LG GBB62PZFFN Fritstående køle-fryseskab

Er du på udkig efter det bedste af det bedste, så er dette LG GBB62PZFFN køle fryseskab værd at tage med i overvejelserne. Det er det mest bekostelige køle fryseskab i denne test, men det har også egenskaber og funktioner, der øger kvaliteten og brugervenligheden markant. Foruden at være mærket med det bedste energimærke på skalaen, A+++, som gør det til det mest energibesparende køle fryseskab i testen, så er denne LG GBB62PZFFN model udstyret med indbygget DoorCooling samt et ultra moderne SmartThinQ system.

DoorCooling systemet består af luftventiler, der sidder øverst i køleskabet, som vil sikre at temperaturen altid vil holde sig konstant, så madvarerne ikke bliver udsat for temperatursvingninger. Dette vil medvirke til at madvarerne vil kunne holde sig friske endnu længere. SmartThinQ teknologien denne LG GBB62PZFFN model også er udstyret med gør det muligt for dig at holde øje med og diagnosticere samt indstille temperaturen i køleskabet selv uden for hjemmet, helt let ved hjælp af en smartphone med et enkelt tryk. Så skulle der opstå strømafbrydelse eller lignende, kan madvarerne i køleskabet stadig sikres, da man nemt og hurtigt kan sørge for at indstille temperaturene, så snart strømmen er tilbage igen uanset, hvor langt man er hjemmefra. Sidst men ikke mindst er denne model den mest støjsvage i testen, og derfor det mest velegnede køle fryseskab til åbne køkkener og køkkenalrum, hvor man ikke vil lægge mærke til, at køleskabet kører.

Produktdetaljer:

 • Mål: H 203 cm / B 59,5 cm / D 68,2 cm
 • Vægt: 77 kg
 • Energiklasse: A+++
 • Lydniveau: 36 dB(A)
 • Kapacitet: Køl / Frys
 • Fås i farverne: Rustfrit stål

Electrolux EN3602MOW Fritstående køle-fryseskab

Det bedste billige køle fryseskab

Electrolux EN3602MOW Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig model i energiklasse A++
 • pros-icon.svg SafetyGlass for sikkerhed og brugervenlighed
 • pros-icon.svg Separat nedkøling med DualCooling for længere holdbarhed på dine fødevare

Detaljeret gennemgang

Dette køle fryseskab KF 3295-93 X fra Gram er en budgetvenlig model, hvor der trods prisen ikke er indgået nogen kompromisser i forhold til kvalitet og funktionalitet. Dette Gram køle fryseskab er fremstillet i holdbart rustfrit stål, hylderne består af SafetyGlass og med optimal kapacitet til en husstand på 3-4 personer, er det yderst velegnet til børnefamilier.

Derfor skal du vælge Gram KF 3295-93 X Fritstående køle-fryseskab

Gram KF 3295-93 X Fritstående køle-fryseskab er trods prisen et yderst velegnet bud i høj kvalitet til et hjem med 3-4 personer i husstanden. Det er fremstillet i gode, holdbare materialer, der er nemme at rengøre og som godt kan tåle hverdagens strabadser, hvilket også gør det velegnet til familier med børn, der er med i køkkenet. Køle fryseskabet er energiklasse A++, hvilket sikre et lavt energiforbrug og en god energibesparelse, hvis man førhen har haft en model i en lavere klasse eller af ældre dato.

Trods prisen er der ikke sparet på kvalitet og funktionalitet ved dette Gram KF 3295-93 X køle fryseskab. Det er fremstillet i rustfrit stål, som er nemt at gøre rent. Inden i er køle fryseskabet udstyret med hylder bestående af SafetyGlass, som ikke går i stykker, selv hvis man taber noget på hylderne inde i køleskabet eller skulle være så uheldig at tabe en hylde uden for køleskabet, når det skal rengøres eller ommøbleres. Med DualCooling teknologi, som er separat nedkøling i køle- og fryseafdelingen, er man sikret, at luftfugtigheden samt temperaturene holdes konstant, således fødevarerne på køl og frys kan holde sig friske i længere tid. Gram KF 3295-93 X køle fryseskab er endvidere udstyret med smart LED belysning, som giver et godt overblik i køleskabsdelen og dørene er vendbare, så køleskabet kan passe ind i enhver køkkenløsning.

Produktdetaljer:

 • Mål: H cm / B cm / D cm
 • Vægt: 54 kg
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 40 dB(A)
 • Kapacitet: Køl 204 liter / Frys 87 liter
 • Fås i farverne: Stål

Guide

Sådan vælger du det bedste køle fryseskab

Køle fryseskabe fås i mange størrelser, prisklasser og designs. Det kan være svært at vælge imellem de mange, der er på markedet og finde ud af, hvad man skal kigge efter. Man kan dog med fordel gøre sig nogle overvejelser inden køb, der kan hjælpe en på vej til at vælge det helt rigtige til hjemmet. De gode overvejelser er blandt andet følgende:

Størrelse og kapacitet

Størrelsen og kapacitetsbehovet er essentielt at have på plads, inden man investerer i et nyt køleskab. Det er en væsentlig overvejelse at gøre sig uanset, om man bor alene eller er en del af en husstand med mange familiemedlemmer. Bor man alene er det som oftest spild af plads, penge og energi at investere i et stort køleskab, da man formodentlig kommer til at have mere plads, end man behøver, og derved kommer man til at bruge energi på at køle tomrum ned. Er det derimod et køle fryseskab der skal stå i et hjem med flere medlemmer, er det en fordel at investere i et køle fryseskab, hvor der rent faktisk er plads til alle de madvarer, man køber, så det ikke skal proppes. Propper man køleskabsdelen især kan det få konsekvenser for friskheden i madvarerne, og man risikerer at noget bliver mast og ikke er vil være nær så appetitligt at spise. Desuden er størrelsen selvfølgelig vigtig i forhold til, om køle fryseskabet rent faktisk kan være i køkkenet.

Er et almindeligt køle fryseskab ikke stort nok? Er I flere end 4 personer i husstanden kan det være en mere passende med separat køleskab og fryser eller med et amerikanerkøleskab. Et amerikansk køleskab er ligesom et køle fryseskab en 2-i-1 løsning, der kan være en stor fordel i hverdagen, det kræver dog lidt mere plads i køkkenet end almindelige køleskabe. Læs mere og bliv klogere på denne type i vores test af amerikanske køleskabe.

Energiforbrug

Uanset om man skal købe det første eller udskifte sit gamle køle fryseskab, så er det en god idé at tænke over energimærket og energiforbruget. Det anbefales som udgangspunkt altid, at man forsøger at finde frem til en køle-fryseskabsmodel, der har en god placering på energiskalaen, da dette vil sikre et lavt energiforbrug og en besparelse på elregningen i forhold til, hvis man vælger en model med i ringere energiklasse. Dette er også en af årsagerne til, at det særligt er energiklasse A++ og A+++, der er inkluderet i denne test, da dette vil give den mest optimale nedkøling til et minimalt energiforbrug. Det er klart at foretrække både for egen pengepung, men også hvis man ønsker at tage et mere miljøvenligt valg.

Indretning

Det kan for nogen lyde lidt tosset, men for andre kan indretningen og muligheden for opdeling af opbevaringen i køle fryseskabet være helt essentielt. En god indretning og eventuelt fleksibel opbevaring med muligheden for at kunne rokere rundt med hylder mm., kan ikke kun være med til at give overblik og overskud. Organisering i køle- og frysedelen kan sikre, at dine mad- og drikkevare vil blive opbevaret korrekt, så holdbarheden forlænges og varerne holdes friskere længere tid.

Spar på energien med 3 enkle råd

Energibesparelse er både en bonus for dig selv samt for miljøet. Det betyder nemlig et lavere energiforbrug og dermed en lavere elregning, og dertil sparer man miljøet for unødig CO2-udledning. Læs med her og få 3 helt enkle råd til, hvordan man kan spare på energien i forhold til sit køle fryseskab foruden at investere i et i energiklasse A++ eller A+++.

Hold en konstant temperatur

Det anbefales, at man sørger for at holde en konstant temperatur på mellem 3-5 grader i køleskabsdelen. Dette er den mest optimale temperatur for energibesparelse såvel som hvis man gerne vil holde sine fødevarer friske så længe som muligt. Det er vigtigt, denne temperatur holdes så konstant som muligt, da temperatursvingninger, hvis man fx har tendens til at holde køleskabet åbent længe, mens man foretager sig forskellige ting i køkkenet, kan have en indvirkning på holdbarheden. Dette gælder også i frysedelen af køle fryseskabet. Her skal fryseren holdes ved -18 grader for optimal nedkøling og energibesparelse.

Sørg for tæthed og husk at lukke køle- og frysedøren

Det siger måske lidt sig selv, men i forlængelse af ovenstående afsnit, hvor det med den konstante temperatur nævnes, er det væsentligt at komme ind på, at man skal huske at tjekke, om køle fryseskabet er helt tæt. Det vil sige, at tætningslisten rundt på dørene skal være helt i orden, så der hverken fiser kold luft ud eller varm luft ind. Desuden skal man altid huske at sørge for at lukke køle- og frysedørene, når man ikke decideret er i gang i køleskabet eller fryseren. Dette vil lige så sikre en mindskning af at kold luft fiser ud og varm luft kommer ind i ens køle fryseskab.

Optø i køleskabet

Er man god til at huske at fryse diverse mad- og drikkevare ned, indtil man skal bruge dem, så er det en fordel at optø disse inde i køleskabet. De nedfrosne fødevarer vil afgive kulde til køleskabet, som gør at energiforbruget samtidig kan mindskes, og det vil desuden gå langsommere, hvilket vil give en sundere optøning.

Undgå at proppe køle- og frysedelen

Det er sjældent godt at proppe noget som helst, heller ikke hverken køleskab eller fryser. Det er vigtigt, at man sørger for plads imellem de forskellige mad- og drikkevarer på køl og frys, da det vil give bedre plads til at luften kan passere frit. Dermed kan temperaturen holdes på et mere stabilt niveau, og man kan desuden undgå dannelse af rimfrost.

Sådan er denne køle fryseskab test udført

Denne køle fryseskab test er udført på baggrund af en undersøgelse af eksisterende testsiders resultater samt udfra et indblik i forbrugeranmeldelser og ekspertudtalelser. Ud fra undersøgelsen er der valgt 6 modeller, der udmærker sig i funktionalitet, kvalitet og prisniveau. I testen er der inkluderet modeller i flere prisklasser, og modellerne har forskellige funktioner og designs, således der er mulighed for at finde et, der passer til enhver smag, ethvert behov og forskellige køkkentyper.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×