Bedste køleskab med fryser i 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Liebherr Prime ICBb515220001 Fuldintegreret køle-/fryseskab
TESTVINDER

Liebherr Prime ICBb515220001 Fuldintegreret køle-/fryseskab

Med et liebherr prime ICBb515220001 fuldintegreret køle-/fryseskab får du et fritstående kølefryseskab med mulighed for at forbinde din smartphone og temperaturstyring, der kører elektronisk. Enheden er meget brugervenlig og du kan på LED touchskærm displayet…

Liebherr Prime ICBb515220001 Fuldintegreret køle-/fryseskab 1
Bedst i test

Liebherr Prime ICBb515220001 Fuldintegreret køle-/fryseskab

Gram Fresh 3000 kølefryseskab KF329593 2
Bedste billige

Gram Fresh 3000 kølefryseskab KF329593

Liebherr CBNIES4878-21 Rustfrit stål 3
Bedste premium

Liebherr CBNIES4878-21 Rustfrit stål

Samsung Bespoke køleskab/fryser RB34A7B5D22/EF 5
Bedste tilpasningsevne

Samsung Bespoke køleskab/fryser RB34A7B5D22/EF

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et køleskab med fryser giver dig mere fleksibilitet i hverdagen.
At rende frem og tilbage mellem et køleskab, der er tilrimet, og en kummefryser, hvor du ikke kan finde de rigtige produkter, er ikke ligefrem den mest tilfredsstillende måde at lave mad på. Madvarerne bliver dårlige grundet forkert temperatur i køleskabet og man ender med at have 6 versioner af den samme grøntsagsblanding, fordi man ikke kan finde den, når den endelig skal bruges.

Med et kombineret køle-/fryseskab, bliver du fri for alle de problematikker.

Er du på udkig efter de køleskabe med fryser til dit køkken, kan du i denne artikel læse mere om 5 af de bedste modeller på markedet.

Vi har sammenlignet på nye teknologier, energieffektivitet, rumfang, støj og brugervenlighed. Læs med i vores købsguide her for at blive klogere på alt det du skal overveje inden køb. For et hurtigt overblik over de forskellige modellers funktioner kan du gå til vores sammenligningstabel.

Liebherr Prime ICBb515220001 Fuldintegreret køle-/fryseskab

Bedst i test

Liebherr Prime ICBb515220001 Fuldintegreret køle-/fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Touchskærm
 • pros-icon.svg Smart-Frost teknologi
 • pros-icon.svg Mulighed for SmartDeviceBox-installering

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Liebherr Prime Fuldintegreret køle-/fryseskab

Med et liebherr prime ICBb515220001 fuldintegreret køle-/fryseskab får du et fritstående kølefryseskab med mulighed for at forbinde din smartphone og temperaturstyring, der kører elektronisk.

Enheden er meget brugervenlig og du kan på LED touchskærm displayet monitorere og indstille temperaturen. Udover touchskærm displayet, har denne model også mange andre specifikationer. Du får bl.a. et DuoCooling system, som sikrer en stabil nedkøling og vedligehold af temperaturen med de to nedkølingscirkulationer.

Desuden har dette køle-/fryseskab også BioFresh teknologi, SmartFrost og mulighed for SmartDeviceBox-installering. BioFresh bidrager til, at din mad holder sig frisk mens SmartFrost teknologien sikrer, at afrimning ikke er nødvendigt særlig ofte, da der ikke bliver ophobet is.

SmartDeviceBox-teknologien giver dig derudover mulighed for at styre enhedens temperatur fra din smartphone. Dermed bliver det altså unødvendigt, rent faktisk at rejse sig og kigge til køle/-fryseskabets temperaturer.

Denne enhed har et køleskab på 202 L og fryseskab på 54 L samt energiklasse B og et lydniveau på 33 dB.

Gram Fresh 3000 kølefryseskab KF329593

Bedste billige

Gram Fresh 3000 kølefryseskab KF329593
Fordele
 • pros-icon.svg 87 L frys
 • pros-icon.svg Fødevarer holdes intakt i op til 15 timers strømafbrydelse

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Gram Fresh 3000 kølefryseskab KF329593

Ved et Gram Fresh 3000 kølefryseskab KF329593 får du et kølefryseskab med både stor fryse- og kølekapacitet. Dette køleskab med fryser i bunden giver dig 204 L kapacitet til køl og 87 L kapacitet til frys.

Nogle bemærkelsesværdige specifikationer ved dette kølefryseskab er bl.a. køleskabets hylder og fryserens rumfang med plastikskuffer. Køleskabets hylder er lavet af sikkerhedsglas, hvilket betyder, at hvis hylderne under rengøring bliver tabt eller lignende, vil de ikke gå i stykker.

Fryserens gennemsigtige skuffer sikrer desuden et nemt overblik over dine frostvarer, så du kan have forskellige frysevarer uden at skulle rode igennem hele fryseren for at finde det produkt, du leder efter.

Ligeledes skaber LED-lyset i køleskabet et godt overblik over dine kølevarer, da lyset skaber et godt overblik over produkterne på de forskellige hylder.

Denne enhed har et køleskab på 204 L og fryseskab på 87 L samt energiklasse F og et lydniveau på 38 dB.

Liebherr CBNIES4878-21 Rustfrit stål

Bedste premium

Liebherr CBNIES4878-21 Rustfrit stål
Fordele
 • pros-icon.svg Mange funktioner
 • pros-icon.svg Stor kapacitet af både køl og frys
 • pros-icon.svg Rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Liebherr CBNIES4878-21 Rustfrit stål

Hvis du vælger et Liebherr CBNIES4878-21, får du et premium fritstående køleskab med fryser, der er en af de bedste modeller på markedet. 

Med specifikationer som stor kapacitet i både køleskab og fryser med henholdsvis 248 L og 104 L, får du altså en af de større modeller, der også ser godt ud i dit køkken. 

Desuden udmærker denne enhed sig fra andre kølefryseskabe med funktioner som en flaskehylde, børnelås, døralarm, touch-betjening, mobil app, WiFi og temperaturadvarsel, hvis temperaturen øges eller sænkes uden, du har indstillet det således. 

Dette køleskab med fryseboks har desuden temperatursikring i 16 timer i tilfælde af at strømmen går i huset. Du er altså både sikret på stor kapacitet og ved strømsvigt, hvis du vælger denne model. 

Denne enhed har et køleskab på 248 L og fryseskab på 104 L samt energiklasse C og et lydniveau på 35 dB.

Bosch kølefryseskab KGN36NWEA

Bedste brugervenlighed

Fordele
 • pros-icon.svg NoFrost – vær fri for afrimning
 • pros-icon.svg Høj brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bosch kølefryseskab KGN36NWEA

Med Bosch kølefryseskab KGN36NWEA får du et brugervenligt kølefryseskab med specifikationer som NoFrost, elektronisk temperaturstyring og superfrys.

NoFrost funktionen sikrer dig aldrig at skulle bruge tid og meget energi på at afrime og den elektroniske temperaturstyring kan nemt aflæses på et LED-display. Superfrys funktionen sikrer desuden en hurtig nedfrysning af ferskvarer med automatisk tilbagestilling.

Med MultiAirflow får du et køleskab, der holder temperaturen ens i hele kølefsektionen. Du bliver dermed fri for bekymringerne om hvorvidt nogle, at kølevarerne ligger for tæt på bagvæggen. Køleskabsdelen kommer desuden med 4 hylder, hvoraf 3 er justerbare og 4 dørhylder.

I modsætning til andre frysere, er denne fryser i stand til at holde temperaturen i op til 19 timer, hvis der skulle være en strømafbrydelse. Fryseren indeholder 3 frysebokse, hvoraf én er en EasyAccess fryseboks.

Denne model har et køleskab på 215 L og fryseskab på 87 L samt energiklasse E og et lydniveau på 42 dB.

Samsung Bespoke køleskab/fryser RB34A7B5D22/EF

Bedste tilpasningsevne

Samsung Bespoke køleskab/fryser RB34A7B5D22/EF
Fordele
 • pros-icon.svg Tilpas og kombinér køleskabe, som passer til din livsstil
 • pros-icon.svg NoFrost, Fast freezing, HumidityFresh+ og OptimalFresh+ skuffe

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Samsung Bespoke køleskab/fryser RB34A7B5D22/EF

Samsung Bespoke køleskab/fryser RB34A7B5D22/EF er det perfekte køleskab til dig, der elsker at sætte præg på eget hjem. Selve køleskabet kan fås i 6 forskellige materialer og døren fås i mange forskellige dørfarver, så køleskabet kan passe perfekt ind i dit køkken.

Modellen kan desuden tilpasses med to døre så du får en kapacitet på 340L. Du kan ligeledes kombinere flere moduler med enten én dør eller to døre. Hvor meget fryse- og frysekapacitet, du ønsker at have, er med denne enhed derfor helt op til dig.

Med specifikationer som NoFrost, fast freezing, HumidityFresh+ og OptimalFresh+ skuffe, er du også sikret et køleskab og fryser, som rent faktisk holder dine fødevarer friske mens det ser godt ud i dit køkken. NoFrost funktionen sikrer, at fødevarer og vægge ikke bliver rimet til, så du er fri for at bruge meget energi på det i din hverdag og med fast freezing kan dine fødevarer hurtigt fryses ned. HumidityFresh+ og OptimalFresh+ skufferne sørger desuden for, at dine kølevarer forbliver friske i længere tid.

Denne enhed har et køleskab på 230 L og fryseskab på 114 L samt energiklasse D og et lydniveau på 35 dB.

Guide

Sådan vælger du det bedste køleskab med fryser

Når du skal ud og kigge efter dit nye køleskab, om det er med eller uden fryser, er der naturligvis nogle parametre, som er gode at være opmærksom på. Følgende kan bl.a. være godt at lægge mærke til ved den model, du overvejer at købe.

Kapacitet

Kapacitet til både køl og frys spiller en stor rolle i, hvorvidt du vil blive glad for dit køb. Hvis du er klar over, at du gerne skal have meget køleplads til fødevarer, er det en god ide at sørge for, at den valgte model har et stort køleskab.

Ligeledes er dine behov anderledes, hvis du ved, at du bruger meget fryseplads og måske derfor i stedet skal have et lille køleskab med fryser, der kan indeholde lidt mere end en standard fryser. Uanset dine behov, er rumfanget af køle-/fryseskabet uden tvivl altid et godt parameter at holde øje med.

Design

Da de fleste ønsker sig et køkken, der ser godt ud, er designet naturligvis ofte en vigtig del af valget af køle-/fryseskab. Du kan både gå efter det klassiske design i hvid med integrerede håndtag, som findes ved mange modeller.

Er du mere inspireret af et amerikaner køleskab med fryser, og at kunne sætte dit eget præg på enheden i dit køkken, kan Samsung Bespoke modellen være et godt valg. Hvis du ønsker et fritstående køle/-fryseskab, bør du desuden også være opmærksom på dette

Indretning

Selve indretningen af køleskabet har desuden også stor indflydelse på din tilfredshed med købet. Køle-/fryseskabe med justerbar indretning i køleskabsdelen, er naturligvis et godt valg, da det er muligt at indrette præcis som du ønsker det.

Hylderne i lågen spiller derudover også en stor rolle, da behov her er forskellige. Nogle vil prioritere, at der er en æggeholder mens andre prioriterer flere hylder med plads til forskellige produkter.

Ligeledes er det også fint at være opmærksom på fryseren. Mange frysere er opbygget ens, men nogle har EasyAccess skuffer mens andre blot har gennemsigtige skuffer, der kan trækkes ud. Før købet kan det derfor være en god ide at gøre op, præcis hvordan du ønsker, at indretningen af enheden skal være.

Energiforbrug

Er du opmærksom på dit energiforbrug i forbindelse med dine hvidevarer er det i første omgang en god ide at kigge efter energimærket. Om det er grundet miljøet eller stigende elpriser, er det altid en god ide at være opmærksom på enhedens energiforbrug inden købet, så man ikke bliver overrasket.

Energimærket vil være med til at fortælle dig hvordan enheden udnytter energien og dermed i hvor stor grad den vil påvirke både elregningen og miljøet. Hvis du ønsker en enhed med god energiudnyttelse kan det være en god ide at kigge efter en energiklasse tættest på A. Af de ovenfor nævnte modeller, kunne de to Liebherr modeller være gode valg, hvis du gerne vil være opmærksom på energiudnyttelse.

Ekstra funktioner

De fleste modeller kommer efterhånden med ekstra funktioner, som enten vedligeholder friskhed, fjerner behovet for afrimning eller sikrer, at du hurtigt kan nedfryse dine varer. Vær derfor opmærksom på hvilke af disse funktioner, du ønsker at have. Eksempelvis kommer ikke alle frysere med mulighed for hurtigt at nedfryse og NoFrost for at afhjælpe behovet for afrime. Ligeledes er det ikke alle køleskabe, der har et cirkulationssystem, der sikrer en ens temperatur gennem hele køleskabet.

Sådan skal du opbevare fødevarer i dit køle-/fryseskab

Når du har fået valgt dit nye køle-/fryseskab til køkkenet, er det en god ide at være opmærksom på brugen heraf. Herunder kan du se en lille guide omkring optimal brug af køleskab og fryser.

Køleskabet

Helt grundlæggende fungerer temperaturer således, at kulde vil trække nedad og varme vil stige opad. Det betyder altså også, at trods flere funktioner, der findes i moderne køleskabe, vil der sandsynligvis stadig være en smule forskel på øverste og nederste hylde i køleskabet.

Øverst i køleskabet

De fødevarer, du placerer øverst i køleskabet, skal være de, der ikke nødvendigvis kræver de koldeste temperaturer og som ikke fordærves hurtigt. Trods normen, er det faktisk en god ide at have frugt og grønt øverst i køleskabet. Ligeledes er det mest optimalt at placere smør og ost på de øverste hylder.

Nederst i køleskabet

Temperaturen nederst i køleskabet vil være det koldeste sted. Du kan derfor med fordel placere fødevarer her, som hurtigt fordærver. Dette er eksempelvis mejeriprodukter, som yoghurt, mælk og andre hurtigt fordærvede mejeriprodukter. Ligeledes er det en god ide at placere fisk og kød her. Specielt hakket kød, som oksefars, er godt at placere koldt, da det fordærves endnu hurtigere end hele stykker af kød. I mange køleskabe findes, der er en æggeholder i lågen af køleskabet, men æg opbevares faktisk også optimalt på de nederste hylder i køleskabet.

Hylderne i lågen

Produkter, du placerer i hylderne i lågen, skal helst være produkter, der kan holde til temperatursvingninger. Hver gang du åbner køleskabet, vil disse produkter udsættes for temperatursvingninger og det er derfor en god ide at være opmærksom på, hvad du placerer her. Saucer, dressinger og lignende er derfor gode at opbevare på disse hylder.

Fryser

Når du nedfryser dine fødevarer i frysedelen af køleskabe med fryser, er der ikke den store forskel på skuffe i toppen og bunden, som der er med køleskabet. Grundlæggende bør din fryser være -18 grader eller koldere for at fryse optimalt.

Når du nedfryser varer, er det altid en god ide at datomærke emballagen, så du kan holde styr på hvorvidt fødevarerne har ligget for længe i fryseren.

Som udgangspunkt skal du være mere opmærksom på at få brugt nedfrosne fede produkter, da fedt vil blive harsk hurtigere end magre produkter ved nedfrysning.

Du kan herunder se en oversigt over hvor lang tid forskellige fødevarer cirka kan holde sig i fryseren.

Mejeriprodukter: 3-4 måneder – Ost holder en smule længere end andet mejeri

Fjerkræ: 5-10 måneder – Fed fjerkræ og fars holder kortere tid end magert

Fisk: 1-6 måneder – Fed fisk og fars holder kortere tid end magert

Kød: 4-8 måneder – Kød og fars med en høj fedtprocent holder kortere tid end magert kød

Pølser: 2-3 måneder

Grøntsager og frugt: 6-12 måneder – Grøntsager holder en smule kortere tid end frugt

Bagværk: 2-5 måneder – Fed bagværk holder kortere tid end magert

FAQ

Hvad er det bedste køle-/fryseskab i test?

Det bedste køle-/fryseskab i test er Liebherr Prime ICBb515220001 fuldintegreret køle-/fryseskab. Her får du en enhed med bl.a. touchskærm, SmartFrost teknologi og mulighed for SmartDeviceBox-installering.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber et køle-/fryseskab?

Når du skal kigge efter køleskabe med fryser, er det en god ide at være opmærksom på bl.a. energiforbrug, design og kapacitet ved de forskellige modeller, du kigger på.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×