Lyt til lydbøger, mens du laver mad

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Uanset hvor spændende man synes madlavning er, kan man til tider komme ind i perioder, hvor begejstringen for at skulle stå i køkkenet ikke er så stor. Måske skal der skrælles 5 kilo kartofler til villavejens årlige grillaften, eller måske skal der smuttes mandler til familiens risalamande.

Ja, nogle køkkenopgaver er ikke lige så spændende som andre. Men hvorfor ikke gøre dem det? Mange har fundet ud af at det at lytte til lydbøger er med til at gøre madlavningen en del sjovere.

Lydbøger er populære

Du har sikkert allerede stødt på fænomenet lydbøger. Altså helt almindelige bøger, som dem du finder i den lokale boghandel, men blot indtalt, så du kan lytte til dem i stedet for at læse dem. Lydbøger har siden deres indtog på markedet vundet stor popularitet, og det er ikke uden grund. Med en lydbog behøves du nemlig ikke at sidde stille, mens du læser.

Nej, en lydbog kan lyttes til, når du vil og hvornår du vil. Hvad enten det er på løbeturen, mens du venter på, ungerne er til fodbold eller noget helt tredje, kan du nemlig lytte til en god lydbog som underholdning. Og ja, du gættede rigtigt: Lydbøger er også helt geniale at lytte til mens man laver mad.

Lyt en bog mens du står i køkkenet

At stå i køkkenet og kokkerere kan blive kedeligt selv for den bedste. Nogle opgaver er bare mere ensformige end andre – og så kan man også have dage, hvor der bare slet ikke er motivation til at lave mad. Hvad kan man gøre på sådanne dage? Lytte til en lydbog, selvfølgelig!

Med en lydbog i ørerne mens du laver mad, kan du nemlig få mest muligt ud af madlavningen. Det bliver hurtigt meget sjovere at hakke gulerødder, når du samtidig lytter med på en spændende bog, der får dig til at drømme dig langt væk – måske til et sted i det græske øhav, i en storby som New York, eller på et kontor i en efterretningstjeneste.

Her kan du lytte til lydbøger

Ja, at lytte til lydbøger kan være med til at gøre det meget sjovere at stå i køkkenet. Hvorfor ikke selv prøve det og se, om det kunne være noget for dig? Vil du gerne til at lytte til lydbøger, kan du nemt gøre det via en smart app på din telefon. Overblik over de bedste apps til at høre lydbøger finder du her, hvor du nemt kan vælge det rette sted for dig at lytte til lydbøger.

Én app er særligt populær

Der findes mange forskellige apps på markedet, og du har måske allerede stødt på reklamer for nogle af dem. Mofibo er den mest populære app som bekendt, og det er der også god grund til. Her finder du nemlig et stort udvalg af populære nye såvel som ældre bøger, som du nemt får adgang til via appens brugervenlige og letforståelige design. Så kan du hurtigt komme i gang med at lytte til lydbøger under madlavningen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×