Mini køleskab – Det bedste mini køleskab 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Drinkstuff ChillQuiet Mini 4
bedste til hjemmebaren

Drinkstuff ChillQuiet Mini

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et mini køleskab giver dig ekstra plads og fleksibilitet i hverdagen.
Mangler du ekstra køleplads? Vil du gerne have et ekstra køleskab, men synes et almindeligt køleskab koster mange penge, samt tager meget plads?

Der kan være mange gode grunde til at vælge et mini køleskab i stedet for et stort køleskab. Du kan få et køleskab til terrassen eller et transportabelt køleskab til bilen. Er du en beautynørd, kan det være du ønsker et lille køleskab til dine hudplejeprodukter og makeup-produkter. Et minikøleskab kan også være med til at sænke et årligt energiforbrug og generelt kan det føre til et lavere forbrug, så du både spare penge i det lange løb og passer på klimaet.

I denne købsguide guider vi dig til 5 af markedets bedste minikøleskabe, så du er klar til start når du skal købe dit første (eller næste) mini køleskab. For et hurtigt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Vendbar dør
 • pros-icon.svg 2 hylder
 • pros-icon.svg Volumen på 50 L
 • pros-icon.svg Glaslåge

Detaljeret gennemgang

Med Scandomestic Coca Cola CoolCube får du et minikøleskab i et sjovt og anderledes design præget med Coca Colas klassiske logo både på sider og glasdør – kort sagt et ægte coca cola køleskab du kan få i både rød og hvid.

Derfor skal du vælge Scandomestic Coca Cola CoolCube

Minikøleskabet Scandomestic Cool Cube fungerer godt som både gamer køleskab med plads til kolde drikkevarer og snacks til de lange gaming aftener, sodavandskøleskab, samt et klassisk minikøleskab til at holde alle former for drikkevarer kolde. Det passer på værelset, i stuen og i køkkenet. Mini køleskabet har en vendbar dør, 2 hylder og med en volumen på 50 L har køleskabet en perfekt størrelse, der trods alt ikke fylder for meget og køleskabet har en god ydeevne også når det er fyldt op. På trods af at køleskabet ligger i energiklasse F, har minikøleskabet et energiforbrug pr. år (kWh/år) på kun 84J. Det har en lydstyrke på 39 decibel, men er generelt lydsvagt og er slet ikke noget der vil genere dig.

Der følger et schukostik med mulighed for jordtilslutning med til dette køleskab, hvilket gør du kan tilslutte produktet til mere end en stikkontakt. Det har en højde på 51 cm, en bredde på 43 cm og en dybde på 47,5 cm.

Stylideas S0582930

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Volumen på 4 L
 • pros-icon.svg Har et lydniveau på 35 db.
 • pros-icon.svg Energiklasse B
 • pros-icon.svg 1 justerbar hylde og en dørlomme

Detaljeret gennemgang

Minikøleskabet fra Stylideas vinder testen som bedste billige. Minikøleskabet er et lille, kompakt køleskab. Det kommer i et stilrent design, der gør det vil passe ind i et hvilket som helst rum i dit hjem. Køleskabet kan med sit stilrene design også fungerer som beauty-køleskab til at køle dine hudplejeprodukter og skønhedsartikler ned.

Derfor skal du vælge Stylideas S0582930

Med et minikøleskab fra Stylideas får du et flot og elegant minikøleskab, der fås i hvid, guld og sølv. Det er en kompakt model, som vinder prisen som testens billigste. Køleskabet vinder samtidig som testens mest lydløse køleskab med en decibel på kun 35 – det har en indbygget funktion til at reducere støjniveauet. Køleskabet har dermed et lavt støjniveau sammenlignet med testens andre minikøleskabe.

Det ligger i energiklasse B, hvilket betyder at det umiddelbart er mere energieffektivt. Til gengæld har minikøleskabet et energiforbrug pr. år (kWh/år) på 333J.

Det har en højde på 30 cm, en bredde på 28,5 cm og en dybde på 20 cm. Køleskabet passer dermed ind stort set alle steder, fordi det kræver så lidt plads.

Fordele
 • pros-icon.svg 5 hylder
 • pros-icon.svg Volumen på 115 L
 • pros-icon.svg Vendbar dør
 • pros-icon.svg Har indbygget LED lys

Detaljeret gennemgang

Scandomestic High Cube minikøleskab ligger i den dyre ende, men til gengæld får du noget for prisen. Køleskabet fungerer som et perfekt minikøleskab til større familier, der kan holde din mad kold.

Derfor skal du vælge Scandomestic Coca Cola High Cube

Trods betegnelsen minikøleskab ligger Scandomestic High Cube i den større ende og det vil passe fint ind i dit køkken som køleskab nr. 2. Det fungerer fint til både at holde madpakken kold, holde madvarer kolde og til drikkevarer. Med en volumen på 115 L og hele 5 hylder får du et minikøleskab, der fungerer som et almindeligt køleskab – det eneste køleskabet mangler er en grøntsagsskuffe og fryser.

Det har et lydniveau på 39 db, men er generelt lydsvagt og er ikke noget der vil genere dig eller din familie. Det er testens største med en højde på 84 cm, en bredde på 56 cm og en dybde på 54 cm og fungerer fint som et mindre køleskab.

Mini køleskabet har både indbygget lys og bruger naturgas som kølemiddel.

Som sagt ligger køleskabet i den dyre ende, men med et minikøleskab fra Scandomestic High Cube får du et mindre produkt der snildt kan erstatte det samme produkt i almindelig størrelse.

Drinkstuff ChillQuiet Mini

bedste til hjemmebaren

Drinkstuff ChillQuiet Mini
Fordele
 • pros-icon.svg 1 justerbar hylde
 • pros-icon.svg Døråbning til højre
 • pros-icon.svg Volumen på 17 L
 • pros-icon.svg Indbygget lys
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur

Detaljeret gennemgang

Drinkstuff ChillQuiet Mini minikøleskab er et elegant minikøleskab, der med sit sleek og stilfulde udseende passer godt ind i dit kontor eller din hjemmebar, der kan holde alt dit yndlingsalkohol kold. Du indstiller selv minikøleskabet, så det passer til lige de produkter du vil holde kolde.

Derfor skal du vælge Drinkstuff ChillQuiet Mini

Minikøleskabet fra Drinkstuff er det perfekte minikøleskab til din hjemmebar eller kontor. Det har en kompakt størrelse og har en klimaklasse N, som betyder det fungerer bedst i et rum med en temperatur på mellem 10 og 38 grader. Det er i de fleste tilfælde ikke noget du behøver tænke over, men det betyder at køleskabet kan tage skade, hvis det står i et koldt lokale med under 10 grader. Du indstiller selv temperaturen mellem 5 og 18 grader alt efter hvad du ønsker og derudover kommer døren med en lås, så du kan holde uønskede gæster ude.

Ønsker du at bruge minikøleskabet i din hjemmebar, behøver du ikke bekymrer dig om børnene får adgang til alkoholen.

Minikøleskabet fra DrinkStuff har en højde på 30 cm, en bredde på 38,4 cm og en dybde på 40,5 cm. Det er lille i højden, men den justerbare hylde tilføjer flere muligheder til minikøleskabet. Du kan fjerne hylden helt, hvis du ønsker at opbevare lidt større flasker eller lignende derinde.

Denver MFR-400

bedste til værelset

Fordele
 • pros-icon.svg Volumen på 4 L
 • pros-icon.svg Temperaturområde 6-55 grader
 • pros-icon.svg LED lys
 • pros-icon.svg Kan tages med i bilen
 • pros-icon.svg 1 hylde

Detaljeret gennemgang

Med et minikøleskab fra Denver får du et perfekt mini køleskab til værelset. Der er lagt tryk på mini med en volumen på 4 L, men til gengæld har det et elegant design, der gør at køleskabet passer ind på i ethvert rum.

Derfor skal du vælge Denver MFR-400

Køleskabet fra Denver er et kompakt lille køleskab i et cool design, der kommer i sort. Det har den fordel, i modsætning til dit køleskab, at du kan regulere temperaturen så det både kan holde dine drikkevarer kolde, men faktisk kan du også installerer det til at sørge for at indholdet holdes varmt. Som med køleskabet fra Stylideas, kan køleskabet fra Denver med sit elegante og kompakte look også fungerer i dit beauty værelse til at køle dine hudplejeprodukter. Køleskabet er så lille, at du også kan tage det med i bilen.

Minikøleskabet fra Denver har en højde på 26 cm, en bredde på 24,6 cm og en dybde på 19 cm. Det passer dermed ind stort set alle steder, da det ikke fylder særlig meget. Læg mærke til at køleskabet høre til i kategorien af mini køleskabe, der kan temperaturreguleres.

Guide

Sådan vælger du det bedste mini køleskab

Når du skal vælge et mini køleskab er der mange parametre at tage højde for. Det vigtigste er dog, at de behov minikøleskabet dækker, skal passe til dine.

Volumen på køleskabet, dvs. hvor mange liter det kan indeholde er et parameter. De minikøleskabe vi har testet i denne købsguide dækker de flestes behov bl.a. med varierende størrelser.

Det største er Scandomestic High Cube. Med en volumen på 115 L, samt hele 5 hylder kan det fint dække behovet når køleskabet skal suppleres. De to mindste køleskabe i denne test har en volumen på 4 L, hvilket gør dem optimale til at installerer på værelset eller i stuen, så du har kolde drikkevarer lige ved hånden.

Samtidig har de begge et elegant design, der gør dem til perfekte beautykøleskabe til dine hudplejeprodukter.

To af testens produkter kommer med justerbare hylder, så du kan indrette dit mini køleskabe som du vil. Et af testens produkter kan komme med i bilen også. Et parameter kan dermed også være, hvor i huset minikøleskabet skal placeres. Alle produkterne i denne test virker derudover i en almindelig stikkontakt.

Energiforbrug

Energiforbruget og hvor meget strøm et produkt bruger, kan også være et vigtigt parameter at have med i sine overvejelser. En stor fordel ved et minikøleskab er, at det alt andet lige bruger mindre energi end et almindeligt køleskab. Derfor kan det være en god idé at se på, hvor meget strøm et minikøleskab bruger og evt. sammenligne med dit køleskab. Med et minikøleskab kan du optimalt set spare penge på elregningen. Når vi nævner energiforbruget hos de forskellige køleskabe er det et gennemsnit – det præcise energiforbrug vil afhænge af forbruget i hver husstand.

I et af disse mini køleskabe vi præsenterer i denne købsguide – Denver MFR-400 -, kan du regulere temperaturen, hvilket kan påvirke energiforbruget og evt. kan være noget du skal være opmærksom på.

De fleste køleskabe har et energimærke og går ind under klimaklassesystemet. Det er et europæisk standardsystem for de temperaturer, køleskabet fungerer bedst under og kan hjælpe dig til at vælge dit køleskab ud fra hvor du ønsker det skal stå.

Den nye energimærkning

Fra 1. marts 2021 kom der nye regler for energimærkning og et nyt energimærke. Det nye energimærke dækker alle hårde hvidevarer og elektroniske produkter, herunder også mini køleskabe. Det nye energimærke går fra A-G, hvor det gamle gik helt op til A+++. Med det nye energimærke bliver der også stillet større krav til produkterne og hvad de skal kunne for at opnå et bedre energimærke.

Energimærkningen kommer fra EUs side. EU har siden 1994 haft en ordning med mærker for energi, der skal hjælpe forbrugeren med at blive klogere på hvor energieffektivt et produkt er. Mærket har samtidig fungerer som en hjælpende hånd med at bidrage til, at EU har nået sine mål inden for at energi og klima. Men fordi vores produkter er blevet mere og mere effektive, er skalaen blevet udvidet til A+++. Det har dog gjort energimærkningen sværere at forstå, og det er det den nye ordning skal modvirke.

Den nye ordning kommer også med flere værktøjer til forbrugeren. De nye energimærker kommer med en QR-kode. Den kode kan du som forbruger scanne og den vil give dig mere viden og information omkring dit produkt, herunder også minikøleskabe. Det gør at du nemt kan tilgå alle data omkring et produkt på din telefon. Det er EUs mål at det vil bidrage til mere gennemsigtighed for forbrugeren.

I Danmark kommer et værktøj online, hvor du som forbruger kan finde oplysninger om et produkts samlede levetid. Her vil du kunne finde oplysning omkring hvad der vil være billigst for dig i længden. Oplysningerne kan du bruge til at danne et overblik over hvor lang tid et produkt forventes at holde. Værktøjet kan på den måde hjælpe dig til at spare penge, spare energi og dermed passe bedre på miljøet.

Rengøring af dit minikøleskab

Når du skal rengøre dit minikøleskab, fungerer det fuldstændig som når du skal rengøre dit køleskab. Det kan det nemt gøres ved hjælp af vand og sæbe, evt. opvaskemiddel. Eddike fungerer også som et godt supplement til at fjerne den værste lugt og de mest genstridige madrester. Vær opmærksom på at huske at slukke køleskabet inden og tømme det for madvarer. Husk altid også at rengøre afløbshullet i dit køleskab – en vatpind dyppet i sæbevand, evt. blandet op med lidt eddike fungerer glimrende.

FAQ

Hvilket mini køleskab er bedst i test?

Scandomestic Coca Cola Cool Cube er bedst i test af minikøleskabe. Scandomestic Cool Cube har en god størrelse og fungerer godt inden for en lang række parametre, bl.a. har det en perfekt størrelse og et lydniveau på bare 39db.

Hvad er fordele ved små køleskabe dvs. minikøleskabe?

Fordelene er mange. De kan fungerer som et ekstra køleskab, de kan passe ind i alle rum fra kontorer, værelser og stuer og de dækker et væld af funktioner. Du kan både bruge dem til at opbevare drikkelse, mad, men også beauty-produkter. Du kan derudover spare både plads og penge på elregningen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×