Minutur – Det bedste minutur 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Med et minutur kan du sikre dig den korrekte tilberedning af dine madvarer.
Ikke mere overkogt pasta, hårdkogte æg, der skulle være blødkogte og skamstegt kød.

Et minutur er et uundværligt værktøj til madlavningen, som sikrer dig at du ikke får brændte boller og fastbrændte ris.
De fås efterhånden i et væld af former og muligheder, så hvor skal man starte når jagten går ind på et nyt minutur?

Her i vores minutur test har vi samlet 4 af de bedste minuture på markedet lige nu og sammenlignet deres fordele og ulemper. I vores købsguide giver vi dig råd og vejledning, så du kan du blive klogere på alt det du bør overveje inden køb. Hvis du ønsker et hurtigt overblik over modellerne, så kan du gå til vores sammenligningsmodel lige her.

Fordele
 • pros-icon.svg Flot retrodesign
 • pros-icon.svg Minutur med magnet
 • pros-icon.svg Let at rengøre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Zassenhaus Speed

Hvis du elsker køkkenudstyr i retrodesign, så er dette minuturet for dig. Uret fås i flere flotte farver, så du kan vælge lige præcis det, der passer ind i din øvrige indretning.

Minuturet fra Zassenahus er udstyret men en smart magnet bagpå, så det er let at sætte uret på køleskabet eller emhætten. Du kan naturligvis også have uret stående på køkkenbordet eller hylden, hvis du foretrækker det.

Zassenhaus minutur er analogt og indstilles mellem 0 og 60 minutter ved at dreje på urskiven til den passende tid. Lige som man kender det fra et traditionelt ‘æggeur’.

Uret rengøres let ved at tørre det over med en fugtig klud.

Fordele
 • pros-icon.svg Digitalt minutur
 • pros-icon.svg Hukommelsesfunktion
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Max tid på 99 min og 59 sek
 • pros-icon.svg Godt til bagning
 • pros-icon.svg Stort display

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dostmann Electronic

Med det digitale minutur fra Dostmann kan du styre tiden på din madlavning ned til sekundet, så du er sikker på den korrekte tilberedning.

Minuturet har et stort digitalt display som gør det nemt at se tallene og tage tid på din madlavning.

En af de store fordele ved dette minutur er, at tiden kan indstilles op til 99 min, så du kan bruge det til at tage tid på fx rugbrød og stege, der typisk har en længere bage- og stegetid. Da det er digitalt er det også let at indstille tiden præcist, hvilket gør det idéelt til kager.

Alessi A09 W Minutur

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Flot moderne design
 • pros-icon.svg Fås i flere flotte farver
 • pros-icon.svg Ikke så præcist
 • pros-icon.svg Bruger ikke batteri
 • pros-icon.svg Sjovt minutur

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Alessi A09 W

Det moderne æggeur fra Alessi leder tankerne hen på Art deco stil og pop art. Hvis du allerede har flere designs i den stil i dit hjem, vil dette minutur være en flot tilføjelse.

Tiden indstilles nemt ved at dreje toppen til det ønskede minuttal. Uret kan sættes til max 60 minutter, hvilket selvfølgelig begrænser en smule men omvendt kan man sagtens dreje Alessi minutur en omgang mere.

Som med andre analoge minuture er det svært at være sikker på det præcise minuttal med dette ur, derfor er det ikke så velegnet til bagning, hvor sekunder kan være afgørende for afbagningen.

Fordele
 • pros-icon.svg Minutur med magnet
 • pros-icon.svg Digitalt minutur
 • pros-icon.svg Nemt at indstille

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Brabantia Digital

Minuturet fra Brabantia har en magnet på bagsiden og er derfor let at hænge på ovnen eller køleskabet.

Uret har et stort display med digitale bogstaver, der kan tælle både op og ned afhængigt at preference. Det er desuden nemt at indstille. Dette gøres blot ved at dreje den yderste ring indtil du rammer den ønskede tilberedningstid.

Guide

Sådan vælger du det bedste minutur

Minuture er ikke det mest avancerede redskab du kan anskaffe dig til køkkenet men uanset om du blot vil koge æg til perfektion eller mestre en perfekt stegt flæskesteg, så er der alligevel nogle overvejelser du bør gøre dig inden du bare smider det første og bedste minutur i kurven.

I nedenstående købsguide kan du blive meget klogere på alt det du bør overveje inden køb.

Hvad skal du bruge minuturet til?

Det åbenlyse er selvfølgelig til at tage tid på din mad, men hvis vi går lidt mere i detaljen, skal du så bare bruge det til en generel tidsstyring eller bager du fx mange kager?
Nogle opskrifter, såsom kageopskrifter, er mere tidsfølsomme og kræver derfor en mere præcis tidtagning. Så hvis du bager meget og vil bruge minuturet til at sikre dig perfekte sprøde småkager og mørdejsbunde, så bør du gå efter en af de digitale minuture. Hvorimod du sagtens kan bruge en mekanisk model til dine generelle kokkerier, hvor sekunderne ikke er så afgørende.

Minutur med magnet eller fod

Mange af de analoge eller mekaniske minuture er flade i bunden og kan derfor stå selv uden behov for en magnet til ophæng eller en fod.

De digitale modeller har tit en magnet bagpå, som gør det let at hænge dem op på køleskabet, emhætten eller andre metaloverflader i køkkenet.

Andre har også en slags fod som kan foldes ud ved behov, så uret kan hvile op ad den.

Det ene er i sig selv ikke bedre end det andet. Det kommer helt an på, hvilket design du kan lide og om du vil have minuturet på køkkenbordet eller hængt af vejen på en af de mange overflader.

Hukommelsesfunktion

Nogle digitale minuture har en hukommelsesfunktion. Det betyder at de kan huske tidligere tidstagninger du har foretaget og derfor behøver du ikke at indtaste tiden igen. Det er meget tidsbesparende, hvis du ofte følger den samme opskrift eller, hvis du bare har travlt og skal nå mange ting i køkkenet på én gang.

Dobbelt tidtagning

Apropos at lave flere ting på én gang, så er der nogle digitale minuture, der kan tage tid på to ting ad gangen.

Denne funktion er super smart, da du ikke skal have gang i flere ure på samme tid. Det er ikke en typisk funktion, så du skal nok lede efter de nyere smartere modeller for at finde funktionen.

Vandtæthed

Hvis du på forhånd ved at dit minutur vil være i nærheden af vand, er det en god idé at finde et vandtæt ur. Nogle gange skal der ikke mere til end et par dråber ned i knapperne og så skal du på udkig efter et nyt minutur.

De vandtætte minuture er desuden super nemme at rengøre, da du ikke skal være bekymret over om kluden er for våd.

Designet

Som med de fleste andre køkkengadgets findes der et utal af forskellige designs at vælge fra når det kommer til minuture. Særligt de analoge mekaniske minuture er der ofte kælet lidt mere for.

Her er særligt retro og art deco populært og stærke farver, der kan sætte lidt gang i dit køkken.

Stopur

En stopursfunktion kan være nyttig, hvis du gerne vil tage tid på nye opskrifter og fremgangsmåder, eller hvis du leger Masterchef i dit eget køkken.

Funktionen findes kun ved de digitale modeller.

Display og tidsindstilling

På de analoge mekaniske ure skal du ofte indstille tiden ved at dreje de øverste del. Tiden er angivet i minutter og vises som prikker frem til nærmeste 5 eller 10 hele vejen rundt på skiven. De kan ikke sættes til præcise sekunder.

Det kan de digitale modeller derimod, hvor tiden angives på et display med digitale tal for minutter og sekunder. Nogle kan også indstilles til timer.

Batteri eller mekanisk

De digitale minuture kører på batterier, som naturligvis skal skiftes en gang imellem for at uret fungerer.  De mekaniske minuture behøver hverken batteri eller strøm men skal trækkes op hver gang du vil bruge det til at tage tid med.

FAQ

Hvilket minutur er bedst i test?

Det bedste minutur i test er Zassenahus Speed minutur. Minuturet udmærker sig ved sit flotte design og nemme indstilling. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de øvrige modeller.

Skal jeg vælge et digitalt eller analogt minutur?

Hvilken model du skal vælge er helt op til din præference. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Et digitalt minutur er godt til fx bagning, hvor sekunder kan være afgørende for resultatet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×