Morter – Den bedste morter 2022

1
Zwilling Morter

Derfor skal du vælge Zwilling Morter En granit morter fra Zwilling er god til dig, der både morter i form af at støde, knuse og male. Denne morter er god til både krydderiblandingen med peberkorn, kanel, spidskommen eller andre tørre ingredienser. Men er også god til ingredienser med mere fugt som hvidløg, chili, og krydderurter. Den står stabilt grundet sin tunge vægt og man kan derfor også lægge kræfter i. De høje vægge tillader ligeledes,…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Zwilling Morter 314 DKK KitchenOne.dk
Dorre Birkedal Morter 118 DKK KitchenOne.dk
House Doctor Kulti Morter 497 DKK likehome.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Går du og drømmer om lækre hjemmelavede krydderiblandinger, der bringer alle de gode smagsoplevelser frem? Faktisk holder hele krydderier, som stødes i en morter, længere på smagen end stødte krydderier fra supermarkedet. Og så er det ret simpelt at lave!

En morter er god at have til forskellige ting uanset om man lægger mest vægt på funktionalitet eller design. Om den primært skal være funktionel og ellers befinde sig i køkkenskuffen eller om den skal pynte i køkkenet, så er der helt sikkert en morter for dig.

I denne artikel dykker vi ned i 3 forskellige favoritter på markedet af mortere for at hjælpe dig til det rigtige valg til dine behov. Du får en guide med fordele og ulemper ved hver enkelt morter samt en overskuelig sammenligning på funktionalitet, størrelse, vægt og materialer, så du kan tage det bedste valg til dine behov.

Zwilling Morter – Bedst i test

Zwilling Morter

Derfor skal du vælge Zwilling Morter

En granit morter fra Zwilling er god til dig, der både morter i form af at støde, knuse og male. Denne morter er god til både krydderiblandingen med peberkorn, kanel, spidskommen eller andre tørre ingredienser. Men er også god til ingredienser med mere fugt som hvidløg, chili, og krydderurter.

Den står stabilt grundet sin tunge vægt og man kan derfor også lægge kræfter i. De høje vægge tillader ligeledes, at du kan male større mængder end i skåle med lave vægge.

Desuden er den praktisk i den travle hverdag, da den går i din opvaskemaskine og derfor ikke kræver længerevarende rengøring.

Denne elegante morter i sort, smukt granit fås med grov finish og rustfrit stål. Den kan dermed også fint stå fremme i køkkenet og pynte, så den ikke optager skabsplads fra andre køkkenmaskiner.

Det kan vi lide:
 • Skarpt design
 • God til både at knuse og male
 • Tåler opvaskemaskine
 • En både dyb og bred skål
Det skal du være opmærksom på:
 • Sort granit kan risikere at holde på smag fra tidligere krydderiblandinger
 • Kan være tung at få op ad køkkenskuffen med sine 3,5 kg

Dorre Birkedal Morter – Bedste billige

Dorre Birkedal Morter

Derfor skal du vælge Dorre Birkedal Morter

En Dorre Birkedal Morter er perfekt til dig, som ønsker en elegant morter med et enkelt design. Morteren er udarbejdet i smukt granit med grov finish og maler krydderier flot til lækre krydderiblandinger mm.

Med den overkommelige pris skal du ikke kigge langt efter muligheden for at bruge rene råvarer til hjemmelavet pesto, egne krydderier og mange andre smagsoplevelser. Desuden vil din morter blive en fast del af køkkeninventaret i mange år, da granit ikke nedbrydes trods hyppigt brug.

Den dybe skål giver dig desuden mulighed for at male større mængder krydderier på samme tid end det er muligt med andre mortere. Skålens dybde er også en fordel, da man i større grad kan benytte siderne til at male, støde og knus på i stedet for blot at bruge primært bunden af skålen.

Det kan vi lide:
 • Overkommelig pris
 • Klassisk design
 • Holdbart materiale i granit
 • En dyb skål med høje vægge
Det skal du være opmærksom på:
 • Granit kan risikere at holde på smag fra tidligere krydderiblandinger
 • Må kun vaskes op i hånden
 • Støderen kan opleves stor i forhold til skålen

House Doctor Kulti Morter – Bedste premium

House Doctor Kulti Morter

Derfor skal du vælge House Doctor Kulti Morter

En morter fra House Doctor Kulti passer til dig, som ønsker at skabe både en delikat pesto den ene dag og krydderier til søde sager den næste. Valget af marmor som materiale betyder nemlig at smagene ikke bliver hængende i morterens skål, men derimod forsvinder med blot en vask i varmt vand og opvaskemiddel.

Morteren er i et elegant design, fremstillet med marmor, som giver dig både æstetik og funktionalitet i dagligdagen.

Det flotte design lægger op til at dette er en morter, der står fremme i køkkenet og ikke blot er et redskab under madlavningen, men det er naturligvis op til dig selv.

Det kan vi lide:
 • Lavet i marmor, som ikke holder på smag fra tidligere krydderiblandinger
 • Smukt designet, nærmest som en skulptur i køkkenet
 • En god bred skål
Det skal du være opmærksom på:
 • Skal vaskes op i hånden
 • Skålen er forhøjet, hvilket kan skabe gener for nogen ved længere tids arbejde

Sådan vælger du den bedste morter

En funktionel morter er et must i mange køkkener til blandt andet krydderiblandinger af forskellige hele krydderier.

Når du skal vælge din nye morter vil funktionalitet spille en stor rolle for nogen. For andre vil en stilfuld morter, at have stående i sit køkken, i større grad være hvad man kigger efter. Uanset om man går mere op i elegancen eller funktionaliteten af sin morter, er det en god ide at have fokus på følgende for at få en morter, som bliver brugt:

 • Ru på indersiden – når du laver egne krydderiblandinger, med din morter, er det vigtigt at maksimere friktion for hurtigere og mere ensartet resultat. Jo mere ru indersiden er, jo hurtigere vil du få en ensartet krydderiblanding.
 • Tung og stabil – en god morter bliver stående stabilt på køkkenbordet, når du lægger kræfterne i mens den bruges. Dog skal du være opmærksom på om den bliver stående på køkkenbordet eller bliver taget ud og ind af en køkkenskab ofte, da det kan påvirke hvor tung en morter du ønsker dig.
 • Materialevalg – hvis du vil have en morter som holder i længden, skal den være lavet af en solidt materiale, som kan holde til mange ganges brug. Hvis du ønsker en morter, der ikke holder på smagene fra de forskellige krydderier, kan marmor være et godt valg.
 • Skålens størrelse – alt efter hvor store mængder krydderiblandinger, du ønsker at lave, spiller skåles størrelse en rolle. Så vær opmærksom på om du ønsker en lille og kompakt morter eller en større, som kan tage mere volumen.

Fordele ved at have en morter

Med en morter ved hånden, kan krydderierne i din madlavning virkelig komme til sin ret. Smagen trækkes ud på en helt anden måde en fra færdigkøbte stødte krydderier. Du vil i større grad kunne smage en kraftigere version af kendte stødte og malede krydderier som kanel, chili, hvidløg, spidskommen, kardemomme, nelliker, karry, koriander, urter osv.

Med en solid morter på køkkenbordet, knuser og maler du dine krydderier uden besvær og de kan derfor komme til sin ret i forskellig slags madlavning. Udover smagen, der vedligeholdes bedre i hele krydderier, kan man ligeledes nyde den dejlige duft af det krydderi man støder i morteren.

Duften breder sig nemlig i køkkenet på en helt anden måde end ved købte stødte krydderier og man får dermed igangsat flere sanser under madlavningen.

Vælger du en morter til køkkenet af et kraftigt materiale som fx elegant støbejern, granit eller marmor, har du desuden et køkkenredskab, som vil holde i mange år.

Det kan derfor være en god ide fra starten at vælge disse materialer i stedet for eksempelvis en morter af porcelæn eller egetræ.

I helt korte træk er en morter uundværlig i selv det moderne køkken, fordi:

 • Smagene bliver kraftigere
 • Du kan personliggøre dine krydderiblandinger med lige præcis det du godt kan lide
 • Duftene trækkes ud og sanserne sættes i gang i større omfang
 • Dine krydderier bliver så fine eller grove som du ønsker det
 • Den rigtige morter kan altid stå og pynte på køkkenbordet

FAQ

Hvilken morter er bedst i test?

Den bedste morter i test er Zwilling morter, som udmærker sig både ved sit flotte design og funktionalitet. Et ekstra plus ved denne morter er, at den tåler at komme i opvaskemaskinen, som den eneste i testen. Læs hele artiklen for flere detaljer om morteren og de andre testede.

Hvad kan man bruge en morter til?

Når du støder, maler eller knuser i en morter, trækker du smagene frem i ingredienserne. Du kan bl.a. lave pesto med urter, hvidløg og andre krydderier. Derudover kan du lave tørre krydderiblandinger med eksempelvis krydderier som kardemomme, anis, peber, karry eller andet.