Muffinform – Vi kårer den bedste muffinform 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores muffinform test, hvor vi tester og anmelder de 3 bedste muffinforme.

Med en muffinform ved hånden kan du nemt bage muffins, cupcakes eller andre små kager eller bagværk.

En muffinform i silikone er et af de køkkenredskaber, som er et must hvis du er glad for at bage. Nogle af formene kan tage noget plads i dit køkken, men til gengæld slipper du for at bruge papirforme, som skal smides ud bagefter. Med en muffinform i metal f.eks. er du sikret et holdbart produkt, der gør det nemt at lave muffins til en familiefest, eller hvis det er din datters tur til at have kage med til klassens time.

I vores sammenligningstabel herunder får du en oversigt over de 3 muffinforme, samt deres fordele og ulemper. I købsguiden gør vi dog klogere på alt det du bør overveje inden køb af din nye muffinform.

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine og fryser
 • pros-icon.svg Silikoneforme
 • pros-icon.svg Kan bage 12 muffins ad gangen
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Med denne muffinform kan du skabe muffins i en form skabt af dronningen af bagedysten, nemlig Mette Blomsterberg. Den vinder bedst i test og har et væld af fordele.

Derfor skal du vælge Blomsterberg Muffinform

Med denne muffinform får du en muffinform, du kan bruge til i en lang række af bagværk. Den er perfekt til at bage både muffins og cupcakes i, samt boller, bunde til desserter, kanelsnegle og isdesserter eller andet, der skal på køl eller frys.

Selve muffinformen er fremstillet i silikone – et blødt materiale, som gør denne form nem at arbejde med, både når du skal have dejen ned i formen og når du skal have dit bagværk op ad den.

Den har den smarte egenskab, at den har en stålkant rundt om formen. Det sørger for, at din muffinform forbliver stabil, både før, under og efter bagningen, så du ikke risikerer at være lige ved at tabe formen eller ubagte kager i ovnen.

Den har en god pris, hvor alle kan være med og en perfekt størrelse med plads til at bage 12 muffins eller kanelsnegle ad gangen.

Denne muffinform kan du både komme i opvaskeren – en fordel ift. rengøringen – og fryseren, hvis du for eksempel vil lave isdesserter i den.

Funktion Muffinform

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Kan komme i fryseren
 • pros-icon.svg Testens bedste pris
 • pros-icon.svg Individuelle muffinforme

Detaljeret gennemgang

Med denne muffinform får du en form testens bedste pris. Den kan både komme en tur i opvaskemaskinen og fryseren.

Derfor skal du vælge Funktion Muffinform

Det smarte med disse muffinforme er, at de ikke kommer i pladeform. Det er individuelle forme du får med disse muffinforme. Det giver en stor fleksibilitet i din madlavning, ift. at du kan vælge at lave 8, men du kan også lave færre.

Disse muffinforme er lavet i silikone, hvilket gør at formene her er bløde, uden at miste formen, og nemme at arbejde med.

De kan både komme i fryseren og fryse ned til 20 grader, samt kan de selvfølgelig komme en tur i ovnen.

Når det kommer til rengøring, kan du uden problemer komme dem i din opvaskemaskine.

Le Creuset Muffinform

Bedste premium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Non stick belægning
 • pros-icon.svg Varmebestandige håndtag
 • pros-icon.svg Bager 12 muffins ad gangen
 • pros-icon.svg Fremstillet i stål, hvilket giver en god holdbarhed

Detaljeret gennemgang

Her får du muffinformen, der vinder for bedste premium. Den hører til kategorien store muffinsforme, hvor du kan bage op til 12 kager eller lave 12 isdesserter ad gangen.

Derfor skal du vælge Le Creuset Muffinform

Her får du en muffinform med ekstra gode egenskaber og gør, du har en stor fleksibilitet med hvad du kan bage eller kreere med denne form.

Først og fremmest er overfladen nonstick, hvilket både gør at dit bagværk nemt slipper din muffinform, samt at du ikke skal bruge smør, olie eller anden form for smørelse, inden du putter din muffindej ned i formen.

Det gør også, at selvom den ikke kan komme i opvaskeren, er den nem at gøre ren, fordi kagerne let slipper formen og ikke efterlader rester.

Den har varmebestandige silikonehåndtag, som samtidig er skridsikre og gør det til en sikker og stabil form. Selve formen er stålfarvet mens disse varmebestandige håndtag er orange. Det gør, at det bliver meget tydeligt for dig, hvor du skal tage fat på den varme plade, når dine kager er færdige. 

At den kan komme i fryseren gør også, at du har flere muligheder for anvendelse med denne form.   

Guide

Sådan vælger du den bedste muffinform

Når du skal købe en muffinform er der flere parametre, du kan have in mente, for at finde den muffinform, der passer perfekt til dig og dine behov.

Læs med i nedenstående købsguide, hvor vi guider dig igennem de vigtigste parametre.

Budget

Prisen spiller selvfølgelig en rolle, når du skal købe en ny form. Du kan få forme i de fleste prisklasser, både i den budgetvenlige kategori og i den lidt dyrere ende, alt efter dit behov.

Materialet på formen kan spille en rolle for prisen og et dyrere produkt kan holde dig i længere tid for eksempel. Det vigtigste er dog, at prisen passer til dit budget og at du får et produkt, du bliver glad for og passer til dig.

Individuelle forme versus en plade

Du kan både for en form, der fungerer og er udformet som en bageplade med huller i, så at sige, til dine kager. Her kan du få forme i forskellige størrelser, der for eksempel kan bage 8 eller 12 kager ad gangen. Her kan du være lidt bundet af, at du i større grad er tvunget til at bage antal kager, der er forme til, for at udnytte formen til fulde. Omvendt kan det være en fordel med en plade med mange forme, hvis du skal bage mange kager til mange mennesker.

Det er også muligt at købe individuelle forme, på samme måde som forme i papir. Her kan du i større grad vælge at bage forskellige antal. Du køber disse i pakker med forskellige antal forme i, også for eksempel 8 eller 12. Her kan du dog vælge at bage et mindre antal, fordi du ikke på samme måde behøver bruge alle forme på en gang, når du bager cupcakes eller laver isdesserter.

Non stick belægning

Denne type belægning er et godt parameter, at holde øje med, når du skal købe muffinforme. Belægningen med nonstick er en lækker og brugbar funktion, der gør du slipper for at bruge smør, olie eller lignende til at smøre dine forme med, inden du putter isen eller dej til muffins i formen.

Denne belægning gør også, at resterne fra kagedejen eller isdesserten ikke hænger ved. Det gør, at disse forme kan være lettere at gøre rent, hvilket er en fordel i sig selv.

FAQ

Hvilken muffinform er bedst i test?

Den bedste muffinform i test er Blomsterbergs Muffinform. Den tåler opvaskemaskine og fryser, kan bage op til 12 muffins ad gangen og har en god pris. Du kan bruge denne til både bagværk og kolde desserter eller andet, der skal i fryseren.

Hvordan rengør jeg mine forme?

Mange forme kan uden problemer komme i din opvaskemaskine. Husk altid at orientere dig efter det individuelle produkt. Kan den ikke komme i opvaskemaskinen, skal den selvfølgelig gøres rent manuelt, på samme måde som andre produkter til bagning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×