Nespresso maskine – Bedste Nespresso maskine 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Nespresso Lattissima Pro EN750MB 3
bedste premium

Nespresso Lattissima Pro EN750MB

Nespresso Citiz & Milk D123 4
bedste design

Nespresso Citiz & Milk D123

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en Nespresso maskine bliver det ikke meget lettere at brygge en god kop kaffe. Du får den ønskede mængde kaffe på et øjeblik, og du kan være sikker på, at den smager fantastisk hver gang.

Med en Nespresso kaffemaskine kan du desuden gå på opdagelse i alverdens kaffesmage og andre varme drikke. Maskinen fungerer ved, at du lægger en lille kapsel med kaffe i maskinen, og så sørger kaffemaskinen for at lave en lækker og cremet kop kaffe.

Nogle af maskinerne egner sig bedst til de små kopper kaffe mens andre kan lave alt fra en lille espresso til en hel kande sort kaffe. Desuden kan nogle modeller lave kaffedrikke som eksempelvis cafe latte.

Vi har samlet fem af markedets bedste maskiner, og vi hjælper dig med at vælge den rigtige. I vores købsguide har vi desuden samlet de bedste råd til, hvordan du vælger den maskine fra Nespresso, der passer bedst til dig. For et nemt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Stor vandtank
 • pros-icon.svg Fem forskellige kopstørrelser
 • pros-icon.svg Med hukommelsesfunktion

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Vertuo Plus

Med Nespresso Vertuo Plus kan du være sikker på at få velsmagende kaffe. Grundet den særlige centrifusions-teknologi, sikrer maskinen, at alt aroma trækkes med ud af kapslen og lige ned i din kaffekop.

Kaffemaskinen har en stor vandbeholder, der kan rumme 1,2 liter vand, og kan desuden lave fem forskellige størrelser kaffe. Størrelsen afhænger af, hvilken kapsel du køber, og det kan derfor være en fordel at købe nogle forskellige varianter af kaffekapsler.

Denne maskine bruger de nye Vertuo kapsler, og du kan derfor få fyldt en større kaffekop op sammenlignet med de traditionelle kapselmaskiner, der bruger de originale kapsler. Du kan endda indstille maskinen til at huske, hvor stor en mængde, du foretrækker.

Med Nespresso Vertuo Plus får du cremet kaffe hver gang, trods der ingen mælkeskummer er. Den manglende mælkeskummer betyder dog også, at der er endnu mindre, der skal gøres rent. Maskinen er tilmed utrolig brugervenlig, og du kan have en varm kop lækker kaffe i løbet af et øjeblik med blot et enkelt tryk.

Nespresso Vertuo Next

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk slukfunktion
 • pros-icon.svg God til prisen
 • pros-icon.svg Kan tilkobles bluetooth

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Vertuo Next

Med denne Vetuo Next model får du en simpel og god maskine til en rigtig fornuftig pris. Den får særligt ros for sin brugervenlighed. Der er nemlig ikke mange forskellige indstillinger, men du kan blot vælge mellem fire forskellige størrelser kaffe. Vandet varmer op i løbet af 30 sekunder, og så bliver det altså ikke meget hurtigere at brygge lækker og varm kaffe.

Designet er elegant, og den fylder ikke ret meget på køkkenbordet. Desuden skal den kun rengøres minimalt, og du skal ikke bruge tid på at fjerne kaffegrums eller andet snavs.

Det er også muligt at tilkoble maskinen til bluetooth, så maskinen kan opdateres via din smartphone. Derudover har den en automatisk slukfunktion, så den ikke bruger unødvendig strøm, hvis du ikke bruger den.

Som Nespressos andre Vertuo modeller leverer denne maskine også en cremet kaffe på et meget kort øjeblik. Hvis du elsker en kraftig espresso eller en americano fuld af smag, så er denne maskine helt sikkert et godt valg for dig.

Nespresso Lattissima Pro EN750MB

bedste premium

Nespresso Lattissima Pro EN750MB
Fordele
 • pros-icon.svg Flere indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Justerbar mælkeskummer
 • pros-icon.svg 19-bar trykpumpe

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Lattissima Pro EN750MB

Lattissima Pro er en Nespresso kaffemaskine af højeste kvalitet. Her får du virkelig mulighed for at lave mange forskellige kaffetyper.

Den er lavet i et lækkert design med børstet aluminium, hvilket giver maskinen et eksklusivt udseende. Og udseendet snyder ikke. Du får en fantastisk maskine, der kan lave kaffedrikke både med og uden mælk. Du får hele syv forskellige opskrifter på forskellige typer kaffe, og du vælger den ønskede kaffe ved blot ét tryk på den intuitive touch skærm.

Mælkeskummeren kommer med en reguleringsknap, så du helt selv kan bestemme, hvor tyk en skum, du ønsker. Desuden får du også en automatisk rengøringsfunktion, der skyller mælkeskummeren igennem efter brug.

Denne maskine med mælkeskummer kan det hele, og hvis du elsker en god cappuccino med en lækker mælkeskum, som tilmed kan være klar på et splitsekund, så er denne model et utrolig godt bud.

Nespresso Citiz & Milk D123

bedste design

Nespresso Citiz & Milk D123
Fordele
 • pros-icon.svg Med mælkeskummer
 • pros-icon.svg Simpel at betjene
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Citiz & Milk D123

Denne kapselmaskine med mælkeskummer er perfekt til at brygge en kop smagfuld kaffe. Den kommer i et ikonisk design og passer godt ind i de flestes køkken.

Opvarmning af maskinen sker på få sekunder, og den fungerer godt til at lave god og nem kaffe i dagligdagen. Du behøver slet ikke at bekymre dig om at huske at slukke maskinen i en travl hverdag, for det klarer den helt selv grundet en automatisk slukfunktion.

Maskinen har en høj brugervenlighed og er let at betjene med et one touch-system. Du får en integreret mælkeskummer med maskinen, og du kan varme og skumme frisk mælk på et øjeblik. Det giver dig mulighed for at lave rigtig barista kaffe nemt og hurtigt. Hvis du er mere til en espresso, kan den selvfølgelig også brygge sådan en til perfektion.

Med en aftagelig vandtank og et automatisk renseprogram er maskinen nem at rense og vedligeholde. Blandt mange kaffemaskiner fra Nespresso er denne en af de rigtig gode til brygning af kaffe i høj kvalitet.

Nespresso Essenza Mini C30

bedste lille maskine

Fordele
 • pros-icon.svg Lille og praktisk
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Nem at betjene

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nespresso Essenza Mini C30

Er du på udkig efter en lille og praktisk maskine, så vil denne kapselmaskine fra Nespresso være noget for dig. Denne lille maskine fra Nespresso har ikke brug for meget plads. Den er så kompakt og nem at have med at gøre, at du let kan tage den med dig frem og tilbage i sommerhus eller på campingpladsen.

Med denne maskine kan du lave en stor americano eller en lille kop espresso. Den har to størrelsesindstillinger, hvilket gør den enorm brugervenlig. Hvis du vil have en kop cafe latte eller cappuccino, må du dog ud og have fat i en separat mælkeskummer, da dette ikke følger med.

Vandtanken kan rumme 0,7 liter, hvilket betyder, at den oftere skal have fyldt vand på. Det er dog ikke sådan, at man skal fylde vand på efter hver kop. Til en mindre husstand, hvor der ikke skal laves så mange kopper kaffe om dagen, vil denne derfor fungere rigtig fint.

Der er ikke sparet på kvaliteten i denne maskine, og du får en særdeles god maskine til prisen, hvis du vælger denne fra Nespresso.

Guide

Sådan vælger du den bedste Nespresso maskine

Der findes mange varianter af Nespresso kaffemaskiner, men de har alle det tilfælles, at de leverer simpel kaffe af højeste kvalitet. Med de små kaffekapsler bliver det ikke meget nemmere at lave god kaffe. Du behøver hverken bekymre dig om for stærk eller for tynd kaffe. Kapslerne er fyldt med lige netop den mængde kaffe og aromaer, der giver den perfekte kop. Og maskinen sørger for, at alt den gode smag bliver trukket helt ud af kapslen og havner nede i din kop.

I denne Nespresso maskine test har vi set på nogle af de bedste til forskellige formål, og vi vil i denne købsguide forsøge at hjælpe dig endnu tættere på, hvordan du vælger den helt rette maskine for dig.

Type af kaffe

Først og fremmest bør tænke over, hvilken type kaffe du foretrækker. Du kan både få maskiner, der blot laver de klassiske typer som espresso og americano, men du kan også få fingrene i en vaskeægte “café-kaffemaskine”, der både laver cappuccino, latte macchiato, og hvad man ellers kan finde på.

Hvis du ønsker at kunne lave en hurtig og lækker kop kaffe uden mange forskellige muligheder, bør du gå efter en af de mere simple modeller. Her skal du blot vælge, om du vil have en lille eller en stor kop kaffe, og så sørger maskinen for resten.

Hvis du vil imponere dine gæster med flot latte art eller en varm caffe latte, har Nespresso også et fantastisk udvalg af kaffemaskiner med flere indstillingsmuligheder. Nogle kan endda lave varmt vand, så du også kan tilbyde varm kakao eller te.

Valg af kapsler

Nespresso har et enormt udvalg af muligheder blandt deres kaffekapsler. Du kan være sikker på at finde en kaffe, der er helt perfekt for dig. Du kan købe blandede pakker, hvor du kan prøve forskellige varianter, indtil du har fundet din favorit.

Du kan få kapsler, der enten kun kan servere 40 ml, og du kan få kapsler, der både kan servere de små kopper samt en større på omtrent 110 ml.

I sortimentet kan du vælge alt fra en mild og delikat ristet bønne til en fyldig og karakterfuld. Desuden producerer Nespresso også mere specialiserede typer kaffe med for eksempel et strejf af mørk chokolade eller karamel.

Foruden Nespressos originale kaffekapsler er der andre store og mindre virksomheder, der producerer kapsler, der fungerer med mange af Nespressos maskiner. Dog skal du være opmærksom på, hvilken type kapsel din maskine skal bruge, da Nespresso har to forskellige: Original Line og Vertuo Line.

Original Line vs Vertuo

Kapslerne fra Original Line er de klassiske små kapsler, som er forbundet med Nespresso. De fleste Nespresso maskiner fungerer med disse, men med de nyere modeller kan du støde på nogle, der bruger Vertuo kapsler. Vertuo kapslerne er særligt designet til at kunne brygge en større kop.

De to typer af kapsler har forskellige størrelser og udseende og fungerer på to forskellige måder. Derfor er de ikke kompatible med hinanden, og man skal være opmærksom på at købe de kapsler, som passer til den enkelte model.

De originale kapsler fra Nespresso fungerer ved, at maskinen punkterer dem og derefter trækker kaffen ud af kapslen og ned i koppen. Vertuo kapslerne derimod bliver drejet hurtigt rundt i stedet, så der opstår en centrifugalkraft, som medfører, at kaffen hives ud af kapslen. På den måde ændrer kaffens smag sig en smule, og du får desuden et mere cremet resultat.

Det kan være en smagssag, hvilken type kapsel man foretrækker og dermed, hvilken type maskine man skal købe. Fordelen ved kapslerne fra Original Line er blandt andet, at det er muligt at købe kapsler fra andre producenter end Nespresso selv. Ved Vertuo Line er det kun Nespressos egne kapsler, du kan købe. Hvis du foretrækker at drikke en større kop, kan det være en fordel at vælge en maskine, der bruger Vertuo kapslerne.

Med eller uden mælkeskummer

Når du skal vælge din nye maskine, bør du overveje, om du ønsker en integreret mælkeskummer eller ej. Med en mælkeskummer får du mulighed for at lave cremede cappuccinoer eller bare en almindelig americano med varm mælk, hvor maskinen selv doserer mængden af varm mælk.

Det varierer, hvordan mælkeskummeren virker, samt hvor integreret den er. Hvis du vælger en maskine med mælkeskummer, skal du også være opmærksom på, at det kræver noget ekstra rengøring. Du bør skylle mælkeskummeren for rester af mælk efter brug, ligesom du heller ikke bør lade mælk stå i beholderen.

Mange foretrækker mælkeskummeren, fordi den kan give en fornemmelse af en variant, som du ville kunne få hos den lokale barista. Når du bruger en mælkeskummer til at varme mælken op, slipper du desuden for, at din kaffe hurtigt bliver kold grundet mælken.

Til simpel kaffebrygning vil du nok godt kunne undvære en integreret mælkeskummer. Alternativt kan man købe en separat, som man kan hive frem, hvis man vil forkæle sig selv eller gæster med noget lidt udover det sædvanlige.

Indstillingsmuligheder

Nespresso maskiner bliver lavet med mange forskellige indstillingsmuligheder. De fleste fungerer nu rimelig simpelt uanset indstillingsmuligheder, og du vil som regel kunne lave en hurtig kop med blot et enkelt tryk på maskinen.

De fleste maskiner kan indstilles til at lave en kopstørrelse på 40 ml og en størrelse på 110 ml, hvilket kaldes en lungo. De større og nyere maskiner kan desuden lave en ristretto, som er 25 ml.

Det er som regel også muligt at indstille på mængden af en stor eller lille kop. På den måde kan du altså selv justere intensiteten på din americano, hvis du foretrækker den mildere i smagen.

De mere avancerede maskiner, som kan lave forskellige typer mælkekaffe, har flere indstillingsmuligheder. Nespresso er kendt for at have et simpelt design, så selvom den kan lave flere forskellige typer kaffe, er den stadig til at finde ud af. På nogle maskiner kan du også selv indstille, hvor meget skum mælkeskummeren skal lave.

Rengøring

For at din maskine fra Nespresso kan holde i mange år, er det vigtigt at rengøre og vedligeholde den. Heldigvis er det nogle nemme maskiner at have med at gøre i forhold til rengøring, da de kun sviner minimalt.

Du får ikke noget kaffegrums, der ligger i maskinen, men skal blot fjerne de enkelte kapsler af aluminium efter brug. De lidt større maskiner er ofte udstyret med plads til opsamling af kapsler, så du ikke behøver at tømme maskinen hver gang efter brug.

Vandet i vandtanken bør skiftes dagligt, og hvis du ikke skal bruge maskinen i længere tid, bør du hælde vandet ud. Det samme gælder, hvis du har en mælkeskummer. Denne bør der aldrig være mælk i, hvis du ikke skal bruge den.

Derudover er det vigtigt med afkalkning af maskinen. Dette kan du gøre med afkalker eller eddike. Det sikrer, at maskinen ikke stopper til, og at du altid får det maksimale ud af din maskine.

De fleste maskiner har også en drypbakke, hvor overskydende vand løber ned i eksempelvis, når maskinen renses. Denne skal tømmes og rengøres efter behov. Alternativt kan man vælge at have en skål eller kop stående under tuden for at samle vand op.

FAQ

Hvilken Nespresso maskine er bedst i test?

Den bedste Nespresso maskine i test er Nespresso Vertuo Plus. Blandt Nespressos sortiment af kaffemaskiner er denne blandt toppen. Med denne maskine får du det hele samlet i én. Du kan lave forskellige kaffevarianter, og maskinen betjenes nemt med et enkelt tryk. Den er et sikkert valg, hvis du ønsker en god smagsoplevelse hver gang.

Hvilke kapsler kan bruges til Nespresso?

Det anbefales at bruge Nespressos egne kapsler til deres maskiner. Du skal være opmærksom på, om din maskine skal bruge kapsler fra Original Line eller Vertuo Line. Der findes dog en række forhandlere, der laver kapsler, der passer til Original Line modellerne. De kan ofte være billigere, og du kan måske få nogle andre varianter. Dog skal du være opmærksom på, at når du benytter uoriginale kapsler, kan der være en risiko forbundet med det, og maskinen kan potentielt blive beskadiget.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×