Nye farver til køkkenet

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Der er intet som en omgang maling, der kan få et køkken til at se helt nyt ud. Du kan derfor strække køkkenudskiftningen ret langt, ved kun at friske malingen af væggene op med et par års mellemrum. Og hvis køkkenet ellers er fint og funktionelt, så er det måske heller ikke nødvendigt at skifte det ud, blot for syns skyld. Du kan sikkert også finde andet at bruge pengene på i stedet.

Når det er tid til at opfriske malingen, kan det være forfriskende at vælge en ny farve end den eksisterende.

Hvilke farver skal køkkenet males i?

Det er naturligvis en smagssag, men da et køkken ofte er et mindre rum, så er det overkommeligt at male det hyppigere. Derfor bør du klart vælge den farve, som du i øjeblikket synes bedst om. Hvis du bliver træt af farven, så kan du bare male om, og ellers skal der jo alligevel males igen efter to år.

De seneste år har det været moderne med støvede farver på væggene, ikke kun en enkelt af rummets vægge som tidligere, med på alle rummets væggene. Også nuancer af brun og beige er kommet på mode. Hvilket er forfriskende efter mange år med hvid.

Farver skaber stemning i rummet

Med farver kan du skabe lige den stemning, som du ønsker. I et køkken vil det være oplagt med farver, som får dig i godt humør, og som indbyder dig til at bruge tid på at lave lækkert og nærende mad til dig, din familie og dine gæster.

Et arbejdsrum, der giver dig lyst til at eksperimentere og kræse om kreative ideer. Da det er dit køkken og derfor også din arbejdsplads, så er det naturligvis vigtigt, at det er farver, som passer perfekt til din smag. Lad farverne gøre det til dit drømmekøkken. Hvis der samtidig skal spares lidt penge, kan du holde øjnene åbne efter et godt maling tilbud.

Maling til køkkenet gør forskellen

Der findes flere forskellige typer at maling til køkkenet. Det kan for eksempel være almindelig vådrumsmaling, der er nemt at påføre. Det fås i alle farver og med ønsket glans. Men du kan også vælge at bruge beton- eller epoxymaling, som i stedet spartles på og efterfølgende slibes glat. Det giver et mere køligt udtryk, og derudover er det så slidstærkt, at du ikke behøver at male det efterfølgende. Det gør derfor også, at du skal være ret sikker i dit farvevalg, da det er noget mere omstændig at gøre det om igen.

En passende stil til dit køkken

Farverne på væggene kan være med til at understrege en bestemt stil eller give et bestemt udtryk. Måske ønsker du at skabe en New Yorker-stil. Det er let gjort med beton på vægge og på gulve. Det skaber hurtigt det rå look.

Du kan også vælge en mere landlig og idyllisk stil med passende farver. Med maling behøver du ikke at fastlægge dig på et bestemt look, du kan bare skifte farve, så ofte som du gider at male det. Husk på at maling til køkkenet, kan gøre det til et helt andet rum.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×