Ostekniv – Vi kårer den bedste ostekniv 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores ostekniv test, hvor vi tester og anmelder de 3 bedste osteknive.

En ostekniv er det perfekte værktøj til dig, der elsker ost. Med en ostekniv er det ingen sag at skære både bløde og hårde oste. Du kan få flere forskellige osteknive, som er et godt supplement til den klassiske ostehøvl. Du kan også få osteknivsæt med knive til forskellige typer af ost.
Vil du gerne skabe et ostebord eller servere tapas for dine gæster, er en ostekniv prikken over i´et.

I denne test af osteknive finder du først vores sammenligningstabel, hvor vi sætter fokus på de 3 osteknive og deres fordele og ulemper. Længere nede finder du vores købsguide, hvor vi gør dig klogere på alt det du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny ostekniv til at skære ost med.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk design
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Kniven her har et specielt og flot udtryk med ergonomisk håndtag, der gør at den er velegnet til at skære flere forskellige typer ost.

Derfor skal du vælge Iittala Collective Tools Ostekniv

Med denne ostekniv bliver osten skåret perfekt over. Den er især velegnet til blød ost, men den er generelt perfekt til mange ostetyper. Den har en længde på 26 cm og er fremstillet i rustfrit stål. Det gør, at den er meget holdbar, samt at giver den et elegant udseende, der vil passe i køkkenet hos mange.

Kniven af stål ligger godt i hånden. Den har et ergonomisk design, hvor selve bladet ligger højere end skaftet og gør, at den ligger sikkert i hånden, når du vil skære osten.

Selve skaftet er hult – det er et såkaldt ballonskaft. Det gør, at din ostekniv stort set ikke vejer noget og er med til at bidrage til den gode oplevelse, det er at fører kniven her gennem osten og frembringe den perfekte skive.

Disse to parametre – skaftet og materialet – gør, at denne kniv får de varmeste anbefalinger med på vejen. Den er nem at styre, og med sit ergonomiske design skiller denne ostekniv sig ud på bedste facon og vil pynte på ethvert oste- eller tapasbord.

Du skal huske at vedligeholde den og slibe bladet, præcis som alle andre knive. Så er du med til at forlænge holdbarheden og bibeholde bladets skarphed.

Rösle Ostekniv 27,5 cm

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Huller i bladet
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg To tænder perfekt til servering af osten
 • pros-icon.svg Lavet i stål
 • pros-icon.svg God til forskellige oste

Detaljeret gennemgang

Her får du en ostekniv til testens bedste pris. Denne får vores varmeste anbefalinger med, både ift. pris, samt til at udskære osten og bruge som serveringskniv.

Derfor skal du vælge Rösle Ostekniv 27,5 cm

Selve kniven er fremstillet i rustfrit stål og gør, at du får en lang holdbarhed med denne kniv. Det giver samtidig denne ostekniv et flot og elegant udtryk.

Der er flere funktioner ved denne ostekniv, som gør at denne ostekniv kan bruges til flere forskellige funktioner, både i din dagligdag, til en fest med ostebord eller til en søndagsbrunch.

Selve kniven er 28 cm og kniven er udformet med savtakker, som gør det muligt for din ostekniv, når den skærer igennem ostene, at skabe fine og tynde skiver uanset om ostetypen er hård eller blød.

I selve bladet er der huller, som bidrager til at ostene klistrer fast til din ostekniv. Det er både en fordel, hvis du bruger den til et bredt osteudvalg og skærer af mange. Det er også en fordel i forhold til at den er nem at rengøre, da den ikke kan komme en tur i opvaskemaskinen. 

At den er designet med to tænder for enden af bladet gør, at denne ostekniv også kan bruges til servering af osten eller pålæg.

Global GS-95 Ostekniv

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Hullerne i bladet gør, den let slipper ostene
 • pros-icon.svg Godt håndtag
 • pros-icon.svg To tænder for enden
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Denne Global ostekniv er en ostekniv i særklasse. Den er fremstillet i rustfrit stål, som gør den holdbar og så har den to “tænder” til at gribe om osten.

Derfor skal du vælge Global GS-95 Ostekniv

Når det kommer til osteknive, hører denne ostekniv til i superligaen. Den har et godt håndtag med et buet design, der gør den ligger godt og sikkert i hånden.

Den er fremstillet af stål, som gør at kniven holder i mange år.

Hullerne i bladet gør, at du uden problemer kan komme igennem et bredt osteudvalg uanset om ostene er hårde eller fede, da det skaber undertryk, når man skærer igennem ostene. Det gør også, at ostene ikke klæber fast til knivbladet og gør, at denne ostekniv er lettere at gøre ren. Har du en fedtfattig hård ost vil osten heller ikke smuldre under udskæringen på grund af dette undertryk.

Denne ostekniv har en bladlængde på 10 cm, som gør den til en ideel ostekniv, fordi den hverken er for stor eller lille.

Med de to tænder for enden af bladet slipper du også for at bruge både andre osteknive, knive eller andet serveringsbestik på dit ostebord.

Denne ostekniv tåler ikke at komme i din opvaskemaskine, så husk at vaske den i hånden lige efter brug.

Guide

Sådan vælger du den bedste ostekniv

Når det kommer til køkkenudstyr kan osteknive umiddelbart virke overflødige, men er du ostetypen, der værdsætter et godt ostebord, kan ostekniven være et uundværligt redskab. Her kommer vores anbefalinger til, hvilke parametre du skal være opmærksom på inden køb.

Budget

Prisen spiller en rolle. Alt efter dit behov kan du få knive i alle prisklasser. Du kan sagtens få budgetvenlige knive, som der er lavet i rustfrit stål og med den rette vedligeholdelse vil holde dig i mange år. Er du ostetypen, kan det være du har lyst til, at investere i en kvalitetskniv.

Udskæringer i bladet

Det kan være en idé at tage stilling til udformningen af bladet ift. udskæringer. Et knivblad med udskæringer har en fordel ift. at ostene ikke på samme måde klæber til bladet eller smuldre, som hvis du f.eks. bruger en ostehøvl.

Tænder på bladet

En ostekniv med tænder har den fordel, at denne type er velegnet som serveringskniv også. Det er værd at tage stilling til, om du vil have en kniv, der skal kunne bruges til flere ting på et ostebord f.eks.

FAQ

Hvilken ostekniv er bedst i test?

Den bedste ostekniv i test er Iittala Collective Tools Ostekniv. Den kan tåle at komme i opvaskemaskinen, har et ergonomisk design, en god pris og er fremstillet i stål, som gør den meget holdbar.

Hvordan rengør jeg min ostekniv?

Nogle knive kan komme i opvaskeren, mens andre skal vaskes i hånden. Syrerester fra maden kan skade bladet, så husk at skylle og rengøre din kniv af så hurtigt som muligt efter brug.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×