Ovnfaste fade – De bedste ovnfaste fade i 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Ovnfaste fade gør underværker for din madlavning. Du har flere muligheder i køkkenet, og du kan trylle meget mere.

Selvom de virker som noget simpelt udstyr, er de helt uundværlige i et veludstyret køkken. Deres kvalitet betyder meget, fordi du bruger dem til så mange forskellige retter. De skal kunne lidt af hvert, og de skal holde til lidt af hvert. Men det er netop en af forcerne ved ovnfaste fade – de kan holde til meget.

Vil du gerne finde det bedst mulige ovnfaste fad til dit køkken, så læs med her. Vi viser dig fire af de bedste ovnfaste fade på markedet og fortæller om deres fordele og ulemper. Vores købsguide gør dig klogere på alt det du skal overveje inden køb, og du kan også hurtigt få overblik i vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Stort, 29 cm x 24 cm
 • pros-icon.svg Perfekt som lasagnefad
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Tåler termisk chok

Detaljeret gennemgang

Her har du et yderst alsidigt ovnfast fad. Det er af god kvalitet og kan holde til det meste. Samtidig er det stort nok til hele din ret, og du kan servere maden direkte.

Derfor skal du vælge et Pillivuyt-fad

Dette er et godt, alsidigt ovnfast fad. Det er et rektangulært fad, der måler 29 cm x 24 cm. Det er perfekt til en lækker lasagne, men det egner sig også godt til alle andre ovnretter og kager. Det har 7 cm høje kanter, så der er plads til meget mad i et enkelt fad.

Med et stort ovnfast fad får du plads til at tilberede store portioner, og du kan sagtens også få god kvalitet. Dette porcelænsfad er af rigtig god kvalitet, og det kan holde til lidt af hvert. Det tåler naturligvis ovn, men du kan også sætte det i mikroovnen og opvaskemaskinen. Det er også yderst slag- og stødfast.

Dets store alsidighed giver dig alle muligheder. Du kan forberede en ret, sætte den i fryseren og senere direkte ind i den varme ovn. Det tåler nemlig termisk chok og går ikke i stykker ved høje temperaturudsving.

Når din ret er færdig, kan du servere den i det. Du kan så desværre kun se toppen af din ret, fordi fadet ikke er gennemsigtigt.

Det fås desuden i flere størrelser, så du kan udstyre køkkenet fuldt ud med forskellige ovnfaste fade.

Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Gribekant
 • pros-icon.svg God kvalitet

Detaljeret gennemgang

Med dette ovnfad fra Eva Trio får du et enkelt design, der kan virke kedeligt eller lade din mad tale for sig selv. Prisen er overkommelig, men du får stadig alsidighed og holdbarhed.

Derfor skal du vælge et Eva Solo Trio Legio ovnfast fad

Søger du funktionalitet, der ikke koster for meget, er dette lasagnefad fra Eva Trio det rette valg. Det kan også bruges til meget andet end lasagne.

Her får du et ovnfast fad til en god pris, som stadig kan alt det, et ovnfast fad skal kunne.

Madlavningen bliver en leg, når man har gode ovnfaste fade. Med dette Eva Trio fad får du et godt fad, som du kan tilberede det hele i.

Det måler 24 cm x 17 cm x 4,5 cm, men Eva Trio findes også med andre mål. Materialet er porcelæn, så du kan ikke se din ret fra siderne. Det tåler fryser, termisk chok, mikroovn og maskinopvask.

Vil du lade maden tale for sig selv ved servering, skal du vælge et enkelt fad. Et Eva Trio fad har et enkelt, tidløst design, som man ikke lægger mærke til – din mad vil være i fokus i stedet.

Fordele
 • pros-icon.svg Flere dele i sættet
 • pros-icon.svg Kan stables
 • pros-icon.svg Glas

Detaljeret gennemgang

Med et ovnfast fadsæt kan du få et laksefad, et lasagnefad og et kagefad i samme køb. De passer sammen og skaber en rød tråd i din servering, mens de viser maden flot frem.

Derfor skal du vælge Rosendahl Grand Cru fadsæt

De færreste kan klare sig med en enkelt ovnfast ting i køkkenet. Den nemme løsning på det problem er at vælge et fadsæt. I dette fadsæt får du tre fade i forskellige størrelser.

Det store fad måler 25 cm x 38 cm, det mellemste måler 24 cm x 24 cm, og det mindste måler 24 cm x 12,5 cm. Det største er altså et rektangulært fad, mens det mellemste er kvadratisk. Det mindste er også et rektangulært fad.

Vil du gerne vise din mad frem i matchende fade, skal du vælge dette sæt. Man kan se igennem kanterne, så din mad kommer virkelig til udtryk. Det har den fare, at man også kan se alt det, der ikke er så pænt ved retten.

Brugere beskriver dette sæt som fremragende, og det er et rammende ord. Det matchende sæt kan bruges til madlavning og servering, og efter brug kan det sættes i opvaskemaskinen. Designet er let og fremhæver maden.

Staub ovnfast fad

bedst til singlen

Fordele
 • pros-icon.svg Håndtag
 • pros-icon.svg Rustikt design
 • pros-icon.svg Findes i flere størrelser og farver

Detaljeret gennemgang

Skal der mad til én på bordet, er det smart med et lille fad. Dette lille fad egner sig godt til singlen, og du kan vælge det i flere farver.

Derfor skal du vælge et Staub ovnfast fad

Laver du tit mad til én, vil du elske dette lille fad. Det måler kun 14 cm x 11 cm og er 4,3 cm højt. Det er et perfekt lille rektangulært fad, når du kun skal lave mad til dig selv.

Er I flere personer i familien, kan du også vælge at have flere små fade. Så kan du tage portionsanretningerne ud fra din ovn og sætte dem direkte på spisebordet.

På trods af de få cm i længde og bredde har dette fad alle de gode egenskaber, som du har brug for i et lasagnefad. Det tåler fryser, mikroovn og opvaskemaskine. Det har praktiske håndtag, der ikke bliver varme, så du kan servere direkte uden problemer.

Kan du lide den lidt rustikke stil, og elsker du farver, kan du slå dig løs med dette fad. Det fås nemlig i en serie med flere farver. Vælg fx rød eller blå. Udstyr dit køkken med flere små fade i emaljeret stentøj, så du kan tilberede ovnretter, brød og kager til én.

Guide

Sådan vælger du de rigtige ovnfaste fade

Når du skal lave mad i ovn, kan du ikke undvære et ovnfast fad. Du kan ikke bruge et hvilket som helst fad, for hvis du vælger et ikke ovnfast fad, kan det gå i stykker. Det er aldrig nogen god idé at gå ned på udstyr, når det gælder tilberedning af mad. Her er hvad du skal holde øje med når du skal finde det bedste ovnfaste fad til dit køkken.

Egenskaber

Det vigtigste ved et ovnfast fad er naturligvis, at det er ovnfast. Det skal kunne tåle, at du sætter det ind i din ovn. Men det kan også være smart, at du kan tage det ud fra fryseren og sætte det direkte ind i den varme ovn. Så kan du bedre forberede dig.

Et lasagnefad er ovnfast. Du kan derfor gå efter et lasagnefad og bruge det til alle de ting, du gerne vil lave i din ovn. Har du hørt, at dit lasagnefad skal have et låg, så overvej det en ekstra gang. Uden låg kan din ret bedre ånde, men at tilberede med låg har også sine fordele.

Det gør hverdagen meget nemmere, når køkkenudstyret kan gå i din opvaskemaskine. Det er derfor også værd at kigge på, om det ovnfaste fad tåler opvaskemaskine. Ellers skal du være forberedt på noget ekstra besvær med opvasken.

Hvad kan man tilberede i et ovnfast fad?

Du kan lave det meste i et ovnfast fad. Hvis det skal i ovnen, så kan det tilberedes i et ovnfast fad. Så det er alt lige fra flødekartofler, gratin og andre ovnretter til brød og kager.

Du kan tilberede en lang række retter i et lasagnefad. Din madlavning bliver pludselig meget nem. Du skal bare forberede retten, og så står den inde i din ovn og bliver lækker.

Der er nogle ting, der måske vil overraske dig, at du også kan tilberede i et ovnfast fad. Du kan nemlig også lave gryderetter i din ovn, og du kan lave indbagt is. Derudover kan du også sagtens bruge dem uden at sætte dem ind i varmen. Så kan de fungere som skåle.

Størrelse

Størrelsen er meget afgørende for dit valg. Hvor mange cm skal dit fad måle i bredden og længden, og hvor mange cm skal det have i højden? Det er et vigtigt spørgsmål at stille. Du vil nemlig ikke ende med et fad i en forkert størrelse. Både for få og for mange cm er dårligt.

Du kan altid se antal cm på det fad, du overvejer. Hvis du har svært ved at forholde dig til det, så find et målebånd og måske noget med cirka samme mål i cm. Det kan være svært at forholde sig til cm. Hvis du kan se på en skål og vide, at fadet er lidt større eller mindre, er det nemmere.

Hvilken størrelse du skal vælge, afhænger af, hvad du vil lave og til hvor mange. Er I en stor familie, skal du gå efter mange cm. Er du kun dig selv, er det smartere med et lille fad med få cm. Du kan selvfølgelig også vælge et ovnfast fadsæt, så du har flere størrelser til rådighed.

Design

Designet har en betydning. Det kan have funktionel betydning, og det har altid en betydning for præsentationen. Der er to aspekter af design: Materiale og udformning.

Udstyr, der skal kunne holde til høje temperaturer, skal fremstilles af et holdbart materiale. Dem er der flere af. Derfor kan du både finde glasfade, porcelænsfade og endda også et stentøjsfad. Både glas og keramik tåler en høj temperatur, og de kan klare stød. Men de ser meget forskellige ud. Den største forskel er, at keramik ikke er gennemsigtigt.

Udformningen kan også være meget forskellig. Ikke bare mht. antal cm. Du kan have et firkantet fad og et ovalt fad. Det er muligt at have et ovnfast fad med låg, en stegeso og selvfølgelig fade i mange forskellige størrelser.

Når du ser på designet, er det vigtigt, at du overvejer, hvad du vil bruge fadet til. Skal det være gennemsigtigt, så det kan vise din mad frem? Foretrækker du en bestemt form? Hvor mange cm skal det måle? Husk også at overveje cm i højden.

FAQ

Hvilke ovnfaste fade er bedst i test?

De bedste ovnfaste fade i test er Pillivuyt ovnfast fad. Her får du et ovnfast fad i fransk kvalitet med plads til store retter.

Hvad kan man bruge et ovnfast fad til?

Et ovnfast fad eller en ildfast skål kan bruges til det meste. Du kan både bruge det til varme og kolde ting. Du kan tilberede i det, og du kan servere i det. Brug det i ovnen som en stegeso, eller brug det til servering som en skål.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×