Paletkniv – Den bedste paletkniv 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En paletkniv er et musthave at have ved hånden, i et veludstyret køkken. Du kan bruge den til så mange forskellige ting, såsom at vende pandekager, vende bøffer, smører cremer, svitse grøntsager osv.

Paletkniven kan komme i både træ, rustfrit stål og plastik, og mange forskellige størrelser, og er uundværlig i køkkenet. Du vil opleve at du har brug for forskellige paletknive i dit køkken, fordi det er ikke sikkert at en god paletkniv der er velegnet til én ting, også er den bedste paletkniv til den anden ting.

I vores købsguide kommer vi med gode bud på paletter, samt nyttig info, når du skal købe en ny paletkniv. Du kan også kigge i vores sammenligningstabel, og hurtigt får et overblik over de forskellige paletknive du ser i vores test nedenfor, så du kan vælge den bedste paletkniv for dig.

Fordele
  • pros-icon.svg Skrå ende
  • pros-icon.svg Hul til ophængning
  • pros-icon.svg Smal

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Muurika – Paletkniv 32 cm

Her får du en rigtig god palet i slidstærkt materiale, som du kan bruge til flere forskellige ting. Selve skaftet er lavet i træ, hvilket gør den rigtig behagelig at holde på og giver et balanceret håndtag. Paletten er lavet i rustfrit stål.

Denne paletkniv kan bruges til mange forskellige ting, som eksempelvis når du smører cremer og gerne vil have en ensartet resultat eller når du  svitser grøntsager på panden. Den har en skrå ende, som gør den helt oplagt til at komme ind under flade emner på panden, eksempelvis en pandekage eller en omelet. Der er et lille hul i enden af håndtaget til ophængning.

Fordele
  • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
  • pros-icon.svg Knæk ved slutningen af skaftet
  • pros-icon.svg Hul til ophængning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Funktion – Paletkniv 20 cm

Her får du en rigtig god palet til prisen. Hovedet er i metal, og håndtaget er lavet i PP (Polypropylen plast). Dette er en type plast der er rimelig fast og slidstærk og ikke giftigt som andre typer plastik kan være.  Denne palet kan vaskes i opvaskemaskine, og det er derfor rigtig nemt at rengøre den efter brug.

Fordele
  • pros-icon.svg Fremstillet i cromova rustfrit stål
  • pros-icon.svg Balanceret håndtag
  • pros-icon.svg Anvendeligt knæk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Global GS-21/8 Paletkniv

Denne paletkniv er et musthave, hvis du går op i kvalitet, design, stil og hvis du bare gerne vil have de bedste produkter til madlavning. Global er kendt for at lave noget af de bedste produkter når det kommer til køkkenet, så her får du altså en rigtig god paletkniv.

Denne paletkniv er fremstillet i cromova rustfrit stål, hvilket er et yderst slidstærkt materiale i højeste kvalitet. Du får en god paletkniv med et balanceret håndtag, og et lille “knæk” der gør det nemt at føre paletten ind under emnet. Paletter fra Global er både god i daglig madlavning, og en meget anvendeligt bageredskab, hvor du gerne vil have et ensartet resultat, hver gang du bager kage, eller laver andre desserter der kræver et godt håndelag.

Guide

Sådan vælger du den bedste paletkniv

Som nævnt ovenfor, vil du ofte have brug for mere end en slags paletkniv i køkkenet. Der er nemlig stor forskel på hvilken palet der egner sig bedst til hvilke opgaver. Der fremstilles paletknive i mange forskellige materialer,og alt efter hvad din paletkniv skal bruges til, kan der være et materiale der passer bedst.  Læs med her, og få mere viden om de forskellige materialer, samt fordele og ulemper.

Plast

Paletknive i plastik er let at rengøre, da den tåler vask i opvaskemaskine. Den kan bruges til mange forskellige ting, både ved pander med belægning og fremstilling af desserter. Alt efter hvilken type plast der er tale om, kan den være mere eller mindre fleksibel. Ulempen ved en plast paletkniv er at den oftest ikke er så slidstærk som eksempelvis stål.

Træ

En paletkniv i træ kan komme i både tykt og tyndt træ, hvilket påvirker fleksibiliteten. Oftest er paletknive i træ dog ikke alt for tynde, da de lettere knækker så. En paletkniv i træ egner sig godt til gryder og pander, men ikke så godt til eksempelvis at smøre cremer på en kage med ensartet resultat. Denne type paletkniv bør vaskes i hånden.

Rustfrit stål

Rustfrit stål er ofte et yderst slidstærkt valg. De har også en vis vægt, der gør at de ligger godt i hånden. Nogle paletknive i rustfrit stål kan tåle opvaskemaskine, andre kan ikke, så her må du tjekke op selv. Paletknive i rustfrit stål kan være meget tynde, og kan være meget fleksible. Pander med belægning såsom tefal har ikke godt af paletknive i rustfrit stål, da det slider på belægningen.

Paletkniv til bagning

En paletkniv er uundværlig i køkkenet når det kommer til desserter og kager og er et meget anvendeligt bageredskab. Hvis du eksempelvis skal smøre lagkage op med smørcreme, eller hvis siderne på lagkagen skal smøres med frosting. Når man snakker desserter, kager og bagværk, er det altafgørende at man får et flot og ensartet resultat hver gang.

Cremer, frosting, desserter, lagkager osv kræver den bedste paletkniv. Alt efter hvad det er du skal lave, er der forskel på hvilke paletknive du skal anvende. En lille paletkniv egner sig eksempelvis godt, hvis du skal flytte små blomster af smørcreme hen på en kage, og en stor paletkniv er mere velegnet hvis du skal små siderne på lagkagen, eller smører cremer på kagebunden inden kagen lægges sammen. Det kræver et ensartet resultat.

Med paletkniven i hånden kan du holde din helt egen bagedyst derhjemme, og lege med cremer og flotte desserter og få et ensartet resultat. Det har aldrig været mere moderne at bage, og danskerne gør det mere og mere. For det bedste resultat, skal du også have den bedste paletkniv.

Når man snakker bagning og desserter er det en god ide at have både en forholdsvis fast palet, som du kan bruge til at fordele creme eller lignende på kagebunden, og en mere fleksibel palet, når du skal lave finurlige og flotte dekorationer eller mønstre i din smørcreme.

FAQ

Hvilken paletkniv er bedst i test?

Den bedste paletkniv i test er Muurikka - Paletkniv 32 cmt. Paletkniven har et balanceret håndtag i træ, og selve paletten er i rustfrit stål, med en skrå ende der gør den til et meget anvendeligt bageredskab.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Det kommer meget an på hvad paletkniven skal bruges til. Der er fordele og ulemper ved de forskellige materialer. Rustfrit stål er slidstærkt og giver et flot og ensartet resultat på dine kager, træ er godt som stegepalet, og plastik er meget fleksibelt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×