Pande med låg – 3 pander med høj kant der vil give ekstra krydderi til din madlavning

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En pande med låg kan tage din madlavning til nye højder.

For den erfarne hjemmekok er en sauterpande et hyppigt brugt redskab når det kommer til stegning og tilberedning. En sauterpande er idéel til lynstegning og sautering, hvor maden svinges rundt. Her vil de høje kanter sikre at maden ikke falder ud.
Dertil er en sauterpande også fremragende til de små velsmagende simreretter, der skal nusse om.
Men hvilken pande skal du vælge?

Vi har undersøgt markedet for stegepander med høj kant og fundet frem til de 3 bedste sauterpander med låg. Vi har sammenlignet deres egenskaber, fordele og ulemper, som du nemt kan få overblik over i vores sammenligningstabel.

I vores købsguide kan du læse meget mere om alt det du bør overveje inden køb.

Fordele
  • pros-icon.svg Ovnfast
  • pros-icon.svg non-stick belægning
  • pros-icon.svg Produceret i DK
  • pros-icon.svg Genbrugsaluminium giver en meget jævn varmefordeling
  • pros-icon.svg Tåler alle køkkenredskaber – også metal
  • pros-icon.svg Glaslåg

Detaljeret gennemgang

Scanpan er kendt for at lave pander i verdensklasse. Panden her fra Scanpans Classic-serie udmærker sig ved at være slidstærk, det flotte design og den jævne varmefordeling.

Derfor skal du vælge Scanpan Classic med låg 28 cm

Med Scanpan Classic sauterpande i dit køkken får du en pande, der vil blive din nye bedste ven i mange år frem.

Panden er fremstillet i yderst slidstærkt og holdbart aluminium, som også sikrer en meget jævn varmefordeling.

Håndtaget er udstyret med specialdesignet låsemekanisme, som gør at det ikke bliver løst med tiden.

Låget i glas er med til at holde varmen på maden både under madlavningen men også når panden står på spisebordet.

Panden klarer fint en tur i ovnen på op til 260 grader og kan også tåle en tur i opvaskemaskinen. Det anbefales dog at man  vasker den op i hånden, da det vil forlænge pandens levetid.

Fordele
  • pros-icon.svg kan bruges på alle komfurtyper – også induktion
  • pros-icon.svg Rustfrit stål
  • pros-icon.svg Tåler ovn
  • pros-icon.svg Termospot
  • pros-icon.svg Glaslåg – sikrer mod stænk

Detaljeret gennemgang

Vil du være sikker på at stege maden ved den rette temperatur og også kunne bruge panden til alle komfurtyper? Så er Tefal panden et oplagt valg for dig.

Derfor skal du vælge Tefal jamie Oliver Quick and Easy med låg 25 cm

Med panden fra Tefal er du altid sikret den perfekte stegetemperatur når du laver mad. Panden er udstyret med et termospot med timeglas og når timeglasset er væk, er panden klar til at stege på. Nemmere bliver det vist ikke.

Tefal panden er alsidig og  kan bruges på alle varmekilder. Designet i rustfrit stål er både pænt og praktisk, og pandens glaslåg gør det let at følge med i, hvad der foregår nede i panden.

Det eneste minus ved panden fra Tefal er at den kun er 25 cm i diameter. Den er altså ikke velegnet til større portioner mad.

Fordele
  • pros-icon.svg kan bruges på alle komfurtyper – også induktion
  • pros-icon.svg letvægtsaluminium
  • pros-icon.svg Glaslåg – sikrer mod stænk
  • pros-icon.svg 2 håndtag
  • pros-icon.svg fri for kemikalier
  • pros-icon.svg keramisk belægning
  • pros-icon.svg Tåler alle køkkenredskaber

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en stor sauterpande i høj kvalitet, så er denne sauterpande med låg et godt valg til dig.

Derfor skal du vælge Greenpan Barcelona med låg 30 cm

Men Barcelonapanden fra Greenpan i dit køkken får du en lækker dyb pande med låg, der er garanteret fri for kemikalier og skadelige flourstoffer.

Panden ligner mest af alt en gryde med lav kant, da den modsat de andre modeller i testen er udstyret med et håndtag i rustfrit stål i hver side. Dette giver en nem håndtering af panden til simreretter men ikke til lynstegte retter som wok.

Denne sauterpande har en ekstra stærk keramisk belægning med non-stick funktion, som tåler alle køkkenredskaber – også metal.

Guide

Sådan vælger du den bedste pande med låg

Når du skal vælge de bedste pander til dit køkken er der nogle overvejelser du bør gøre dig inden køb. I nedenstående købsguide vil vi forsøge at guide dig igennem de vigtigste parametre du bør overveje.

Varmekilde

En af de vigtigste ting du bør overveje inden du investerer i en ny pande er, hvilke varmekilder den kan bruges til. Dette gælder især, hvis du er den lykkelige ejer af et induktionskomfur. Det er nemlig ikke alle pander, der tåler alle varmekilder, herunder induktion.

Belægning

Pandens belægning er også en vigtig faktor når du skal vælge nye pander. Non-stick belægning gør uundgåeligt nogle ting lettere. Maden hænger ikke så let i, du skal ikke bruge så meget fedtstof til at stege i og så er der rengøringen, som også er betydeligt lettere.

Non-stick belægningen er dog også blevet udskældt for at kunne indeholde skadelige flourstoffer, der bl.a. frigives ved høje temperaturer. Hvis er bekymret bør du altid se efter pander der er:

  • PFC-fri
  • PFAS-fri
  • Uden fluorstoffer

Størrelse

Størrelsen har selvfølgelig en betydning når det kommer til dine pander. Laver du mad til en stor familie hverdag, så skal pandens størrelse passe til de store portioner. Omvendt, hvis du fx bor alene eller bare laver små portioner, så er du fint dækket ind med en mindre pande. Derfor behøver du ikke at spendere på den største pande.

Termospot

Termospot-teknologien må siges at høre til kategorien ‘nice-to-have’ frem for ‘need-to-have’, men funktionen er ikke desto mindre smart. Æstetikken kan diskuteres men det smarte røde spot fortæller dig hvornår panden har opnået den optimale stegetemperatur. Så du slipper altså for at komme til at ‘koge’ bøfferne ved at lægge dem på panden for tidligt.

Ovn

Du kan med fordel overveje om panden skal kunne tåle en tur i ovnen. Dette giver ofte en bedre stegning af større stykker kød, da de får en mere jævn stegning efter bruningen på panden.

Ikke alle pander kommer med et varmebestandigt håndtag og der er ligeledes forskel på hvor høje temperaturer de kan tåle. Så husk endelig at sikre dig inden du giver panden en tur i ovnen.

Rengøring

Pander der kan tåle en tur i opvaskemaskinen gør unægteligt livet og hverdagen lettere. Det sparer både tid og knofedt. Når det er sagt, så anbefales det at man så vidt muligt vasker panden i hånden. Dette er det mest skånsomme og slider mindst muligt på belægningen.

Hvis du fra tid til anden gerne vil have muligheden for at kunne lægge panden i opvaskemaskinen, så husk at sikre dig at panden kan tåle det.

FAQ

Hvilken pande med låg er bedst i test?

Den bedste pande med låg i test er Scanpan Classic med låg. Panden udmærker sig ved at være slidstærk med keramisk belægning og at tåle både ovn og opvaskemaskine. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de andre anmeldte modeller.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Du skal som udgangspunkt vælge den størrelse der passer bedst ind i netop din husholdning. Hvis du ofte laver store portioner mad, så skal panden naturligvis kunne rumme det. Hvis du kun skal bruge den til mindre portioner, så kan du fint bruge en mindre pande til sautering.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×