Pizzaovn til grill – Den bedste pizzaovn til grill

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Mustang Pizza Baker for Gas Grill 2
Bedste billige

Mustang Pizza Baker for Gas Grill

Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17" 4
med termometer

Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17"

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en pizzaovn til grill kan du forvandle din grill til et italiensk pizzaria og servere sprøde pizzaer til venner og familie.

Er du ligesom mange andre danskere vendt hjem fra Italien og en dejlig sommerferie? Og savner du allerede de gode sprøde pizzaer, men den tynde bund og knasende kanter?

Med en udendørs pizzaovn til grill, kan du nemlig lave hjemmelavet pizza, præcis som de gør i Italien. Så kan du lade følelsen af ferie vare endnu længere, hvem ved, måske hele året rundt, hvis du har en grill der står så du kan bruge den, selv når solen ikke lige er fremme.

Vi har gjort forarbejdet for dig, undersøgt markedet for de bedste pizzaovne til grill, og fundet fem udvalgte pizzaovne til dig. Med vores sammenligningstabel og købsguide kan du  vælge den rigtige pizzaovn til grill, så du kan lave en perfekt bagt pizza. De populære pizzaovne kan selvfølgelig også bruges til at lave deep pan pizza, hvis du foretrækker det.

Ooni Koda 12

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Bliver hurtigt varm (op til 500 grader på 15 min)
 • pros-icon.svg Indbygget Flame Safety Device; En afbryder, der stopper gastilførslen, hvis pizzaovnen skulle gå ud
 • pros-icon.svg Kan bruge de alm. gasflasker (som du normal bruger til gas-grill/terrassevarmere

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ooni Koda 12

Med denne pizzaovn til grill kan du lave en hjemmelavet pizza der smager som sad du på en cafe i Napoli. Din perfekte pizza bager lynhurtigt, faktisk tager det kun 1-2 minutter for din pizza at blive færdig. Dette skyldes de meget høje varmegrader du kan bruge med Ooni Koda 12. Pizzaovnen har plads til 1 pizza af gangen på op til 30 cm i diameter. Pizzaovnen når en maksimal temperatur på 500 grader – 500 grader i løbet af 20 minutter.

De meget høje temperaturer gør selvfølgelig også at du lige skal vænne dig til at bruge denne pizzabagning på denne måde, og finde de rette temperaturer, men når du først har styr på det, så kan du lave den ene lækre pizza med sprød bund, efter den anden på rekord tid.

Når du køber Ooni Koda 12 får du en utrolig alsidig pizzaovn til grill, med en specialdesignet pizzasten, samt et hæfte med gode tips og opskrifter så din pizzabagning kan nå nye højder. Pizzaovnen opvarmes med propangas som tilføres via en slange. Bemærk at slange og regulator ikke medfølger.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et billigere alternativ
 • pros-icon.svg Kan bruges til meget andet end pizza
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Mustang Pizza Baker for Gas Grill

Her kan du få et lidt billigere alternativ, men stadig få fingrene i en rigtig god pizzaovn til grill der ovenikøbet er meget alsidig. Du kan selvfølgelig lave en sprød og lækker pizza, der leder tankerne hen til Italien, men du kan også bruge den varme pizzasten til mange andre ting. Du kan eksempelvis bruge pizzaovnen til at bage andre former for brød, og du kan tilberede fisk og grøntsager.

Denne pizzaovn til grill er let at bruge, men det er vigtigt at du husker at opvarme pizzastenen sammen med oven, fordi pludselige temperaturændringer kan få stenen til at slå revner. Pizzaovnen bliver rimeligt hurtigt ordentlig varm, så du skal ikke vente længe, før du kan gå i gang med at slynge den ene lækre pizza ud, efter den anden.

Morsø Forno Udeovn

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Stilfuld og flot dansk design
 • pros-icon.svg Miljøvenlig da ovnen varmes op med træ
 • pros-icon.svg Kan bruges til meget andet end pizza

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Morsø Forno Udeovn

Hvis du vælger denne udeovn, kommer du hjem med dansk, stilfuld design der bidrager til hyggestemning, og som giver dig mulighed for alsidig udendørs madlavning året rundt. Udeovnen kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Du kan lave den perfekte pizza, varmet over flotte orange flammer. Du kan få forskellige lækkert tilbehør til din Morsø Forno Udeovn, så du eksempelvis kan bage snobrød, tilberede fisk, stege kød og stege grøntsager.

Denne pizzaovn er formet som en rigtig italiensk stenovn, og det lavloftede brændkammer giver optimal varme og god plads så du kan skubbe det varme brænde til side, når du skal bruge ovnen til madlavning. Du kan også tilkøbe gryder så du endda kan lave simremad eller grydebrød i din udeovn. Pizzaovnen er lavet i emaljeret støbejern, og kan bruges året rundt, hvis du sørger for at bruge ovnen ordentlig.

Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17"

med termometer

Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17"
Fordele
 • pros-icon.svg Termometer medfølger
 • pros-icon.svg Stor åbning der gør det nemt at se ind i ovnen
 • pros-icon.svg Stor pizzasten medfølger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17”

Her får du rigtig meget pizzaovn til grill for pengene så du kan bage hjemmelavede pizzaer. Denne pizzaovn er billigere end andre modeller, men du får stadig en god og alsidig pizzaovn, der lader dig lave dejlige pizzaer med sprød bund, på rekord tid. Det tager ca. 20-25 minutter så er din pizzaovn klar, og herefter kan du lave en pizza på kun 2 minutter.

Pizzaovnen har en stor åbning der gør at du let kan få et overblik over det der er i ovnen, og du kan let få en pizzaspade ind og tage din pizza ud, dette er netop en af de ting der gør Cozze pizzaovn til grill populær. Ovnen har også et termometer der gør det let for dig at styre temperaturen i ovnen, så din mad ikke brænder på.

Ooni Koda 16

bedst til flere små eller en større pizza

Fordele
 • pros-icon.svg Bliver hurtigt varm
 • pros-icon.svg Indbygget flamme sikkerhedsfunktion
 • pros-icon.svg Kan lave større pizzaer med en diameter på 34 cm.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ooni Koda 16

Denne pizzaovn til grill er utrolig populær, en meget almindelig pizzaovn,  og testvinder hos mange. Så med denne pizzaovn får du en af de absolut bedste pizzaovne. Ovnen er let at bruge, og kan også bruges til at tilberede andet end pizza, eksempelvis til at bage brød, men hvis du savner en pizza med rigtig lækker sprød bund, så er denne pizzaovn til grill helt sikkert noget for dig. Ovnen bliver varm i løbet af 20 minutter og på blot 1 minut er din pizza perfekt.

Det er også let at transportere denne pizzaovn til grill, så du kan tage den med i f.eks. campingvognen eller sommerhuset. En anden god ting ved denne pizzaovn til grill er at den ikke bliver varm på ydersiden når den er i brug, hvilket er en stor fordel hvis der eksempelvis er børn til stede. Ooni Koda 16 har også en indbygget flamme sikkerhedsfunktion, som automatisk slukker gasforsyningen hvis flammen går ud.

Guide

Sådan vælger du den bedste pizzaovn til grill

Hvis du har besluttet dig for at investere i en pizzaovn til grill, så er det vigtigt at have forskelligt op til overvejelse når du kigger på de forskellige pizzaovne på markedet. Det er ikke sikkert at den bedste pizzaovn til grill for naboen, også er den bedste pizzaovn til grill for dig. Det kommer nemlig meget an på hvad dine behov er.

Og så kommer det selvfølgelig også an på hvor mange penge du vil bruge på din pizzaovn til grill. Du kan få pizzaovne i mange forskellige prisklasser, men fælles for alle pizzaovne på denne liste, er at de giver dig sprøde pizzaer, fordi din pizza bages lynhurtigt grundet de høje temperaturer.

Hvad skal den bruges til

For det første skal du tænke over hvad den skal bruges til. Det giver selvfølgelig lidt sig selv, at når du leder efter en pizzaovn til grill, ja så er det nok fordi den skal bruges til at lave dejlig sprød pizza i, men nogle pizzaovne kan altså bruges til at tilberede mange andre ting i også. Du kan eksempelvis bage brød eller grille kød, fisk og grøntsager. Så hvis du drømmer om at bruge din pizzaovn til andet end pizza, så skal du selvfølgelig finde en ovn der er mere alsidig.

Hvor stor skal din pizzaovn til grill være?

Der findes pizzaovne med mange forskellige størrelser. Her snakker vi selvfølgelig både om selve ovnen, altså hvor meget den fylder i din have. Men især snakker vi om selve bagekammerets størrelse. I de fleste pizzaovne kan du bage en pizza af gangen, og for langt de fleste er dette også tilstrækkeligt. Har du en meget stor familie, eller vil du ofte gerne lave mange pizzaer eller større pizzaer, til sammenkomster eller lignende, ja så kan det godt være du skal se efter en pizzaovn til grill, med lidt mere plads.

Træ eller gas?

Du skal også tænke på om du vil have en pizzaovn til grill der opvarmes med gas eller træ. Den mest traditionelle metode er selvfølgelig træ, men gas har også sine fordele. Ved en pizzaovn der opvarmes ved træ, sker opvarmningen simpelthen ved at du tænder et bål og pizzaen bliver tilberedt ved at udnytte strålevarme fra gløderne. Ulempen ved denne pizzaovn er at det tage lidt længere tid for ovnen at blive varm, men du får også fornøjelsen ved at bage pizza på helt traditionel vis, nogle vil måske også mene at du kan smage at pizzaen er tilberedt over levende ild.

Med gas er din pizzaovn til grill klar og varm meget hurtigt, og det er også lettere for dig at styre, så du får den rette temperatur, selv når vi er oppe over de 400 grader. Her kan du bage en pizza på under 30 minutter, og her tælles opvarmningstiden selvfølgelig med. Du får dog ikke den autentiske oplevelse som levende ild giver.

Materiale

Pizzaovne kommer i sten, smedejern og rustfrit stål, og de forskellige materialer har både fordele og ulemper. En pizzaovn til grill  i smedejern eller sten holder på varmen længere tid end rustfrit stål gør, til gengæld er en ovn i rustfrit stål hurtigere til at varme op og er næsten øjeblikkeligt varm og klar til brug.

Så er der selvfølgelig også noget med selve udseendet på pizzaovnen, og der handler det simpelthen om hvilket look du bedst kan lide. Er du til den rå autentiske pizzaovn i sten, eller kan du godt lidt et flot, stringent look i rustfrit stål. Her skal du selvfølgelig også kigge på hvordan det generelle look er der hvor din pizzaovn til grill skal stå, så den kommer til at passe godt ind.

Sådan vedligeholder du bedst din pizzaovn til grill

Der er forskelligt du kan gøre for at passe godt på din pizzaovn til grill, så du kan bruge den i de næste mange år. En af de ting du skal være sikker på, det er om din pizzaovn kan tåle at stå ude eller om det er bedst for den at stå overdækket. Nogle pizzaovne er bygget til, sagtens at kunne modstå både regn, slud og frostgrader, mens andre pizzaovne har bedst af at stå tildækket, eller blive sat ind i varmen når det bliver koldt udenfor.

Det er også vigtigt at du sørger for at rengøre din pizzaovn til grill på den rigtige måde. Hvis du sørger for at rengøre den hver gang du har brugt den, så vil det både være lettere og du vil også forlænge levetiden for din pizzaovn. Og så er det selvfølgelig også mere hygiejnisk. Du kan ofte få specielle værktøjer der passer til rengøringen af lige præcis din pizzaovn til grill.

Det er altid en god ide at læse op på hvordan din pizzaovn til grill skal rengøres, så du ikke bruger kemikalier eller værktøj som din pizzaovn ikke kan tåle. Ved nogle pizzaovne er det f.eks. bedst at rengøre pizzastenen mens den stadig er lun.

Sådan får du den sprødeste pizza bund – lav pizza som i Italien

De fleste mennesker elsker pizza, og hvis du skal lave lækre velsmagende pizzaer, så er det altafgørende at du laver din egen pizzadej. Når du først lige har fanget metoden, så er det faktisk rigtig nemt, og tager ingen tid, og så smager det ti gange bedre end de færdigkøbte bunde. Det kræver selvfølgelig den helt rigtige opskrift, samt de rigtige ingredienser.

Det er f.eks. altafgørende at du bruger rigtig pizzamel, i stedet for kun at bruge almindelig hvedemel. De helt store pizza entusiaster bruger gerne forskellige slags mel, til at opnå den helt rigtige blanding, og her handler det simpelthen om at prøve dig frem. I de fleste butikker kan du købe pizzamel, og nogle gange kan det også hedde tipo 00.

Tipo 00 er en form for italiensk hvedemel der er mere fintmalet end det hvedemel vi bruger herhjemme. Det har også et højere niveau af proteiner. Protein danner gluten, og det er netop det høje gluten niveau der gør dejen mere smidig, og giver flotte luftbobler. I sidste ende giver det en sprød skorpe og et lækkert bid, præcis som vi kender det fra Italien.

FAQ

Hvilken pizzaovn til grill er bedst i test?

Den pizzaovn til grill der er den bedste i test er Ooni Koda 12. Denne pizzaovn er super let at bruge, den bliver hurtigt varm og så har den Indbygget Flame Safety Device, en afbryder, der stopper gastilførslen, hvis pizzaovnen skulle gå ud.

Hvorfor er en pizzaovn til grill bedre end en almindelig ovn?

En pizzaovn er god til at bage pizza i, fordi den kan nå meget højere temperaturer end din ovn. Den pizzasten eller bund som din pizza placeres på, vil være 350-500 grader, og sikrer en sprød og knasende pizzabund.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×